Jump to content
Dogomania

Trzy w jednym:Horror,koszmar,tragedia-jutro kolejna rozprawa

Recommended Posts

Posted

[quote name='kahoona']dziś we wszystkich programach informacyjnych TVP1

czyli sądzę, że Wiadomości o 15.00, Teleexpres o 17.00, Wiadomości wydanie główne o 19.30
O 15 w wiadomosciach nie bylo nic..ale to bylo 5 minut wiadomosci...

Posted

Jestem na moment.Wiem,ze program bedzie w aktualnościach na 2 o 18,bedzie w wiadomościach,w Panoramie i w innych programach na 1 i 2.

Dzisiaj wypowiadał sie sąsiad z posesji obok.Myśłałam,ze padne trupem.On uwaza,ze psiaki miały dobre warunki i wszystko było w porządku.Jego zdaniem taka buda dla psa to są dobre warunki choć niekomfortowe.
Twierdzi,ze właścicielka jest źłe oceniana przez wszystkich bo nie jest potworem i bardzo przezywa te sytuacje.
Oczywiście to,,przezywanie,,nie przeszkodziło włąścicielce wezwac Policje,ze TV bezprawnie chodzi po jej posesji.Tylko,ze współwłaściciel wyraził na to zgode droga pani..Poza tym jak sie nie ma nic do ukrycia i czyste sumienie to nie ma powodu obawiac sie ludzi.

Posted

Bajeczko kochana ty jesteś cudowna wiem ile nerwów i wysiłku kosztu ciebie to wszystko. jesteś nie zastąpiona. Będe na pewno oglądać wszystko po kolei :)

Posted

Ale teraz na TVP 2 ma być.

Na TVP Katowice, nie wiem czy na innych lokalnych też....

Wypowiedź sąsiada - brak słów.....
"Psy biegały po ulicy. Nie były maltretowane, bite..."
Moze mi ktoś powie w jaki sposób Nelly mogła biegać po ulicy, skoro była na łańcuchu tak krótkim, ze nie potrafiła się podnieść...
Poza tym to, ze nie były bite, to ma znaczyć, ze miały dobre warunki??!!
I znowu furia....

Posted

Agnezia napisał(a):
na tvp 2 według programu dopiero o 22.45 jest panorama wcześniej nie ma nic z informacjami.

Nie wiem jak w innych częściach Polski, ale u nas (w sensie na śląsku) o 17:30 TVP 2 "przełącza" się na telewizję regionalną i lecą aktualności.

Posted

To co ta debilka zrobiła tym pieską, to się po prostu w głowie nie mieści!!!
Ludzie jak tak można???!!!
To nie ludzkie!!!
A jak by taką krzywdę JEJ ktoś wyrządził, to ciekawe jak by się czuła!!!
Takie osoby to za kudły i do więzienia albo od razu na krzesło elektryczne!!!
Mi się po prostu nie mieści to w głowie!!!

Posted

Dziewczyny nie cytujcie tego marnego trutnia sąsiadem zwanego. Toż on w radości swej dzikiej za pognębienie sk. bestii czekałby jeszcze i jeszcze na następne takie okazje. Bydlak, oceny będzie snuł o tym , że źle nie było. Skacina wredna trawy tam też nie wydeptał, żeby coś do żarła podrzucić, albo biedną suńkę wyczepić ..rwa z tego łańcucha. Co to za człowiek ? - żaden. Trzeba zbierać dowody i rozważyć możliwość współudziału w zbrodni. Patafian będzie żałości na temat bestii wygłaszał. Toż to na chorobę psychiczna zakrawa. :angryy::angryy::angryy:

Posted

Wygląda na to że Neli nie była cały czas więziona na tym łańcuchu.
Ok.dwóch miesięcy temu, dziewczyna która była w tamtych okolicach mówiła że ją widziała i dokarmiała.
Biegała po wsi, i z wypowiedzi wynika że była w fatalnej kondycji, bardzo wychudzona. Nie poznano że była szczenna:placz:
A to jeszcze cytat z innego psiego forum ( od dziewczyny która ją wówczas spotkała i dokarmiała)

"Gdybym wiedziała że suka jest w aż tak ciężkiej sytuacji zaraz zwinęłabym ją do schronu. Jednakże zaraz po tym jak dostawała jedzenie uciekała i nie dawała się złapać. Na gwałtowne ruchy reagowała agresją więc nie zbliżaliśmy się do niej na bliskie odległości. Szukaliśmy suni gdy zniknęła dwa miesiące temu. Żałuję że nie zabrałam suczki do samochodu jakimś sposobem...żałuję. Gdy dzwoniłam do Sosnowieckiego schroniska pani po drugiej stronie mówiła mi że Kogoś wyślą,jak widać nie wysłali. Pomyśleć że kilka miesięcy temu patrzyłam prosto w te ślepia..."

Jeśli to prawda z tym powiadomieniem schronu, czemu nikt nie zareagował już wtedy :angryy:
Może nie doszło by do tak tragicznego finału a przynajmniej ukróciło by cierpienie tych psiaków