Tola Posted April 10, 2018 Author Posted April 10, 2018 23 godziny temu, Ruda Śląska 605 989 789 napisał: No pewnie,prosiłaś ,żeby do mnie zadzwonić :) Czy macie jakiś transport w kierunku Warszawy ? jesteście w stanie pomóc ? Na razie mamy tylko ten na 20, ale szukamy dalej... 11 godzin temu, terra napisał: Rozalko ['] :( Czy Tekilka ma już ogłoszenia? Jeśli nie, przydałoby się więcej zdjęć. Tekilka jest po sterylce, przebywa w gabinecie i na razie mam tylko to zdjęcie z czasów bezdomności, żadnych ogłoszeń jeszcze nie ma. Jak tylko przestanie nosić klosz i fartuszek, to postaram się o zdjęcia, bo faktycznie trzeba będzie zrobić ogłoszenia - to bardzo ładna koteczka i powinna szybko znależc dom. Quote
Tola Posted April 10, 2018 Author Posted April 10, 2018 Dzisiaj TZ zabrał ze schroniska do Dt młodziutką koteczkę z białaczką. Koteczka nie ma jeszcze imienia, Tz nie zrobił tez zdjęć, ale wszystko będzie za jakiś czas i na pewno pokażę tutaj malutką. Quote
Tola Posted April 10, 2018 Author Posted April 10, 2018 Jeszcze Rubi delektująca się domkiem I Rubi poznaje rezydenta;) 1 Quote
Havanka Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 47 minut temu, Tola napisał: Dzisiaj TZ zabrał ze schroniska do Dt młodziutką koteczkę z białaczką. Koteczka nie ma jeszcze imienia, Tz nie zrobił tez zdjęć, ale wszystko będzie za jakiś czas i na pewno pokażę tutaj malutką. Dobrze, ze jest już poza schronem. W tym "cudownym" miejscu, podzieliłaby los swojej towarzyszki niedoli. Może będzie jeszcze można ją podleczyć i malutka nacieszy się życiem. 42 minuty temu, Tola napisał: Jeszcze Rubi delektująca się domkiem I Rubi poznaje rezydenta;) Te zdjęcia to prawdziwy miód na serce. Rubi, kończyła swoje marne zycie a teraz zaczyna od nowa ! Miała ogromnego farta ! Quote
terra Posted April 11, 2018 Posted April 11, 2018 To czekam na foto Tekilki, myślałam, że w schronie nie ma kotów. Rubi szczęśliwa i nawet ma towarzysza, który jej nie zamęczy swawolnymi zabawami :) Quote
Tola Posted April 12, 2018 Author Posted April 12, 2018 Dnia 11.04.2018 o 07:54, terra napisał: To czekam na foto Tekilki, myślałam, że w schronie nie ma kotów. Rubi szczęśliwa i nawet ma towarzysza, który jej nie zamęczy swawolnymi zabawami :) Od września w schronie jest i pomieszczenie dla kotów, ale niewielka ich ilość tam przebywa. Quote
Tola Posted April 12, 2018 Author Posted April 12, 2018 Szafranek pozdrawia w czwartkowy wieczór Quote
terra Posted April 13, 2018 Posted April 13, 2018 Szafranek w pełnej zgodzie z rezydentką, (aż pozytywnie zazdraszczam, u mnie od miesiąca syczenie i prychanie) Są jacyś chętni do adopcji kotków, które siedzą w schronie? Jakie one mają warunki? Quote
Tola Posted April 15, 2018 Author Posted April 15, 2018 Dnia 13.04.2018 o 08:11, terra napisał: Szafranek w pełnej zgodzie z rezydentką, (aż pozytywnie zazdraszczam, u mnie od miesiąca syczenie i prychanie) Są jacyś chętni do adopcji kotków, które siedzą w schronie? Jakie one mają warunki? Szafranek trafił do wspaniałego domu, teraz już wiem, na kogo tak czekał tak długo;) O kotach w schronisku wiem niewiele; przebywają w pomieszczeniu przy nowym budynku administracyjnym, mają wybieg, ale niestety od strony północnej. Koteczka, którą zabraliśmy przebywała w budynku gospodarczym, wychodziła na zewnątrz, dlatego TZ ją zauważył. Chcieliśmy też zabrać rudego kocurka, ale maluch czekał na zabieg kastracji. Kocurka znalazła Straż Graniczna, zawiadomiono schronisko; kocurek to ofiara jakiegoś zwyrodnialca - miał do szyi przyczepione metalowe puszki Całe zajście opisywała zamojska prasa no i parę dni po wizycie TZa po kocurka zgłosił się właściciel; okazało się, że kot został wywieziony i potem porzucony przy granicy. Quote
Tola Posted April 15, 2018 Author Posted April 15, 2018 Nie wiem czy pamiętacie szczęśliwie zakończoną historię ratowania suczki Lusi; jej synek Lenon vel Dex trafił do wspaniałego domu w Poznaniu, mam z Panią nieustanny kontakt i dużo, dużo zdjęć; nie wstawiam ich, bo na wątek Lusi już nikt nie zagląda, ale te chciałabym pokazać;) We wrześniu Dexowi powiększyła się rodzinka, zobaczcie Dexa nianię ;) 3 1 Quote
terra Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 Biedny kociak, brakuje słów na takie postępowanie. Quote
Tola Posted April 16, 2018 Author Posted April 16, 2018 Jak na razie nie ma zainteresowania pieskiem u Jaaga :( Jagna zrobiła mu OLX na Katowice, u mnie miał na Opole, wczoraj zmieniłam na Kraków(nieznacznie zmieniłam imię) https://www.olx.pl/oferta/olo-psia-perelka-szuka-nowego-domu-CID103-IDtABO1.html Czy ktoś mógłby pomóc i dorobić pakiecik, może OLX na inne miasto... Havanka ma teraz "na głowie" bazarek imienny... Quote
