Jump to content
Dogomania

Trzy w jednym:Horror,koszmar,tragedia-jutro kolejna rozprawa

Recommended Posts

Posted

brawo Tv, brawo UBOCZE. Ja takie zbiórki dla schroniska robię permanentnie, nie tylko "spanka" ale i żywność. Zdecydowanie wolę być w pierwszej grupie, . U mnie z czasem z tych pukających się w czółko wytworzyła się grupa które przynosi mi pod drzwi także co może. JEDNAK DOBRY PRZYKŁAD DZIAŁA.

Posted

Tak sobie myślę - na dogomanii jest tyle zalogowanych osób i ciągle pojawiają się nowi. Każdy z nas robi coś dla psiaków - jedni ratują bezpośrednio psie bidy, inni jak nie mogą to chociaż wspomagają finansowo, ale ciągle pojawiające się przypadki okrucieństwa świadczą, że to jest wszystko za mało. A przecież gdyby tak się zebrać do kupy to stanowimy całkiem poważną siłę, która mogłąby wywrzeć wpływ na rządzących. Gdyby każdy z nas zaczął wysyłać do posłów maile z żądaniem zmiany prawa dot. zwierząt, gdyby zacząć im przesyłać zdjęcia i opisy tych przypadków to w końcu coś musiałoby się zmienić. Tylko, że istotna jest tutaj masowość tego działania, bo pojedyncze maile przejda napewno bez odzewu.
Przecież w końcu to MY ich wybraliśmy i to MY płacimy im pensję. Niech w końcu zajmą się tym, co NAS bezpośrednio dotyczy i interesuje. Taka idealistka, cholera, wyłazi czasem ze mnie...
Od pewnego czasu nie śledzę już tego, co się dzieje wokół nowej ustawy o ochronie zwierząt. Czy wogóle dzieje się COKOLWIEK? Czy ktoś jeszcze nad tym pracuje, czy już nawet ci posłowie, na których mozna było liczyć utonęli w aferach hazardowych, stoczniowych i Bóg wie jeszcze jakich. Minie kolejna kadencja i znowu ułomne prawo pozostanie nie zmienione.
A co do sprawy Neli - nie wiem na jakim etapie jest postępowanie, ale zawiadamiając kuratorium oświaty o czynie pani nauczycielki warto skierować pismo, do wizytatora odpowiedzialnego za tą konkretną szkołę oraz do rzecznika dyscyplinarnego, Nie wiem, kto nim jest w śląskim kuratorium, bo niestety ich strona mi się nie otwiera, ale rzecznik taki powinien wszcząc postępowanie dyscyplinarne wobec nauczyciela nie później niż w ciągu 3 miesięcy od zgłoszenia popełnienia przez nauczyciela czynu karalnego.

Posted

Taks, Ubocze ja to wiem i ze wszystkim się w pełni zgadzam:p
Tylko ostatnia wypowiedź "tfu nauczycielki" zapaliła mi czerwoną lampkę, że zaraz będzie "jazda po nauczycielach" i chciałam troszkę ją zatrzymać.

Posted

[quote name='matamata']Gdyby każdy z nas zaczął wysyłać do posłów maile z żądaniem zmiany prawa dot. zwierząt, gdyby zacząć im przesyłać zdjęcia i opisy tych przypadków to w końcu coś musiałoby się zmienić. Tylko, że istotna jest tutaj masowość tego działania, bo pojedyncze maile przejda napewno bez odzewu.

taka akcja juz jest na dogo
http://www.dogomania.pl/threads/134409-TERAZ-ALBO-NIGDY-zmieniamy-prawo-Zasypmy-poslow-mailami/page59

Posted

Uff, wreszcie sie doczekałam...może ta mityczna misyjność TVP wreszcie cos zmieni w mentalności przecietnego Polaka. Takich programów powinno być zdecydowanie wiecej, przeciez tematów nie brakuje....Wszyscy tu obecni wiemy cos o tym...:shake:

Posted

Dzięki dziewczyny,jesteście super.Takiej kadry nam trzeba:multi:

Jutro pierwszy z maluszków pojedzie do domu w pełnej asyście.Red.Jałocha powiedział,ze główne wydanie Wiadomosci chce to mieć

I moi Kochani,pamiętajmy że TV Silesii tez należy sie gorące podziękowanie,bo reportaże były świetne i profesjonalne .Red.Adam Sierak bardzo przejął sie losem maluszków i wogóle psimi biedakami.

Posted

brawo tvp, jestem pod wielkim wrażeniem, na taką telewizję czekałam, odważną, profesjonalną i łamiącą tabu, mam jedynie nadzieje że dzięki Wam ludzie się opamiętają i tych drastycznych przypadków będzie coraz mniej, jeszcze raz BRAWO!!!!!
TV SILESIA- również wielkie DZIĘKUJEMY!!!!!

Posted

Ja już dziś kupiłam tonę pluszowych przyjaciół dla Nektara za radą jednej zaprzyjaźnionej hodowczyni- oczywiście Cynamon już jedną porwał, ale na szczęście podczas zakupów wzięłam to pod uwagę hihi

Mam nadzieję, że podołam odchowaniu Nektarka i że znajdę mu wspaniały dom! W poniedziałek dostaniecie cioteczki foteczki :)

Posted

BajkaB napisał(a):
A ja mam wielką prośbę:czy ktos mógłby zrobić wizytę przedadopcyjna w okolicach Wałbrzycha?

Bajko 5-6 grudnia w Nowej Rudzie odbędzie się wystawa psów- może ktoś przy okazji wystawy mógłby przeprowadzić taką wizytę?

Posted

Rzeczywiście ogromne podziękowania i wyrazy uznania należą się TVP i TV Silesia, za podjęcie tak ważnego tematu.
Długo jeszcze będziemy niestety czekać na zmiany kar w KK za okrucieństwo wobec zwierząt.
Najważniejsze jest chyba jednak wpływanie na zmianę mentalności ludzi.
Zwierzę jako istota żyjąca, czuje i cierpi. Zwierzęta są zależne od ludzi...
Powinniśmy pamiętać, o tym, że :
człowiek krzywdząc słabszych od siebie - odbiera SOBIE człowieczeństwo !
Każdy powinien sobie odpowiedzieć na pytanie, kim chce być, czy chce być CZŁOWIEKIEM ?

Posted

BajkaB napisał(a):
A ja mam wielką prośbę:czy ktos mógłby zrobić wizytę przedadopcyjna w okolicach Wałbrzycha?

Ja mieszkam we Wrocławiu-mogę pomóc:)

Posted

Maluszki miały około 4 tygodni.Teraz juz maja jakieś 5.I miło patrzeć co robi opieka,dobre odzywianie ,ciepełko i bezpieczeństwo.Maluszki dosłownie rosna w oczach