ihabe Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Rozawalił mnie sąsiad w repotażu, On jest zły, że zrobilismy bestię z Pani nauczycielki a psy miały godziwe warunki, nie były martretowane, a jakby działo sie cos złego to sąsiedzi porazmawialiby z Panią :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Co za .......:angryy: Reportaż bardzo bardzo dobry wg mojejgo skromnego zdania, podobał mi się prowadzący, tzn sposób w jaki to robił:loveu: no i jak do tego jednego maleństwa sie tulił:loveu: Quote
Awit Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Wypowiedź sąsiada to typowy przykład myślenia naszych rodaków, sądze, że nawet 70% społeczeństwa. jest to dramatyczne:-( Quote
merzet Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 No i już widzialam co chciałam zobaczyć. Suche fakty - aż się prosi podsumowanie na koniec typu CO SIĘ CHOLERA DZIEJE Z TYMI POLAKAMI ŻE Z ROKU NA ROK JEST CORAZ WIĘCEJ TAKICH PRZYPADKÓW a tu trzeba karać winnych choćby dla przykładu - nauczycielke za kratki na dwa lata niech idzie jej micha za moje podatki trudno ale może inni nie bedą już głodzić bez-karnie i druga rzecz edukować tych najmłodszych że nie wolno tak postępować ....................... i tyle Może My dogomaniacy powiiniśmy się zebrać i zrobić dwu - godzinny program i opowiedzieć o tych wszystkich przypadkach W POLSCE POSIADANIE PASA TO NIE KARA I NIE OBOWIĄZEK - nie umiesz być szczęśliwy w tym szczególnym związku z psem to tego psa nie posiadaj po prostu !!!!!!!!!!! JEDYNE CO MI SIĘ PODOBAŁO BYŁO MĄDRE I DOBITNE - TO CO POWIEDZIAŁ TEN MŁODY WET - że to jak traktujemy zwierzęta tak traktujemy ludzi ............... nasz stosunek do zwierząt jest wymiarem naszego człowieczeństwa ta 29 letnia baba - nie dość że nie powinna już wykonywać swojego zawodu ale jeszcze dla przykładu za kratki !!!!!!!!!!!!!!! tyle i tak ta cała dyskusja życia nie wróci ale lekcja dla nas bądźmy czujni, ogladajmi otoczenie gdy widzimy coś niepokojacego zaintersujmy się, ja znam wszystkie psy na moim osiedlu i w okolicy bo uważnie obserwuję gdyby sąsiedzi zareagowali wcześniej to Sunia by żyła to Jamniś skatowany Domis by żył a tak tyle .................kolejna lekcja dla tych co chcą zmieniać świat pozdrawiam mw Quote
matamata Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Mam nadzieję, że teraz sąsiad poczyta sobie jak jego "gnoimy" na forum. Pokazał, że ma tyle samo empatii i ludzkich uczuć, co jego sąsiadka. Quote
kahoona Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 a pani nauczycielka nie taka zrozpaczona i w depresji skoro jeszcze na policję wydzwania, żeby nikt nie filmował tych wspaniałych warunków biednej Nelli Quote
_Aga_ Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Pan sąsiad bronił po prostu sam siebie, bo przecież "gdyby coś zauważył to by porozmawiał z sąsiadką".. A przecież nic złego się nie działo.. Psy nie były katowane.. Suka tylko zdechła z głodu, ale warunki miała zupełnie dobre.. No chyba nie trzeba komentować.. A panu sąsiadowi radzę rozglądać się uważniej.. Katowanie to nie tylko bicie.. Quote
halbina Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 w przeciwieństwie do swojej sąsiadki miał odwagę pokazać twarz... wstyd... prymitywny światopogląd... Quote
dorota1 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Reportaż bardzo dobry, nie da się go oglądać spokojnie, wywołuje lawinę emocji,:-( szczeniaczki śliczne i tylko taki ogromny żal, że Nelly nie udało sie uratować.:placz: W Krakowie jest pomnik psa Dżoka, który jest symbolem psiej wierności, może i kiedyś Nelly doczeka się swego pomnika, Nelly jako symbol psiej, matczynej miłości. Sąsiad prymitywny i beznadziejny. Szkoda słów by komentować jego pożal się Boże wypowiedź:angryy: Quote
