Tola Posted August 29, 2017 Author Posted August 29, 2017 Malagos - mam zdjęcia "Twoich " kocurków, jutro wstawię Quote
Tola Posted August 30, 2017 Author Posted August 30, 2017 Kocurki z okolic Zwierzyńca uratowane przez malagos; były w bardzo złym stanie, jeden z nich nie przeżył Szafranek Quote
Tola Posted August 30, 2017 Author Posted August 30, 2017 Oczko Jaśminka reaguje na światło, ale taki mleczny kolor już niestety pozostanie:( Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu kociaków, zwłaszcza Jaśminka - kocurek piękny, ale obawiam się, ze ze względu na to oczko może być problem z adopcją:( Może ktoś napisze wzruszający tekst, który zwiększy szansę na adopcję? Kociaki mają po ok. 2 mies., są odrobaczone, wolne od od FIV+FeLv. Maluchy wciąż przebywają w gabinecie u wet. każdy dzień pobytu to 10 zł/ doba za każdego malca:( Quote
elik Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Z jaśminkiem może być trudno :( Nie wygląda jeszcze na zdrowego radosnego kociaka :( Myślę, że konieczne są nowe zdjęcia, na których wyglądałby na wesołego, a przynajmniej nie na niezadowolonego z życia, jak na tych zdjęciach. Wyraźnie mu coś dolega :( Czy on na pewno jest juz zdrowy ? W ujmujących tekstrach niezastąpiona jest Tysia, ale czy da rade w natłoku obowiązków ? Jak będzie tekst mogę ogłosić kociaki na OLX i Gumtree. Quote
Tyśka) Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Zakochałam się w Jaśminku... ojj, będzie mi teraz siedział w głowie... to naprawdę kopia mojego :) Właściwie co jemu w oczko? Oczywiście mogę napisać teksty, ale jakie kociaki są z charakteru? :) 1 Quote
mar.gajko Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Tolu, Jaśminek to ma uszkodzoną rogówkę? Co z tym oczkiem? Coś wet zdiagnozował? To po chlamydii te oczka? Quote
Alaskan malamutte Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Zapraszam serdecznie na bazarek imienny uratowanej suni: Quote
malagos Posted August 31, 2017 Posted August 31, 2017 Dziękuje za zdjecia koteczków. A trzeci, to dziewczynka? Quote
terra Posted September 2, 2017 Posted September 2, 2017 Mnie się wydaje, że wielkim atutem Jaśminka jest to, że ma długi włos i może uchodzić za mixa norweskiego leśnego. Trzymam kciuki za zdrowie Pucka i pozostałe maluszki, za kochające domki. 1 Quote
Alaskan malamutte Posted September 2, 2017 Posted September 2, 2017 Zapraszam serdecznie na bazarek dla suni uratowanej z koszmarnych warunków; Quote
Gabi79 Posted September 2, 2017 Posted September 2, 2017 Dziewczyny, wybieracie się może do schroniska? Interesuje mnie ta szara, odwrócona sunieczka po lewej stronie Chciałabym, aby pojechała do anecik 2 Quote
Tyśka) Posted September 2, 2017 Posted September 2, 2017 Może by się udało, by mała pojechała razem z Tinusią? Quote
Gabi79 Posted September 2, 2017 Posted September 2, 2017 6 minut temu, Tyś(ka) napisał: Może by się udało, by mała pojechała razem z Tinusią? Właśnie o tym pomyślałam. Tysiu, wiesz coś na temat kudłaczy? Quote
Tyśka) Posted September 2, 2017 Posted September 2, 2017 7 godzin temu, Gabi79 napisał: Właśnie o tym pomyślałam. Tysiu, wiesz coś na temat kudłaczy? Byłoby super, gdyby się udało... Jutro mamy jechać i próbować po dobroci... chociaż żeby uwolnić beżowego, bo ma straszne warunki.... i te kołtuny.. Quote
