Jump to content
Dogomania

Stało się to, o czym wszyscy marzyli - 3 kg TYCIA ZAMIESZKAŁA U POKER:)Złamana łapka, porzucenie, ulica, schronisko - to wszystko jest już tylko złym wspomnieniem.

Recommended Posts

Posted
Przed chwilą, Anula napisał:

Zapewne Tycia pojedzie razem z naszą Baffi do Wrocławia.Zostanie dowieziona do DS.

Koszt transportu pokryje przyszła pańcia Baffi a więc Tycia będzie miała transport gratis.

Na to wygląda.

• Like 1
Posted

Malutka już u nas. Na razie jest wystraszona. Biedna szafirka wstrzymywala się od placzu. Loczka i  Dolar zero reakcji. Kulka się ewakuowała. Tycia ucieka przede mną. Nałożyłam jej suche i gotowane, ale nie je tylko bacznie mnie obserwuje. Szafirka nałożyła jej obróżkę i zapięła smycz.ciagle zagląda z daleka. Raz nawet weszła do kuchni. Dajemy jej czas na oswojenie.

• Like 1
  • Upvote 3
Posted

Tola,transport Tyci powinien być gratis bo pańcia Baffi opłaciła transport.U szafirki zostały pieniążki 200zł za hotelikowanie Maliki.Chcemy pomóc i opłacić pobyt Tyci u szafirki za IV.Wychodzi 170zł a więc nie przelewaj Tola za pobyt w hoteliku.

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
2 minuty temu, Sowa napisał:

Będzie dobrze, na pewno lepiej, że po operacji obudzi się w znajomym miejscu. Ile dni ma do operacji?

Wieczorem będzie wiadomość potwierdzenie,że Tycia ma mieć operację we wtorek.

Posted

Zostawiłam Tycię samą w pokoju i ładnie zjadła. Moje psiaki zdają egzamin z zachowania na medal.

Przed chwilą dzwoniła Tola , że sunia ma operację jutro o g. 9.

Z jednej strony dobrze ,że w końcu ,a  z drugiej szkoda , że tak krótko jest u nas.

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
3 godziny temu, Poker napisał:

Zostawiłam Tycię samą w pokoju i ładnie zjadła. Moje psiaki zdają egzamin z zachowania na medal.

Z jednej strony dobrze ,że w końcu ,a  z drugiej szkoda , że tak krótko jest u nas.

To trzymamy mocno kciuki za powodzenie operacji.Dobrze,że ma rano operację bo nie będzie głodowała.

• Like 1
Posted
7 godzin temu, Anula napisał:

Wieczorem będzie wiadomość potwierdzenie,że Tycia ma mieć operację we wtorek.

4 godziny temu, Poker napisał:

Termin operacji zmieniony, bo anestezjolog miał tylko jutro wolny termin;  czekaliśmy na telefon potwierdzający termin wtorkowy, aż tu nagle  informacja, ze operacja przeniesiona na jutro.

Z jednej strony faktycznie dobrze, ze już jutro Tycia będzie miała zabieg za sobą, ale  szkoda, ze nie było czasu, aby poczuła sią pewniej u Poker.

I Tycie i nas czeka jutro nerwowy dzień, ale bądźmy dobrej myśli, przy takim wsparciu wszystko na pewno będzie dobrze!!!

• Like 1
Posted
7 godzin temu, Anula napisał:

Tola,transport Tyci powinien być gratis bo pańcia Baffi opłaciła transport.U szafirki zostały pieniążki 200zł za hotelikowanie Maliki.Chcemy pomóc i opłacić pobyt Tyci u szafirki za IV.Wychodzi 170zł a więc nie przelewaj Tola za pobyt w hoteliku.

Ojej, bardzo dziękuję, to ogromna pomoc - i transport gratis i jeszcze ta opłata za hotelowanie, a przecież wciąż macie z Bogusik swoich podopiecznych, dla  każdego potrzebne są fundusze.serce-ruchomy-obrazek-0859.gif

Wzrusza mnie to dobro, które spotyka Tycię tutaj na dogomanii, bardzo za wszystko dziękujęserce-ruchomy-obrazek-0859.gif

• Like 1
  • Upvote 1
Posted

Otworzyłam drzwi na taras i wszystkie moje futrzaki w liczbie 4 wyszły , tzn. Dolara wyprowadzam.  Tycia patrzyła z zainteresowaniem , robiła podchody do drzwi , aż w końcu wyszła do połowy tarasu. Ja udawałam, że jej nie widzę. Wąchała ślady po siuśkach Dolarka. Miałam nadzieję , że zachęci ją to do załatwienia się , ale nic z tego. Wróciła na swoje miejsce koło kanap. Położyłam więc jej tam legowisko i niedługo weszła ne nie i spała nawet na boczku. szafirka przywiozła ręcznik z zapachem Tyci.

Próbowałam ja obłaskawić i nawet 2 razy wzięła kurczaka z mojej ręki i udało mi się ją smyrnąć po łapce i pod bródką. Niestety potem się wycofała , więc dałam jej spokój.

Cieszę się , że ładnie zjadał, słyszałam jak piła.

Naszykowałam kontenerek dla kotów, podkłady i ręcznik na jutro.

Martwię się trochę jak ją jutro wpakujemy do kontenerka.  Za mało czasu , by ją zachęcić smaczkami do wchodzenia. Musimy dać radę.

szafirka mówiła , że  ze strachu potrafi dziabnąć. Mąż chyba nałoży hutnicze rękawice i najdelikatniej jak się da wsadzi ją do kontenerka. U weta jakoś trzeba będzie ja wyjąć.

Serce mi ściska , że ona kolejny raz przeżyje stres. Ale co zrobić. Trzeba jej pomóc.

Tu jeszcze na pierwotnym miejscu

1540159318_Tycia(2).jpg.f7daa21c38fbac9f927e0609be11f354.jpg

A tu na miejscu które sobie wybrała

535460955_Tycia(9).jpg.4d540e1022df7fca6a105fd97700d16e.jpg

1300045799_Tycia(4).jpg.2c8ae7dbf3c693881b4f69429cd3dfab.jpg

• Like 3
  • Upvote 1
Posted

Poker, dacie radę - bo nie ma innego wyjścia. Żeby tylko łapkę dało się poskładać, to po operacji będzie już lepiej, trzymajcie się.

Posted
5 minut temu, Bogusik napisał:

Jak się okazało operacja już jutro, więc naprawdę trzeba nam trzymać kciuki za Tycię,Pokerów i wetów aby udało się im łapinkę dobrze poskładać.

Otóż to.

Posted

Malutka już usnęła. Mam ją odebrać ok.11.30. Przy wkladaniu do kontenera strzeliła koo i się polala, ale daliśmy radę. W drodze była spokojna. Trzymajcie bardzo mocno kciuki za powodzenie operacji, bo sytuacja jest poważna.

Posted
13 minut temu, Poker napisał:

Malutka już usnęła. Mam ją odebrać ok.11.30. Przy wkladaniu do kontenera strzeliła koo i się polala, ale daliśmy radę. W drodze była spokojna. Trzymajcie bardzo mocno kciuki za powodzenie operacji, bo sytuacja jest poważna.

Trzymam kciuki i cały czas jestem myślami.Oby tylko się dało dobrze złożyć łapkę.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Przy wkladaniu do kontenera strzeliła koo i się polala,

I bardzo dobrze, że przed operacją. Trzymamy za Was.

• Like 1
  • Upvote 1