Anula Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Będę myślami z Zulką i Tolą.Oby nie było powikłań to będzie super. 1 Quote
Jo37 Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Zulka już po zabiegu i wróciła do domu. 1 Quote
konfirm31 Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 12 minut temu, Jo37 napisał: Zulka już po zabiegu i wróciła do domu. Uffffff Quote
mdk8 Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 Dnia 7.09.2017 o 20:21, Anula napisał: Tolu a to jest chyba piesek.Wcześniej go opisywałaś jako pies nie suczka.Hania wie o psie bo tak jej opisałam.No nic pojadą dwie suczki Do Hani. Ten czarny maluch zapadł mi w serce . Niestety nie dam rady wziąć pod opiekę 4-go psa :( Quote
Anula Posted September 11, 2017 Posted September 11, 2017 27 minut temu, mdk8 napisał: Ten czarny maluch zapadł mi w serce . Niestety nie dam radu wziąć pod opiekę 4-go psa :( Szkoda może później się uda jeżeli będzie.Jest malutki,nadchodzi zima,będzie miał ciężko.Tam hangar nie jest ogrzewany. Quote
Havanka Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Ogłoszenia Pandorki (Fraszki), na Warszawę: https://www.olx.pl/oferta/fraszka-mala-koteczka-o-pieknym-umaszczeniu-szuka-domu-CID103-IDoFJDE.html https://www.gumtree.pl/a-koty/bialoleka/fraszka-mala-koteczka-o-pieknym-umaszczeniu-szuka-domu/1002097716510910470665509 http://alegratka.pl/ogloszenie/fraszka-mala-koteczka-o-pieknym-29063093.html http://warszawa.lento.pl/fraszka-mala-koteczka-o-pieknym,5993576.html Quote
Tola Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 Dnia 11.09.2017 o 14:12, Alaskan malamutte napisał: Malutka Zulcia, sunia Toli ma usuwany kamień, pod narkozą. Prosimy o kciuki i cieple myśli... Dnia 11.09.2017 o 14:48, konfirm31 napisał: Trzymam z całej siły :). Dnia 11.09.2017 o 16:06, Anula napisał: Będę myślami z Zulką i Tolą.Oby nie było powikłań to będzie super. Dnia 11.09.2017 o 16:12, elficzkowa napisał: Kciuki za Zulkę zaciśnięte. Dnia 11.09.2017 o 16:44, elik napisał: Trzymam kciuki za obie Dziewczyny 21 godzin temu, Jo37 napisał: Zulka już po zabiegu i wróciła do domu. Dziękuję Wam kochane:) Decyzja o usuwaniu kamienia została podjęta wczoraj - Zulcia miała badanie krwi, potem echo serca no i kardiolog nie widział przeciwskazań... Zabieg odbył się w narkozie wziewnej, Zulcia ma usunięte 10 ząbków i wczoraj była bardzo bidniusia Dzisiaj jest lepiej i mam nadzieję, ze wszystko złe ma za sobą. Bardzo przezywałam ten wczorajszy dzień. Quote
Tola Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 21 godzin temu, mdk8 napisał: Ten czarny maluch zapadł mi w serce . Niestety nie dam rady wziąć pod opiekę 4-go psa :( Dnia 10.09.2017 o 21:16, Onaa napisał: Z tego zdjęcia dwie suczki pojechały po nowe lepsze życie, a ta czarna sunia ? Pewnie już o niej pisałyście gdzieś na wątku ale ja ostatnio niewiele na dogo jestem., a jakoś tak żal tej biduli :(, pewnie jest starsza , bo pyszczek siwy z daleka widać, i pewnie w schronie długo siedzi bo taka zupełnie niepozorna:( Jak Alaskan dojdzie do siebie, to podjedziemy do schronu, porobimy nowe zdjęcia i wypytamy o psiaki. Może i ich los uda się zmienić, bo inaczej czeka ich prawdopodobnie dożywocie w schronie Quote
Tola Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 Jaśminek ma prawdopodobnie własny dom - Havanka zrobiła ogłoszenia, poczarowała i jest efekt:) Jutro wizyta PA w Warszawie - Havanka, Jo37 - dziękuję Quote
mdk8 Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Przed chwilą, Tola napisał: Jaśminek ma prawdopodobnie własny dom - Havanka zrobiła ogłoszenia, poczarowała i jest efekt Byłoby cudownie :) Quote
Tola Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 Do swojego domu do legionowa pojedzie tez prawdopodobnie mały Pucek:) Quote
