Tola Posted July 28, 2019 Author Posted July 28, 2019 Aramis i Aleksander - dwa rude kocurki, które pojechały do Pruszkowa rozwijają się bardzo dobrze, maja różne charaktery, ale oba są bardzo kochane. Tak wyglądają teraz A tak zaraz po przyjezdzie do DS - to ta sama kanapa;) Quote
Havanka Posted July 28, 2019 Posted July 28, 2019 Jednak spróbuję, może zdążymy chociaż jednemu pomóc. Zrobiłam tym szczeniaczkom olx, chociaż nie ma prawie żadnych informacji. https://www.olx.pl/oferta/dwa-sliczne-dlugowlose-szczeniaczki-czekaja-na-swoja-szanse-CID103-IDAURo7.html 1 Quote
Jaaga Posted July 28, 2019 Posted July 28, 2019 2 godziny temu, Tola napisał: Zdjęcia tych szczeniaków z prośbą o pomoc dostałam dzisiaj, podobno są w strasznych warunkach, było ich 6, nie wiem, gdzie reszta:( Matka to mała suczka, ale tatuś był chyba większym psem. Ja nie jestem już w stanie pomoc, nie mam gdzie zabrać szczeniaków:(:(:( Spróbuje dzisiaj zrobić OLx, ale tak jak rozmawiałyśmy z Havanka - czy to ma sens, jeśli za moment maluchów może już tam nie być:( Jedynym ratunkiem dla nich jest zabranie z tej strasznej wsi., jakby ktoś miał jakiś pomysł na ratunek chociaż dla jednego, to obiecuję wsparcie. Serce mi pęka, jak patrzę na te psie dzieci, które czeka prawdopodobnie straszny los,a le nic więcej nie mogę zrobić:( A co z ich mamą? Też można zabrać? Jesli tak, to zapytałabym mojej mamy. Szczeniaka nie weźmie. Quote
elik Posted July 28, 2019 Posted July 28, 2019 1 godzinę temu, Jaaga napisał: A co z ich mamą? Też można zabrać? Albo przynajmniej wysterylizować, żeby już więcej nie rodziła :( Quote
Tyśka) Posted July 29, 2019 Posted July 29, 2019 Dnia 24.07.2019 o 00:57, b-d napisał: Dzięki. :-) O patrz... Po Puchatku nie spodziewałem się takiego zachowania, przecież to był laluś . ;-) Chyba okrzepł w domku i nabrał pewności siebie i wyszedł z niego "łobuz". A z Misiem rozumiem, że wszystko dobrze w tym domku i jest pod kontrolą Funi :-) W takim razie bardzo się cieszę. :-) Choć od czasu do czasu coś dobrego - pozytywnego... :-) Wszyscy byli w szoku :) Ale okazało się, że rodzina zaczęła za mocno go rozpieszczać. Problemów na spacerze nie było jedynie przy Pani, a Pan i reszta rodziny, pozwalający sobie wejść na głowę, mieli nie lada problem. Na szczęście, to już przeszłość. Zapytam funi o zdjęcia i wieści misiowe. 2 Quote
Alaskan malamutte Posted July 29, 2019 Posted July 29, 2019 Malutka Gremi jada wspólnie z Deisy. 2 1 Quote
Tola Posted July 29, 2019 Author Posted July 29, 2019 Pokazałam białaczkowego Marcysia, a teraz przedstawię jeszcze naszą Agę, zabraną z zamojskiego schroniska, tez z białaczką. Kotka w chwili zabierania była bardzo chuda, z matową sierścią, teraz pod opieką p. Małgosi odżyła i ma się bardzo dobrze. Quote
Tola Posted July 29, 2019 Author Posted July 29, 2019 Dnia 28.07.2019 o 19:22, Jaaga napisał: A co z ich mamą? Też można zabrać? Jesli tak, to zapytałabym mojej mamy. Szczeniaka nie weźmie. Jagna, ja nie byłam tam na miejscu, to jest 70 km od Zamościa. O szczeniakach powiedział mi mój sąsiad, który jezdzi do tej wsi do znajomej, widział te psy i warunki, w jakich żyją i poprosił o pomoc. Nie wiem co to za ludzie, wiem ze teraz chcą pozbyć się szczeniaków. Quote
Tola Posted July 29, 2019 Author Posted July 29, 2019 Mam kolejne dobre informacje w sprawie adopcji kociaków:) Własny dom ma malutka Lusia Wczoraj byłam na wizycie w Hrubieszowie - bardzo sympatyczni młodzi ludzie z sercem do zwierząt, świetnie się z nimi rozmawiało. Niedawno stracili 13 letnią koteczkę no i zdecydowali się dać dom jakiemuś bezdomniakowi, w domu jest jeszcze 8 letnia mopsiczka z lubelskiej fundacji, zabrana z pseudo. Szczęściara Lusia 1 1 Quote
Tola Posted July 29, 2019 Author Posted July 29, 2019 I kolejna bardzo dobra wiadomość - własny dom ma też malutka Napoleonka Dzisiaj na wizycie w Sosnowcu była Iwona z Sosnowca, mama dogomaniackiej malti i bardzo wysoko oceniła przyszły dom koteczki:) Malutka zamieszka w bloku z roczna kotką i suczką maltanką. Iwona - pięknie dziękuję za wizytę Napoleonka 1 Quote
Tola Posted July 29, 2019 Author Posted July 29, 2019 A to rezydentki w przyszłym domu Napoleonki w Sosnowcu 1 1 Quote