matamata Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Szkoda tylke, że w reportażu w zasadzie nie było nic o Aresie i jego smutnym losie. Jak ktoś wyżej napisał po szczeniaczki pewnie ustawi się kolejka, a przecież Ares tez zasługuje na nowe, lepsze życie w dobrym, kochającym domku i z pełnym brzuchem. Quote
ANIA_C Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Wielkie ukłony dla BajkiB i Emir. Reportaż super - jasno powiedziane, że sunia została zagłodzona :((( Na TVP 1 w wiadomościach o 19.30 też był skrót. Quote
Anastazja&Aleksander Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 zobaczcie co tu sie dzieje http://www.iswinoujscie.pl/artykuly/11975/ , http://www.iswinoujscie.pl/artykuly/11981/ , http://www.iswinoujscie.pl/artykuly/11982/ w ciagu jednej doby w jednym malym mieście. Quote
Agnezia Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 No właśnie tylko słowa nie było o Aresie. Jak by go tam nie było... Quote
BajkaB Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Trochę szkoda,ze nie wspomniano o Aresku.Mam jednak nadzieję,ze uda mu sie znaleźdź super domek. Mała poprawka: Oddział Emir jest w Sosnowcu a nie w Dąbrowie Górniczej. Poza tym reportaż na medal.:Rose: Quote
merzet Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 NO WŁAŚNIE O TYM MÓWIĘ FALA ROŚNIE ILE JESZCZE BIEDNYCH PSÓW najwierniejszych i najbardziej lojalnych wobec człowieka POWTARZAM ILE jeszcze istnień psich musi umrzeć żeby ktoś w końcu odsiedział wyrok dwóch lat !!!!!!!!!!!!!!!!!! umrzeć w mękach bitych, kopanych , głodzonych uwiązywanych do drzew ...przetapianych na smalec wymiotować mi się chce jak to widzę i słysze ................ Quote
UBOCZE Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Jestem pod dużym wrażeniem wystąpienia w TV - Bajki. Prawie zawsze, gdy na dogo pojawi się temat drastyczny, w którym za okrucieństwo wobec zwierzaków grozi odpowiedzialność karna, pojawiają się ni z gruszki ni z pietruszki trolle, które prowokacyjnymi wypowiedziami chcą nas wyprowadzić z równowagi, aby potem przypisać nam emocjonalne niezrównoważenie, egzaltację, czy rzekomo przesadną czułostkowość wobec zwierzaków. Bajka w TV mówi o krzywdzie zwierzaków z dużym przejęciem i wrażliwością, ale i rzeczowo, konkretnie, przekonująco. Myślę, że takie rzeczowe wypowiedzi są najlepszym atutem przeciwko tym, którzy nad zwierzakami się pastwią. I chyba oni takiej rzeczowości boją się najbardziej... Jestem pełen podziwu, Bajko!!! Quote
a.piurek Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Ponieważ część dogomaniaków nie obejrzała materiału z dziennika poniżej link http://www.tvp.info/informacje/polska/nauczycielkabestia-zaglodzila-psa/zobacz-do-czego-doprowadzila-bezmyslna-kobieta materiału z telekuriera jeszcze w necie nie ma. Ale za to znam link do aukcji gdzie został jeszcze 15 cegiełek http://allegro.pl/item829291361_koszmar_psiej_matki_i_jej_dzieci.html Jesliby domki wybierał mój kochany Pan doktror to chyba nie było by źle;) Quote
pietrucha204 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 dobrze, że materiał się ukazał. zawsze mam nadzieję, że chociaż jedna osoba zwróci uwagę na innego, zabiedzonego psa i w porę zgłosi..., że zacznie myśleć Quote
Justa&Zwierzaki Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Reportaz naprawde dobry , tylko jedno pytanie czy ten oprawca dostanie sprzwiedliwy wyrok czy bedzie '' niska szodliwość czynu '' tego sie najbardziej boje :(:(:( Quote
