Tyśka) Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 O proszę, to kciukuję i za Sagę... i za Baldo :) Quote
elik Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 O 13.08.2016 o 22:11, Tola napisał: Havanka poszperała i znalazła informację, ze bakusiowa jest ze Skierniewic, już wysłałam pv, czekam. Byłoby dobrze, bo pani zakochana w Sadze, była gotowa podjechać z TZ po kogoś do wizyty do Warszawy;) Havanka - bardzo dziękuję! Domek wydaje się odpowiedni, ale musi to potwierdzić wizyta. Zarezerwowała, ale okazało się, ze sunia nie miała jeszcze sterylki, wcześniej pracownik pomylił sunie. W środę Ewa ma podjechać i już będzie wiadomo, kiedy zabieg. Elik - pochwalisz się O 13.08.2016 o 22:56, Alaskan malamutte napisał: Eliku, pochwal się, pliiiiiis No dobrze, niech będzie Czekamy na sunię z garaży :) TZ po długich, a ciężkich zgodził się na kolejnego tymczasika, ale może przyjechać dopiero po 22-gim Niestety powiedział, że to ostatni w tym roku A ja w to nie wierzę ! :) 1 Quote
konfirm31 Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Wielkie brawa dla elikowego TZta :)). 1 Quote
Havanka Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Elu fantastycznie !!! Takiego TZ - a jak Twój, ze świecą szukać ! Ale się cieszę ! Quote
Gabi79 Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 20 minut temu, Havanka napisał: Elu fantastycznie !!! Takiego TZ - a jak Twój, ze świecą szukać ! Ale się cieszę ! Czyli jednak się udało!!! Jestem współwinna, gdyż namawiałam elik, aby dała sunieczce DT? Baaaaaaaardzo się cieszę!!! Quote
Alaskan malamutte Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 3 godziny temu, elik napisał: Czekamy na sunię z garaży :) Brawo Elik i jej TZ 3 godziny temu, elik napisał: Niestety powiedział, że to ostatni w tym roku Eliku, Ty najlepiej wiesz, jak "ułaskawić lwa" Ale się cieszę, że sunia do Ciebie pojedzie Quote
elik Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 I jak tu Was nie kochać Też czekam z niecierpliwością i bardzo się boję o tą sterylkę :( Żeby wszystko poszło ok, żeby nie było komplikacji. Najbardziej boję się tego, że po zabiegu znajdzie się w boksie, a tam o zanieczyszczenie nie trudno :( Quote
Jolanta08 Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Jestem pod wielkim wrażeniem ,tak wiele zrobiłyście w tak krótkim czasie 1 Quote
Tola Posted August 14, 2016 Author Posted August 14, 2016 2 godziny temu, elik napisał: I jak tu Was nie kochać Też czekam z niecierpliwością i bardzo się boję o tą sterylkę :( Żeby wszystko poszło ok, żeby nie było komplikacji. Najbardziej boję się tego, że po zabiegu znajdzie się w boksie, a tam o zanieczyszczenie nie trudno :( Eluś - ja też sie boję, ale pewnych spraw nie przeskoczymy. Jest szansa, aby suczka przyjechała do Ciebie jeszcze przed zdjeciem szwów, ale jak będzie, to czas pokaże ;) Oczywiscie i ode mnie brawa dla TZ ;) Baldo - teraz Baldi pojechał :) Ludzie bardzo sympatyczni, od razu zaiskrzyło miedzy nimi a psiakiem. Były łzy, bo rozstania zawsze są smutne, ale w większości były to łzy szczęścia. Pani Krysi nowi właściciele bardzo się podobali - to naprawdę początek wspaniałego życia dla psa - a w swoim krótkim życiu poznał, co to odrzucenie. Rodzice pana mają goldenkę (wysterylizowana) z fundacji, o której wspominałam, więc Baldi będzie miał na miejscu towarzystwo do zabawy :) Tak jak pisałam - ZEA pokryje koszt kastracji Baldo, ale także pierwszej wizyty u weta (szczepienie