Jo37 Posted September 18, 2022 Posted September 18, 2022 Grażyna i ja weźmiemy do Jaagi czarną sunię Gdyby jej nie było to prosimy o sprawdzenie tego czarnego pieska 5 Quote
Tola Posted September 18, 2022 Author Posted September 18, 2022 Miałam jechać dzisiaj, ale u nas od rana bardzo padało Quote
Jaaga Posted September 18, 2022 Posted September 18, 2022 Dnia 18.09.2022 o 13:54, Jo37 napisał: Grażyna i ja weźmiemy do Jaagi czarną sunię Gdyby jej nie było to prosimy o sprawdzenie tego czarnego pieska Ojej, jak się cieszę To ta suczka ktorą chciałam wziąć, ale stale coś się trafiało i ona caly czas siedzi mi w głowie. To najlepsza niespodzianka. Quote
Jaaga Posted September 18, 2022 Posted September 18, 2022 Dubel, z radosci chyba dwa razy mi się kliknęło Quote
Onaa Posted September 18, 2022 Posted September 18, 2022 Cieszę się że i temu pieskowi z posesji się udało i że Jo37 z Grażynką dadzą nowe życie kolejnej psiej bidzie zamojskiej. Jagno, ta miejscówka u Ciebie już zajęta tak bo to było jedno miejsce ? Quote
Jaaga Posted September 18, 2022 Posted September 18, 2022 Dnia 18.09.2022 o 15:00, Onaa napisał: Cieszę się że i temu pieskowi z posesji się udało i że Jo37 z Grażynką dadzą nowe życie kolejnej psiej bidzie zamojskiej. Jagno, ta miejscówka u Ciebie już zajęta tak bo to było jedno miejsce ? Jezeli będzie to czarna suczka, to ją wezme do domu i wtedy będzie nadal wolna buda. Natomiast gdyby mial być ten kudłaty czarny samiec, to bylby do kojca i nie będzie miejsca. Mam nadzieje, ze skoro czarna suczka siedzi tam juz tak długo, to jest dalej i przyjedzie. Musimy czekać do wizyty Toli w schronisku. Ta sunia, która wypatrzyłaś jest jest ładna i jak widac przydałby się jej wyjazd ze schroniska, zanim jej puszysta sierść będzie mieć kontakt z jesiennymi słotami , bo zamieni się w wilgotne filce. Quote
elik Posted September 18, 2022 Posted September 18, 2022 Dnia 18.09.2022 o 11:00, Tola napisał: Piesek z posesji ma dom, wczoraj zabrał go jeden z pracowników z mojej szkoły. A ta sunia nadal bezdomna? Quote
Tola Posted September 18, 2022 Author Posted September 18, 2022 Właściwie tak, bo pani, która ją znalazła nie może jej zatrzymać. Quote
elik Posted September 18, 2022 Posted September 18, 2022 Dnia 18.09.2022 o 18:35, Tola napisał: Właściwie tak, bo pani, która ją znalazła nie może jej zatrzymać. Młoda, ładna to może zróbmy jej ogłoszenia. Pani mogłaby ją przetrzymać jako DT? Quote
Tola Posted September 19, 2022 Author Posted September 19, 2022 Dnia 18.09.2022 o 19:54, elik napisał: Młoda, ładna to może zróbmy jej ogłoszenia. Pani mogłaby ją przetrzymać jako DT? No właśnie w tym problem, że nie może, bo rezydentka ją atakuje. Quote
Jaaga Posted September 19, 2022 Posted September 19, 2022 Dnia 18.09.2022 o 19:54, elik napisał: Młoda, ładna to może zróbmy jej ogłoszenia. Pani mogłaby ją przetrzymać jako DT? Elu, a nie dałabyś radę wziąć ją na miesce chłopaków w Bieszczady? To juz można by ruszyć z ogłoszeniami, gdyby miała zapewnioną miejscówkę. Quote
Alaskan malamutte Posted September 19, 2022 Posted September 19, 2022 Dnia 18.09.2022 o 15:54, Jaaga napisał: Jezeli będzie to czarna suczka, to ją wezme do domu i wtedy będzie nadal wolna buda. Natomiast gdyby mial być ten kudłaty czarny samiec, to bylby do kojca i nie będzie miejsca. Jagna, a może Youri przyjmiesz? On może być w domu, jest ugodowy...Takie przynajmniej mam info...Może byc w kojcu..on puchaty... Quote
