elik Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 Godzinę temu, Anula napisał: A może sunię wyłapało Schronisko i teraz biedna w nim siedzi. Rozmawiałam z Tolą i właśnie tak jest. Została złapana i jest na kwarantannie. Myślę, że jednak to lepsze niż koczowanie pod garażami. Quote
Tola Posted August 11, 2016 Author Posted August 11, 2016 4 godziny temu, elik napisał: Rozmawiałam z Tolą i właśnie tak jest. Została złapana i jest na kwarantannie. Myślę, że jednak to lepsze niż koczowanie pod garażami. Dzisiaj znowu podjechaliśmy tam z TZ, znowu pusto, miseczek nie było. Już mieliśmy odjeżdżać a tu nagle wyłania się nasz znajomy i to on opowiedział nam najwięcej o suczce - że śliczna, przylepka, wciąż nastawiała się do głaskania, za dokarmiającymi ją osobami chodziła krok w krok, odprowadzała do bloków, nawet próbowała spać na klatce :(. Jeden z panów chciał zabrać ją do domu, ale podobno żona nie pozwoliła... Córka znajomego próbowała szukać pomocy dla malutkiej na FB, ale też bez rezultatu. No i ktoś zadzwonił do schroniska :( Quote
Tola Posted August 11, 2016 Author Posted August 11, 2016 Wakacyjne pozdrowienia z Warszawy od Szarlotki - "siostry" Jego Wysokości Maurycego ;) Pani wciąż dziękuje za kocię ;) Dzwoniły tez dziewczyny z SOS Husky - jest DT w Olsztynie dla suni, której tak bardzo podobało się bieganie z Alaskan ;) Dziewczyny mogą przejąć suczkę w czwartek lub piątek z Warszawy, szukam podwozu do stolicy - jakby ktoś coś wiedział to proszę o kontakt Quote
Alaskan malamutte Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 SZarlotka śliczna Jak ja się cieszę, że trafiła do super domku!!! Quote
Tola Posted August 11, 2016 Author Posted August 11, 2016 Baldo, o którym pisała wcześniej Alaskan - jest jednym z 7 psów pani kochającej zwierzaki, wszystkie psy są przygarnięte lub uratowane ( w tym jeden z Radys), ale samotnej kobiecie ciężko jest opiekować się taką gromadą. Za zgodą Pani Krysi chcemy znależć Baldo nowy dom, bo jako najmłodszy z całego stada ma największe szanse. Psiak ma 2 lata, jest bardzo łagodny, pogodny, nastawiony na człowieka - ma szansę. Chodzi na smyczy, mieszka w domu, wkrótce zostanie wykastrowany. Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu Baldo. Quote
Tola Posted August 11, 2016 Author Posted August 11, 2016 Reszta psiaków - cała gromadka zapadła nam w serce piesek z Radys Szef Misiek Quote
Havanka Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 Psiaczki bardzo sympatyczne, ale gdzieś zapodział się siódmy piesek. Baldo wygląda pięknie. Jutro zrobię mu trochę ogłoszeń. Quote
konfirm31 Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 Ale ładny chłopak :). Chętnie mu wykupię pakiety ogłoszeniowe(ile?, na jakie Miasta? ) na bazarku, jak ktoś napisze dobry tekst i dobierze zdjęcia http://www.dogomania.com/forum/forum/75-bazarek/?page=2 Mogę też opłacić wyróżnienie ogłoszeń na wybranym portalu. Myślę, że im prędzej, tym lepiej :) Quote
Alaskan malamutte Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 11 minut temu, Tola napisał: Reszta psiaków - cała gromadka zapadła nam w serce Oj tak!! Pieski cudne, zadbane, ale bardzo spragnione głasków...same nadstawiały łebki do głaskania, szczególnie ruda, puchata sunia, którą TZ Toli nazwał scheltie Pani Krysia ma TYLKO dwie ręce i robi co może, Quote
Alaskan malamutte Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 1 minutę temu, Havanka napisał: Psiaczki bardzo sympatyczne, ale gdzieś zapodział się siódmy piesek. Siódmym pieskiem jest lękowa sunia, która obserwowała nas z pewnej odległości. Podeszła bliżej dopiero pod koniec naszej wizyty. Quote
Alaskan malamutte Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 To ta sunia, zdjęcie zrobiłam podczas pierwszej wizyty. Quote
Tola Posted August 11, 2016 Author Posted August 11, 2016 5 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Siódmym pieskiem jest lękowa sunia, która obserwowała nas z pewnej odległości. Podeszła bliżej dopiero pod koniec naszej wizyty. Sunia jest i obserwuje nas z oddali Quote
Tola Posted August 11, 2016 Author Posted August 11, 2016 9 minut temu, konfirm31 napisał: Ale ładny chłopak :). Chętnie mu wykupię pakiety ogłoszeniowe(ile?, na jakie Miasta? ) na bazarku, jak ktoś napisze dobry tekst i dobierze zdjęcia http://www.dogomania.com/forum/forum/75-bazarek/?page=2 Mogę też opłacić wyróżnienie ogłoszeń na wybranym portalu. Myślę, że im prędzej, tym lepiej :) Najlepiej chyba na Warszawę i na Lublin Quote
konfirm31 Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 To czekam na tekst i wybrane zdjęcia :) Quote
Tola Posted August 11, 2016 Author Posted August 11, 2016 Zapomniałam dodać, ze Baldo toleruje koty - to tez ważna informacja. Quote
konfirm31 Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Jak gdzieś już pisałam, dostęp do konta mam teraz sporadyczny, net w telefonie, a z niego nie zrobię ogłoszeń, bo nie potrafię. Ponawiam prośbę o zrobienie ogłoszeń dla Baldo. Idę na wątek ogłoszeniowy, zamówić mu trzy pakiety, bo myślę, że warto i na Rzeszów. Jak kiyoshi mi przyślę nr konta, to opłacę w niedzielę. Quote
Havanka Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 16 godzin temu, konfirm31 napisał: To czekam na tekst i wybrane zdjęcia :) Miałam zrobić Baldo swój pakiecik ogłoszeń, ale jeżeli mozna, to skorzystam z Twojej propozycji. Napisałam taki tekst: Dwuletni Baldo w typie labradora szuka rodziny na własność ! Baldo to młody piesek w typie labradora. Ma dopiero 2 lata. Jest zdrowy, wesoły i przepełniony energią. Mimo temperamentu jest bardzo pro ludzki, często tuli się i domaga głaskania. W domu zachowuje się nienagannie. Jest obecnie w wieku, w którym chętnie uczy się nowych rzeczy. Ładnie chodzi na smyczy. Nie jest agresywny nawet w stosunku do kotów. Jest już wykastrowany. Baldo mieszka obecnie w domu tymczasowym w okolicach Zamościa. Szukamy mu nowego i dobrego opiekuna na resztę życia. W razie potrzeby, pomożemy w transporcie. To naprawdę wspaniały piesek, chociaż nie ma rodowodu. Wszelkie informacje o Baldo, udzieli Marta pod podanym numerem telefonu. 609 160 440 Zrobiłam mu jedynie OLX na województwo lubelskie, więc jeżeli można prosić o ogłoszenia, to bez tego portalu. Proponuję zdjęcia: Quote
konfirm31 Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Bardzo Ci dziękuję :). Zaraz ten tekst zapodam kiyoshi. Zdjęcia te które podałaś, lub inne na podmianę - wg uznania - w kolejnych ogłoszeniach Quote
Recommended Posts