Jump to content
Dogomania

Trzy w jednym:Horror,koszmar,tragedia-jutro kolejna rozprawa

Recommended Posts

Posted

psiaczek76 napisał(a):
Czy nie sądzicie, że czasami rzeczywistośc wygląda całkiem inaczej niż pokazuje to telewizja? Potrafią skrzywdzic ofiarę a kat żyje sobie spokojnie na wolnośc ( ba i jest przeszczęśliwy że w końcu mu się udało zniszczyc tę rodzinę) i wie dobrze ,że nic mu nie grozi bo,nie ma na niego żadnych dowodów. Ja znam tę rodzinę , historię ich życia i powiem szczerze wcale im nie zazdroszczę. Powiem więcej ta kobieta jest taką samą ofiarą jak jej psiaczki.

czegos tu nie rozumiem...czy ktos wlascicielce nie pozwolil podchodzic do psow, dac im jesc, pic, odplatac lancuch...? (juz to widze jak ona sie do nich wyrywala, a jakis okrutny czlowiek trzymal ja i biedaczka nie mogla pomoc swoim psom. Troche smieszne tlumaczenie, nie uwazasz?). Tylko nie wiem jak to moglo sie dziac skoro teraz siedzi sobie na swojej posesji jakby nigdy nic i nawet potrafi na policje zadzwonic, ze ktos sie kreci kolo jej domu - skoro to potrafi zobaczyc i zareagowac to chyba nie jest taka znowu ubezwlasnowolniona
obiema rekami podpisuje sie pod wypowiedzia Teresy Borcz i BajkiB

Posted

No ale będzie musiała wskazać kogoś innego w takiej sytuacj. A z drugiej strony czy byś zostawiła swojego pisak komuś i nie odwiedzała do przez pare tygodni bo ja nie. Dla mnie ona jest winna i tyle to jej psy to ona miała się nimi opiekować, a nie zlecać opiekę innym i tyle.

Posted

jestem bardzo zbulwersowana tym co się stało:-(
od wczoraj co chwilę płaczę gdy zobaczyłam w tele kurierze materiał:shake:
nie mogę tego zrozumieć jak można być do tego stopnia podłym człowiekiem:placz:
chętnie pomogę w zbiórce pieniążków ogłosiłam już na nk
tylko przydała by się nowa aukcja bo ludzie się bardzo dopytują

suniu byłaś dzielna do końca
[*]
śpij spokojnie aniołku

Posted

kahoona napisał(a):
Coś mi się wydaje, że będzie próbowała zwalić winę na kogoś innego, pewnie powie, że ktoś jej obiecał opieke nad psami, a ona, biedaczka, nieświadoma była.

Ten numer nie przejdzie.:shake: Przecież przyznała się Bajce, ze co tydzien jeździła do Kościoła w Strzemieszycach. Nie mogła zajrzec do wlasnych psów? Na samą myśl o tej kobiecie, cisnienie mi sie podnosi.:mad:
A co słychac w sprawie pisma do Kuratorium i Wydzialu Edukacji ? Podobno ktoś napisał, ale na wątku nie ma żadnych info.

Posted

Divi napisał(a):
No ale będzie musiała wskazać kogoś innego w takiej sytuacj...

sadze, ze nie mialaby z tym problemu, chyba, ze ma powod, zeby chronic kata.
Z ktorej strony by nie patrzec to wszystko nie trzyma sie kupy...wyglada mi to na ostatnie 'podrygi' kogos, kto juz zostal ugotowany...

Posted

Divi napisał(a):
No ale będzie musiała wskazać kogoś innego w takiej sytuacj. A z drugiej strony czy byś zostawiła swojego pisak komuś i nie odwiedzała do przez pare tygodni bo ja nie. Dla mnie ona jest winna i tyle to jej psy to ona miała się nimi opiekować, a nie zlecać opiekę innym i tyle.

Popatrz na mój podpis - nie mam raczej wątliwości, co do winy. Znam się natomiast trochę na złych ludziach, dzięki pracy w Emirze jestem czasem w stanie nie zdziwić się, słysząc bezczelne tłumaczenia oprawców. Pan L. z Krzyczek patrząc prosto w kamerę mówił, jak kocha zwierzęta. Ewa B. (Krężel) ostatnio w sądzie powiedziała mi w oczy, że kocha zwierzęta i o nie dba.

