Moli@ Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 2 minuty temu, Onaa napisał: Szczęśliwcy już w drodze :D. Powodzenia :) malutka też się załapała? Quote
Bogusik Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 32 minuty temu, Moli@ napisał: Powodzenia :) malutka też się załapała? Tak,Bajka też jedzie :) Otrzymałam sms od Toli,że o 8,15 Piotrek wyruszył z psiakami :) Szerokiej drogi! Quote
Moli@ Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 44 minuty temu, Bogusik napisał: Tak,Bajka też jedzie :) Otrzymałam sms od Toli,że o 8,15 Piotrek wyruszył z psiakami :) Szerokiej drogi! Super że załapała się :)...powodzenia Bajeczko... super domków całej gromadce :) Quote
Anula Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Jaaga zapewne czeka już na czarną bidulę.Jestem bardzo ciekawa jaki czarnulek jest,jak zareagował na nowe miejsce.Jaaga pisz szybko bo poumieramy z ciekawości. Nie wiecie jak ja się ogromnie cieszę,że ta bida dostała szansę na normalne życie. Quote
Jaaga Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Do mnie przyjechał już Olly. Miał być wg pracowników staruszkiem, a po książeczce okazało się, że w schronisku jest od szczeniaka i w tym miesiacu ma równo 5 lat. To młody, żywiolowy piesek, wszystko go interesuje. Futerko bardzo zaniedbane, ale wg mnie wsród jego przodków musiał być pudel, bo sfilcowane włoski są typowo pudlowe i stąd pewnie te srebrne włoski na kufie. W związku z tym dla Olliego, po ogarnieciu go, bede szukała domu stałego. Zakładałam przyjazd nieadopcyjnego staruszka. Zdjęcia rozmazane, bo Olly stale w ruchu. Widziałam dziewczynki, które z nim jechały, są świetne, cudna ta cavisiowa. 1 1 Quote
Onaa Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Olly słodziaczek :). Czekam w takim razie na wieści już z hoteliku szafirkowego, ale to pewnie już wieczorkiem będzie. Ciekawa jestem dziewczynek. Quote
Anula Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 13 minut temu, Jaaga napisał: Do mnie przyjechał już Olly. Miał być wg pracowników staruszkiem, a po książeczce okazało się, że w schronisku jest od szczeniaka i w tym miesiacu ma równo 5 lat. To młody, żywiolowy piesek, wszystko go interesuje. Futerko bardzo zaniedbane, ale wg mnie wsród jego przodków musiał być pudel, bo sfilcowane włoski są typowo pudlowe i stąd pewnie te srebrne włoski na kufie. W związku z tym dla Olliego, po ogarnieciu go, bede szukała domu stałego. Zakładałam przyjazd nieadopcyjnego staruszka. Zdjęcia rozmazane, bo Olly stale w ruchu. Widziałam dziewczynki, które z nim jechały, są świetne, cudna ta cavisiowa. Jaaga to załóż Olly wątek w takim razie.5 lat w schronie to kawał czasu.Nie poznałam go,zawsze widziałam go smutnego na zdjęciach i trzymającego się z boku,być może dlatego przeżył. Quote
Tianku Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 ale niespodzianka z Ollim :) to az niemozliwe 1 Quote
Onaa Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Każdy ma jakiś swój sposób na przetrwanie, może Olli miał właśnie taki. Ale jak dobrze że mu się udało opuścić schronisko, od szczeniaka w schronie :( bidulek nie zna niczego poza murami schroniska. 1 Quote
magenka1 Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Mimo 5 lat w schronisku Olii taki radosny na forach, trzymam kciuki za resztę stadka w drodze 1 Quote
Jaaga Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Jak na całe życie w schronisku, to jest rewelacyjny, cąły czas zadowolony. Własnie go wstepnie wyczesałam. Paskudne, tłuste filce, zlepione łojem i łupieżem. Siadłam na podłodze, Olly usiadl mi na udzie i bez problemu dał sobie to wszystko wyczesać. Zadnego protestu, najpierw jedna strona, potem druga. Jak dla mnie te problemy są związane z żywieniem. Przełysienia, strupki, tłusty łupież i zapach. 2 Quote
elik Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Czy to ten sam psiak ??? To już tak wielka taka metamorfoza natychmiast po opuszczeniu schronu! 1 Quote
Nesiowata Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Aż wierzyć się nie chce, że to jest ten sam pies. 1 Quote
Jaaga Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 10 minut temu, elik napisał: Czy to ten sam psiak ??? To już tak wielka taka metamorfoza natychmiast po opuszczeniu schronu! Tylko koncówki uszu zdradzają, że to ten sam pies ;) Ledwo opuścił schronisko, a taka przemiana. Jestesmy po pierwszym spacerze. Na smyczy jakoś sobie radzi, ale dostaje nagle ataków paniki. Nie przypadło mu za bardzo do gustu spacerowanie po zimnie, co akurat mnie nie dziwi. Od razu zajął legowisko w pokoju na wprost drzwi. Mam w nich wstawioną siatkę, widoczną na zdjeciu, więc leżąc śledzi na bieżąco co się wkoło dzieje. 1 Quote
elik Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Faktycznie ma takie wyrudziałe futerko z przodu, czy to na zdjęciu to tylko efekt działania słoneczka ? Quote
Bogusik Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 To wielka metamorfoza! :) Aż nie chce się wierzyć,że to ten sam psiak. Albo w schronie podmienili albo Jagusia jakieś czary mary uczyniła na Ollinku....:) 1 Quote
Anula Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Ja miałam na BDT dwa albo 3 pudle.Jak przyjechały do mnie nikt nie przypuszczał,że to są pudle.Dopiero z biegiem czasu okazało się,że są w typie pudla.Istotną sprawą było odżywienie ich i zamieniły się w pudle.A w DS dopiero nabrały krasy,że nikt by nie uwierzył,że to te same psy.Ich sierść wyjątkowo potrzebuje dobrej karmy. A może to inny piesek jest.Czy Ollinek ma białą łatkę z przodu bo Ollinek ze schronu ma białą na bank. Quote
Bgra Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 17 godzin temu, Tola napisał: Astka Wera wczoraj pojechała pod opiekę fundacji AST. Bardzo się sunia denerwowała; szkoda tych wszystkich zwierząt nieodpowiedzialnych właścicieli:( Do kogo można się zgłosić w sprawie adopcji ? Edit : już znalazłam na fb str fundacji :) Quote
Gabi79 Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 55 minut temu, elik napisał: Czy to ten sam psiak ??? To już tak wielka taka metamorfoza natychmiast po opuszczeniu schronu! Ja też się zastanawiałam, czy to ten sam psiaczek. Ekspresowa metamorfoza. CUDOWNIE!!! 1 Quote
Jaaga Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 Olly ma wyrudziałe włoski, szczególnie na łapach i na brzuchu. Myslałam, ze to martwa sierść do wyczesania, ale nie, w tych miejscach taka rośnie rudawa. Trzeba zbadać wątrobę. Biały krawacik jest, to ten sam pies na 100%. Tylko nie jest osowiały, jak w schronisku, nabrał radości, bystro patrzy i tyle :) Teraz dopiero wyciszył się i odsypia. 2 2 Quote
Anula Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 30 minut temu, Bgra napisał: Do kogo można się zgłosić w sprawie adopcji ? Bożenko najlepiej skontaktować się z Tolą.Poda wszystkie namiary. 1 Quote
Recommended Posts