Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie było mnie trochę na dogo przez problemy zdrowotne nasze,  zwierzaków i operacje. Myślałam, że choć Batonikowi udało się, a tu niestety złe wieści i do tego zwierzaki w schronisku zostają znowu same. U nas cios za ciosem, a tu nie lepiej. Tak mi przykro 😞

• Like 4
Posted
Dnia 18.07.2025 o 21:21, Aska7 napisał:

Nikt już się nie dołoży ? 🙁

Dam 30 zł,

Dnia 19.07.2025 o 11:36, Tola napisał:

Nie wiem czy dowiem się czegoś więcej, bo teraz nie ma wolontariuszy...Na pewno jest psem wycofanym. Nie wiem też czy w obecnej sytuacji będzie możliwe zabranie go do boksu wolontariackiego.🙁

Chyba jeszcze nie udało się zebrać info

• Like 1
Posted
Dnia 22.07.2025 o 22:19, Jaaga napisał:

Nie było mnie trochę na dogo przez problemy zdrowotne nasze,  zwierzaków i operacje. Myślałam, że choć Batonikowi udało się, a tu niestety złe wieści i do tego zwierzaki w schronisku zostają znowu same. U nas cios za ciosem, a tu nie lepiej. Tak mi przykro 😞

Ja też ostatnio tu tylko zaglądam ale myślę, że nie możemy się teraz poddać bo jak nie teraz to on już chyba nigdy nie wyjdzie :(.

Dnia 23.07.2025 o 11:22, Aldrumka napisał:

Dam 30 zł,

Chyba jeszcze nie udało się zebrać info

Aldrumko bardzo dziękujemy!

Podsumowanie na dziś:

STAŁE:

Iwona z Sosnowca 50 zł,

malti 100 zł.,

elficzkowa 50 zł.,

Aska7  50 zł.,

Nesiowata 10 zł.

Onaa  20 zł.

Gabi 79  10 zł. 

Rodzice Aska7   50 zł. 

Jo37  20 zł.

Aldrumka 30 zł. 

Razem mamy na ten moment stałych 390 zł. Coraz bliżej do całości :).

Mamy też dwie deklaracje jednorazowe:

jankamałpa 50 zł. 

Pani Irenka z Katowic 50 zł.

Razem, 100 zł. jednoraowych!

• Like 1
Posted

Tolu, może zmień na chwilę tytuł wątku? Coś że chcemy pomóc Batonikowi, szukamy deklaracji?

Może mu ktoś założy wątek, jego własny?  Co o tym myślicie?

• Upvote 1
Posted

Wieści z frontu odnośnie kociaków. Wszystkim apetyty i humorki dopisują.

Jagoda i Malinka już praktycznie zdrowe, jutro ostatni dzień antybiotyku.

Leosia zdrowa, czekamy jeszcze ok. tydzień, żeby móc ją zaszczepić (jest za malutka).

Fistaszek na antybiotyku, który ma do jutra, ale chyba trzeba będzie przedłużyć lub zmienić na inny, bo choć ogólnie jest wesoły, oczka ładne, to nadal kicha i nosek nie jest w 100% suchy.

Satynka zdrowa, choć dzisiaj jedno oczko się trochę załzawiło, ale nie wiem czy od jakiejś zabawy czy jednak podłapała znów koci katar - zakropiłam na wszelki wypadek. Poza tym ok. Ostatnie wymioty były w sobotę i wczoraj (jednorazowe). W poniedziałek byłam z nią w lecznicy, została osłuchana, obejrzana, ale żeby sprawdzić czy nie ma jakiejś wady rozwojowej trzeba by było robić RTG z kontrastem, a to narkoza itd... a kicia może z tego po prostu wyrosnąć. Póki co jest w trakcie solidnego odrobaczania, bo jest możliwość, że to jakieś pasożyty, np. tasiemiec zalegają jej w przewodzie pokarmowym i powodują te wymioty i objawy refluksu. Zobaczymy jak będzie po odrobaczeniu.

Zdjęcia do ogłoszeń pewnie będę robić po weekendzie, bo teraz i tak jeszcze maluchy za małe i trzeba je zaszczepić. Zrobię też nowe, aktualne fotki Satynce.

• Upvote 2
Posted
Dnia 23.07.2025 o 11:28, AlfaLS napisał:

Tolu, może zmień na chwilę tytuł wątku? Coś że chcemy pomóc Batonikowi, szukamy deklaracji?

Może mu ktoś założy wątek, jego własny?  Co o tym myślicie?

Tytuł mogę zmienić, ale myślę, że prośba o pomoc miałaby większy zasięg, gdyby Batonik miał swój wątek. Tutaj pojawiają się inne informacje i za moment trzeba będzie szukać tych dotyczących staruszka ...

• Like 1
  • Tola changed the title to Staruszek Batonik potrzebuje deklaracji!!!Zamojskie psiaki szukają domów i miłości
Posted
Dnia 23.07.2025 o 17:44, Murka napisał:

Wieści z frontu odnośnie kociaków. Wszystkim apetyty i humorki dopisują.