p/wsciekliznie, odrobaczenie, wirusówki) - pies został wydany na fundacyjna umowę adopcyjną i to wszystko powinien mieć zrobione. Adopcja była błyskawiczna, nie zdązyliśmy tego zrobić, ale to nic straconego ;) Bardzo dziękuję: Havanka - za OLX dla Baldo no i tekst :) Konfirm - za wsparcie finansowe transportu :) Alaskan - za pomoc tutaj na miejscu :) Wszystkim na wątku - za trzymanie kciuków i dobre myśli :) Tak szybka adopcja dla mnie samej jest zaskoczeniem :). Wczoraj dzwonił bardzo sympatyczny pan z Częstochowy i był bardzo roczasrowany, ze Baldo juz zarezerwowany ;) No i jeszcze zdjęcia z nową rodziną Quote
elik Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Ogromnie się cieszę, że labuś tak szybko znalazł dobry dom i że pani Krysi ubył jeden psiaczek. To bardzo dużo przy takiej ilości zwierząt. Quote
Tola Posted August 14, 2016 Author Posted August 14, 2016 Pożegnanie z p. Krysią I w drogę do nowego domu! Quote
Tola Posted August 14, 2016 Author Posted August 14, 2016 5 minut temu, elik napisał: Ale fajowe Ludziska :) :) :) SUPER :) Bardzo fajni - młodzi, radośni, z sercem no i bez zastanowienia przyjechali 650 km po psa to najlepsza rekomendacja :) Quote
Havanka Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Baldi trochę smutny, ale za to nowa rodzina pełna optymizmu. Baldi, piesku, zaczniesz nowe życie ! Powodzenia ! Quote
Tola Posted August 14, 2016 Author Posted August 14, 2016 5 minut temu, Havanka napisał: Baldi trochę smutny, ale za to nowa rodzina pełna optymizmu. Baldi, piesku, zaczniesz nowe życie ! Powodzenia ! Związał się z p. Krysią, ona pierwsza okazała mu serce. Ale powinien mieć swoją własną rodzinę - myślę, ze przez ten tydzień, kiedy będą wszyscy w domu zrozumie, ze to jego nowy dom. Państwo obiecali zdjęcia :) 1 Quote
elik Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 10 minut temu, Tola napisał: Bardzo fajni - młodzi, radośni, z sercem no i bez zastanowienia przyjechali 650 km po psa to najlepsza rekomendacja :) Tak, to pokazuje, jak bardzo pragnęli być z nim jak najprędzej :) Są zdolni do poświęceń, bo to niemała droga tyle kilometrów. Quote
konfirm31 Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 O raju, popłakałam się z radości :). Baldo ma dom, a Pani Krysia mniej psów na skołatanej głowie. Tolu, Alaskan, dziękuję za całokształt ;). Tolu, podaj proszę konto, na jakie mam wpłacić swój % za transport Baldo. Jak nie zdążę tego zrobić dzisiaj do 14-15 (bo nie mam jeszcze nr konta), to obiecuję, że wpłacę w następną niedzielę, bo wtedy będę w domu. Mam prośbę. Ja też zamówiłam na bazarku dogomaniackim ogłoszenia dla Baldo na Rzeszów, Warszawę i Lublin. Nie likwidowałam ich, żeby nie zapeszyć - no i udało się ;)). W ogłoszeniach, jest telefon do Toli, jako osoby informującej o psie. Tolu, od dłuższego czasu, szuka domu "nibylabka " Zelda od Sylwiji. Ma ogłoszenia Sylwii i ja dawałam(pod zmienionymi imionami) i nic. Wiem, że to nie chłopak, nie czarna, może mniej w typie, ale proszę, jak będą jakieś telefony w sprawie Baldo, może podaj telefon do Sylwiji? Jest przy ogłoszeniach. Może piękna, mądra i dobra Zelda, tez znajdzie dom? Podaje wątek Zeldy i jej ogłoszenia jako Zelda, Dejzi i Beza Wątek http://www.dogomania.com/forum/topic/333903-zrównoważona-prześliczna-zelda-czeka-na-dom/ Ogłoszenia na OLX http://olx.pl/oferta/zelda-optymizm-labradora-urok-pieknej-damy-CID103-IDgGYXx.html#aaba475c57 http://olx.pl/oferta/pies-ideal-przesliczna-zelda-czeka-na-dom-CID103-IDcKNuj.html#04713dbbbe http://olx.pl/oferta/labkowata-dejzi-szuka-domu-CID103-IDg51bt.html http://olx.pl/oferta/slodka-beza-poleca-sie-do-adopcji-CID103-IDg61MX.html Czekam na nr konta. Rzutem na taśmę, zdążyłam dokonać wpłaty. 150 zł poleciało na podane konto Quote
