Alaskan malamutte Posted May 21, 2017 Posted May 21, 2017 3 minuty temu, Tyś(ka) napisał: Jakiż ten Twój Maurycy jest uroczy :) A jaki kochany!! I posłuszny, przybiega na zawołanie, nie rozrabia, no po prostu ideał. Tylko czesania nie lubi..najpierw miauczy ostrzegawczo, a jak ja dalej startuję z furminatorem to wtedy drapie, gryzie albo syczy...ale i tak go kocham 1 Quote
Tola Posted May 21, 2017 Author Posted May 21, 2017 8 godzin temu, malagos napisał: Tolu, jestem pełna podziwu za Twoje i Fundacyjne działania! Nie ma czasu się ponudzić, o nie! Dzięki Małgoś; potrzebne czasami takie wsparcie, szczególnie jak dopadają mnie wątpliwości, bezsilność... Niewiele bym jednak zrobiła, pomogła - zwłaszcza psom z zamojskiego schronu, gdyby nie Wasza, dogomaniaków pomoc. To Wam kochane dziewczyny, które tak wspomagają zamojskie bezdomniaki, należą się słowa podziwu i podziękowania :) :):) Tu na miejscu dziękuję Alaskan; ciesze się, ze nasze drogi spotkały się w życiu i na dogo :) Zwierzęta tylko na tym zyskały :) Quote
Tola Posted May 21, 2017 Author Posted May 21, 2017 Dzisiaj chciałam Wam pokazać moja tymczaskę Florkę w nowym domciu ;) Quote
Poker Posted May 21, 2017 Posted May 21, 2017 Florcia jest prześliczna. Ma towarzysza w DS? Jak mam fisia w sprawie zabezpieczania przed ucieczką. Mam wrażenie ,że Florcia ma bardzo luźne szelki. Quote
Tola Posted May 21, 2017 Author Posted May 21, 2017 2 godziny temu, Poker napisał: Florcia jest prześliczna. Ma towarzysza w DS? Jak mam fisia w sprawie zabezpieczania przed ucieczką. Mam wrażenie ,że Florcia ma bardzo luźne szelki. Towarzyszką Florki jest moja Zulka, bo Florcia zostanie prawdopodobnie u nas ;) Ta mała czarna staruszka to własnie moja Zulka :) Szelki chyba tylko wyglądają na lużne - Florka dostała je zaraz po przyjeździe ze schronu i nie były zmieniane, a sunia wyraźnie przytyła. Quote
Poker Posted May 21, 2017 Posted May 21, 2017 48 minut temu, Tola napisał: Towarzyszką Florki jest moja Zulka, bo Florcia zostanie prawdopodobnie u nas ;) Ta mała czarna staruszka to własnie moja Zulka :) A kiedy zniknie to prawdopodobnie i będzie można gratulować Florci najlepszego domku pod słońcem ? Quote
Alaskan malamutte Posted May 21, 2017 Posted May 21, 2017 Florcia cudna!!Wcale się nie dziwię, że chcecie ją zostawić. a z sikaniem, to tak jak rozmawiałyśmy. Może trzeba zbadać mocz, czy tam jakiegoś stanu zapalnego nie ma. Jeśli wszystko będzie ok, to nauczy się dziewczynka czystości, zobaczysz. To mądra sunia!! Quote
Tola Posted May 21, 2017 Author Posted May 21, 2017 2 godziny temu, Poker napisał: A kiedy zniknie to prawdopodobnie i będzie można gratulować Florci najlepszego domku pod słońcem ? Właściwie to decyzja już zapadła, Florcia jest i będzie nasza :) Czasami jeszcze rozmawiamy, że trudniej będzie podjąć decyzję o kolejnym tymczasie, ale Florcia jest już niezagrożona ;) Florkę trzeba jeszcze wielu rzeczy nauczyć, powoli niwelować złe wspomnienia i nawyki - chcemy, aby uczyła się tego w naszym domu:) 3 Quote
