Tyśka) Posted August 3, 2017 Posted August 3, 2017 To prawda, BOSy mają fantastyczny charakter. Są bardziej wrażliwe od ONków - tak mówią. Oczywiście, potrzebują zajęcia umysłowego, jak to owczarki. Quote
Alaskan malamutte Posted August 3, 2017 Posted August 3, 2017 Byłam, widziałam....Teo cudny!! Na początku ostrożny, ale później już jadł z ręki!! Brak mu ogłady, skacze, ale trudno się dziwić, jak całe życie wisi na łańcuchu!! On nawet obroży nie ma!! Na szyi jest łańcuch zabezpieczony śrubą, aby pies się nie uwolnił... Quote
azalia Posted August 3, 2017 Posted August 3, 2017 Przeuroczy Teoś,nareszcie będzie wolny i szczęśliwy. Quote
elik Posted August 4, 2017 Posted August 4, 2017 Tolu mam zapytanie o młodego kocurka buraska, którego ogłaszałam znajomej, ale już ma dom. ? Czy masz takiego kocurka tygryska ? Quote
malagos Posted August 4, 2017 Posted August 4, 2017 Teo śliczny! a ta koteczka biedniutka... Co jej się mogło przytrafić?.. Jak dobrze, że jesteście, Tolu i Jarku! Quote
Tola Posted August 4, 2017 Author Posted August 4, 2017 2 godziny temu, elik napisał: Tolu mam zapytanie o młodego kocurka buraska, którego ogłaszałam znajomej, ale już ma dom. ? Czy masz takiego kocurka tygryska ? Eluś - nie mam kocurka do adopcji. W gabinecie mamy 3 kocurki, te od malagos, ale one walczą o życie:( No i jest Jagienka, ta wczoraj zaopiekowana koteczka... 1 godzinę temu, malagos napisał: Teo śliczny! a ta koteczka biedniutka... Co jej się mogło przytrafić?.. Jak dobrze, że jesteście, Tolu i Jarku! Nie nigdy się nie dowiemy. Być może uciekła przed oprawcami... W poniedziałek Jagienka ma zabieg sterylizacji - trzymajcie kciuki. A ja zapraszam do TEO Quote
bakusiowa Posted August 4, 2017 Posted August 4, 2017 3 godziny temu, elik napisał: Tolu mam zapytanie o młodego kocurka buraska, którego ogłaszałam znajomej, ale już ma dom. ? Czy masz takiego kocurka tygryska ? Ja mam kocura pręgowanego do adopcji. Jest już dorosły. Będzie miał może rok lub półtora bo zęby ma idealne. Jest bardzo miziasty i pcha się do domu. Miał na szyi wytartą sierść jakby po obroży. Teraz już zarosło i nic nie widać. Quote
Havanka Posted August 4, 2017 Posted August 4, 2017 Miał Teo szczęście w tym swoim parszywym życiu, że został zauważony i mam nadzieję, ze wkrótce trafi do Murki. Jest pięknym, młodym psem, więc ma duże szanse na dom. Po powrocie do zdrowia, prorokuję Jagience "szybki" domek. Ma śliczne umaszczenie ! Quote
Tola Posted August 4, 2017 Author Posted August 4, 2017 38 minut temu, Havanka napisał: Miał Teo szczęście w tym swoim parszywym życiu, że został zauważony i mam nadzieję, ze wkrótce trafi do Murki. Jest pięknym, młodym psem, więc ma duże szanse na dom. Po powrocie do zdrowia, prorokuję Jagience "szybki" domek. Ma śliczne umaszczenie ! I cudowny charakter - wczoraj, pomimo wielkiego cierpienia, bez problemu dała się zabrać do kontenerka, głaskać, badać i opatrywać rany. A Teo, mam nadzieję, znajdzie człowieka, który da mu to wszystko, co stracił przez te parę lat. Quote
elik Posted August 4, 2017 Posted August 4, 2017 5 godzin temu, bakusiowa napisał: Ja mam kocura pręgowanego do adopcji. Jest już dorosły. Będzie miał może rok lub półtora bo zęby ma idealne. Jest bardzo miziasty i pcha się do domu. Miał na szyi wytartą sierść jakby po obroży. Teraz już zarosło i nic nie widać. Jeśli przyślesz mi kilka zdjęć na adres e-mail, to zaproponuję kociaka :) Może się uda :) Quote
Alaskan malamutte Posted August 5, 2017 Posted August 5, 2017 Dnia 4.08.2017 o 09:20, elik napisał: Tolu mam zapytanie o młodego kocurka buraska, którego ogłaszałam znajomej, ale już ma dom. ? Czy masz takiego kocurka tygryska ? Eliku kochany, już mamy!! Przed chwilką wróciłam ze spaceru z moim Kazankiem. znalazłam takiego małego burego tygryska!! Udało mi się ubłagać sąsiadów, aby przytrzymali malucha do poniedziałku. Jutro podeślę zdjęcia!! Quote
Tola Posted August 6, 2017 Author Posted August 6, 2017 Nela już po zdjęciu szwów, czuje się wspaniale:) To nie ten smutas, którego poznałam wcześniej - teraz Nela to jedna wielka radość:) Wczorajsze szaleństwa z Florką;) Quote
