Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
13 godzin temu, Jolanta08 napisał:

Tolu ,jedyne co mogę to być z Wami myślami i życzyć Zulce zdrówka... 36_1_6.gif

Dziękuję Jolu; zobaczymy jak wyjdą badania...

Posted

Wrzucam zdjęcia Lucka - Havanka obiecała zrobić ogłoszenia - pięknie Elus dziękujęhttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Lucek ma ok. 65 - 6 mies. jest już wykastrowany. Jest wspaniałym, przytulaśnym kocurkiem, może zamieszkać z innymi kotami.

V__7666.jpg

V__E599.jpg

V__EA46.jpg

V__ECEC.jpg

V__23DF.jpg

Posted

Bardzo bym chciała, żeby wszystkie te nasze kociaki znalazły szybko domy, bo na działkach w kolejce czeka porzucona domowa kotka z 4 maluchami :(

Na dom czekają:

Jagienka (w gabinecie)

P1280810.JPG

Jaśminek  (w gabinecie)

DSCN7653.JPG

Szafranek (w gabinecie)

DSCN7612.JPG

Pucek (w DT)

pucek1.JPG

Lucek (w DT)

lucek3.JPG

Posted
2 godziny temu, Tola napisał:

Bardzo bym chciała, żeby wszystkie te nasze kociaki znalazły szybko domy, bo na działkach w kolejce czeka porzucona domowa kotka z 4 maluchami :(

Na dom czekają:

Jagienka (w gabinecie)

P1280810.JPG

Moja imienniczka, jaka cudna dziewczynka. Proszę o informację z nr konta na priv, to opłacę jej wyróżnienie ogłoszenia na olx, bo pewnie ma.

• Upvote 2
Posted

Tola ja jeszcze wrócę do kastracji kocurków.Każdy wykastrowany kocur powinien jeść karmę dla kastratów od momentu wykastrowania.Jeżeli nie jest podawana kocurowi ta karma to ma lub będzie szybko miał problemy z nerkami.Jeżeli są koty wypuszczane po kastracji na wolność to chorują i przechodzą okropne męki.Najlepiej kocurków wolno żyjących nie kastrować jedynie kotki.Sądzę,ze o karmie z domkami rozmawiasz na ten temat.

Posted
48 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Psiaczki są, wstępnie zarezerowane.

Dziękuję Asiu za ogrom pracy,którą wkładasz.Jest transport załatwiony na sobotę.P.Piotr będzie odbierał psiaki rano,a więc rano opuszczą Schronisko i otrzymają szansę na nowe lepsze życie.

• Upvote 1
Posted
39 minut temu, Anula napisał:

Dziękuję Asiu za ogrom pracy,którą wkładasz.Jest transport załatwiony na sobotę.P.Piotr będzie odbierał psiaki rano,a więc rano opuszczą Schronisko i otrzymają szansę na nowe lepsze życie.

Anulko, Bogusiu, to ja dziękuję, że kolejne psy rozpoczną nowe życie!! k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig

Posted
2 minuty temu, Alaskan malamutte napisał:

Anulko, Bogusiu, to ja dziękuję, że kolejne psy rozpoczną nowe życie!! k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig

Dziękuję za miłe słowa ale bez Was nic byśmy nie zrobiły.W grupie siła,w dobrych spokojnych stosunkach można wiele zdziałać.

• Upvote 1
Posted
6 godzin temu, Jaaga napisał:

Moja imienniczka, jaka cudna dziewczynka. Proszę o informację z nr konta na priv, to opłacę jej wyróżnienie ogłoszenia na olx, bo pewnie ma.

Jaaga - pięknie dziękujęhttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Jagienka to cudowna koteczka, wetka bardzo ja chwai, a nie miałam ani jednego zapytania.

Wysyłam link do ogłoszenia:)

Jeszcze raz dziękuję:)

Posted
3 godziny temu, Anula napisał:

Tola ja jeszcze wrócę do kastracji kocurków.Każdy wykastrowany kocur powinien jeść karmę dla kastratów od momentu wykastrowania.Jeżeli nie jest podawana kocurowi ta karma to ma lub będzie szybko miał problemy z nerkami.Jeżeli są koty wypuszczane po kastracji na wolność to chorują i przechodzą okropne męki.Najlepiej kocurków wolno żyjących nie kastrować jedynie kotki.Sądzę,ze o karmie z domkami rozmawiasz na ten temat.

Anulka - mam tego świadomość, kocurek syna od początku dostaje taką karmę, jest młodziutki i  nigdy nie spodziewałam się, że zachoruje:(

Natomiast wszystkie koty, które do nas trafiają są zaopiekowane i szukamy im nowych domów; przez ostatnie lata tylko jedna wysterylizowana kotka wróciła na wolność -  była bardzo dzika i nic nie dało się zrobić. W pomieszczeniu szalała, skakała po ścianach; TZ owi przegryzła ciężkie, skórzane buty!

Z domkami oczywiście rozmawiam, zwłaszcza, jak to pierwszy kot w rodzinie.

Posted
52 minuty temu, Alaskan malamutte napisał:

Ja tez przyłączam się do podziękowań - Bogusi, Anuli no i Gabi79, bo w sobotę nowe życie zaczyna tez suczka wybrana przez Gabi - dziękuję, dziękuję, dziękujęk,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig

Kocham Was dziewczyny k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig

Nie mogłam dzisiaj jechać do schronu, bo akurat w tych godzinach pracowałam, ale Alaskan i Tz wszystko wspaniale załatwili:)

Psiaki zarezerwowane, jutro jeszcze TZ będzie dzwonił do kierownika.

A my z Alaskan pojedziemy do schronu dopiero w niedzielę i porobimy nowe zdjęcia.

Posted

Czyli w sobotę nowe życie rozpoczynają:

sunia  - pod opiekę Anuli i Bogusik (jedzie do szafirki) :)

P1280764.JPG

Piesek -  pod opiekę Anuli i Bogusik (jedzie do szafirki) :)

P1280751.JPG

sunia - pod opiekę Gabi - jedzie do anecik :)

P1280780.JPG

Posted
27 minut temu, Sara2011 napisał:

Jaka śliczna ! Szkoda ze te "moje" psiaki się zasiedziały , bo bym ją zabrała :(

Sunia jest naprawdę malusia, waży podobno ok. 4 kg.

Posted
6 minut temu, Anula napisał:

Tolu a to jest chyba piesek.Wcześniej go opisywałaś jako pies nie suczka.Hania wie o psie bo tak jej opisałam.No nic pojadą dwie suczki Do Hani.

P1280751.JPG

Tak, to jest piesek, skopiował mi się wyraz "sunia"