Jump to content
Dogomania

Trzy w jednym:Horror,koszmar,tragedia-jutro kolejna rozprawa

Recommended Posts

Posted

lubiana nie wiem ile jeść nie dostała.
Była przywiązana na łańcuchu, który uniemożliwił jej poszukanie okruszka, łyka wody.
Drgawki z wycieńczenia i zagłodzenia nie były fotomontażem prawda?
Może Ty kobieto przejrzyj na oczy co?
Bo brednie piszesz wiesz?
Ja cholera widzę kilkaset pokrzywdzonych zwierząt w schronisku i po tym co zobaczyłam dzisiaj uważam, że mają luksus.
Karać i jeszcze raz karać!!!!!! dotkliwie tych co się znęcają nad zwierzętami, bo są tacy zdolni do znęcania się i nad ludźmi!!!!

Posted

Widać lubiana jakos nie jest jednak zbyt dobrze zorientowana..Na szczęście wypowiedzi właścicielki słyszało wiele osób z policja i weterynarzem na czele.Moze właścicielka nie pamięta o pewnych wypowiedziach,ale ja je mam
Nie dajcie sie podpuszczac.Nie karmimy trolla,bo szkoda czasu

Posted

dobrze by było żeby obok reportaży i wywiadów gdzieś skromnie zacytować wiersze i cytaty tu zawarte. Ważne aby nareszcie dotarło do ludzi odpowiadających za wdrażanie w życie prawa i jego egzekwowanie, zdali sobie sprawę. że nie ma absolutnie społecznego poparcia dla wyroków ferowanych przez gros sędziów w sprawah o okrucieństwo wobec zwierząt. Nie akceptujemy ani oprawców ani sędziów którzy zasłaniaja się , uzasadniając idotyczne, nabrzmiałe potem konsekwencjami wyroki, niską szkodliwością społeczną. Zawsze podkreślam że szkodliwi społecznie są właśnie ci sedziowie, bo nie zastanawiają się nad tym że nie kładą zapory prawnej dla różnego rodzaju oprawców . większość sędziów lekceważy takie sprawy, lekceważąc też oczekiwania społeczeństwa, które ich przecież utrzymuje. KAŻDY Z NAS WIE Z DOŚWIADCZENIA ŻE BRZYDKA KROSTA, PRZEKSZTAŁCA SIĘ W OBRZYDLIWY WRZÓD A POTEM RACZEJE nie leczona. Ja, jako zwykły obywatel mam dość narażania na szwank naszej wrażliwości. Mam dość strachu przed koszmarnym okrucieństwem ziejącym z prasy i mediów, i z domów ludzi podobnych pani nauczycielce. Ciekawa jestem czy tylko ja ???To ci sędziowie powinni sprawić aby wyroki czegoś uczyły i ostrzegały potencjalnych przestępców. A nie zachęcały do następnych. Absolutnie w takich przypadkach, które ja nazywam "rozwojowymi" nie powinno być wyroków w zawieszeniu. Zmiana tej niewytłumaczlnej praktyki mogła by zmienić sytuację w kraju. Bardzo jestem ciekawa jaki wyrok zapadnie w tej konkretnej sprawie, i w sprawie Michała z Katowic Kostuchny, itd. Ciekawym studium polskiego prawa mogłoby być zestawienie takich spraw i ferowanych wyroków.(ze sprawą pod częstochowskiej smalcowniczki na czele - nie miałam sił tego śledzić bo spodziewałam się znów wyroku jakie znamy).