Jaaga Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 10 godzin temu, Tola napisał: Jagna, ja nie byłam tam na miejscu, to jest 70 km od Zamościa. O szczeniakach powiedział mi mój sąsiad, który jezdzi do tej wsi do znajomej, widział te psy i warunki, w jakich żyją i poprosił o pomoc. Nie wiem co to za ludzie, wiem ze teraz chcą pozbyć się szczeniaków. Rozumiem, myślałam że wiesz coś więcej czy się tam wybieracie. Maluchy tu giną w ilości informacji. Quote
Tola Posted July 30, 2019 Author Posted July 30, 2019 3 godziny temu, Jaaga napisał: Rozumiem, myślałam że wiesz coś więcej czy się tam wybieracie. Maluchy tu giną w ilości informacji. Nie wybieram się - nie będę rozmawiała z pijakiem; tam trzeba jechać od razu i zabierać psy, żadne układy nie sprawdzą się. A dopóki Megan i Malwa nie znajdą domów, nie mogę zabierać kolejnych szczeniaków, bo po prostu nie mam gdzie; jedynym ratunkiem dla tych maluchów , jak już pisałam, jest natychmiastowe zabranie z tej wsi. Zawsze wyjśsiem awaryjnym był nasz kojec, a teraz i kojec zajęty. Quote
Tyśka) Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 A może malawaszka miałaby pomysł na szczeniaki? W koncu to takie maluchy szorstkowłose. Quote
Havanka Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 7 godzin temu, Tyś(ka) napisał: A może malawaszka miałaby pomysł na szczeniaki? W koncu to takie maluchy szorstkowłose. Myślę, ze długo nie czekałyby na domy, bo już miałam zapytanie o jednego z nich, ale aż z Braniewa, nad morzem. Tak mi ich szkoda, bo zanim dorosną już zawisną na łańcuchach przy budzie. Quote
Jo37 Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 Zapraszam na bazarek Bubu - 35% i kociaków - 15% https://www.dogomania.com/forum/topic/350312-ściereczkowo-porcelanowy-zawrót-głowy-książek-kilka-też-się-znajdzie-dla-bubu-samby-gacusia-i-kociaków-do-070819-do-2100/ Quote
Tola Posted August 1, 2019 Author Posted August 1, 2019 Dnia 30.07.2019 o 22:26, Jo37 napisał: Zapraszam na bazarek Bubu - 35% i kociaków - 15% https://www.dogomania.com/forum/topic/350312-ściereczkowo-porcelanowy-zawrót-głowy-książek-kilka-też-się-znajdzie-dla-bubu-samby-gacusia-i-kociaków-do-070819-do-2100/ Byłam, pięknie dziękuję i tutaj:) Quote
Tola Posted August 1, 2019 Author Posted August 1, 2019 Jeszcze trochę lipcowego Dexa i małego Mikołaja;) 4 1 Quote
Tola Posted August 1, 2019 Author Posted August 1, 2019 Pamiętacie Baldo, który zamieszkał w Złotowie:) Baldo ze swoją rodziną spędza urlop w Zakopanem i cieplutko pozdrawia:) A tak cieszy się z wyjazdu;) 2 1 Quote
b-b Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 9 minut temu, Tyś(ka) napisał: Ależ Balto ma klawe życie :) Mam tylko nadzieję,że dziecko jest uczone od początku nie "tulić" psiaka i nie traktować jak dużej zabawki. Quote
bakusiowa Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 Tola i dziewczyny z tego wątku. Została utworzona zbiórka aby wspomóc panią weterynarz z Izbicy. Bardzo proszę o wpłaty kto może oraz rozsyłanie i udostępnianie na fb gdzie się da aby jak najwięcej osób dowiedziało się o zbiórce. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=901511246871432&id=100010376946372 Quote
elik Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 6 godzin temu, bakusiowa napisał: Tola i dziewczyny z tego wątku. Została utworzona zbiórka aby wspomóc panią weterynarz z Izbicy. Bardzo proszę o wpłaty kto może oraz rozsyłanie i udostępnianie na fb gdzie się da aby jak najwięcej osób dowiedziało się o zbiórce. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=901511246871432&id=100010376946372 Na razie tylko udostępniłam. Po 10-tym wpłacę datek. 1 Quote
b-b Posted August 1, 2019 Posted August 1, 2019 9 godzin temu, bakusiowa napisał: Tola i dziewczyny z tego wątku. Została utworzona zbiórka aby wspomóc panią weterynarz z Izbicy. Bardzo proszę o wpłaty kto może oraz rozsyłanie i udostępnianie na fb gdzie się da aby jak najwięcej osób dowiedziało się o zbiórce. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=901511246871432&id=100010376946372 Udostępniam i też jeśli mi coś zostanie po zobowiązaniach to się dorzucę. Quote
Recommended Posts