Tyśka) Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Jesteście cudotwórczyniami :) Dom z marzeń, nawet taki Baldiemu się nie prześnił. Widać to po zdjeciach, że mamy miłość od pierwszego wejrzenia Państwa do Baldo. :) elik, jesteś niesamowita. Podziękuj TŻtowi za to, że ma dobre serducho i sunia spod garażu trafi do Was. Wiem, że jestem z doskoku i może nie wypada mi cokolwiek pisać, ale... naprawdę kibicuję każdemu zamojszczakowi :) Quote
Tola Posted August 14, 2016 Author Posted August 14, 2016 2 godziny temu, konfirm31 napisał: O raju, popłakałam się z radości :). Baldo ma dom, a Pani Krysia mniej psów na skołatanej głowie. Tolu, Alaskan, dziękuję za całokształt ;). Tolu, podaj proszę konto, na jakie mam wpłacić swój % za transport Baldo. Jak nie zdążę tego zrobić dzisiaj do 14-15 (bo nie mam jeszcze nr konta), to obiecuję, że wpłacę w następną niedzielę, bo wtedy będę w domu. Mam prośbę. Ja też zamówiłam na bazarku dogomaniackim ogłoszenia dla Baldo na Rzeszów, Warszawę i Lublin. Nie likwidowałam ich, żeby nie zapeszyć - no i udało się ;)). W ogłoszeniach, jest telefon do Toli, jako osoby informującej o psie. Tolu, od dłuższego czasu, szuka domu "nibylabka " Zelda od Sylwiji. Ma ogłoszenia Sylwii i ja dawałam(pod zmienionymi imionami) i nic. Wiem, że to nie chłopak, nie czarna, może mniej w typie, ale proszę, jak będą jakieś telefony w sprawie Baldo, może podaj telefon do Sylwiji? Jest przy ogłoszeniach. Może piękna, mądra i dobra Zelda, tez znajdzie dom? Podaje wątek Zeldy i jej ogłoszenia jako Zelda, Dejzi i Beza Wątek http://www.dogomania.com/forum/topic/333903-zrównoważona-prześliczna-zelda-czeka-na-dom/ Czekam na nr konta. Rzutem na taśmę, zdążyłam dokonać wpłaty. 150 zł poleciało na podane konto Dziękuję bardzo :) Oczywiście spróbuję zachęcic do adopcji suni . A to niektóre malizny, które w ostatnich tygodniach i dniach trafiły do schronu (zdjęcia ze str. schronu). Na kwarantannie jest jeszcze długowłosa mikrosunia, ale na razie zdjęć nie można zrobić. Quote
konfirm31 Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 No masz :(. Wszystkie piękne i chwytają za serce. Czy ten pierwszy Rudzie lecz, to pies? Jeśli tak, to jest sobowtórem działkowego Stasia, który przeżył szczęśliwie prawie 20lat. A ta ostatnia dropiatka? dropiatek? strasznie mi się podoba, ale wszystkie psy mam już w domu. Quote
Tyśka) Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Ta dropiasta przypomina mi jakiegoś psa... chyba dogomaniackiego... ale zabijcie mnie, nie pamiętam skąd znam ten pyszczek... :( Quote
konfirm31 Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Sporo było dropiatek wśród Psów z Radys, ogłaszana chyba za pomocą dogo. Taką radysowską dropiatą tymczaskę Pepitkę, miała MarysiaO. Quote
Alaskan malamutte Posted August 14, 2016 Posted August 14, 2016 Mamy informacje od Baldo!! Pańcia napisała: "Podróż przebiega bez zakłóceń, Baldo obserwuje wszystko, co się wokół niego dzieje. Jest cudowny, taki kochany cielaczek, wtula mi się pod pachę, żeby go głaskać. Zagląda przez ramię pańcia, obserwuje drogę jak wytrawny driver! odezwiemy się, jak dotrzemy na miejsce" Szczęścia w nowym domku, cudowny piesku!! Quote
Recommended Posts