kiyoshi Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 2 godziny temu, konfirm31 napisał: Bardzo Ci dziękuję :). Zaraz ten tekst zapodam kiyoshi. Zdjęcia te które podałaś, lub inne na podmianę - wg uznania - w kolejnych ogłoszeniach Już wszystko mam i zabieram sie do roboty;) Quote
Alaskan malamutte Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Zadzwonił super domek z zapytaniem o Baldo Domek już sprawdzony, ponieważ Państwo mieli pieska z fundacji, też labka. Trzymajcie mocno kciuki!!!! Quote
Havanka Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 7 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Zadzwonił super domek z zapytaniem o Baldo Domek już sprawdzony, ponieważ Państwo mieli pieska z fundacji, też labka. Trzymajcie mocno kciuki!!!! Trzymamy !!! Czy to dom z Lublina? Quote
konfirm31 Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Ale się dzieje :). Trzymam kciuki :)) Ogłoszeń od Kiyoshi nie likwiduję tak na wszelki wypadek i żeby nie zapeszyć ;). W razie czego, z któregoś domku skorzysta inna psia bieda :). Quote
Havanka Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Każdego, kto nie jest obojętny na los bezdomnej, ciężarnej suni, zapraszam na bazarek: Quote
Tola Posted August 12, 2016 Author Posted August 12, 2016 5 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Zadzwonił super domek z zapytaniem o Baldo Domek już sprawdzony, ponieważ Państwo mieli pieska z fundacji, też labka. Trzymajcie mocno kciuki!!!! Tak, domek zapowiada się zupełnie dobrze, ale bardzo prosze o pomoc w podjęciu decyzji, bo nie chciałabym tego robić sama, psa poznałam wczoraj... Rodzina mieszka w Złotowie - mieszkanie 3 pokojowe, nowiutkie. Państwo mieli goldena, ale odszedł w ubiegłym tyg. , miał chłoniaka. Przeraziła mnie trochę odległość, do wizyty tez nikogo nie znam z okolic Bydgoszczy, ale okazało się, ze golden był z fundacji Warta Goldena, rodzina miała wizyte przedadopcyjną 3 lata temu. TZ zadzwonił do prezes Fundacji, która potwierdziła i fakt przeprowadzonej wizyty i chorobę psa; rodzina jak najbardziej odpowiedzialna. Wizyta więc odpada, ale pozostaje problem transportu i terminu; Państwo bardzo chcieliby, aby było to jak najszybciej, bo maja jeszcze urlop i chcieliby jak najwięcej czasu spedzić z Baldo, aby sie przyzwyczaił. Wyrazili tez zgodę, aby kastracja odbyła się u nich (po aklimatyzacji psa), z dopłatą do zabiegu. Baldo wypatrzyła pani - nie przeraza ich odległość, mogą wyjechać po psa do Warszawy. Pytała o zachowanie Baldo w domu, ale to ustaliła juz Alaskan - pies nic nie niszczy domu. Jak to widzicie? Quote
Tola Posted August 12, 2016 Author Posted August 12, 2016 Na dobranoc pokażę efekty naszego dzisiejszego grzybobrania - mojego i Alaskan ;) Quote
Alaskan malamutte Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 16 minut temu, Tola napisał: Na dobranoc pokażę efekty naszego dzisiejszego grzybobrania - mojego i Alaskan ;) Nic, tylko zbierać!!! Quote
elik Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Łaaaałłłł ale wspaniałe zbiory !!! Szkoda, że tak daleko mieszkam. Lubie z grzybami robić wszystko - zbierać, przygotowywać i jeść w różnych postaciach. Grzyby są the best !!! :) Quote
elik Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 A domek dla labka wydaje się być odpowiednim. Quote
konfirm31 Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 I ja gratuluję udanego grzybobrania i też uważam, że dom dla Baldo wygląda sensownie. Jestem za :). Quote
Tola Posted August 13, 2016 Author Posted August 13, 2016 2 godziny temu, konfirm31 napisał: I ja gratuluję udanego grzybobrania i też uważam, że dom dla Baldo wygląda sensownie. Jestem za :). Jeśli ktoś chciałby pomóc w transporcie Baldo, to bardzo proszę, bo sama nie dam rady, a fundacja nie pokrywa kosztów transportu. To duży pies i nikt ze znajomych nie weżmie go do auta i przy okazji nie zawiezie do stolicy. Dzwoniłam do pati C - koszt trasy Warszawa - Zamość - Warszaw to 350 zł - pies może jechać w kazdej chwili... Ten czas jest ważny, bo rodzina ma urlop i mogłaby ten czas dać Baldo. Quote