NA TYM WĄTKU PRZWIJAŁO SIĘ KILKAROTNIE PYTANIE KTO OBOK TEJ "PEDAGOG" JEST WINNY. OTO ONI.
'

Posted

Najpierw oglądałam reportaż w TV, teraz czytam wątek tutaj i powiem, że JEST MI WSTYD. Sama jestem nauczycielką, niewiele starszą ot tej, o której się mówi w związku z tą nieszczęsną psiną. Zadaniem nauczyciela jest NAUCZAĆ, PRZEKAZYWAĆ WIEDZĘ, WZRUSZAĆ, OBJAŚNIAĆ ŚWIAT. Nie znam Pani, która dopuściła się tak haniebnego zaniedbania, nie mnie ją oceniać, od tego jest sąd i Siła Wyższa, która, jak to mówią "nierychliwa, ale sprawiedliwa". Jest mi wstyd, że dziewczyna wybrała zawód, gdzie nijak jej postępek ma się do nauczania empatii, obojętnie czy to ma biologii, polskim czy podstawach elektrotechniki. Jest mi wstyd, że naucza, a muszę Wam powiedzieć (chociaż może i młodsi dogomaniacy sami wiedzą jak to jest :) ), że nauczyciele bardzo są na cenzurowanym, zwłaszcza, jeśli chodzi o życie pozaszkolne.
Podobno przykład idzie z góry, zatem biedne dzieci, które widzą Jej stosunek do zwierzęcia...

Posted

[quote name='lubiana99']Pani BajkoB proszę ratować zwierzęta tam gdzie naprawdę tego potrzebują..Tylko Pani słyszała wypowiedź właścicielki nikt więcej proszę napisać prawdę..!

No jasne w tej sytuacji pomoc była zupełnie zbędna- suka i tak zdechła w męczarniach, szczeniaki też by zdechły i by było po sprawie.

Lubiana to jakie zwierzęta naprawdę potrzebują pomocy jak napisałaś? Czy tylko takie nad którymi właściciel znęca się fizycznie? Gasząc na skórze papierosy? Używając zwierząt jako żywej tarczy? Każda szybka śmierć jest lepsza, od takiego konania przez kilka tygodni... od życia w strachu i obawach.

Nawet zwierzęta mają zakodowaną opiekę nad młodymi- żeby geny przetrwały. Co musiała czuć suka, której dzieci szukały sutków, i nie mogły się z nich najeść? Co czuła suka gdy jej dzieci piszczały z głodu, a ona nawet nie mogła wstać żeby im pomóc?

Taaaa to rzeczywiście taka normalna sytuacja- te zwierzęta nie potrzebowały pomocy- masz rację. One potrzebowały natychmiastowego RATUNKU!!!

Posted

ocelot napisał(a):
żeby bronić właścicielkę Nelli trzeba chyba wstydu nie mieć za grosz?
podstawowych, elementarnych ludzkich odruchów?

Spokojnie, Ocelocie! Szkoda czasu i nerwów. Rozpaczliwe pojawianie się na wątku trolli i ich desperacka obrona osoby bezdusznej wobec psiaków jest najlepszym świadeectwem, że działania Bajki przeciw dręczycielom zwierząt mają sens i są skuteczne...

Posted

ciężko zachować spokój, oj ciężko.
Bo chyba jednak w tym wszystkim najgorsze jest to, że są ludzie, środowiska gdzie jest akceptacja takiego postępowania.
a to już nic wspólnego z człowieczeństwem nie ma.
z cywilizacją, kulturą, ech... zwykłymi ludzkimi odruchami.

Posted

Od wczoraj na wątku pojawiają sie takie osoby jak lubiana - wlasnie zarejestrowane i piszące tylko tu w wiadomym tonie, forsujące tezę o jakims spisku, który miał zniszczyć wspaniała nauczycielkę .. Jest to żenujące i irytujące, ale najlepiej na to nie odpowiadać. Przeciez oni piszą tu w jednym celu - żeby zatrzeć prawdę i wnieść zamęt, oraz jak zauwazyła Kahoona - sprowokować nas. Bajka zachowuje klasę i spokój, my też sie nie odzywajmy.

Posted

nei ma sensu w ogole sie tu nawet wdawac z tą osobą w dyskusję. włąścicielka zagłodziła psy i teraz boi sie konswekwencji, teraz ja ruszylo sumnienie, to bedzie nasyłać ludzi, zeby sie w jej imieniu wypowiadali. zagłodziłabym i włascicielke i jej dziada. a najpierw przywiazala lancuchem do budy. po takiej i tak nikt nie zaplacze. a my po psach placzemy.
dobra, musze skonczyc, bo juz sie nakrecam, szlag mnie trafia po prostu, nie moge wytrzymac, jak ludzie nie maja wyobrazni, empatii, niczego. g.owno maja w glowie, a glowy maja do farbowania wlosow. tylko po to.

