TERESA BORCZ Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 brawo Tv, brawo UBOCZE. Ja takie zbiórki dla schroniska robię permanentnie, nie tylko "spanka" ale i żywność. Zdecydowanie wolę być w pierwszej grupie, . U mnie z czasem z tych pukających się w czółko wytworzyła się grupa które przynosi mi pod drzwi także co może. JEDNAK DOBRY PRZYKŁAD DZIAŁA. Quote
matamata Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Tak sobie myślę - na dogomanii jest tyle zalogowanych osób i ciągle pojawiają się nowi. Każdy z nas robi coś dla psiaków - jedni ratują bezpośrednio psie bidy, inni jak nie mogą to chociaż wspomagają finansowo, ale ciągle pojawiające się przypadki okrucieństwa świadczą, że to jest wszystko za mało. A przecież gdyby tak się zebrać do kupy to stanowimy całkiem poważną siłę, która mogłąby wywrzeć wpływ na rządzących. Gdyby każdy z nas zaczął wysyłać do posłów maile z żądaniem zmiany prawa dot. zwierząt, gdyby zacząć im przesyłać zdjęcia i opisy tych przypadków to w końcu coś musiałoby się zmienić. Tylko, że istotna jest tutaj masowość tego działania, bo pojedyncze maile przejda napewno bez odzewu. Przecież w końcu to MY ich wybraliśmy i to MY płacimy im pensję. Niech w końcu zajmą się tym, co NAS bezpośrednio dotyczy i interesuje. Taka idealistka, cholera, wyłazi czasem ze mnie... Od pewnego czasu nie śledzę już tego, co się dzieje wokół nowej ustawy o ochronie zwierząt. Czy wogóle dzieje się COKOLWIEK? Czy ktoś jeszcze nad tym pracuje, czy już nawet ci posłowie, na których mozna było liczyć utonęli w aferach hazardowych, stoczniowych i Bóg wie jeszcze jakich. Minie kolejna kadencja i znowu ułomne prawo pozostanie nie zmienione. A co do sprawy Neli - nie wiem na jakim etapie jest postępowanie, ale zawiadamiając kuratorium oświaty o czynie pani nauczycielki warto skierować pismo, do wizytatora odpowiedzialnego za tą konkretną szkołę oraz do rzecznika dyscyplinarnego, Nie wiem, kto nim jest w śląskim kuratorium, bo niestety ich strona mi się nie otwiera, ale rzecznik taki powinien wszcząc postępowanie dyscyplinarne wobec nauczyciela nie później niż w ciągu 3 miesięcy od zgłoszenia popełnienia przez nauczyciela czynu karalnego. Quote
Energy Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Taks, Ubocze ja to wiem i ze wszystkim się w pełni zgadzam:p Tylko ostatnia wypowiedź "tfu nauczycielki" zapaliła mi czerwoną lampkę, że zaraz będzie "jazda po nauczycielach" i chciałam troszkę ją zatrzymać. Quote
taks Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='matamata']Gdyby każdy z nas zaczął wysyłać do posłów maile z żądaniem zmiany prawa dot. zwierząt, gdyby zacząć im przesyłać zdjęcia i opisy tych przypadków to w końcu coś musiałoby się zmienić. Tylko, że istotna jest tutaj masowość tego działania, bo pojedyncze maile przejda napewno bez odzewu. taka akcja juz jest na dogo http://www.dogomania.pl/threads/134409-TERAZ-ALBO-NIGDY-zmieniamy-prawo-Zasypmy-poslow-mailami/page59 Quote
gagata Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Uff, wreszcie sie doczekałam...może ta mityczna misyjność TVP wreszcie cos zmieni w mentalności przecietnego Polaka. Takich programów powinno być zdecydowanie wiecej, przeciez tematów nie brakuje....Wszyscy tu obecni wiemy cos o tym...:shake: Quote
bela51 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Przy okazji chcialam wszystkich zaprosić na bazarek książkowy dla Szarusi jednej z podopiecznych sosnowieckiego EMIR http://www.dogomania.pl/threads/174605-Bazarek-ksiAE-zkowy-Chmielewska-Woody-Allen-dla-Szarusi-do-4-12-2009-r Quote
J_ulia Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Założyłam wątek połamanemu szczeniaczkowi- Boryskowi. Zapraszam wszystkie Cioteczki i Wujków. Borysek też potrzebuje pomocy... http://www.dogomania.pl/threads/174610-PoA-amany-w-gipsie-3-miesiAE-czy-Borysek-pilnie-szuka-dt-ds?p=13593894#post13593894 Quote
a.piurek Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Bajkab wspomniała tu o kolejnych psich nieszczęściach które ostatnio do niej trafiły. Poniżej link do założonego przeze mnie wątku dla Nero, psiaka, ze zmasakrowanymi łapkami http://www.dogomania.pl/threads/174600-NERO-pies-ze-zmasakrowanymi-A-apami-prosi-o-ratunek zapraszam na jego wątek, on naprawdę potrzebuje naszej pomocy Quote