Alaskan malamutte Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 5 minut temu, Tola napisał: Jaśminek ma prawdopodobnie własny dom - Havanka zrobiła ogłoszenia, poczarowała i jest efekt Bardzo się cieszę!!! Quote
Tola Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 3 minuty temu, mdk8 napisał: Byłoby cudownie :) Cudownie, bo myślałam, ze to oczko będzie jednak utrudniało znalezienie domu. Miałam jednak bardzo dużo zapytań o Jaśminka:) Quote
Alaskan malamutte Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 2 minuty temu, Tola napisał: Do swojego domu do legionowa pojedzie tez prawdopodobnie mały Pucek:) No i super!! Co do transportu, jutro będzie wiadomo. Quote
Tola Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 Przed chwilą, Alaskan malamutte napisał: No i super!! Co do transportu, jutro będzie wiadomo. Ok, czekam:) Jako mamusia chrzestna Pucusia musisz dbać o wygodną podróż malca Quote
Tola Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 Teraz jeszcze potrzebny dom dla Szafranka - braciszka Jaśminka... Quote
Alaskan malamutte Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 1 minutę temu, Tola napisał: Jako mamusia chrzestna Pucusia musisz dbać o wygodną podróż malca Toteż załatwiam wręcz komfortowe warunki podróży Jeszcze Jaśminek się załapie na te poduchy.. Quote
Tola Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 Zapomniałam jeszcze napisać o naszej Pralince - tej dzielnej koteczce, która w gabinecie wykarmiła swoje maluchy i dwa mioty osieroconych bezdomnych kociątek - Pralinka była w gabinecie prawie 6 mies., trudno było znalezc dom, bo kotka wycofana, bojażliwa. I wreszcie sie udało, Pralinka od paru miesięcy u siebie w Warszawie Pani nie przeraziła się, podjęła wyzwanie i teraz Pralinka jest najcudowniejszą, domową kotką. Była niedawno na wczasach i na smyczce przeżyła spotkanie z żabą i konikiem polnym :) to nie to samo, co pluszowe myszki Pralinka we własnym domu - zrelaksowana po wczasach 1 Quote
Anula Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Łał ale Pralinka cudnie wygląda,uwielbiam takie dobrze wyglądające kociaki a szczególnie duże. Tola jeżeli nie masz kup filtr do wody Davi albo innej firmy.Nie jest drogi,kosztuje 50,00złJest to taki dzbanek plastikowy w którym jest filt zamontowany(wymienia się go 1 raz w miesiącu)Ja mam go i bardzo chwalę np.w czajniku nie osadza się kamień,psiaki tylko piją tę wodę.Chodzi mi o Zuleczkę bo ma problemy z kamieniem nazębnym. Kurcze,10 zębów usuniętych to sporo i spora rana. Oby się szybko goiła. Quote
Tola Posted September 12, 2017 Author Posted September 12, 2017 2 minuty temu, Anula napisał: Łał ale Pralinka cudnie wygląda,uwielbiam takie dobrze wyglądające kociaki a szczególnie duże. Tola jeżeli nie masz kup filtr do wody Davi albo innej firmy.Nie jest drogi,kosztuje 50,00złJest to taki dzbanek plastikowy w którym jest filt zamontowany(wymienia się go 1 raz w miesiącu)Ja mam go i bardzo chwalę np.w czajniku nie osadza się kamień,psiaki tylko piją tę wodę.Chodzi mi o Zuleczkę bo ma problemy z kamieniem nazębnym. Kurcze,10 zębów usuniętych to sporo i spora rana. Oby się szybko goiła. Anulka - Zulcia od wielu lat nie pije wody z kranu, bo u nas woda bardzo zakamieniona. Uważamy bardzo, i to jeszcze jak żyła Tolka, bo tez miała problemy z kamieniem nazębnym, ale nie aż takie jak Zula. Wczoraj jak usłyszałam o tych usuniętych ząbkach, to się popłakałam, zresztą i tak płakałam i bez tej informacji. Dzisiaj jest znacznie lepiej, sunia je z apetytem (papki), chodzi sobie po domu. Quote
Tyśka) Posted September 12, 2017 Posted September 12, 2017 Czy Pralinka nie wygląda przypadkiem zbyt dobrze? :) Bo spora się wydaje:) Cieszę się, że znalazła domek, adopcje takich kotów cieszą szczególnie... ;) Trzymam kciuki za Zulcię. Najgorsze już za nią. Quote
Tola Posted September 13, 2017 Author Posted September 13, 2017 Dzisiaj Jo37 była na wizycie - Jaśminek ma dom w Warszawie:) 2 Quote
Recommended Posts