Posted

masz racje. zgadzam sie. a tu mnei znowu poniosło. juz milcze

sonikowa napisał(a):
Od wczoraj na wątku pojawiają sie takie osoby jak lubiana - wlasnie zarejestrowane i piszące tylko tu w wiadomym tonie, forsujące tezę o jakims spisku, który miał zniszczyć wspaniała nauczycielkę .. Jest to żenujące i irytujące, ale najlepiej na to nie odpowiadać. Przeciez oni piszą tu w jednym celu - żeby zatrzeć prawdę i wnieść zamęt, oraz jak zauwazyła Kahoona - sprowokować nas. Bajka zachowuje klasę i spokój, my też sie nie odzywajmy.

Posted

kaczadupka napisał(a):
masz racje. zgadzam sie. a tu mnei znowu poniosło. juz milcze

A mnie coś mówi,ze to właścicielka koniecznie chce wysondowac ile jeszcze wiem i jakie są dowody..Bo teraz trzeba przygotować jakas linie obrony.A zebyja dobrze przygotowac to trzeba sobie dobrze przypomnieć co i do kogo sie mówiło..

Jesłi chodzi o cegiełki to Moi Drodzy trzeba do Isadory sie zwrócic

A za chwilkę fotki

Posted

No proszę linia obrony przecież Wy sie nie musicie bronić skoro macie dowody na to ze właścicielka jest winna..uważajcie co piszecie..

BajkaB napisał(a):
A mnie coś mówi,ze to właścicielka koniecznie chce wysondowac ile jeszcze wiem i jakie są dowody..Bo teraz trzeba przygotować jakas linie obrony.A zebyja dobrze przygotowac to trzeba sobie dobrze przypomnieć co i do kogo sie mówiło..

Jesłi chodzi o cegiełki to Moi Drodzy trzeba do Isadory sie zwrócic

A za chwilkę fotki

Posted

Proszę wszystkich, którzy są w stanie sprawdzić IP osoby o nicku lubiana99 o sprawdzenie, czy nie jest to takie same IP jakie posiada znana nam Andzia69. Charakter wypowiedzi, składnia bardzo podobna. Czy to te same zwoje ?

Posted

lubiana99 napisał(a):
No proszę linia obrony przecież Wy sie nie musicie bronić skoro macie dowody na to ze właścicielka jest winna..uważajcie co piszecie..

Radze nauczyć sie czytać ze zrozumieniem..Tu nie o nas chodzi i nasza obrone

Posted

LUBIANA ten nick to chyba jakas parodia, bo lubiana na dogo nigdy nie będziesz, broniąc osoby bezmyślnej, okrutnej i po prostu głupiej. Sama jadła i piła codziennie, a psy mialy się żywić powietrzem? To bestialstwo nie mieszcące się w głowie i jedyne co ta "poszkodowana" Twoim zdaniem osoba, powinna zrobić to przywdziać szatę pokutną i połozyć uszy po sobie, wyrażając żal i skruchę, a ona jeszcze ma czelność robić z SIEBIE cierpiętnicę. Ktos juz tu napisał, mogła oddać psy do schroniska, skoro jakis TAJEMNICZY osobnik uniemożliwiał jej dbanie o psy. I tyle!

Posted

Czy jest taka możliwość, żeby zobowiązać lubianą-trolla do podania moderatorowi swojej tożsamości.
Bo np. ja w razie podobnej prośby mogę swoją tożsamość w każdej chwili ujawnić...

Posted

lubiana99 napisał(a):
znikam stąd nie przemówię ani nie przepisze wam do rozumu..
będąc obcą osobą stwierdzam że i wy wcale nie jesteście mądrzejsi odemnie ..

Pokory może trochę co?
Przede wszystkim pokory.
Bo chyba nie nam oceniać kto jest mądrzejszy? Od nas samych?

Znikaj... bo zaiste niewiele masz nam do powiedzenia.