Jagoda i Malinka już praktycznie zdrowe, jutro ostatni dzień antybiotyku.

Leosia zdrowa, czekamy jeszcze ok. tydzień, żeby móc ją zaszczepić (jest za malutka).

Fistaszek na antybiotyku, który ma do jutra, ale chyba trzeba będzie przedłużyć lub zmienić na inny, bo choć ogólnie jest wesoły, oczka ładne, to nadal kicha i nosek nie jest w 100% suchy.

Satynka zdrowa, choć dzisiaj jedno oczko się trochę załzawiło, ale nie wiem czy od jakiejś zabawy czy jednak podłapała znów koci katar - zakropiłam na wszelki wypadek. Poza tym ok. Ostatnie wymioty były w sobotę i wczoraj (jednorazowe). W poniedziałek byłam z nią w lecznicy, została osłuchana, obejrzana, ale żeby sprawdzić czy nie ma jakiejś wady rozwojowej trzeba by było robić RTG z kontrastem, a to narkoza itd... a kicia może z tego po prostu wyrosnąć. Póki co jest w trakcie solidnego odrobaczania, bo jest możliwość, że to jakieś pasożyty, np. tasiemiec zalegają jej w przewodzie pokarmowym i powodują te wymioty i objawy refluksu. Zobaczymy jak będzie po odrobaczeniu.

Zdjęcia do ogłoszeń pewnie będę robić po weekendzie, bo teraz i tak jeszcze maluchy za małe i trzeba je zaszczepić. Zrobię też nowe, aktualne fotki Satynce.

Dziękuję za wszystko. Ja jestem na wyjeździe, jak wrócę to porobię ogłoszenia. Oby z Satynką coś się wyjaśniło, bo są o kocię zapytania.

Posted
Dnia 23.07.2025 o 22:25, Tola napisał:

Dziękuję za wszystko. Ja jestem na wyjeździe, jak wrócę to porobię ogłoszenia. Oby z Satynką coś się wyjaśniło, bo są o kocię zapytania.

Jak tylko pojawią się zdjęcia do ogłoszeń to zrobię Fistaszkowi, Malince i Jagodzie na Warszawę. Dziewczynkom zrobić razem?

Posted
Dnia 23.07.2025 o 22:27, Alaskan malamutte napisał:

Jak tylko pojawią się zdjęcia do ogłoszeń to zrobię Fistaszkowi, Malince i Jagodzie na Warszawę. Dziewczynkom zrobić razem?

Może być razem z informacją, że do adopcji razem lub osobno, lub dwa oddzielne ogłoszenia. Dziękuję!

Posted
Dnia 23.07.2025 o 11:27, AlfaLS napisał:

Ja też ostatnio tu tylko zaglądam ale myślę, że nie możemy się teraz poddać bo jak nie teraz to on już chyba nigdy nie wyjdzie :(.

Aldrumko bardzo dziękujemy!

Podsumowanie na dziś:

STAŁE:

Iwona z Sosnowca 50 zł,

malti 100 zł.,

elficzkowa 50 zł.,

Aska7  50 zł.,

Nesiowata 10 zł.

Onaa  20 zł.

Gabi 79  10 zł. 

Rodzice Aska7   50 zł. 

Jo37  20 zł.

Aldrumka 30 zł. 

Razem mamy na ten moment stałych 390 zł. Coraz bliżej do całości :).

Mamy też dwie deklaracje jednorazowe:

jankamałpa 50 zł. 

Razem, 100 zł. jednoraowych!

Jeżeli to są deklaracje dla Batonika to proszę, dodajcie mnie - deklaruje 50 zł stałej.

• Like 1
Posted
Dnia 24.07.2025 o 19:52, koja napisał:

Jeżeli to są deklaracje dla Batonika to proszę, dodajcie mnie - deklaruje 50 zł stałej.

Bardzo dziękuję w imieniu Batonika!

Czyli teraz jest tak:

STAŁE:

Iwona z Sosnowca 50 zł,

malti 100 zł.,

elficzkowa 50 zł.,

Aska7  50 zł.,

Nesiowata 10 zł.

Onaa  20 zł.

Gabi 79  10 zł. 

Rodzice Aska7   50 zł. 

Jo37  20 zł.

Aldrumka 30 zł. 

Koja 50 zł.

Razem mamy na ten moment stałych 440 zł. Coraz bliżej do całości :).

Brakuje już tylko 160 zł...

Mamy też trzy deklaracje jednorazowe:

jankamałpa 50 zł. 

Jo37  100 zł.

Razem 200 zł. jednorazowych!

• Like 1
Posted

Na wątku Łatusia Onaa napisała :

617,38 zł + 250 zł - 486 zł = 381, 38 zł

Jeśli nie macie nic przeciwko temu to te pieniążki chciałabym przeznaczyć na kolejną psią bidę z zamojskiego schroniska, której chcemy wspólnymi siłami dać szansę na dobre życie a właściwie już starsze lata bo to starszy piesek z tego samego boksu co mój Gucio też taki podłużny batonik, już bardzo długo w schronisku i bez żadnych szans..

• Like 2