Posted

Pozwólcie,ze zacytuje Wam przepiekny tekst jaki na naszym Forum napisał jeden z użytkowników o nicku Waldi 481..Znowu spłakałam sie jak bóbr..

Niepojęte!!!Czy Polak zawsze był taki podły?Okrutny?Bezmyślny?Zły?
Kobieta?Mówią,że kobiety są lepsze..
Psia mama,mateńka..Zabita,zagłodzona przez człowieka..
-------------------------------------------------------------------
Psia mateńko!!!Dziś już jesteś u nóg dobrego Boga...Prosimy byś opowiedziała Stwórcy o gehennie POLSKICH psów!!!Ciebie Boże prosimy byś tą matkę przytulił do swego kochającego serca i już nie puścił.Wynagrodż jej ból i głód.Daj ciepło i bezpieczeństwo!!!.
Daj zapomnienie...
Dla małych jej dzieci domy!!!Dobrych,myślących ludzi.
I sprawiedliwość dla oprawcy.Daj mądrość dla tych co będą sądzić,by widzieli bezmiar krzywdy.
Wieczny odpoczynek dla tej psiny!!!Ukojenie i spokój...
Waldemar _________________
waldi481

Posted

To co tu piszecie jest jedną wielką bzdurą .. mam nadzieje że pewnego dnia BajkaB znajdzie w sobie odwagę by powiedzieć czy napisać co naprawdę powiedziała jej pokrzywdzona..
Wy nie znacie szczegółów tej sprawy nie znacie osób .. jak sama BajkaB napisała na „Moi Drodzy,choć nie wierzę w dobre intencje współwłaściciela, który pewnie chciał przede wszystkim ,,dokopać,, właścicielce psiaków” Ludzie zastanówcie się nad swoim zachowaniem ja rozumiem że bronicie zwierząt ale nie oskarżajcie ludzi którzy nie zrobili tego tylko KTOŚ chce się zemścić.. z wiadomych mi źródeł Fundacja miała już jedną sprawę(nawet jakaś wypowiedz tu była ale znikła..) że oskarżyła kogoś o podobne rzeczy a przegrała.. Pani BajkoB proszę ratować zwierzęta tam gdzie naprawdę tego potrzebują..Tylko Pani słyszała wypowiedź właścicielki nikt więcej proszę napisać prawdę..!
A co do sąsiada napiszcie jeszcze że kocha tak pokrzywdzoną i dlatego wypowiedział się tak dobrze.. LUDZIE .. kurde pomyślcie trochę.. uważacie że człowiek który znęca się nad zwierzętami jest w stanie trzymać w ramionach swojego konającego psa..? bo moim zdaniem było by mu to obojętne i nawet by się nie pofatygował do kliniki.. a jednak Ta Kobieta pojechała z tymi psami do kliniki..
Ja mam nadzieje że jak ta sprawa się wyjaśni to wszystkim Wam będzie tu wstyd że piszecie takie rzeczy..
Polacy .. eh.. zawsze oceniacie sytuacje którą poznacie w mediach .. Media na tym zarabiają .. czytałam że fundacje też .. no ale cóż każdy musi jakoś zarabiać.. obyście nie zarobili na tej sprawie !

