Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
23 godziny temu, Ruda Śląska 605 989 789 napisał:

No pewnie,prosiłaś ,żeby do mnie zadzwonić :)

Czy macie jakiś transport w kierunku Warszawy ? jesteście w stanie pomóc ?

Na razie mamy tylko ten na 20, ale szukamy dalej...

11 godzin temu, terra napisał:

Rozalko [']  :(

Czy Tekilka ma już ogłoszenia?

Jeśli nie, przydałoby się więcej zdjęć.

Tekilka jest po sterylce, przebywa w gabinecie i na razie mam tylko to zdjęcie z czasów bezdomności, żadnych ogłoszeń jeszcze nie ma.

Jak tylko przestanie nosić klosz i fartuszek, to  postaram się o zdjęcia, bo faktycznie trzeba będzie zrobić ogłoszenia - to bardzo ładna koteczka i powinna szybko znależc dom.

Posted

Dzisiaj TZ zabrał ze schroniska do Dt młodziutką koteczkę z białaczką.

Koteczka nie ma jeszcze imienia, Tz nie zrobił tez zdjęć, ale wszystko będzie za jakiś czas i na pewno pokażę tutaj malutką.

Posted
47 minut temu, Tola napisał:

Dzisiaj TZ zabrał ze schroniska do Dt młodziutką koteczkę z białaczką.

Koteczka nie ma jeszcze imienia, Tz nie zrobił tez zdjęć, ale wszystko będzie za jakiś czas i na pewno pokażę tutaj malutką.

Dobrze, ze jest już poza schronem. W tym "cudownym" miejscu, podzieliłaby los swojej towarzyszki niedoli. Może będzie jeszcze można ją podleczyć i malutka nacieszy się życiem.

42 minuty temu, Tola napisał:

Jeszcze Rubi delektująca  się domkiem

V__59F5.jpg

I Rubi poznaje rezydenta;)

V__E61C.jpg

Te zdjęcia to prawdziwy miód na serce.  Rubi, kończyła swoje marne zycie a teraz zaczyna od nowa ! Miała ogromnego farta !

Posted

To czekam na foto Tekilki,

myślałam, że w schronie nie ma kotów.

Rubi szczęśliwa i nawet ma towarzysza, który jej nie zamęczy swawolnymi zabawami :)

Posted
Dnia 11.04.2018 o 07:54, terra napisał:

To czekam na foto Tekilki,

myślałam, że w schronie nie ma kotów.

Rubi szczęśliwa i nawet ma towarzysza, który jej nie zamęczy swawolnymi zabawami :)

Od września w schronie jest i pomieszczenie dla kotów, ale niewielka ich ilość tam przebywa.

Posted

Szafranek w pełnej zgodzie z rezydentką,0heart.gif  (aż pozytywnie zazdraszczam, u mnie od miesiąca syczenie i prychanie)

Są jacyś chętni do adopcji kotków, które siedzą w schronie? Jakie one mają warunki? 

Posted
Dnia 13.04.2018 o 08:11, terra napisał:

Szafranek w pełnej zgodzie z rezydentką,0heart.gif  (aż pozytywnie zazdraszczam, u mnie od miesiąca syczenie i prychanie)

Są jacyś chętni do adopcji kotków, które siedzą w schronie? Jakie one mają warunki? 

Szafranek trafił do wspaniałego domu,  teraz już wiem, na kogo tak  czekał tak długo;)

O kotach w schronisku wiem niewiele; przebywają w pomieszczeniu przy nowym budynku administracyjnym, mają wybieg, ale niestety od strony północnej. 

Koteczka, którą zabraliśmy przebywała w budynku gospodarczym, wychodziła na zewnątrz, dlatego TZ ją zauważył.

Chcieliśmy też zabrać  rudego kocurka, ale maluch czekał na zabieg kastracji.

Kocurka znalazła Straż Graniczna, zawiadomiono schronisko; kocurek to ofiara jakiegoś zwyrodnialca - miał do szyi przyczepione metalowe puszkihttp://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif

Całe zajście opisywała zamojska prasa no i parę dni po wizycie TZa  po kocurka zgłosił się właściciel; okazało się, że  kot został wywieziony i potem porzucony przy granicy.

Posted

Nie wiem czy pamiętacie szczęśliwie zakończoną historię ratowania suczki Lusi; jej synek Lenon vel Dex trafił do  wspaniałego domu w Poznaniu, mam z Panią nieustanny kontakt i dużo, dużo zdjęć; nie wstawiam ich, bo na wątek Lusi   już nikt nie zagląda, ale te chciałabym pokazać;)

We wrześniu Dexowi powiększyła się rodzinka, zobaczcie Dexa nianię ;)

V__B67B.jpg

V__3ED9.jpg

• Like 3
  • Upvote 1
Posted

Dzisiaj woziliśmy z TZ karmę dla psów i kotów do tej rodziny, od której jakiś czas temu zabraliśmy  4 suczki i 2 szczeniaki, a nie daliśmy rady zabrać czarnego psa Kuby.