Jaaga Posted September 19, 2022 Posted September 19, 2022 Dnia 19.09.2022 o 10:25, Alaskan malamutte napisał: Jagna, a może Youri przyjmiesz? On może być w domu, jest ugodowy...Takie przynajmniej mam info...Może byc w kojcu..on puchaty... Asiu, jak pisałam tu wczesniej, dla psa miałabym miejsce tylko w kojcu, a dla niego, który jest teraz w domu z ludźmi byłoby to chyba krzywdą. Zastanówcie się i daj znać. Tą czarną sunie chciałam wziąć po śmierci naszej Neli i robimy wyjątek, że bedzie w domu, bo myślę od niej od miesięcy, a z króciutka sierścią do kojca to nie bardzo. Kudlatego samca nie mam jak wziąć do domu, bo wszystkie większe psy siedzą bez perspektyw w najbliższym czasie na DS. Quote
Jaaga Posted September 19, 2022 Posted September 19, 2022 Przepraszam za zamieszanie, ale jednak nie będziemy miec dodatkowego kojca Chciałam dziś kupić materiały, żeby mąż jutro go zaczął robić, bo i i bruk i ogrodzenia potrafi sam robić, więc koszt firmy odpada. Niestety,ceny są kosmiczne od czasu, jak wiosną stawialiśmy prosiakowi zagrodę. Dziś sama futrka z dwoma słupkami to koszt 1000 zł, nie mówiąc o przęsłach, słupach z klamrami, betonowej podmurówce, piasku, zaprawie, bruku. To najmniejszym kosztem 3000-3500 zł, więc wyszlibyśmy na zero po ok 8-9 mies przy jednym psie. Aktualnie nas nie stać na taką inwestycję. Suczka czarna więc jak najbardziej może przyjechać na miejsce Teosia, ale w dużej zagrodzie pozostanie nadal Zew samotnym panem na włościach. Quote
elik Posted September 19, 2022 Posted September 19, 2022 Dnia 19.09.2022 o 10:20, Jaaga napisał: Elu, a nie dałabyś radę wziąć ją na miesce chłopaków w Bieszczady? To juz można by ruszyć z ogłoszeniami, gdyby miała zapewnioną miejscówkę. Na razie nie dam rady. Pani Kasia wyjeżdża na urlop i już zapowiedziała, że żadnego nowego pieska przez ten czas nie przyjmie. Nie wiem co będzie z Fibi, bo ta mała to wielka rozrabiara i Pani Kasia nie chce zostawić jej na głowie mamy. Zastanawia się czy nie zabrać ją z sobą na urlop. Quote
Tola Posted September 20, 2022 Author Posted September 20, 2022 Byłam dzisiaj w schronisku - nowych suczek niewiele, na razie pochowane w budynku, widać, że w ogromnym stresie. Za to nowych samców bardzo dużo, na kwarantannie również. Są 3 nowe owczarki, bardzo zagubione . Robi się coraz zimniej, nadchodzi ten najgorszy czas Quote
Tola Posted September 20, 2022 Author Posted September 20, 2022 Suczka, którą kiedyś chciała zabrać Jagna, a teraz pod opiekę bierze ją Jo37 i Grażka123 Suczka na ok. 7 lat, na prośbę Jagny opłacimy szczepienie p/ wirusówkom, jutro wet ma podjechać do schroniska. Dzisiaj już suczka została umieszczona w osobnym boksie. 3 Quote
Tola Posted September 20, 2022 Author Posted September 20, 2022 Kolejna - młodziutka, bardzo zabiegała o uwagę - oddana do schroniska po tym, jak ugryzła dziecko w twarz. Quote
Tola Posted September 20, 2022 Author Posted September 20, 2022 Suczka, którą chciała zabrać Onaa i którą tak bardzo chwali pracownik - podeszła do siatki, ale za moment znowu schowała się do budy. Nie ma już w niej już wiary w odmianę losu. Quote
Tola Posted September 20, 2022 Author Posted September 20, 2022 Samce, pierwszy boks, tu zawsze są same maluchy. Ten czekoladowy podobno bardzo przyjazny, szorstki też. Te małe chudzinki też od niedawno w boksie. Quote
Tola Posted September 20, 2022 Author Posted September 20, 2022 Owczarek bez ogona, chyba najmłodszy z tych 3 nowych Quote
Recommended Posts