Posted

lubiana99 napisał(a):
To co tu piszecie jest jedną wielką bzdurą .. mam nadzieje że pewnego dnia BajkaB znajdzie w sobie odwagę by powiedzieć czy napisać co naprawdę powiedziała jej pokrzywdzona..
Wy nie znacie szczegółów tej sprawy nie znacie osób .. jak sama BajkaB napisała na „Moi Drodzy,choć nie wierzę w dobre intencje współwłaściciela, który pewnie chciał przede wszystkim ,,dokopać,, właścicielce psiaków” Ludzie zastanówcie się nad swoim zachowaniem ja rozumiem że bronicie zwierząt ale nie oskarżajcie ludzi którzy nie zrobili tego tylko KTOŚ chce się zemścić.. z wiadomych mi źródeł Fundacja miała już jedną sprawę(nawet jakaś wypowiedz tu była ale znikła..) że oskarżyła kogoś o podobne rzeczy a przegrała.. Pani BajkoB proszę ratować zwierzęta tam gdzie naprawdę tego potrzebują..Tylko Pani słyszała wypowiedź właścicielki nikt więcej proszę napisać prawdę..!
A co do sąsiada napiszcie jeszcze że kocha tak pokrzywdzoną i dlatego wypowiedział się tak dobrze.. LUDZIE .. kurde pomyślcie trochę.. uważacie że człowiek który znęca się nad zwierzętami jest w stanie trzymać w ramionach swojego konającego psa..? bo moim zdaniem było by mu to obojętne i nawet by się nie pofatygował do kliniki.. a jednak Ta Kobieta pojechała z tymi psami do kliniki..
Ja mam nadzieje że jak ta sprawa się wyjaśni to wszystkim Wam będzie tu wstyd że piszecie takie rzeczy..
Polacy .. eh.. zawsze oceniacie sytuacje którą poznacie w mediach .. Media na tym zarabiają .. czytałam że fundacje też .. no ale cóż każdy musi jakoś zarabiać.. obyście nie zarobili na tej sprawie !

to chyba jakaś chora prowokacja!
kochająca właścicielka psa zagłodziła go na śmierć:angryy::angryy::angryy::angryy:....dziękuję za taką miłość! weź się człowieku zastanów jakie bzdury wypisujesz!

Posted

Osobo o nicku lubiana (?) , zapewne przyjaciolko naszej "bohaterki" nie masz prawa zarzucac Bajce klamstwa, bo akurat Ja znaja setki ludzi i tylko z tej najlepszej strony.Twoja przyjaciolka nie znajdzie u nas niestety ani zrozumienia, ani rozgrzeszenia ze swojego postepku. Mozesz sie nie trudzic. Zmiana linii obrony co prawda przysluguje oskarzonej, wiec niech sie broni, oczerniajac innych.

Posted

Zawsze takie wypowiedzi, jak "lubianej", pojawiają się po zdarzeniu drastycznym, za które grozi odpowiedzialność karna. Przecież zdjęcia i film pokazujący stan umierającej suni mówią same za siebie...........

Proponuję więc zignorować ten post i dalej nie karmić trolla...

Posted

[quote name='lubiana99']To co tu piszecie jest jedną wielką bzdurą .. mam nadzieje że pewnego dnia BajkaB znajdzie w sobie odwagę by powiedzieć czy napisać co naprawdę powiedziała jej pokrzywdzona..

Nie jesteś jedną z nas - raczej podejrzewałabym że jesteś znajomą "dobrej" pani nauczycielki. Liczą się fakty. To była jej suka, raz w tygodniu była w tej miejscowości, zdjęcie suki umieściła na swoim profilu w Naszej Klasie. Czyli pies był jej. Fakt.
Współwłasność działki - fakt. Pozostawienie zwierząt bez jedzenia i picia - fakt.
Suka zagłodzona na śmierć - fakt.
Przyznanie się do winy - fakt.
Strach o własne miejsce pracy - fakt.

Cokolwiek byś nie napisała fakty mówią same za siebie. A do kliniki pojechała, bo zdała sobie sprawę z konsekwencji.
Chyba, że umieszczanie psa na swoim profilu, a potem uwiązanie do budy i skazanie na powolne, okrutne konanie to standard w twoim środowisku.
Przypominam też, że miała szansę się wypowiedzieć na ten temat w TVP - zamiast tego nasłała policję na dziennikarzy.

Lepiej więc zniknij stąd, bo my tu kochamy zwierzęta.

Posted

[quote name='lubiana99']kiedy się przyznała i komu ? bo ja tego nie widziała ? ani nie słyszałam w telewizji ?

Zawsze takie wypowiedzi, jak "lubianej", pojawiają się po zdarzeniu drastycznym, za które grozi odpowiedzialność karna. Przecież zdjęcia i film pokazujący stan umierającej suni mówią same za siebie...........

Proponuję więc zignorować te posty i dalej nie karmić trolla...