Tola Posted August 6, 2017 Author Posted August 6, 2017 A to Anielka - teraz Amelka w swoim nowym domu w Zamościu:) Koteczkę przywiozłyśmy z Alaskan do DS w piątek wieczorem:) Quote
Alaskan malamutte Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 A to znaleziony wczoraj na nocnym spacerze mały kotek. Dostałam info, że koteczek bardzo grzeczny, korzysta z kuwety, bardzo chętnie się bawi. Quote
elik Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 11 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Eliku kochany, już mamy!! Przed chwilką wróciłam ze spaceru z moim Kazankiem. znalazłam takiego małego burego tygryska!! Udało mi się ubłagać sąsiadów, aby przytrzymali malucha do poniedziałku. Jutro podeślę zdjęcia!! Zdjęcia od bakusiowej już posłałam, ale podeślę też tego kocurka. Quote
elik Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 17 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Eliku kochany, już mamy!! Przed chwilką wróciłam ze spaceru z moim Kazankiem. znalazłam takiego małego burego tygryska!! Udało mi się ubłagać sąsiadów, aby przytrzymali malucha do poniedziałku. Jutro podeślę zdjęcia!! Wysłałam zdjęcia kocurka bakusiowej i Twojego, niestety pan już się pospieszył i już ma kociaka. Przykro mi :( Jeśli znowu ktoś zapyta o kociaka z ogłoszenia, zaproponuję znowu te. Quote
Alaskan malamutte Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 7 minut temu, elik napisał: Wysłałam zdjęcia kocurka bakusiowej i Twojego, niestety pan już się pospieszył i już ma kociaka. Przykro mi :( Jeśli znowu ktoś zapyta o kociaka z ogłoszenia, zaproponuję znowu te. Dziękuję Elu!! Quote
elik Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 2 minuty temu, Alaskan malamutte napisał: Dziękuję Elu!! Nie ma za co. Miałam nadzieję, że choć jeden kotek znajdzie dom. Ale napisz kilka słów i może trochu więcej zdjęć podeślij to go ogłoszę. Quote
Alaskan malamutte Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 3 minuty temu, elik napisał: Nie ma za co. Miałam nadzieję, że choć jeden kotek znajdzie dom. Ale napisz kilka słów i może trochu więcej zdjęć podeślij to go ogłoszę. Elu, kotek awaryjnie jest u państwa, których spotkałam na osiedlu. Właściwie to bardzo pomogła mi ich córeczka, która błagała, aby rodzice zgodzili się przetrzymać koteczka do poniedziałku. Kotek nie miałby szans. Po osiedlu chodzi lis, biegają psy..... Jutro kotek jedzie do gabinetu wet, będzie zbadany itd. wtedy będziemy mieć więcej info i zdjęć. Bardzo chętnie skorzystamy z Twojej pomocy! Dziękuję Elu Quote
elik Posted August 6, 2017 Posted August 6, 2017 1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał: Elu, kotek awaryjnie jest u państwa, których spotkałam na osiedlu. Właściwie to bardzo pomogła mi ich córeczka, która błagała, aby rodzice zgodzili się przetrzymać koteczka do poniedziałku. Kotek nie miałby szans. Po osiedlu chodzi lis, biegają psy..... Jutro kotek jedzie do gabinetu wet, będzie zbadany itd. wtedy będziemy mieć więcej info i zdjęć. Bardzo chętnie skorzystamy z Twojej pomocy! Dziękuję Elu Miał kociak szczęście, że na niego trafiłaś :) Quote
Tola Posted August 7, 2017 Author Posted August 7, 2017 Dnia 6.08.2017 o 17:10, elik napisał: Nie ma za co. Miałam nadzieję, że choć jeden kotek znajdzie dom. Ale napisz kilka słów i może trochu więcej zdjęć podeślij to go ogłoszę. Kocurek ma na imię Pucek (Tz zapytany w gabinecie o imię takie właśnie podał i nie będziemy już zmieniać, niech mój TZ się cieszy;) Pucek ma ok. 3 mies., jest zdrowy (odrobaczony, wolny od FIV+FeLv), pięknie korzysta z kuwety i nie da sobie kotu ani psu " w kaszę napluć";). Właśnie wróciliśmy ze Zwierzyńca, gdzie zawoziliśmy malucha do naszego DT do p. Alicji. Pucek dzisiaj Quote
Alaskan malamutte Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 13 minut temu, Tola napisał: Kocurek ma na imię Pucek (Tz zapytany w gabinecie o imię takie właśnie podał i nie będziemy już zmieniać, niech mój TZ się cieszy;) Niech się cieszy!!A Pucuś śliczny!! No i zabawowy!! Będzie miała z nim Pani Alicja wesoło!! Quote
Tyśka) Posted August 7, 2017 Posted August 7, 2017 Ani chwili wytchnienia nie macie z tymi kotami... życie nie lubi próżni... Pucek cudny, trzymam kciuki za domek - niech szybko wyfrunie do siebie :) Quote
Recommended Posts