Gabi79 Posted May 21, 2017 Posted May 21, 2017 2 minuty temu, Tola napisał: Właściwie to decyzja już zapadła, Florcia jest i będzie nasza :) Czasami jeszcze rozmawiamy, że trudniej będzie podjąć decyzję o kolejnym tymczasie, ale Florcia jest już niezagrożona ;) Florkę trzeba jeszcze wielu rzeczy nauczyć, powoli niwelować złe wspomnienia i nawyki - chcemy, aby uczyła się tego w naszym domu:) To dopiero jest niespodzianka!!! Ale się Florci trafił domek, jak szóstka w totka. Bardzo, bardzo się cieszę!!! Zulka i Florka przecudne. A co, dwa psiaki w domu, to nie jeden. Dwa razy więcej szczęścia i radości!!! 2 Quote
Murka Posted May 21, 2017 Posted May 21, 2017 4 godziny temu, Tola napisał: Ogon ma fantastyczny! 1 Quote
elik Posted May 21, 2017 Posted May 21, 2017 23 godziny temu, Gabi79 napisał: To dopiero jest niespodzianka!!! Ale się Florci trafił domek, jak szóstka w totka. Bardzo, bardzo się cieszę!!! Zulka i Florka przecudne. A co, dwa psiaki w domu, to nie jeden. Dwa razy więcej szczęścia i radości!!! Popieram w pełni :) 1 Quote
Poker Posted May 21, 2017 Posted May 21, 2017 Gratulacje !!! Bardzo się cieszę ,że jeszcze jedna bida ma wspaniały domek .A wizyta PA była, hę ? 1 Quote
Bogusik Posted May 22, 2017 Posted May 22, 2017 To dopiero dobra wiadomość! :) Florcia z piękną kitą jest urocza i ma szczęście,że nie musi pakować walizki :) 1 Quote
Alaskan malamutte Posted May 22, 2017 Posted May 22, 2017 18 godzin temu, Poker napisał: A wizyta PA była, hę ? Już się umówiłyśmy na wizytę PA. Zdam relację co i jak Quote
Tola Posted May 22, 2017 Author Posted May 22, 2017 16 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Już się umówiłyśmy na wizytę PA. Zdam relację co i jak Potwierdzam Wszystko zgodnie z procedurą Quote
Poker Posted May 22, 2017 Posted May 22, 2017 Umowę adopcyjną proszę przedstawić i zdjęcia z DS.:) Quote
terra Posted May 23, 2017 Posted May 23, 2017 Gratuluję Tolu powiększenia się rodziny :) Karmelce też zrobiłam kilka ogłoszeń, domek powinien się szybko znaleźć. 1 Quote
malagos Posted May 23, 2017 Posted May 23, 2017 Toluś, to jaki jest Wasz stan posiadania zwierzyny? Ja mam ten sam dylemat z Majusią: jak zostanie, to nie będzie miejsca na kolejnego tymczasowicza... Quote
elik Posted May 23, 2017 Posted May 23, 2017 22 godziny temu, Poker napisał: Umowę adopcyjną proszę przedstawić i zdjęcia z DS.:) Jestem za, a nawet przeciw :) Quote
Tola Posted May 24, 2017 Author Posted May 24, 2017 Dnia 23.05.2017 o 07:51, malagos napisał: Toluś, to jaki jest Wasz stan posiadania zwierzyny? Ja mam ten sam dylemat z Majusią: jak zostanie, to nie będzie miejsca na kolejnego tymczasowicza... U nas tylko Zula i teraz Florka, no i dochodzące i dojeżdzające koty syna i córki;) Wnuków na razie nie mamy, to "bawimy" Henryka i Elę, gdy dzieciaki wyjeżdzają ;) Psiak, który do nas trafia musi więc tolerować koty. Quote
Recommended Posts