Tola Posted May 26, 2022 Author Posted May 26, 2022 Nie wiem czy ktoś tutaj pamięta dziką kotkę z Zamościa, zabraną z piwnicy likwidowanej przychodni. Cała kocia rodzina trafiła najpierw do lecznicy do Izbicy, a potem po zabiegach dwa kocurki daliśmy do DT w Zamościu do p. Małgosi, a kotka pojechała do Jagny. Od dawna wybieram się pokazać Amona i Ramzesa, które dzięki pracy p. Małgosi w tej chwili są mruczącymi przytulakami. 1 Quote
Poker Posted May 26, 2022 Posted May 26, 2022 Jak patrzę na czarnulka, to jak bym widziała mojego ukochanego Bonuska (*) Quote
Jaaga Posted May 26, 2022 Posted May 26, 2022 Ten pierwszy ma identycznie zielone oczy jak matka i ten sam wyraz pysia wściekłej sowy Mam nadzieję, że u nich fip sie nie aktywuje. Tak mi żal Wścieklicy Quote
wiolhelm170 Posted May 26, 2022 Posted May 26, 2022 Tolu na zdjęciu z Czako jest taki rudy piesek, podobny do Felki. Może szafirka by go wzięła? Quote
Tola Posted May 26, 2022 Author Posted May 26, 2022 Dnia 26.05.2022 o 10:45, Poker napisał: Jak patrzę na czarnulka, to jak bym widziała mojego ukochanego Bonuska (*) Mój pierwszy zwierzak w domu to też była czarna kotka Magia, miał piękne, zielone oczy. Dnia 26.05.2022 o 11:48, Jaaga napisał: Ten pierwszy ma identycznie zielone oczy jak matka i ten sam wyraz pysia wściekłej sowy Mam nadzieję, że u nich fip sie nie aktywuje. Tak mi żal Wścieklicy Mnie też bardzo żal. Chłopaki wiodą szczęśliwe życie, p. Małgosia już ich nie odda. Dnia 26.05.2022 o 18:19, wiolhelm170 napisał: Tolu na zdjęciu z Czako jest taki rudy piesek, podobny do Felki. Może szafirka by go wzięła? Piesek jest bardzo przyjazny, wesołek jak Fela i faktycznie bardzo do niej podobny. Nie orientuję się, czy są miejsca u Hani. Quote
Tola Posted May 26, 2022 Author Posted May 26, 2022 Jutro wielki dzień dla 2 zamojskich psiaków, szczeniaka Polinki i 4 kociaków - wszystkie zaczynają nowe życie. Wszystko już spakowane, przygotowane książeczki; będę myślami z Aska7 i zwierzakami, trzymam kciuki, aby wszystko przebiegło bez problemu. Kociaki po raz kolejny były dzisiaj w lecznicy; były ważone, dostały antybiotyk i maść do oczu, mialy robione testy. Zostają 3 maluchy, które wciąż nie mają gdzie jechać:( Kotka biało- czarna nr 1 Quote
Tola Posted May 26, 2022 Author Posted May 26, 2022 Kocurek biało szary nr 3 kocurek biało szary nr 4 Quote
Tola Posted May 27, 2022 Author Posted May 27, 2022 Aska7 i zwierzaki już w drodze, szczęśliwej podróży! A to Polinka w oczekiwaniu na Aska7 4 Quote
Tola Posted May 27, 2022 Author Posted May 27, 2022 I jeszcze jedna bardzo dobra wiadomość - swój nowy dom na Łajka z okolic Tomaszowa, która jakiś czas temu trafiła pod opiekę fundacji Skrzydlaty Pies. 4 Quote
kado Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Dnia 27.05.2022 o 11:45, Tola napisał: Aska7 i zwierzaki już w drodze, szczęśliwej podróży! A to Polonia w oczekiwaniu na Aska7 Jakie cudo Quote
Jaaga Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Napisze tutaj, bo nastąpiła zmiana planów. Przy okazji zabrania Cudnego ze schroniska, Aska7 miala wziąć tez Szymka, koty i szczeniaka. Jednak na miejscu, okazało się, że samiec owczarek od Andżeli jest w złym stanie i jego zabranie to dla niego kwestia życia lub śmierci. Juz wczesniej Tola alarmowała, że nie wstaje i nie wychodzi, mimo że ma teraz dostęp na wybieg. Niestety, auto zapchane na tyle zwierzakami, ze nie dało się już zabrać tez Szymka. Aska7 sprawdziła jego kondycję i sytuacje na wybiegu. Szymek przyjedzie następnym możliwym transportem. Osoby, które chciałyby pomoc wrakowi owczarka bardzo proszę o pomoc. Tyle miesięcy nie udało się zorganizowac dla niego ratunku. Wytrzymal w ciemnicy i wilgoci 17 miesięcy! Mam nadzieje, że teraz nie zostanie sam, bardzo prosimy o deklaracje. 1 Quote
