Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ojej ! Tego się nie spodziewałam. Musiał zarazić się tym paskudztwem w schronie. Czytałam, ze szybko podjęte leczenie daje duże szanse psu. Oby się udało zwalczyć tą chorobę, tym bardziej , że na horyzoncie pojawił sie domek. Trzymam maluszku za ciebie kciuki !

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 18.08.2019 o 19:56, jankamałpa napisał:

Ja Was podziwiam za to  co robicie. Trzymajcie się.

Dnia 18.08.2019 o 20:03, Poker napisał:

Ojej, biedny maluch. A co to jest mykoplazmoza  u psa?

Dnia 18.08.2019 o 20:59, Havanka napisał:

Ojej ! Tego się nie spodziewałam. Musiał zarazić się tym paskudztwem w schronie. Czytałam, ze szybko podjęte leczenie daje duże szanse psu. Oby się udało zwalczyć tą chorobę, tym bardziej , że na horyzoncie pojawił sie domek. Trzymam maluszku za ciebie kciuki !

Dnia 18.08.2019 o 21:14, Nadziejka napisał:

Podobny obraz

Dnia 19.08.2019 o 16:42, Tyś(ka) napisał:

I ja trzymam kciuki.
Podziwiam, że od tylu lat wytrwale ratujecie zwierzaki i staracie się o lepsze jutro. Ja ostatnio wymiękam :(

Dnia 19.08.2019 o 19:52, Jolanta08 napisał:

dont_know.gif trzymaj się malutki ,musi być dobrze. Kciuki zaciśnięte ,Tolu sercem jestem z Wami

22 godziny temu, nulka07 napisał:

Też jestem. Bidy , bidy  straszne.

21 godzin temu, Poker napisał:

coś wiadomo o maluchu  ?

4 godziny temu, nulka07 napisał:

Zaglądam i czekam na wiadomości o maluszku. Widzę,że nie tylko ja...czekamy

Przepraszam, że jestem dopiero teraz, ale ta choroba szczeniaka trochę mnie podłamała...

Dzisiaj Majorek jakby lepiej, bo po raz pierwszy od niedzieli stanął na łapki;  mamy tutaj nadzieję, ze z każdą godzina będzie lepiej, chociaż wetka bardzo ostrożnie podchodzi do tej poprawy...

Tak jak pisałam - u Majorka, na podstawie badania krwi, stwierdzono mykoplazmozę - prawdopodobnie od tego kleszcza, chociaż to paskudztwo roznoszą również pchły, a tych maluch miał ogromną ilość. 

Choroba nie jest groźna dla dorosłych psów, przebiega często bezobjawowo, natomiast dla szczeniaków i  i staruszków bywa śmiertelna. 

A stan psiaczka był bardzo zły i gdyby nie szybka reakcja Ewy właściwie nie przeżyłby nocy, miał bardzo wysoką gorączkę.

Teraz jest na kroplówkach, ma podawane 3 antybiotyki, elektrolity;   sam nie je,  ale ma wielką wolę życia! 

Bardzo dziękuję za kciuki, bądźcie tutaj nadal, bo Majorkowi wciąż jest  potrzebne wsparcie, on nadal walczy o życie.

• Like 1
Posted
Dnia 19.08.2019 o 16:42, Tyś(ka) napisał:

I ja trzymam kciuki.
Podziwiam, że od tylu lat wytrwale ratujecie zwierzaki i staracie się o lepsze jutro. Ja ostatnio wymiękam :(

Tyś, ja też wymiękam, zdziwiłabyś się, jak często...

Oboje z TZem nie jesteśmy już młodzii, mamy swoje problemy, często jesteśmy po prostu zmęczeni.

Mnie bardzo często wydaje się, ze już nie dam rady, ze za dużo wokół tego nieszczęścia i ludzkiej bezmyślności, że tym razem nie pokonamy problemów.

A potem kolejny zwierzak jest w potrzebie, trzeba po raz kolejny mobilizować siły  i tak to się kręci...

Mam nadzieję, że i tym razem się uda i  Major pokona chorobę; Ewa czuwa nad nim całe noce, a w dzień po parę godzin jest w lecznicy.

• Like 1
  • Upvote 2
Posted

No,zawsze jakiś news.Dzięki Tolu za wieści. Wszyscy trzymają kciuki. Straszne to wszystko. Siły i jeszcze raz siły życzę psinkom i ludziom wielkiego serca.

• Like 1
Posted

Zdrowiej maluszku  , tyle osób o tobie myśli.

podziwiam weta ,że wpadł na myśl o mykoplazmozie. Nie jest to powszechna choroba u psów.  Gołębie bardzo na nią chorują.

• Like 1
Posted
7 godzin temu, Onaa napisał:

Czy coś wiadomo o tej suczce ?

Chyba wiadomo tylko,że jest piękna,mała i biedna w tym schronie.Gdyby nieczynny hotelik u szafirki byśmy ją wzięły pod opiekę.Zaraz zwróciła moją uwagę ta biedna sunia.

Posted

Nie mam dobrych wiadomości:(

Dzisiaj w nocy był kryzys, Majorek bardzo wymiotował; zaaplikowane nowe leki na jakiś czas polepszyły jego stan.

Piesio cały dzień spędził w lecznicy pod kroplówką, zostały wykonane kolejne całościowe badania.

Niestety, stan Majorka jest krytyczny, prawdopodobnie nie przeżyje nocy.

Jesteśmy wszyscy załamani.

beksa_V6_orig.gif