Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, konfirm31 napisał:

Bardzo Ci dziękuję :). Zaraz ten tekst zapodam kiyoshi. Zdjęcia  te które  podałaś,  lub inne na podmianę - wg uznania - w kolejnych ogłoszeniach

Już wszystko mam i zabieram sie do roboty;)

Posted
7 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Zadzwonił super domek z zapytaniem o Baldo  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_origDomek już sprawdzony, ponieważ Państwo mieli pieska z fundacji, też labka.  Trzymajcie mocno kciuki!!!!

Trzymamy !!! Czy to dom z Lublina?

Posted

Ale się  dzieje  :).  Trzymam kciuki :)) Ogłoszeń od Kiyoshi nie likwiduję   tak na wszelki  wypadek i żeby nie zapeszyć ;). W razie czego,  z któregoś domku skorzysta inna psia bieda :). 

Posted
5 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Zadzwonił super domek z zapytaniem o Baldo  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_origDomek już sprawdzony, ponieważ Państwo mieli pieska z fundacji, też labka.  Trzymajcie mocno kciuki!!!!

Tak, domek zapowiada się zupełnie dobrze, ale bardzo prosze o pomoc w podjęciu decyzji, bo nie chciałabym tego robić sama, psa poznałam wczoraj...

Rodzina mieszka w Złotowie - mieszkanie 3 pokojowe, nowiutkie. Państwo mieli goldena, ale odszedł w ubiegłym tyg. , miał chłoniaka.

Przeraziła mnie trochę odległość, do wizyty tez nikogo nie znam z okolic Bydgoszczy, ale okazało się, ze golden  był z fundacji Warta Goldena, rodzina miała wizyte przedadopcyjną 3 lata temu. 

TZ zadzwonił do prezes Fundacji, która potwierdziła i fakt przeprowadzonej wizyty i chorobę psa; rodzina jak najbardziej odpowiedzialna.

Wizyta więc odpada, ale pozostaje problem transportu i terminu; Państwo bardzo chcieliby, aby było to jak najszybciej, bo maja jeszcze urlop i chcieliby jak najwięcej czasu spedzić z Baldo, aby sie przyzwyczaił.

Wyrazili tez zgodę, aby kastracja odbyła się u nich (po aklimatyzacji psa), z dopłatą do zabiegu.

Baldo wypatrzyła pani - nie przeraza ich odległość, mogą wyjechać po psa do Warszawy.

Pytała o zachowanie Baldo w domu, ale to ustaliła juz Alaskan - pies nic nie niszczy  domu.

Jak to widzicie?

Posted

Łaaaałłłł ale wspaniałe zbiory !!! Szkoda, że tak daleko mieszkam. Lubie z grzybami robić wszystko - zbierać, przygotowywać i jeść w różnych postaciach. Grzyby są the best !!! :)

Zdjęcie:

Posted
2 godziny temu, konfirm31 napisał:

I ja gratuluję  udanego grzybobrania i też uważam,  że  dom dla Baldo wygląda  sensownie. Jestem  za :). 

Jeśli ktoś chciałby pomóc w transporcie Baldo, to bardzo proszę, bo sama nie dam rady,  a fundacja nie pokrywa kosztów transportu.

To duży pies i nikt ze znajomych nie weżmie go do auta i przy okazji nie zawiezie do stolicy.

Dzwoniłam do pati C - koszt trasy Warszawa - Zamość - Warszaw to 350 zł - pies może jechać w kazdej chwili...

Ten czas jest ważny, bo rodzina ma urlop i mogłaby ten czas dać Baldo.

Posted

Znajoma była dzisiaj w schronie w sprawie tej malutkiej suczki przy garażach - opowiadała, ze jest masa malutkich parokilogramowych, dorosłych suczek, w tym 2 malizny długowłose.

Być może w środę porobi zdjęcia.

Posted
5 minut temu, Tola napisał:

Jeśli ktoś chciałby pomóc w transporcie Baldo, to bardzo proszę, bo sama nie dam rady,  a fundacja nie pokrywa kosztów transportu.

To duży pies i nikt ze znajomych nie weżmie go do auta i przy okazji nie zawiezie do stolicy.

Dzwoniłam do pati C - koszt trasy Warszawa - Zamość - Warszaw to 350 zł - pies może jechać w kazdej chwili...

Ten czas jest ważny, bo rodzina ma urlop i mogłaby ten czas dać Baldo.

Deklarowałam pokrycie 50% kosztu kastracji Baldo.  Jeśli  dobrze  zrozumiałam,  pies zostanie odjajczony w DS na koszt opiekunów.  W tej sytuacji,  wpłacę 150 zł na transport. Jak będzie  decyzja na tak,  poproszę  o nr konta. 

Posted
18 minut temu, konfirm31 napisał:

Deklarowałam pokrycie 50% kosztu kastracji Baldo.  Jeśli  dobrze  zrozumiałam,  pies zostanie odjajczony w DS na koszt opiekunów.  W tej sytuacji,  wpłacę 150 zł na transport. Jak będzie  decyzja na tak,  poproszę  o nr konta. 

Dziękuje bardzo :)

Koszt kastracji pokrywa ZEA ;)

Posted

Słuchajcie, ale się dzieje :)

Przed chwilką zadzwoniła przyszła  pańcia Baldo, że nie mogą się doczekać i chcą sami przyjechać jutro lub pojutrze po psiaka!!!

Wyliczyli, że koszt paliwa to 500 zł i proszą o dołożenie połowy, czyli 250 zł :)

Havanka - ale dom wyczarowałaś  http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,031_hC_orig.gif

Posted

Zgłosił się sensowny   domek po "moją" Sagę, ale az ze Skierniewic. Z transportem jakoś  byśmy się zmierzyli, ale wizyta ....

P1210882.JPG

Kojarzycie kogoś ze Skierniewic???

Posted

Może ktoś z Warszawy - to godzina drogi lub z Grodziska Mazowieckiego - 30 minut.

Ten weekend jest bardzo łaskawy dla zamojskich bezdomniaków  :)

6 godzin temu, Tola napisał:

Znajoma była dzisiaj w schronie w sprawie tej malutkiej suczki przy garażach - opowiadała, ze jest masa malutkich parokilogramowych, dorosłych suczek, w tym 2 malizny długowłose.

Zarezerwowała ?

Posted

Może ktoś z Warszawy - to godzina drogi lub z Grodziska Mazowieckiego - 30 minut.

6 godzin temu, Tola napisał:

Zarezerwowała ?

Posted
2 godziny temu, elik napisał:

Zarezerwowała ?

Havanka poszperała i znalazła informację, ze bakusiowa jest ze Skierniewic, już wysłałam pv, czekam.

Byłoby dobrze, bo pani zakochana w Sadze, była gotowa podjechać z TZ po kogoś do wizyty do Warszawy;)

Havanka - bardzo dziękuję!

Domek wydaje się odpowiedni, ale  musi to potwierdzić wizyta.

Zarezerwowała, ale okazało się, ze sunia nie miała jeszcze sterylki, wcześniej pracownik pomylił sunie.

W środę Ewa ma podjechać i już będzie wiadomo, kiedy zabieg.

Elik - pochwalisz się http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig.gif