Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Serce pęka, kiedy widzi sie tyle psich oczu, proszących o pomoc...

Tylko nielicznym udaje się opuścić schron. Astra była wśród nich. Wraz z Tolą zapraszam na ostatni bazarek dla niej:

• Upvote 1
Posted

Suczka miała szansę na wyjazd ze schroniska jutrzejszym transportem Astry.

Niestety - z powodu leczenia rany na szyi nie dostałam zgody na zabranie małej :(

Posted

Cioteczki! 

Kojarzycie może tego psiaka? Do schroniska w Zamościu trafił w roku 2014 w lipcu z Komarowa, wtedy przyplątał się pod dom moich rodziców, niestety nie mogli go dłużej zatrzymać i moja mama zadzwoniła po schronisko... ale wyrzuty sumienia ma do dziś, teraz by go zostawiła :(  W szczególności, że nie zdawała sobie sprawy, jak źle schronisko stoi z adopcjami... i tak nas dziś tknęło, widzę Tolu, że odwiedzasz to miejsce, może będziesz mogła pomóc? Zdjęcia chłopaka. Rodzice na ten moment nie mogą osobiście odwiedzić schroniska (ja mieszkam w Katowicach), więc proszę Was o pomoc.  Będę wdzięczna za każdą informację, mam nadzieję, że znalazł już dawno dom... ale jeżeli nie, to ma na niego szansę.

Zdjęcia sprzed 3 lat.

10425582_786458448045618_2022740665_n.jpg

10425610_786458251378971_1763969700_n.jpg

19692434_1584405191584269_1925270408_n.jpg

Posted
Dnia 3.07.2017 o 19:27, pralinka94 napisał:

Cioteczki! 

Kojarzycie może tego psiaka? Do schroniska w Zamościu trafił w roku 2014 w lipcu z Komarowa, wtedy przyplątał się pod dom moich rodziców, niestety nie mogli go dłużej zatrzymać i moja mama zadzwoniła po schronisko... ale wyrzuty sumienia ma do dziś, teraz by go zostawiła :(  W szczególności, że nie zdawała sobie sprawy, jak źle schronisko stoi z adopcjami... i tak nas dziś tknęło, widzę Tolu, że odwiedzasz to miejsce, może będziesz mogła pomóc? Zdjęcia chłopaka. Rodzice na ten moment nie mogą osobiście odwiedzić schroniska (ja mieszkam w Katowicach), więc proszę Was o pomoc.  Będę wdzięczna za każdą informację, mam nadzieję, że znalazł już dawno dom... ale jeżeli nie, to ma na niego szansę.

Zdjęcia sprzed 3 lat.

8 godzin temu, malagos napisał:

ciekawe, czy jeszcze jest w schronisku?........

Psa nie widziałam w schronisku; przejrzałam też swoje zdjęcia od 2015 roku i  nie znalazłam na nich podobnego psa.

Posted

A moja córka z mężem  znalezli dzisiaj pod warzywniakiem suczkę, podobno mała siedziała tam od wczoraj :(

Sunia jest wychudzona, zaniedbana, na obroży ma serduszko z nr do jednego z zamojskich gabinetów...

Córka dzwoniła z prośbą o ustalenie właściciela, ale na razie cisza...

V__3F20.jpg

V__64B2(1).jpg

M__8F2C.jpg

Posted

Wet ustalił właścicielkę, ale ta nie chce już suni http://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif.

Przyniosła książeczkę i zrzeczenie się malej.

Dla suni to może i lepiej; na razie  jest bardzo smutna, cały czas śpi http://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif

Ale ja mam problem, córka 16 wyjezdza na wakacje i obędziemy musieli zaopiekować się jej kotką.

Co ja zrobię z suniąhttp://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif

Posted

Sunia ma ok. roku, na imię Nela; żebra widoczne, ale brzuszek spory, sutki powiększone.

Jutro jedziemy do weta i nie zdziwię się, jak będzie w ciążyhttp://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif

Posted
13 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Biedna, zestresowana i na dodatek porzucona...http://pu.i.wp.pl/bloog/84069394/51194094/beksa_V6_orig.gif Nela, śliczne imię....

M__8F2C.jpg

I śliczna sunia.

Posted

Ale jak to? Wet zapytał babkę o jej sunię, to co odpowiedziała? Że ją wyrzuciła? że jej się zagubiła? że jej się znudziła? Toż to porzucenie, czyli łamanie ustawy...

Baba ma problem z głowy, a Wy kłopot

• Upvote 2
Posted
8 godzin temu, malagos napisał:

Ale jak to? Wet zapytał babkę o jej sunię, to co odpowiedziała? Że ją wyrzuciła? że jej się zagubiła? że jej się znudziła? Toż to porzucenie, czyli łamanie ustawy...

Baba ma problem z głowy, a Wy kłopot

Małgoś, to nie tak...

Wet ustalił właścicielkę, zadzwonił do kobiety i podał nr do mojej córki, kobieta jednak zwlekała - nie zadzwoniła od razu , jak  zadzwoniła, to zwlekała  z przyjściem po sunię, a jak przyszła, to przyznała, że nie szukała małej i bardzo narzekała - że suczka ucieka ciągle z podwórka, że ona nie ma czasu jej pilnować, a najchętniej to by suczkę komuś oddała:(

Zięć na początku chciał powiedzieć o konsekwencjach takiego traktowania psa, ale doszli z córką do wniosku, że jak kobieta nie chce suni, to za moment mała znowu gdzieś sobie pójdzie; a może nie mieć tyle szczęścia po raz drugi; ucierpi suczka, a kobieta i tak nie poniesie kary za niedopilnowanie, bo u nas często nawet oprawcy zwierząt  pozostają bezkarni.  :( 

Pani bardzo szybko przystała na zrzeczenie się Neli i "w podskokach"  przyniosła książeczkę i smycz.

Okazało się też, że jest już drugą właścicielką, że suczka  raz rodziła, raz poroniła -  Nela nie miała więc łatwo,  a jeszcze to przekazywanie z rąk do rąk

Posted

A teraz o Neli - ma ok. 2 lat, waży 7,70,  a powinna więcej i jest prawdopodobnie w końcówce cieczki.

Usg można zrobić dopiero za miesiąc - jeśli jest ciąża to sterylka zaraz po USG, jeśli nie ma ciąży to dopiero z 2 mies.

Nela ma aktualną książeczkę zdrowia, została dzisiaj odrobaczona (brzuszek bardzo wzdęty) no  i na razie jest u mojej córki.

Jest bardzo spokojna, cicha; ładnie przespała noc, za zięciem chodzi krok w krok.

Przy chodzeniu ustawia przednie łapki na zewnątrz, jak Chaplin ;), wetka widzi  w niej geny shiz tzu...

Dzisiaj byłam tam z Zulą i Florką - dziewczyny poznały się i nie jest źle.

A tak w ogóle to są  2 osoby zainteresowane wstępnie Nelą - zobaczymy co z tego wyniknie :)