Tola Posted April 16, 2018 Author Posted April 16, 2018 Dzisiaj woziliśmy z TZ karmę dla psów i kotów do tej rodziny, od której jakiś czas temu zabraliśmy 4 suczki i 2 szczeniaki, a nie daliśmy rady zabrać czarnego psa Kuby. Myślałam, że jakoś sytuacja została opanowana - kotki wysterylizowane (została jeszcze jedna), suczki zabrane, no ale dzisiaj wróciłam podłamana Na posesji kolejna suczka - właściwie psie dziecko, ruda wersja Vanilki, oczywiście przypięta łańcuchem, bo wybiega na ulicę:( Poprosiłam o odpięcie suni - mała biegała, cieszyła się, przymilała - cudne stworzenie, ale jaki czeka ją los Żona wygadała się, że to kolejna już młoda sunia, poprzednia wpadła pod auto (posesja tuż przy ulicy). Nie wiem, skąd ten dziad bierze te psy, ale dla zbieracza to chyba żaden problem... Próby rozmowy o sterylizacji zakończyły się fiaskiem, TZowi z żoną faceta poszło lepiej, obiecała pomóc, ale czy dotrzyma słowa... Najchętniej zabrałabym małą, bo nawet nie chce myśleć, co ją tam czeka, ale po historii z Kubą wiem, że facet dobrowolnie nie odda małej, aja nie potrafię przestać o niej myśleć Wydaje się, że kobieta nie popiera poczynań męża, ale na ile można jej wierzyć... Quote
uxmal Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 46 minut temu, Tola napisał: Jak na razie nie ma zainteresowania pieskiem u Jaaga :( Jagna zrobiła mu OLX na Katowice, u mnie miał na Opole, wczoraj zmieniłam na Kraków(nieznacznie zmieniłam imię) https://www.olx.pl/oferta/olo-psia-perelka-szuka-nowego-domu-CID103-IDtABO1.html Czy ktoś mógłby pomóc i dorobić pakiecik, może OLX na inne miasto... Havanka ma teraz "na głowie" bazarek imienny... Mogę dorobić olx'a a czy są jakieś inne zdjęcia Ola? Quote
Tola Posted April 16, 2018 Author Posted April 16, 2018 3 minuty temu, uxmal napisał: Mogę dorobić olx'a a czy są jakieś inne zdjęcia Ola? Bardzo dziękuję, może z Twojego ogłoszenia będzie miał więcej szczęścia. Zdjęcia na razie tylko te, Jaaga obiecała nowe (zaraz podam Ci str. na której są zdjęcia)) Quote
uxmal Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 10 minut temu, Tola napisał: Zdjęcia Ollika są na str. 726, 727 731 Dziękuje.. czy na Nowy Sącz zrobić? czy może inne miasto? Quote
uxmal Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 narazie Olika pokazałam na Nowym Sączu. Pakiet maxi https://www.olx.pl/oferta/olik-interligentny-kochany-i-zabawny-pies-CID103-IDtCQrp.html Quote
Bogusik Posted April 17, 2018 Posted April 17, 2018 17 godzin temu, Tola napisał: Zdjęcia Ollika są na str. 726, 727 731 Martuniu,nowe zdjęcia Olinka są bardzo potrzebne bo to priorytet przy robieniu ogłoszeń.Teraz jest pogoda i piękna wiosenna szata na której tle psiak będzie się pięknie prezentować.Szkoda,że tyle czasu siedzi w dt.... Udostępniłam na fb bo tylko tyle mogę. Quote
Alaskan malamutte Posted April 18, 2018 Posted April 18, 2018 Ja też zrobię ogłoszenie Olinkowi, tylko poczekam na nowe zdjecia... Jagaa, prosimy o zdjęcia psiaczka Quote
uxmal Posted April 18, 2018 Posted April 18, 2018 50 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Ja też zrobię ogłoszenie Olinkowi, tylko poczekam na nowe zdjecia... Jagaa, prosimy o zdjęcia psiaczka tak, baaardzo prosimy. Oliczek miał od 16.04 aż 900 wejść i tylko 1 odkrycie telefonu. Jest na Nowym Sączu. Quote
Tola Posted April 19, 2018 Author Posted April 19, 2018 Dnia 17.04.2018 o 15:58, Bogusik napisał: Martuniu,nowe zdjęcia Olinka są bardzo potrzebne bo to priorytet przy robieniu ogłoszeń.Teraz jest pogoda i piękna wiosenna szata na której tle psiak będzie się pięknie prezentować.Szkoda,że tyle czasu siedzi w dt.... Udostępniłam na fb bo tylko tyle mogę. Bardzo dziękuję, nie mam konta na FB, więc tym bardziej jestem wdzięczna Dnia 16.04.2018 o 22:17, uxmal napisał: Dziękuje.. czy na Nowy Sącz zrobić? czy może inne miasto? Najlepiej gdzieś w pobliżu Katowic, potem może być Opole... Dnia 16.04.2018 o 22:55, uxmal napisał: narazie Olika pokazałam na Nowym Sączu. Pakiet maxi https://www.olx.pl/oferta/olik-interligentny-kochany-i-zabawny-pies-CID103-IDtCQrp.html Bardzo dziękuję, to szansa dla Olika na własny dom Dnia 18.04.2018 o 21:47, Alaskan malamutte napisał: Ja też zrobię ogłoszenie Olinkowi, tylko poczekam na nowe zdjecia... Jagaa, prosimy o zdjęcia psiaczka Dziękuję w imieniu Olika Quote
Recommended Posts