Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Mam nadzieję, ze znajdą swój dom...

Strasznie biedne te maluszki. Od samego początku, życie ich nie oszczędza. Mam nadzieję, że zła passa już sie skończyła i wkrótce spróbujemy znaleźć im dobre domy.

Posted
Dnia 24.09.2017 o 16:54, Alaskan malamutte napisał:

Bogusiu, ja też ogromnie się cieszę. Tym bardziej, że jak dotykałam malutką to wyczułam wpite kleszcze :-((((. 

Najważniejsze,że już malutka bezpieczna :)

Asiu, jeżeli po tą sunię na kwarantannie nikt się nie zgłosi,to czy była by możliwość jej zarezerwowania ?

P1290139.JPG

• Upvote 1
Posted
36 minut temu, Bogusik napisał:

Asiu, jeżeli po tą sunię na kwarantannie nikt się nie zgłosi,to czy była by możliwość jej zarezerwowania ?

Bogusiu, z tego co pytałyśmy, to ona już powinna być sterylizowana. Podjedziemy do schroniska, jeżeli będzie po sterylce, to ją zarezerwujemy  :-))

Posted
5 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Bogusiu, z tego co pytałyśmy, to ona już powinna być sterylizowana. Podjedziemy do schroniska, jeżeli będzie po sterylce, to ją zarezerwujemy  :-))

Dziękuję :)

Posted

Tola,Asiu,a ta sunia jaka jest duża? Czy zmierzyłyście oczka siatki?

P1290120.JPG

Rozglądamy się za drugim psiakiem kudłatym ale najwyżej do 45cm w kłębie.

Te dwa terierkowate chyba są średnimi psiakami.Ten jest fajny ale nie możemy ich rozdzielić bo trzymają się razem i się wspierają.

P1290002.JPG

I jeszcze w środku czarny z dłuższą sierścią czy coś wiecie o nim?

P1280956.JPG

Posted
1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał:

P1290151.JPG

To jest maleństwo, okruszek. 

Jeżeli to jest odpowiedź do mnie to widać,że jest okruszkiem.Zarezerwowała go anecik.

No nie da się na razie dokoptować jakiegoś kudłaczka do tej suni co już zarezerwowała Bogusik.

Asiu a masz jakieś miejsce dla tej kochanej czarnej suni? Ona tak bardzo prosiła o zabranie jej.

Posted
14 minut temu, Anula napisał:

Asiu a masz jakieś miejsce dla tej kochanej czarnej suni? Ona tak bardzo prosiła o zabranie jej.

Niestety, nie mam... :-(((( Suczka od niedawna w schronisku, futerko jeszcze piękne, ale za chwilkę (albo i już) będzie tam się roiło od pcheł i kleszczy nie daj Boże!!

Posted
Dnia 25.09.2017 o 22:35, mar.gajko napisał:

Te oko, to nie tylko bielmo. Ono jest chore. Jest większe. Pewnei jest straszne ciśnienie w oku. To bardzo bolesne.

P1280945.JPG

Wiem i bardzo mnie to smuci, ale oprócz pokazania pracownikom takiego psa nic więcej nie możemy zrobić:(

5 godzin temu, Anula napisał:

Tola,Asiu,a ta sunia jaka jest duża? Czy zmierzyłyście oczka siatki?

P1290120.JPG

Rozglądamy się za drugim psiakiem kudłatym ale najwyżej do 45cm w kłębie.

Te dwa terierkowate chyba są średnimi psiakami.Ten jest fajny ale nie możemy ich rozdzielić bo trzymają się razem i się wspierają.

P1290002.JPG

I jeszcze w środku czarny z dłuższą sierścią czy coś wiecie o nim?

P1280956.JPG

Oczko siatki ma 10 cm, podmurówka ok. 15 cm.

Tego psiaka w środku pokazywałam już parę  razy, zdjęcia są na str. 645 i 651.

Posted

W niedzielę do swojego nowego domu w Radzyminie pojechała Jagienka (to ta znaleziona ciężarna, z ranami na nodze).

Nie miałam zapytań o koteczkę, dlatego tym bardziej cieszy ten dom, wspaniały dom:).

Pani wczoraj dzwoniła, z wielkim uczuciem  opowiadała o wszytskim; powiedziała też, ze Jagienka to kotka, o jakiej marzyli i widocznie właśnie  na nich dziewczynka czekała:)

Widok zadbanej, szczęśliwej Jagienki śpiącej w łóżku bardzo mnie wzruszył, bo jeszcze niedawno byłą bezdomną  pod sklepem na przedmieściu Zamościa.

Transport zorganizowała Alaskan, bardzo dziękuję Asiu, ze pamiętałaś o koteczce:)

V__DFB2.jpg

V__E47A.jpg

Posted
43 minuty temu, Tola napisał:

W niedzielę do swojego nowego domu w Radzyminie pojechała Jagienka (to ta znaleziona ciężarna, z ranami na nodze).

Nie miałam zapytań o koteczkę, dlatego tym bardziej cieszy ten dom, wspaniały dom:).

Pani wczoraj dzwoniła, z wielkim uczuciem  opowiadała o wszytskim; powiedziała też, ze Jagienka to kotka, o jakiej marzyli i widocznie właśnie  na nich dziewczynka czekała:)

Widok zadbanej, szczęśliwej Jagienki śpiącej w łóżku bardzo mnie wzruszył, bo jeszcze niedawno byłą bezdomną  pod sklepem na przedmieściu Zamościa.

Transport zorganizowała Alaskan, bardzo dziękuję Asiu, ze pamiętałaś o koteczce:)

V__DFB2.jpg

V__E47A.jpg

Ależ sie cieszę, ze Jagusia ma dom !!! Mnie też wzruszył jej widok. Jeszcze nie tak dawno była w opłakanym stanie, a dziś bezpieczna i zapewne szczęśliwa ma już swój domek !

Posted
20 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Aniu, pięknie dziękuję!! divers2291.gif

Ja tez bardzo dziękuję - u mnie nie nawet się nie otwierały.

Cudnie trafiła nasza Jagienka:)

4 godziny temu, wiolhelm170 napisał:

Tolu, czy wy jako fundacja albo osoby prywatne możecie pożyczyć transporter do przewozu psa?  Potrzebuje przewieźć psa Misia do Murki. To mały kundelek,może ważyć 10 kg.

.

Tak, skontaktuj się z moim TZem

1 godzinę temu, mdk8 napisał:

Kochani czy ktoś ma możliwość pomóc tym kociakom ?

:(:( Żal serce ściska :(

U nas cięzko z miejscami, w kolejce na zabranie czeka 2 kotki i 3 maluchy z działek:(