Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani podajcie mi dane do wpłaty 1 % na waszą zamojską fundacje

mam korektę zeznania i muszę zmienić organizację do 1 % wpisałam półocniaki ale oni w tym roku nie mogą zbierać

Posted
2 godziny temu, Tianku napisał:

Kochani podajcie mi dane do wpłaty 1 % na waszą zamojską fundacje

mam korektę zeznania i muszę zmienić organizację do 1 % wpisałam półocniaki ale oni w tym roku nie mogą zbierać

Dziękuję pięknie!

Zamojska Fundacja dla Zwierząt i Środowiska ZEA

ul. Kilińskiego 5
22-400 Zamość

KRS: 0000380616
NIP: 922-303-5661

Posted
Dnia 25.05.2017 o 07:04, terra napisał:

Cudnie, szczęśliwe zwierzaki maja swoich ludzi.

Czy Ela zjadła całą pizzę?

V__7DF3.jpg

Dopiero zauważyłam pytanie - to pudełko po mleku, Elżbietka właśnie stoczyła z nim zacięty bój i padła ;)

Wrzuciłam to zdjęcie, bo wciąż zadziwia mnie ta "postawa" kotki, rozbawia mnie do łez to jej odpoczywanie ;)

Jak każdy kot Ela uwielbia wszelkie pudełka, pojemniki.

Nim jakiś karton powędruje do kosza musi przejść przez łąki Elżbietki;)

Posted
59 minut temu, Tola napisał:

W sprawie tej suni  zaszła pewna pomyłka.

Bardzo potrzebne kciuki............................

IMG_20170529_122622_resized_20170529_125623871.thumb.jpg.45375fce1fcda1a96194691690646d20.jpg

O jakiej pomyłce mówisz Tolu ? Czemu potrzebne kciuki ?

Posted
5 godzin temu, elik napisał:

O jakiej pomyłce mówisz Tolu ? Czemu potrzebne kciuki ?

No właśnie.Jak się mówi A, to fajnie byłoby powiedzieć B. Chyba ,że to ma być powieść sensacyjna.

Posted
9 godzin temu, Poker napisał:

No właśnie.Jak się mówi A, to fajnie byłoby powiedzieć B. Chyba ,że to ma być powieść sensacyjna.

W odcinkach ;)

Posted

Mam dzisiaj popołudnie w pracy i chciałam napisać tutaj, jak wrócę do domu, ale zostałam przynaglona sms em -  i słusznie-  więc wpadam i piszę.

Jak teraz czytam, co napisałam, to faktycznie narobiłam, macie prawo się niepokoić, ale jakoś tak wyszło - wybaczcie; pospiech i nerwy  zrobiły swoje.

Ale wracam do suni - jak wiecie Alaskan w schronie robiła zdjęcia  3 psiakom - pracownikom coś się   pomyliło no i okazało się, że zrozumieli, iż  mamy zabierać i  maluszkę. 

Ponieważ wytłumaczenie pomyłki okazało się wczoraj niemożliwe, zaczęłam intensywnie myśleć nad miejscem dla małej, miałam nawet dzwonić do Murki - sunia mała, chyba szybko znalazłaby dom. 

Przypomniałam sobie jednak, jaki zachwyt wzbudziła nasza  Florka u mojej sąsiadki, gotowa była  ją adoptować!

Zadzwoniłam do pani (jest u córki w Krakowie) z propozycją adopcji tej suni ze schronu; powiedziałam, ze tak samo wykłada się do głaskania jak Florcia, ze ma podobne łaty i ze jest bardzo kochana.

No i tak - pani wraca w niedzielę i chce zobaczyć małą, może się uda! ( suczkę trzeba w poniedziałek odebrać ze schronu).

Prośbę o trzymanie kciuków pisałam zaraz po tym, jak zadzwoniłam do Krakowa, byłam więc trochę podekscytowana ;)

Myślę, ze teraz wszystko jasne, więc jeszcze bardziej proszę o kciuki.

Florka znalazła u nas dom w wyniku pomyłki w schronie, może  ta kolejna pomyłka zaowocuje domem dla tej suni, może tak właśnie miało być...

• Upvote 2
Posted

Ja tez czekam z niecierpliwością na poniedziałek...

Tymczasem informuję o dalszych losach kociaków, które tutaj pokazywałam - Karmelki i Ambrozji.

Nie mają swoich wątków - chociaż tutaj wspomnę o ich dalszym losie.

Bardzo dziękuję Havanka i terra za pomoc mi w ogłaszaniu kociaków!

Posted

Śliczna  Karmelka znalazła dom w Zamościu u znajomej naszej wetki - kotka sama wybrała sobie rodzinę - gdy pani przyszłą do gabinetu - wskoczyła do jej koszyka http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Pani nie miała innego wyjścia http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

Przed adopcją kotka została wysterylizowana.

Karmelka u siebie :)

kaa2.jpg

kaaa.jpg

unnamed.jpg

• Upvote 1
Posted

W piątek do swojego nowego domu w Krakowie pojechała malutka Ambrozja.

Zdjęć z nowego domu jeszcze nie mam, pani Kasia na razie zachwyca się koteczką http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,002_Rk_orig.gif

WP_20170517_15_50_40_Pro.jpg

WP_20170517_15_50_56_Pro.jpg

Posted

Wczoraj rozwoziliśmy z TZ karmę dla naszych podopiecznych, wstąpiliśmy też do DT Walerki.

Koteczka jest właśnie po sterylizacji, wszystko ok..

W drodze powrotnej odebrałam tel.od bardzo miłej pani z Krakowa, zainteresowanej adopcją Walerki :)

Jak wizyta przebiegnie pomyślnie, rodzina chce przyjechać po koteczkę do Zamościa :)

Jestem w trakcie organizowania wizyty.

V__8F08.jpg