AlfaLS Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Dnia 27.05.2022 o 13:37, Jaaga napisał: Napisze tutaj, bo nastąpiła zmiana planów. Przy okazji zabrania Cudnego ze schroniska, Aska7 miala wziąć tez Szymka, koty i szczeniaka. Jednak na miejscu, okazało się, że samiec owczarek od Andżeli jest w złym stanie i jego zabranie to dla niego kwestia życia lub śmierci. Juz wczesniej Tola alarmowała, że nie wstaje i nie wychodzi, mimo że ma teraz dostęp na wybieg. Niestety, auto zapchane na tyle zwierzakami, ze nie dało się już zabrać tez Szymka. Aska7 sprawdziła jego kondycję i sytuacje na wybiegu. Szymek przyjedzie następnym możliwym transportem. Osoby, które chciałyby pomoc wrakowi owczarka bardzo proszę o pomoc. Tyle miesięcy nie udało się zorganizowac dla niego ratunku. Wytrzymal w ciemnicy i wilgoci 17 miesięcy! Mam nadzieje, że teraz nie zostanie sam, bardzo prosimy o deklaracje. Jaaga, a on pojechał do Ciebie? Coś czułam, że tylko Ty możesz go uratować choć jakoś do tej pory wszystko mu nie sprzyjało... Dam stałą 20 zł. dla psiaka... 3 Quote
Jaaga Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Dnia 27.05.2022 o 13:53, AlfaLS napisał: Jaaga, a on pojechał do Ciebie? Coś czułam, że tylko Ty możesz go uratować choć jakoś do tej pory wszystko mu nie sprzyjało... Dam stałą 20 zł. dla psiaka... Dziekuje bardzo. Tak, do mnie. Chyba tylko my razem z Aska7 jesteśmy tak szalone (mam nadzieje, ze sie nie obrazi). To Aska7 zadecydowała w jednej chwili wziąć go pod opiekę. Jednak to była ostatnia szansa. Trzeba go zdiagnozować, liczę że damy mu rade jeszcze pomóc i ze teraz, kiedy już jest poza schroniskiem, więcej osób przyłaczy się do pomocy mu. 3 Quote
agat21 Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Ratujecie kolejny wrak psa. I wierzę, że będzie jeszcze piękny i zdrowy po paru tygodniach u Was. Zaraz na początku czerwca wpłacę coś dla niego, dzisiaj już nie dam rady ;/ 3 Quote
Tianku Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 20 zł stałej ode mnie i 20 zł stałej od mojej kuzynki dla owczarka 3 Quote
konfirm31 Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Dziękuję Wam z całego serca. Tak jak deklarowałam, 30 zł stałej, a do tego jednorazowo 100 zł, tylko po 7 czerwca, bo teraz jestem pod kreską. Trzymaj się, chłopie. Jeszcze życie przed Tobą. 2 Quote
kado Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Dnia 27.05.2022 o 16:11, Tyśka) napisał: Mam nadzieję, że odjeżdżając wjechała pod tira 1 Quote
mdk8 Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Dnia 27.05.2022 o 14:02, Jaaga napisał: Dziekuje bardzo. Tak, do mnie. Chyba tylko my razem z Aska7 jesteśmy tak szalone (mam nadzieje, ze sie nie obrazi). To Aska7 zadecydowała w jednej chwili wziąć go pod opiekę. Jednak to była ostatnia szansa. Trzeba go zdiagnozować, liczę że damy mu rade jeszcze pomóc i ze teraz, kiedy już jest poza schroniskiem, więcej osób przyłaczy się do pomocy mu. O matko !!! Nie wierzę !!! Ostatnio spędzał mi sen z powiek . Jutro miałam napisać błagalny post , aby ktoś pomógł mi go ratować. Tak bardzo się cieszę . Pomogę finansowo tak jak obiecałam . 2 Quote
Jaaga Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 Love story... Nie wiem, jak będzie dalej, ale wzruszająca chwila. Andżela dokładnie go obwąchuje, nie wykazuje cienia nerwowości, zazdrości. Nie wszystkie zdjęcia wchodzą mi przez rozmiar, ale na jednym widac jak pies z trudem utrzymuje tylną łapę w czasie stania. Musielismy go z auta wynosić na kocu. Jest bardzo spokojny, daje się głaskać. Futro to tragedia i składa się z warst kału i sopli z martej sierci z brudem. Kiedy chciałam mu przypiąć smycz do obroży,to połozył się od razu na mokrej trawie i przypadł do niej ze strachu. 5 1 Quote
Nadziejka Posted May 27, 2022 Posted May 27, 2022 o matku jedyna z calego serca duszy modlimy jak dobrze ze uratowany jak dobrze placz odbiera mowe poprostu ...dziekuje dziekuje dziekuje za wszystko 1 Quote
Recommended Posts