Tola Posted August 13, 2016 Author Posted August 13, 2016 Znajoma była dzisiaj w schronie w sprawie tej malutkiej suczki przy garażach - opowiadała, ze jest masa malutkich parokilogramowych, dorosłych suczek, w tym 2 malizny długowłose. Być może w środę porobi zdjęcia. Quote
konfirm31 Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 5 minut temu, Tola napisał: Jeśli ktoś chciałby pomóc w transporcie Baldo, to bardzo proszę, bo sama nie dam rady, a fundacja nie pokrywa kosztów transportu. To duży pies i nikt ze znajomych nie weżmie go do auta i przy okazji nie zawiezie do stolicy. Dzwoniłam do pati C - koszt trasy Warszawa - Zamość - Warszaw to 350 zł - pies może jechać w kazdej chwili... Ten czas jest ważny, bo rodzina ma urlop i mogłaby ten czas dać Baldo. Deklarowałam pokrycie 50% kosztu kastracji Baldo. Jeśli dobrze zrozumiałam, pies zostanie odjajczony w DS na koszt opiekunów. W tej sytuacji, wpłacę 150 zł na transport. Jak będzie decyzja na tak, poproszę o nr konta. Quote
Tola Posted August 13, 2016 Author Posted August 13, 2016 18 minut temu, konfirm31 napisał: Deklarowałam pokrycie 50% kosztu kastracji Baldo. Jeśli dobrze zrozumiałam, pies zostanie odjajczony w DS na koszt opiekunów. W tej sytuacji, wpłacę 150 zł na transport. Jak będzie decyzja na tak, poproszę o nr konta. Dziękuje bardzo :) Koszt kastracji pokrywa ZEA ;) Quote
Tola Posted August 13, 2016 Author Posted August 13, 2016 Słuchajcie, ale się dzieje :) Przed chwilką zadzwoniła przyszła pańcia Baldo, że nie mogą się doczekać i chcą sami przyjechać jutro lub pojutrze po psiaka!!! Wyliczyli, że koszt paliwa to 500 zł i proszą o dołożenie połowy, czyli 250 zł :) Havanka - ale dom wyczarowałaś Quote
Tola Posted August 13, 2016 Author Posted August 13, 2016 Z ostatniej chwili - rodzina będzie jutro ok. 10.00 - 11.00 Alaskan jedzie ze mną po Baldo Quote
konfirm31 Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Ale się cieszę :)))) To poproszę o nr konta na pw i to jeszcze dzisiaj . Jutro będę w domu, to wpłacę zadeklarowaną kwotę :). Quote
Havanka Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Nauczona doświadczeniem jeszcze się nie cieszę, ale trzymam mocno kciuki ! Powodzenia Baldo ! Bądź grzeczny ! Quote
Tola Posted August 13, 2016 Author Posted August 13, 2016 Zgłosił się sensowny domek po "moją" Sagę, ale az ze Skierniewic. Z transportem jakoś byśmy się zmierzyli, ale wizyta .... Kojarzycie kogoś ze Skierniewic??? Quote
elik Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Może ktoś z Warszawy - to godzina drogi lub z Grodziska Mazowieckiego - 30 minut. Ten weekend jest bardzo łaskawy dla zamojskich bezdomniaków :) 6 godzin temu, Tola napisał: Znajoma była dzisiaj w schronie w sprawie tej malutkiej suczki przy garażach - opowiadała, ze jest masa malutkich parokilogramowych, dorosłych suczek, w tym 2 malizny długowłose. Być może w środę porobi zdjęcia. Zarezerwowała ? Quote
elik Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Może ktoś z Warszawy - to godzina drogi lub z Grodziska Mazowieckiego - 30 minut. Ten weekend jest bardzo łaskawy dla zamojskich bezdomniaków :) 6 godzin temu, Tola napisał: Znajoma była dzisiaj w schronie w sprawie tej malutkiej suczki przy garażach - opowiadała, ze jest masa malutkich parokilogramowych, dorosłych suczek, w tym 2 malizny długowłose. Być może w środę porobi zdjęcia. Zarezerwowała ? Quote
Tola Posted August 13, 2016 Author Posted August 13, 2016 2 godziny temu, elik napisał: Może ktoś z Warszawy - to godzina drogi lub z Grodziska Mazowieckiego - 30 minut. Ten weekend jest bardzo łaskawy dla zamojskich bezdomniaków :) Zarezerwowała ? Havanka poszperała i znalazła informację, ze bakusiowa jest ze Skierniewic, już wysłałam pv, czekam. Byłoby dobrze, bo pani zakochana w Sadze, była gotowa podjechać z TZ po kogoś do wizyty do Warszawy;) Havanka - bardzo dziękuję! Domek wydaje się odpowiedni, ale musi to potwierdzić wizyta. Zarezerwowała, ale okazało się, ze sunia nie miała jeszcze sterylki, wcześniej pracownik pomylił sunie. W środę Ewa ma podjechać i już będzie wiadomo, kiedy zabieg. Elik - pochwalisz się Quote
Alaskan malamutte Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 44 minut temu, Tola napisał: Elik - pochwalisz się Eliku, pochwal się, pliiiiiis Quote
Recommended Posts