Tola Posted March 27, 2018 Author Posted March 27, 2018 10 godzin temu, Tianku napisał: 9 godzin temu, uxmal napisał: Ja niestety nie jestem na FB, ale pomysł wspaniały! 1 godzinę temu, Onaa napisał: Myślałam że psiaczki wyjadą zaraz po Świętach, zwłaszcza że okres świąteczny to trudny okres w schroniskach dla psów :(. Ale nic czekamy w takim razie, to jeszcze ok. dwa i pół tygodnia. To faktycznie sporo czasu, ale tym razem nie mamy na to wpływu i trzeba czekać. Suczki prawdopodobnie już oddzielone i czekają na otwartym wybiegu, a my będzemy liczyć dni do wyjazdu! Dobrze, ze robi się cieplej, nie będziemy się martwić, że marzną. Quote
Tola Posted March 27, 2018 Author Posted March 27, 2018 2 minuty temu, Tyś(ka) napisał: A któe psiaki jadą? Ta białaska też? Na pewno tym dziewczynom zmieni się życie Quote
Tyśka) Posted March 27, 2018 Posted March 27, 2018 Piękne dziewczynki! Każde uratowane życie to RADOŚĆ. Na białaskę też przyjdzie czas! Quote
b-b Posted March 28, 2018 Posted March 28, 2018 21 godzin temu, Tyś(ka) napisał: A któe psiaki jadą? Ta białaska też? Białaska jeśli nie uda jej się zabrać teraz pojedzie jak tylko będzie to możliwe. Choć zabrałabym ją już w tym transporcie... Quote
Tola Posted March 28, 2018 Author Posted March 28, 2018 Dnia 27.03.2018 o 20:40, Tyś(ka) napisał: Piękne dziewczynki! Każde uratowane życie to RADOŚĆ. Na białaskę też przyjdzie czas! 3 godziny temu, b-b napisał: Białaska jeśli nie uda jej się zabrać teraz pojedzie jak tylko będzie to możliwe. Choć zabrałabym ją już w tym transporcie... Ten czas już przyszedł, białaska jedzie tym transportem;) 1 Quote
Tola Posted March 28, 2018 Author Posted March 28, 2018 Niestety sprawy skomplikowały się i to znacznie; dzisiaj rano TZ otrzymał tel. ze schroniska, że transportu nie będzie:( Rozmawiałam z Bogusik i Onaa i zapadła decyzja, że jednak nie rezygnujemy z zabrania suczek - nie wrócą do boksów ogólnych. Po psiaki tuz po świętach przyjedzie szafirek i jakoś po raz kolejny będziemy musiały uporać się z kosztami transportu... Dzwoniłam do Havanka, która ma wspaniałe pomysły bazarkowe - kochana Ela zgodziła się po raz kolejny prosić dogomaniaków o pomoc w dotarciu suczek do Nowej Soli! Będziemy prosić o pomoc tym bardziej, ze gdy zapadała decyzja o zabraniu kolejnych psów, to liczyłyśmy, ze trasa Zamość - Katowice będzie gratis... Pytałam też o transport Murkę, ale niestety - żaden pies z hoteliku nie wybiera się w tamte strony. Quote
b-b Posted March 28, 2018 Posted March 28, 2018 32 minuty temu, Tola napisał: Ten czas już przyszedł, białaska jedzie tym transportem;) Quote
Tola Posted March 28, 2018 Author Posted March 28, 2018 47 minut temu, b-b napisał: Białaska nie może przecież tam zostać, jak wszystkie koleżanki wyjechały lub wyjeżdżają... Quote
Tola Posted March 28, 2018 Author Posted March 28, 2018 2 minuty temu, uxmal napisał: Abi :) udało się :) Nie uciekała? To nie Abi...To podobna suczka z innego boksu... Quote
Tola Posted March 28, 2018 Author Posted March 28, 2018 Dnia 27.03.2018 o 20:37, Tola napisał: Na pewno tym dziewczynom zmieni się życie Teraz to wygląda tak - na pewno tym dziewczynom zmieni się życie: Quote
