Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
3 minuty temu, Tyś(ka) napisał:

Jakiż ten Twój Maurycy jest uroczy :)

A jaki kochany!! I posłuszny, przybiega na zawołanie, nie rozrabia, no po prostu ideał. Tylko czesania nie lubi..najpierw miauczy ostrzegawczo, a jak ja dalej startuję z furminatorem to wtedy drapie, gryzie albo syczy...ale i tak go kochamk,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,20_WD_orig.

• Upvote 1
Posted
8 godzin temu, malagos napisał:

Tolu, jestem pełna podziwu za Twoje i Fundacyjne działania! Nie ma czasu się ponudzić, o nie!

Dzięki Małgoś;  potrzebne czasami takie wsparcie, szczególnie jak dopadają mnie wątpliwości, bezsilność...

Niewiele bym jednak zrobiła, pomogła - zwłaszcza psom z zamojskiego schronu, gdyby nie Wasza, dogomaniaków pomoc.

To Wam kochane dziewczyny, które tak wspomagają zamojskie bezdomniaki,  należą się słowa podziwu i podziękowania  :) :):)

Tu na miejscu dziękuję  Alaskan; ciesze się, ze nasze drogi spotkały się w życiu i na dogo :)

Zwierzęta tylko na tym zyskały :)

Posted

Florcia jest prześliczna. Ma towarzysza w DS?

Jak mam fisia w sprawie zabezpieczania przed ucieczką. Mam wrażenie ,że Florcia ma bardzo luźne szelki.

Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

Florcia jest prześliczna. Ma towarzysza w DS?

Jak mam fisia w sprawie zabezpieczania przed ucieczką. Mam wrażenie ,że Florcia ma bardzo luźne szelki.

Towarzyszką Florki jest moja Zulka, bo Florcia zostanie prawdopodobnie u nas ;)

Ta mała czarna staruszka to własnie moja Zulka :)

Szelki chyba tylko wyglądają na lużne -  Florka dostała je zaraz po przyjeździe ze schronu i nie były zmieniane, a sunia wyraźnie przytyła.

Posted
48 minut temu, Tola napisał:

Towarzyszką Florki jest moja Zulka, bo Florcia zostanie prawdopodobnie u nas ;)

Ta mała czarna staruszka to własnie moja Zulka :)

A kiedy zniknie to prawdopodobnie  i będzie można gratulować Florci najlepszego domku pod słońcem ?

Posted

Florcia cudna!!k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,23_bc_orig.Wcale się nie dziwię, że chcecie ją zostawić. a z sikaniem, to tak jak rozmawiałyśmy. Może trzeba zbadać mocz, czy tam jakiegoś stanu zapalnego nie ma. Jeśli wszystko będzie ok, to nauczy się dziewczynka czystości, zobaczysz. To mądra sunia!!

P1270702.jpg

Posted
2 godziny temu, Poker napisał:

A kiedy zniknie to prawdopodobnie  i będzie można gratulować Florci najlepszego domku pod słońcem ?

Właściwie to decyzja już zapadła, Florcia jest i będzie nasza :)

Czasami jeszcze rozmawiamy, że trudniej będzie podjąć  decyzję o kolejnym tymczasie, ale Florcia jest już niezagrożona ;)

Florkę trzeba jeszcze wielu rzeczy nauczyć, powoli niwelować złe wspomnienia i nawyki - chcemy, aby uczyła się tego w naszym domu:)

• Upvote 3
Posted
2 minuty temu, Tola napisał:

Właściwie to decyzja już zapadła, Florcia jest i będzie nasza :)

Czasami jeszcze rozmawiamy, że trudniej będzie podjąć  decyzję o kolejnym tymczasie, ale Florcia jest już niezagrożona ;)

Florkę trzeba jeszcze wielu rzeczy nauczyć, powoli niwelować złe wspomnienia i nawyki - chcemy, aby uczyła się tego w naszym domu:)

To dopiero jest niespodzianka!!!

Ale się Florci trafił domek, jak szóstka w totka.

Bardzo, bardzo się cieszę!!!

Zulka i Florka przecudne.

A co, dwa psiaki w domu, to nie jeden.

Dwa razy więcej szczęścia i radości!!!

• Upvote 2
Posted
23 godziny temu, Gabi79 napisał:

To dopiero jest niespodzianka!!!

Ale się Florci trafił domek, jak szóstka w totka.

Bardzo, bardzo się cieszę!!!

Zulka i Florka przecudne.

A co, dwa psiaki w domu, to nie jeden.

Dwa razy więcej szczęścia i radości!!!

Popieram w pełni :)

• Upvote 1
Posted
16 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Już się umówiłyśmy na wizytę PA. Zdam relację co i jak k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,28_pn_orig.

k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,28_pn_orig. Potwierdzam

Wszystko zgodnie z procedurą k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,28_pn_orig.

Posted

Toluś, to jaki jest Wasz stan posiadania zwierzyny?

Ja mam ten sam dylemat z Majusią: jak zostanie, to nie będzie miejsca na kolejnego tymczasowicza...

Posted
Dnia 23.05.2017 o 07:51, malagos napisał:

Toluś, to jaki jest Wasz stan posiadania zwierzyny?

Ja mam ten sam dylemat z Majusią: jak zostanie, to nie będzie miejsca na kolejnego tymczasowicza...

U nas tylko Zula i teraz Florka, no i dochodzące i dojeżdzające koty syna i córki;)

Wnuków na razie nie mamy, to "bawimy" Henryka i Elę, gdy dzieciaki wyjeżdzają ;)

Psiak, który do nas trafia musi więc tolerować koty.