Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 godzinę temu, Alaskan malamutte napisał:

Ostatnio jak byłyśmy w schronisku, to na kwarantannie były trzy ONki...

O, matko! Wszystkich bezdomnych i schroniskowych psów mi żal, ale ONki rozwalają mnie zupełnie :((((. To moja ukochana psia rasa od zawsze. 

Posted
4 minuty temu, konfirm31 napisał:

O, matko! Wszystkich bezdomnych i schroniskowych psów mi żal, ale ONki rozwalają mnie zupełnie :((((. To moja ukochana psia rasa od zawsze. 

Ja wychowałam się z Onkami, mój tata miał je od zawsze. Jak wzięłam pierwszego malamuta ze schroniska, nie mógł mi tego wybaczyć...Ale niestety, malamuty to moja miłość, zaraz potem są DONki i ONki. Dlatego jestem wściekła na ludzi, którzy kupują Onka myśląc, że będzie od razu Alexem, Szarikiem czy Cywilem....Potem lądują w schronisku, bo nie spełniają oczekiwań...Mamy ich teraz sporo....

Posted

Dokładnie tak, Asiu :). Mnie nie pozwala o w dzieciństwie  na psa w domu, ale jak założyłam własne gniazdo, musiał w nim się pojawić pies. Przypadek sprawił, że to była szczeniorka ONka. Oczywiście z hodowli ZKWP, bo innych ONków wtedy nie było. Ta pierwsza miłość do konkretnej psiej rasy, pozostała u mnie i TZta na zawsze. W naszym domu, zawsze są ONki. 

Posted
8 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

P1280334.JPG

Tolu, a ten piesek?? On chyba nowy?? Mały jest??

Nie, on jest już trochę w schronisku, pojawił się na zdjęciach  w maju

8 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

P1280348.JPG

No i to cudo!!! Tylko pewnie po sterylce, ze szwami....

Tak, to kolejne suczki po sterylce, sporo ich tam czeka...

3 godziny temu, Gabi79 napisał:

Tolu, tego Smuteczka chcę zabrać do anecik

ffffffffff.JPG

To chyba jakiś nowy psiak w schronisku, nie widziałam go wcześniej,  jest w ostatnim boksie.

Widać, ze zagubiony, unikał innych psów, ale i nie podchodził do siatki.

Jest średniej wielkości, chyba jak Kajtuś (to ten sam boks, w którm był Kajtek i Szronik)

Posted
Przed chwilą, Alaskan malamutte napisał:

No teraz kojarzę, on w tym ostatnim boksie, gdzie był ten owczarek belgijski. On pewnie taki trochę ciapa??

Chyba tak;)

Przyjazny, kontaktowy, bardzo zabiegał dzisiaj o uwagę.

Posted

O rany, ten sam boks, w którym byli Kajtuś i Szronik,, tym bardziej piesio musi jechać.

Dogo się sypie, coraz trudniej o deklaracje, ale to nic.

Serce nie sługa.

Tylko, jak zwykle cholernie żal pozostałych.

Posted

A tego psiaka bardzo chwalą pracownicy, na zdjęciach z przedostatniego naszego pobytu jest sporo jego zdjęć - taki maluch w boksie z dużymi psami:(

Posted
15 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Tego??

P1280334.JPG

Nie, gdzies mi wcięło zdjęcie, miałam wczoraj problemy z umieszczaniem zdjęć na wątku.

Chodziło mi o tego psiaka

P1280321.JPG

P1270896.JPG

P1270933.JPG

Posted
12 minut temu, Poker napisał:

Ten ostatni jest bardzo sznaucerowaty.Może zainteresować nim malawaszkę?

I jest podobno bardzo kontaktowy!

Spróbuję wysłać zaraz PV...

Posted
4 godziny temu, Tola napisał:

Dzisiaj spotkałam Nelę :)

Dziewczynka już się uśmiecha, przytula :)

W poniedziałek sterylizacja, denerwuje się trochę...

WP_20170722_11_10_18_Pro.jpg

Trzymam kciuki   5973a8031b3a5_kciuki1.jpg.df205c71c71b3f82c479beab28f7b7f0.jpg

Posted

Czasami dopadają mnie zwątpienia i wręcz odrzuca mnie od dogo ale bez nas te biedne psiaki nie będą miały realnej pomocy w opuszczeniu schroniska i sprawdzonych, dobrych domów.Tak więc dzisiaj przesiedziałam pół dnia na telefonie aby wszystko uzgodnić i jak dobrze pójdzie,to we wtorek razem z Haną,Suzi i Iryskiem opuści schronisko sznaucerkowaty piesio.Roboczo nazwałam go Roni ale może Anulka będzie miała inny pomysł...Jutro Asia ma sprawdzić czy piesio jest i go zarezerwować.Mam uzgodnione miejsce dla niego u szafirki

P1270933.JPG

• Upvote 2