b-b Posted March 28, 2018 Posted March 28, 2018 15 minut temu, Tola napisał: Teraz to wygląda tak - na pewno tym dziewczynom zmieni się życie: Wspaniale!!!! Abi też się zmieni tylko czekam na wieści czy mamy miejsce u Murki :) Niestety kolejka jest... Quote
Tola Posted March 28, 2018 Author Posted March 28, 2018 2 minuty temu, b-b napisał: Wspaniale!!!! Abi też się zmieni tylko czekam na wieści czy mamy miejsce u Murki :) Niestety kolejka jest... Wiem. Najważniejsze, że jest dla niej nadzieja... Quote
helli Posted March 28, 2018 Posted March 28, 2018 28 minut temu, Tola napisał: Staruszka Rubi w domu w Poznaniu Ma bidulka szczęście, taka sponiewierana istota Quote
Tola Posted March 28, 2018 Author Posted March 28, 2018 2 minuty temu, helli napisał: Ma bidulka szczęście, taka sponiewierana istota Podobno dzisiaj popiskiwała z radości, jak jej młodsza pańcia wróciła do domu. Dobrze, ze resztę życia spędzi przy boku człowieka, tylko tak bardzo żal tych zmarnowanych w schronie lat Quote
Tola Posted March 28, 2018 Author Posted March 28, 2018 Zea opłaciła część kosztów weterynaryjnych Robi - 180 zł Quote
b-b Posted March 28, 2018 Posted March 28, 2018 46 minut temu, Tola napisał: Staruszka Rubi w domu w Poznaniu Wspaniale,że dane jest jej jeszcze zaznać szczęścia i miłości w swoim domku :) Quote
Jo37 Posted March 29, 2018 Posted March 29, 2018 Oby udało się też wszystkim starszym psom czekającym na DS u Murki: Miłej, Klarze, Canisowi i Maxowi. 3 1 Quote
b-b Posted March 29, 2018 Posted March 29, 2018 7 godzin temu, Jo37 napisał: Oby udało się też wszystkim starszym psom czekającym na DS u Murki: Miłej, Klarze, Canisowi i Maxowi. I za to trzymajmy kciuki! Quote
Bogusik Posted March 29, 2018 Posted March 29, 2018 Kochani,założyłam wątek dwum suniom,którym chcemy z Anulą pomóc.Serdecznie zapraszamy do Mony i Capri :) http://www.dogomania.com/forum/topic/345038-mona-i-capri-pomóżmy-zmienić-ich-los/ Havanko bardzo dziękujemy kochana za to,że zgodziłaś sie zrobić kolejny bazarek kilometrowy :) Transport będzie po świętach ale jeszcze nie znamy dokładnej daty.Koszt 830,00zł Quote
Havanka Posted March 29, 2018 Posted March 29, 2018 36 minut temu, Bogusik napisał: Kochani,założyłam wątek dwum suniom,którym chcemy z Anulą pomóc.Serdecznie zapraszamy do Mony i Capri :) http://www.dogomania.com/forum/topic/345038-mona-i-capri-pomóżmy-zmienić-ich-los/ Havanko bardzo dziękujemy kochana za to,że zgodziłaś sie zrobić kolejny bazarek kilometrowy :) Transport będzie po świętach ale jeszcze nie znamy dokładnej daty.Koszt 830,00zł Bogusiu, spróbuję kolejny raz, choć nie wiem, czy uda się zebrać znowu tak dużą kwotę. 1 Quote
Havanka Posted March 29, 2018 Posted March 29, 2018 22 godziny temu, b-b napisał: Wspaniale,że dane jest jej jeszcze zaznać szczęścia i miłości w swoim domku :) Zawsze wzruszam się bardzo, kiedy starsze psy opuszczają schron i jadą do swojego domu. Wystarczy popatrzeć im w oczy, by zobaczyć ogromną wdzięczność i bezgraniczne oddanie. Latami poniewierane, krzywdzone, wciąż ufają człowiekowi. Robi, zaznaj w końcu beztroskiego, psiego życia ! 3 Quote
b-b Posted March 29, 2018 Posted March 29, 2018 24 minuty temu, Havanka napisał: Bogusiu, spróbuję kolejny raz, choć nie wiem, czy uda się zebrać znowu tak dużą kwotę. Każda zebrana złotówka będzie jak zawsze wielką pomocą :D Quote
Recommended Posts