danal1983 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 nie mam już sił, przerasta mnie to. jesli takie rzeczy robia ludzie prymitywni, to jeszcze jakos mozna to usprawiedliwic, ale... Quote
kakaicezar Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='a.piurek']Ponieważ część dogomaniaków nie obejrzała materiału z dziennika poniżej link http://www.tvp.info/informacje/polska/nauczycielkabestia-zaglodzila-psa/zobacz-do-czego-doprowadzila-bezmyslna-kobieta materiału z telekuriera jeszcze w necie nie ma. Ale za to znam link do aukcji gdzie został jeszcze 15 cegiełek http://allegro.pl/item829291361_koszmar_psiej_matki_i_jej_dzieci.html Jesliby domki wybierał mój kochany Pan doktror to chyba nie było by źle;) Dzięki za link bo nie widziałam reportażu Quote
admirabilis6 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='ihabe']Rozawalił mnie sąsiad w repotażu, On jest zły, że zrobilismy bestię z Pani nauczycielki a psy miały godziwe warunki, nie były martretowane, a jakby działo sie cos złego to sąsiedzi porazmawialiby z Panią :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Co za .......:angryy: Widać, ze mial "parcie na szkło" ale nie wiedział jak może się "wcisnąć" więc się wcisnął ze swoją "wrażlwością" i jako "obrońca". Prosze pana wypadł pan FATALNIE, lepiej bylo siedzieć przed tv i sluchac tego co mają naprawde ludzie wrażliwi i specjalisci, lek.wet, do powiedzienia i zweryfikować swoje podejscie do zwierzat. Zwierzeta tez czuja, głód, ból, zimno, poniżanie a człowiek jest im winien ochrone i opieke, tak mówi ustawa. Z taka wrażlwością jak on ma, trzeba by sprawdzic czy on sam ma jakieś zwierzeta i w jakich warunkach je trzyma i jak traktuje. A moze "bombardować" e-mial-ami, Ewę Drzyzgę aby jedne "Rozmowy w Toku" przygotwała o bestjalstwie wobec zwierząt?? Ekipa Emir-owska profesjonalna, Bajka bardzo! Quote
BajkaB Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Na to jaki będzie wyrok nie mamy niestety wiele wpływu.To zalezy od tego na kogo trafi ta sprawa.W każdym razie bedziemy walczyc. Najważniejsze,ze reportaz ukazał w sposób dramatyczny cała sytuacje i bardzo mi sie podobało,ze redaktor wspomniał,ze ta ,,zrozpaczona,, właścicielka wezwała Policje,ze ekipa kręci sie po jej posesji.To ukazuje tym bardziej jej oblicze.Jakoś na to miała siły. Bardzo dobrze,ze pokazano tez wypowiedź drugiego weterynarza na temat odpowiedzialności wobec zwierzat. No i super,ze pokazno tego labradora,bo wszyscy mieli okazje popatrzeć jak powinien wyglądac zadbany psiak. Quote
shinee Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Ja widziałam dziennik i płakałam, ta suka miała tak samo na imię jak moja... Quote
yennefer070 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 admirabilis6 napisał(a): A moze "bombardować" e-mial-ami, Ewę Drzyzgę aby jedne "Rozmowy w Toku" przygotwała o bestjalstwie wobec zwierząt?? I to jest doskonały pomysł, trzeba informować o tym bestialstwi kogo tylko się da, a z tego co się orientuję" Rozmowy w toku " mają sporą oglądalność i to trzeba wykorzystać. Im większe potępienie tej osoby przez społeczeństwo, tym większa szansa na sprawiedliwy (o ile to możliwe :( ) wyrok. Quote
danal1983 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 może jesli bedziemy konsekwentnie naglasniac takie sprawy, to prokuratura i sądy wezma sie do roboty i zaczna uczciwie traktowac ustawe o ochronie zwierząt, bo wszyscy wiemy ze teraz tylko my sie szarpiemy i niewiele z tego wynika.... Quote
Recommended Posts