Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 3.08.2025 o 12:44, Nesiowata napisał:

A gdzie wpłacać?

Poczekaj może jeszcze chwilę, niech Batonik wyjedzie:)))

A Batonik zaprasza serdecznie na pierwszą swoją rzecz - na swój własny wątek na dogo

Mam nadzieję, że jakoś sensownie go napisałam ale będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi i uwagi :)

• Like 1
  • Tola changed the title to Zamojskie psiaki szukają domów i miłości
Posted
Dnia 1.08.2025 o 12:20, Jaaga napisał:

Gdyby to stsrsza bura sunia, o której tu pisałam kilka razy, miała takie perspektywy, to byłabym najszczęśliwsza i brała ją już. Jednak ona nie ma, a Batonik tak, wiec szkoda zaprzepaścić możliwości choć dla jednego.

Która starsza bura sunia ?

Posted

Ta starsza bura sunia to chyba niewielki średniak ?

Jakoś wcześniej jej nie zauważyłam , też bardzo biedna , a wygląda na miłą przyjazną sunieczkę.

Posted
Dnia 3.08.2025 o 21:06, Onaa napisał:

Ta starsza bura sunia to chyba niewielki średniak ?

Jakoś wcześniej jej nie zauważyłam , też bardzo biedna , a wygląda na miłą przyjazną sunieczkę.

Bo bura, to i niewidoczna.

Ponoć ma 15 kg,  a że chuda, to po odkarmieniu będzie min. 20-23 kg, nie jest więc tak niewielka, raczej typowy średniak. Jest starsza i dlugo w schronisku.

Super, że Batonik może jednak jechać do hoteliku, kamień z serca 😀

Posted

Fistaszek, Jagoda, Malinka i Leosia zostały dziś zaszczepione. Odpukać, póki co wszystkie kociaki zdrowe (te nowoprzybyłe także).

Składaliśmy dzisiaj tor z kulką dla drugiej ekipy kociakowej - moja niewidoma kotka Mia zaanektowała tę lepszą część zabawki :)

zabawka.jpg

• Like 5
  • Upvote 1
Posted
Dnia 4.08.2025 o 16:11, Onaa napisał:

Trzymam kciuki 🍀.

A ja chciałam zapytać czy ktoś wie co się dzieje lub ma kontakt z Dulską?

A ja mam podobne pytanie dotyczące terra...

Posted
Dnia 4.08.2025 o 16:11, Onaa napisał:

Trzymam kciuki 🍀.

A ja chciałam zapytać czy ktoś wie co się dzieje lub ma kontakt z Dulską?

Widziałam, że 23 lipca wpłaciła na Wolfa

Posted
Dnia 5.08.2025 o 20:08, Aldrumka napisał:

Widziałam, że 23 lipca wpłaciła na Wolfa

No właśnie ja mam od niej wpłaty stałe co miesiąc wpływają na konto jeszcze na Łatusia ale pisałam do niej na PW i nie odpowiada.  I nie wiem co robić z pieniędzmi od niej. 

Posted
Dnia 5.08.2025 o 20:11, Onaa napisał:

No właśnie ja mam od niej wpłaty stałe co miesiąc wpływają na konto jeszcze na Łatusia ale pisałam do niej na PW i nie odpowiada.  I nie wiem co robić z pieniędzmi od niej. 

Coś znalazłam w necie piszę pw

Posted

Dzisiaj byłam w schronisku w sprawie Batonika. Schroniskiem zarządzają teraz kobiety.  Przeszłam po wszystkich boksach z p. Olą, która teraz pracuje z psami w boksach ogólnych. Psów jest tam coraz mniej, nie ma już takiego ścisłego podziału na boksy męskie i żeńskie. Pytałam o tą burą sunię, bo  podchodziła do siatki. Jest cicha, wycofana, od długiego czasu ciężko oddycha, byla zgłaszana do weta, podobno ma tak już od dawna. Sunia jest nieduża, drobna,  ok. 14 - 15 kg ale nie jest chuda, więc na pewno nie osiągnie 20 kg. 

IMG-20250807-WA0012.jpg

IMG-20250807-WA0013.jpg

Posted

Pani Ola pokazała mi też suczkę, schroniskową weteranką, wyciągniętą z budy, której świat nie widział;  pytała, czy możliwa jest pomoc i jej.

IMG-20250807-WA0014.jpg

IMG-20250807-WA0016.jpg

IMG-20250807-WA0015.jpg

Posted

Zapewniono mnie, że nadal będzie możliwość zabranie psa z boksu ogólnego i przysposobienie go do wyjazdu w boksie wolontariackim ( gdy będzie wolny).

Posted
Dnia 7.08.2025 o 13:25, Tola napisał:

Pani Ola pokazała mi też suczkę, weteranką, wyciągniętą z budy, której świat nie widział;  pytała, czy możliwa jest pomoc i jej.

IMG-20250807-WA0014.jpg

IMG-20250807-WA0016.jpg

IMG-20250807-WA0015.jpg

Skóra i kości 😖

Posted
Dnia 7.08.2025 o 13:33, Aska7 napisał:

Skóra i kości 😖

Dokładnie. Tragedia 😞 A taka piękna. Do tego ma chyba łysą i mocno różową skórę na zadzie.  Jakim cudem ona jeszcze żyje? Przecież pod tym futrem nic nie ma oprócz kości.

Posted
Dnia 7.08.2025 o 13:21, Tola napisał:

Dzisiaj byłam w schronisku w sprawie Batonika. Schroniskiem zarządzają teraz kobiety.  Przeszłam po wszystkich boksach z p. Olą, która teraz pracuje z psami w boksach ogólnych. Psów jest tam coraz mniej, nie ma już takiego ścisłego podziału na boksy męskie i żeńskie. Pytałam o tą burą sunię, bo  podchodziła do siatki. Jest cicha, wycofana, od długiego czasu ciężko oddycha, byla zgłaszana do weta, podobno ma tak już od dawna. Sunia jest nieduża, drobna,  ok. 14 - 15 kg ale nie jest chuda, więc na pewno nie osiągnie 20 kg. 

IMG-20250807-WA0012.jpg

IMG-20250807-WA0013.jpg

Bardzo mi jej żal, ale niestety jeśli jeszcze ma problemy zdrowotne do diagnozowania, to ja już nie dam rady zupełnie pomóc. Mamy tak okropny czas, że mąż całymi dniami dzień w dzień jeździ po wetach i na operacje. Brakuje kasy na wszystko, bo całość idzie na weterynarzy i zwierzęta. Tu sama bronchoskopia to koszt min.2,5 tys.

Więcej  nie udźwignę 😞 Choć od wielu miesięcy siedzi mi ta staruszka  jak drzazga w głowie.