Alaskan malamutte Posted September 3, 2017 Posted September 3, 2017 18 godzin temu, Gabi79 napisał: Dziewczyny, wybieracie się może do schroniska? Interesuje mnie ta szara, odwrócona sunieczka po lewej stronie Chciałabym, aby pojechała do anecik Gabrysiu, jeśli chcesz zabrać sunię, to ja zrobię wszystko, aby podjechać do schroniska i ją zarezerwować. Dawaj znać co i jak z transportem, a ja już tutaj postaram się działać dalej. Nie bardzo kojarzę, w którym boksie ona jest, poszukaj zdjęć, gdzie ją bardziej widać, dobrze? Quote
Gabi79 Posted September 3, 2017 Posted September 3, 2017 9 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Gabrysiu, jeśli chcesz zabrać sunię, to ja zrobię wszystko, aby podjechać do schroniska i ją zarezerwować. Dawaj znać co i jak z transportem, a ja już tutaj postaram się działać dalej. Nie bardzo kojarzę, w którym boksie ona jest, poszukaj zdjęć, gdzie ją bardziej widać, dobrze? Ok. Dzięki Asiu, muszę poczekać, co z transportrem Tinusi. Co do zdjęć, nie wiem, czy tutaj to też ona: Quote
Jaaga Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Od czasu do czasu zaglądam na Wasz wątek, od kiedy szukałam dla mamy malutkiej sunieczki. Do mamy w końcu trafiła staruszka z Wojtyszek z 11-letnim stażem schroniskowym,, ale pozostał mi nawyk zaglądania tutaj. Jestem pod wrażeniem ogromu pomocy, jakiej udzielacie zamojszczakom i tego, jak Wam sprawnie to wszystko idzie. Z radością czytam o kolejnych, którym udaje się Wam pomóc. Na ostatnim zdjęciu poruszyła mnie ta czarno-zbrązowiała sunia, Pewnie niewidoczna w schronisku. Niestety mogę tylko kibicowć Wam i psiakom, bo sama mam 9 psich i 7 kocich adopciaków, w tym dwie sunie z Wojtyszek, którym szukam domu. Dla mnie straszny jest ogrom bezdomności i fakt, że jeśli człowiek chce pomóc, to musi wybierać któremu może pomóc, a które zostaną nadal bez wsparcia. Życzę wszystkim tutal dalszej takiej zgodnej współpracy, wytrwałości w tym, co robicie i tego, zeby było coraz mniej psów wymagających pomocy. Pozdrawiam serdecznie 4 Quote
Alaskan malamutte Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Tak myślałam, że to ta sunia... Ta malutka kudłata jest wielkości anecikowego Ronisia. Według mnie sunia, o którą pytasz jest może taka jak Kajtuś na wysokość, tylko znacznie drobniejsza. U nas dzisiaj pada, psiaki pewnie pochowane w boksach. Porozmawiam jeszcze z Tolą,może uda nam się we dwie pojechać do schroniska jutro albo pojutrze. Quote
Alaskan malamutte Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 52 minuty temu, Jaaga napisał: Na ostatnim zdjęciu poruszyła mnie ta czarno-zbrązowiała sunia, Pewnie niewidoczna w schronisku. Witaj Jaaga. Sunia bardzo przyjazna, spokojna ale niestety...według niektórych "pospolitej" urody..no i starsza...Długo w schronisku.... Quote
Tola Posted September 4, 2017 Author Posted September 4, 2017 Dnia 2.09.2017 o 16:01, Gabi79 napisał: Dziewczyny, wybieracie się może do schroniska? Interesuje mnie ta szara, odwrócona sunieczka po lewej stronie Chciałabym, aby pojechała do anecik Dnia 3.09.2017 o 19:31, Gabi79 napisał: Ok. Dzięki Asiu, muszę poczekać, co z transportrem Tinusi. Co do zdjęć, nie wiem, czy tutaj to też ona: Gabi - wydaje mi się, ze to są dwie różne suczki w dwu różnych boksach; ta na pierwszym zdjęciu jest niższa i o ile pamiętam, to w tym boksie jest bardzo podobna do niej suczka, razem trafiły do schronu (siostry?) Quote
Recommended Posts