Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 7.09.2017 o 20:21, Anula napisał:

Tolu a to jest chyba piesek.Wcześniej go opisywałaś jako pies nie suczka.Hania wie o psie bo tak jej opisałam.No nic pojadą dwie suczki Do Hani.

P1280751.JPG

Ten czarny maluch zapadł mi w serce . Niestety nie dam rady wziąć pod opiekę 4-go psa :(

Posted
27 minut temu, mdk8 napisał:

Ten czarny maluch zapadł mi w serce . Niestety nie dam radu wziąć pod opiekę 4-go psa :(

Szkoda może później się uda jeżeli będzie.Jest malutki,nadchodzi zima,będzie miał ciężko.Tam hangar nie jest ogrzewany.

Posted
Dnia 11.09.2017 o 14:12, Alaskan malamutte napisał:

Malutka Zulcia, sunia Toli ma usuwany kamień, pod narkozą. Prosimy o kciuki i cieple myśli...

Dnia 11.09.2017 o 14:48, konfirm31 napisał:

Trzymam z całej siły :). 

Dnia 11.09.2017 o 16:06, Anula napisał:

Będę myślami z Zulką i Tolą.Oby nie było powikłań to będzie super.

Dnia 11.09.2017 o 16:12, elficzkowa napisał:

Kciuki za Zulkę zaciśnięte.

Dnia 11.09.2017 o 16:44, elik napisał:

Trzymam kciuki za obie Dziewczyny    59b6a12eca527_kciuki1.jpg.e32ba9511a5055a7e0f98de3a5d90890.jpg

21 godzin temu, Jo37 napisał:

Zulka już po zabiegu i wróciła do domu.

Dziękuję Wam kochane:)

Decyzja o usuwaniu kamienia została podjęta wczoraj  - Zulcia miała badanie krwi, potem echo serca no i kardiolog nie widział przeciwskazań...

Zabieg odbył się w narkozie wziewnej, Zulcia ma usunięte 10 ząbków i wczoraj była bardzo bidniusia http://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif

Dzisiaj jest lepiej i mam nadzieję, ze wszystko złe ma za sobą.

Bardzo przezywałam ten wczorajszy dzień.

Posted
21 godzin temu, mdk8 napisał:

Ten czarny maluch zapadł mi w serce . Niestety nie dam rady wziąć pod opiekę 4-go psa :(

Dnia 10.09.2017 o 21:16, Onaa napisał:

2.JPG

Z tego zdjęcia dwie suczki pojechały po nowe lepsze życie, a ta czarna sunia ? Pewnie już o niej pisałyście gdzieś na wątku ale ja ostatnio niewiele na dogo jestem., a jakoś tak żal tej biduli :(, pewnie jest starsza , bo pyszczek siwy z daleka widać, i pewnie w schronie długo siedzi bo taka zupełnie niepozorna:(

Jak Alaskan dojdzie do siebie, to podjedziemy do schronu, porobimy nowe zdjęcia i wypytamy o psiaki.

Może i ich los uda się zmienić, bo inaczej czeka ich prawdopodobnie dożywocie w schronie http://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif

Posted

Jaśminek ma prawdopodobnie własny dom - Havanka zrobiła ogłoszenia, poczarowała i jest efekt:)

Jutro wizyta PA w Warszawie - Havanka, Jo37 - dziękuję http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

DSCN7647.JPG

Posted
3 minuty temu, mdk8 napisał:

Byłoby cudownie :)

Cudownie, bo myślałam, ze to oczko będzie jednak utrudniało znalezienie domu.

Miałam jednak bardzo dużo zapytań o Jaśminka:)

Posted
Przed chwilą, Alaskan malamutte napisał:

No i super!! Co do transportu, jutro będzie wiadomo.

Ok,  czekam:)

Jako mamusia chrzestna Pucusia musisz dbać  o wygodną podróż malcahttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Posted

Zapomniałam jeszcze napisać o naszej Pralince - tej dzielnej koteczce, która w gabinecie wykarmiła swoje maluchy i dwa mioty osieroconych bezdomnych kociątek - Pralinka była w gabinecie prawie 6 mies., trudno było znalezc dom, bo kotka wycofana, bojażliwa.

I wreszcie sie udało, Pralinka od paru miesięcy u siebie w Warszawiehttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Pani nie przeraziła się, podjęła wyzwanie i teraz  Pralinka jest najcudowniejszą, domową  kotką.

Była niedawno na wczasach i na smyczce przeżyła  spotkanie z żabą i konikiem polnym :) to nie to samo, co pluszowe myszki http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Pralinka we własnym domu - zrelaksowana po wczasach

kicia2.JPG

kicia1.JPG

• Upvote 1
Posted

Łał ale Pralinka cudnie wygląda,uwielbiam takie dobrze wyglądające kociaki a szczególnie duże.

Tola jeżeli nie masz kup filtr do wody Davi albo innej firmy.Nie jest drogi,kosztuje 50,00złJest to taki dzbanek plastikowy w którym jest filt zamontowany(wymienia się go 1 raz w miesiącu)Ja  mam go i bardzo chwalę np.w czajniku nie osadza się kamień,psiaki tylko piją tę wodę.Chodzi mi o Zuleczkę bo ma problemy z kamieniem nazębnym.

Kurcze,10 zębów usuniętych to sporo i spora rana. Oby się szybko goiła. 

Posted

2 minuty temu, Anula napisał:

Łał ale Pralinka cudnie wygląda,uwielbiam takie dobrze wyglądające kociaki a szczególnie duże.

Tola jeżeli nie masz kup filtr do wody Davi albo innej firmy.Nie jest drogi,kosztuje 50,00złJest to taki dzbanek plastikowy w którym jest filt zamontowany(wymienia się go 1 raz w miesiącu)Ja  mam go i bardzo chwalę np.w czajniku nie osadza się kamień,psiaki tylko piją tę wodę.Chodzi mi o Zuleczkę bo ma problemy z kamieniem nazębnym.

Kurcze,10 zębów usuniętych to sporo i spora rana. Oby się szybko goiła. 

Anulka - Zulcia od wielu lat nie pije wody z kranu, bo u nas woda bardzo zakamieniona.

Uważamy bardzo, i to jeszcze jak żyła Tolka, bo tez miała problemy z kamieniem nazębnym, ale nie aż takie jak Zula.

Wczoraj jak usłyszałam o tych usuniętych ząbkach, to się popłakałam, zresztą i tak płakałam i bez tej informacji.

Dzisiaj jest znacznie lepiej, sunia je z apetytem (papki), chodzi sobie  po domu.

Posted

Czy Pralinka nie wygląda przypadkiem zbyt dobrze? :) Bo spora się wydaje:)
Cieszę się, że znalazła domek, adopcje takich kotów cieszą szczególnie... ;)

Trzymam kciuki za Zulcię. Najgorsze już za nią.