BajkaB Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Dzięki dziewczyny,jesteście super.Takiej kadry nam trzeba:multi: Jutro pierwszy z maluszków pojedzie do domu w pełnej asyście.Red.Jałocha powiedział,ze główne wydanie Wiadomosci chce to mieć I moi Kochani,pamiętajmy że TV Silesii tez należy sie gorące podziękowanie,bo reportaże były świetne i profesjonalne .Red.Adam Sierak bardzo przejął sie losem maluszków i wogóle psimi biedakami. Quote
stonka1125 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 brawo tvp, jestem pod wielkim wrażeniem, na taką telewizję czekałam, odważną, profesjonalną i łamiącą tabu, mam jedynie nadzieje że dzięki Wam ludzie się opamiętają i tych drastycznych przypadków będzie coraz mniej, jeszcze raz BRAWO!!!!! TV SILESIA- również wielkie DZIĘKUJEMY!!!!! Quote
Teba Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Ja już dziś kupiłam tonę pluszowych przyjaciół dla Nektara za radą jednej zaprzyjaźnionej hodowczyni- oczywiście Cynamon już jedną porwał, ale na szczęście podczas zakupów wzięłam to pod uwagę hihi Mam nadzieję, że podołam odchowaniu Nektarka i że znajdę mu wspaniały dom! W poniedziałek dostaniecie cioteczki foteczki :) Quote
L/Olka Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 czekamy! na zdjęcia Nektarka wsród pluszowych przyjaciół ;-) Quote
BajkaB Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 A ja mam wielką prośbę:czy ktos mógłby zrobić wizytę przedadopcyjna w okolicach Wałbrzycha? Quote
Teba Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 BajkaB napisał(a):A ja mam wielką prośbę:czy ktos mógłby zrobić wizytę przedadopcyjna w okolicach Wałbrzycha? Bajko 5-6 grudnia w Nowej Rudzie odbędzie się wystawa psów- może ktoś przy okazji wystawy mógłby przeprowadzić taką wizytę? Quote
Dana i Muszkieterowie Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Rzeczywiście ogromne podziękowania i wyrazy uznania należą się TVP i TV Silesia, za podjęcie tak ważnego tematu. Długo jeszcze będziemy niestety czekać na zmiany kar w KK za okrucieństwo wobec zwierząt. Najważniejsze jest chyba jednak wpływanie na zmianę mentalności ludzi. Zwierzę jako istota żyjąca, czuje i cierpi. Zwierzęta są zależne od ludzi... Powinniśmy pamiętać, o tym, że : człowiek krzywdząc słabszych od siebie - odbiera SOBIE człowieczeństwo ! Każdy powinien sobie odpowiedzieć na pytanie, kim chce być, czy chce być CZŁOWIEKIEM ? Quote
nibiru Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 BajkaB napisał(a):A ja mam wielką prośbę:czy ktos mógłby zrobić wizytę przedadopcyjna w okolicach Wałbrzycha? Ja mieszkam we Wrocławiu-mogę pomóc:) Quote
pinkmoon Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 czy ktoś ma link do materiału z panoramy na tvp2? Quote
majku33krakow Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 ile te maluchy miały jak je odebrano? Quote
BajkaB Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Maluszki miały około 4 tygodni.Teraz juz maja jakieś 5.I miło patrzeć co robi opieka,dobre odzywianie ,ciepełko i bezpieczeństwo.Maluszki dosłownie rosna w oczach Quote
J_ulia Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Widziałam na zdjęciach u Ihabe z wczoraj :) jakie kluseczki się z nich zrobiły kochane :):) Przepraszam muszę to zrobić,tylu dobrych ludzi tu zagląda, że któryś, a nóż będzie mógł pomóc tym pieską... http://www.dogomania.pl/threads/1743...-CITO-potrzebn Quote
gonia66 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 pinkmoon napisał(a):czy ktoś ma link do materiału z panoramy na tvp2? tez bym bardzo chciala to zobaczyc... Quote
Isadora7 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 [FONT=Arial Black]II Edycja Auckji Cegiełkowej dla psiaków ze Strzemieszyc:[/FONT] http://www.allegro.pl/show_item.php?item=835174776 :cool1: Quote
Leni Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 http://www.eswinoujscie.pl/component/content/article/4173.html Świnoujście Facet zagłodził psy w piwnicy, żaden z sąsiadów nie kiwnął palcem - przecież te psy musiały wyć z głodu. Prokurator rząda 4 miesięcy pozbawienia wolności za uśmiercone 4 psy (matka i jej 3 szczeniaki), a podobno ten skur.... (właściciel) już wcześniej źle traktował zwierzęta. Quote
stonka1125 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 [quote name='Isadora7'][FONT=Arial Black]II Edycja Auckji Cegiełkowej dla psiaków ze Strzemieszyc:[/FONT] http://www.allegro.pl/show_item.php?item=835174776 :cool1: i znowu isadorka przeszła samą siebie, super aukcja!!!!!!!!!!!!!!!!!rozsyłam gdzie sie da! Quote
Recommended Posts