Myślałam, że jakoś sytuacja została opanowana - kotki wysterylizowane (została jeszcze jedna), suczki zabrane, no ale dzisiaj wróciłam podłamana  http://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif

Na posesji kolejna suczka  - właściwie psie dziecko, ruda wersja Vanilki, oczywiście przypięta łańcuchem, bo wybiega na ulicę:(

Poprosiłam o odpięcie suni - mała biegała, cieszyła się, przymilała - cudne stworzenie, ale jaki czeka ją los http://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif

Żona wygadała się, że to kolejna już młoda sunia, poprzednia wpadła pod auto (posesja tuż przy ulicy).

Nie wiem, skąd ten dziad bierze te psy, ale dla zbieracza to chyba żaden problem...

Próby rozmowy  o sterylizacji zakończyły się fiaskiem, TZowi  z żoną faceta poszło lepiej, obiecała pomóc, ale czy dotrzyma słowa...

Najchętniej zabrałabym małą, bo nawet nie chce myśleć, co ją tam czeka, ale po historii z Kubą wiem, że facet dobrowolnie nie odda małej, aja nie potrafię przestać o niej myśleć http://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif

Wydaje się, że kobieta nie popiera poczynań  męża, ale na ile można jej wierzyć...

Posted
46 minut temu, Tola napisał:

Jak na razie nie ma zainteresowania pieskiem u Jaaga :(

Jagna zrobiła mu OLX na Katowice, u mnie miał na Opole, wczoraj zmieniłam na Kraków(nieznacznie zmieniłam imię)

https://www.olx.pl/oferta/olo-psia-perelka-szuka-nowego-domu-CID103-IDtABO1.html

Czy ktoś mógłby pomóc i dorobić pakiecik, może OLX na inne miasto...

Havanka ma teraz "na głowie" bazarek imienny...

Mogę dorobić olx'a a czy są jakieś inne zdjęcia Ola?

Posted
3 minuty temu, uxmal napisał:

Mogę dorobić olx'a a czy są jakieś inne zdjęcia Ola?

Bardzo dziękuję, może z Twojego ogłoszenia  będzie miał więcej szczęścia.

Zdjęcia na razie tylko te, Jaaga obiecała nowe (zaraz podam Ci str. na której są zdjęcia))

Posted
17 godzin temu, Tola napisał:

Zdjęcia Ollika są na str. 726, 727 731

Martuniu,nowe zdjęcia Olinka są bardzo potrzebne bo to priorytet przy robieniu ogłoszeń.Teraz jest pogoda i piękna wiosenna szata na której tle psiak będzie się pięknie prezentować.Szkoda,że tyle czasu siedzi w dt....

Udostępniłam na fb bo tylko tyle mogę.

Posted
50 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Ja też zrobię ogłoszenie Olinkowi, tylko poczekam na nowe zdjecia...

Jagaa, prosimy o zdjęcia psiaczka happy.gif

tak, baaardzo prosimy. Oliczek miał od 16.04 aż 900 wejść i tylko 1 odkrycie telefonu. Jest na Nowym Sączu.

Posted
Dnia 17.04.2018 o 15:58, Bogusik napisał:

Martuniu,nowe zdjęcia Olinka są bardzo potrzebne bo to priorytet przy robieniu ogłoszeń.Teraz jest pogoda i piękna wiosenna szata na której tle psiak będzie się pięknie prezentować.Szkoda,że tyle czasu siedzi w dt....

Udostępniłam na fb bo tylko tyle mogę.

Bardzo dziękuję, nie mam konta na FB, więc tym bardziej jestem wdzięczna 22.gif

Dnia 16.04.2018 o 22:17, uxmal napisał:

Dziękuje.. czy na Nowy Sącz zrobić? czy może inne miasto?

Najlepiej gdzieś w pobliżu Katowic, potem może być Opole...

Dnia 16.04.2018 o 22:55, uxmal napisał:

Bardzo dziękuję, to szansa dla Olika na własny dom22.gif

Dnia 18.04.2018 o 21:47, Alaskan malamutte napisał:

Ja też zrobię ogłoszenie Olinkowi, tylko poczekam na nowe zdjecia...

Jagaa, prosimy o zdjęcia psiaczka happy.gif

Dziękuję w imieniu Olika22.gif