zachary Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 Wrzuciłam na konto bidusiowe stówkę. Oby cudne maleństwo szybko się otworzyło na człowieka. Quote
Onaa Posted April 8, 2018 Author Posted April 8, 2018 Przed chwilą, zachary napisał: Wrzuciłam na konto bidusiowe stówkę. Oby cudne maleństwo szybko się otworzyło na człowieka. Bardzo dziękuję. Dzisiaj to już drugi cały dzień bidusi w hoteliku, i malunia widzi że jest dobrze, żeby tylko jeszcze to poczuła. Quote
Poker Posted April 8, 2018 Posted April 8, 2018 Ciekawe jak jej minął dzień. Kiedy będzie miała imię? Quote
Nesiowata Posted April 9, 2018 Posted April 9, 2018 Też jestem ciekawa jak ta bidota przeżyła kolejny dzień na wolności. Quote
Havanka Posted April 9, 2018 Posted April 9, 2018 Zaglądam do naszej bidusi. Jeżeli nikt wcześniej nie zrobi bazarku imiennego, to w czwartek wieczorem postaram sie wystartować. 1 Quote
Onaa Posted April 9, 2018 Author Posted April 9, 2018 Witajcie u bidusi wieczorkiem. No niestety bidusia nadal się boi, nie wychodzi na spacery. Szafirka obiecała dzisiaj fotki i info. A na konto bidusi przyszły pieniążki od: uxmal (10zł) renatka_s (20zł) mgog (20zł) zachary (100zł) i Aldrumki (20zł) bardzo dziękujemy. Quote
Tola Posted April 9, 2018 Posted April 9, 2018 ZEA dopłaci po 50 zł każdej z 5 suniek (wizyta u weta). Quote
Onaa Posted April 9, 2018 Author Posted April 9, 2018 3 godziny temu, Havanka napisał: Zaglądam do naszej bidusi. Jeżeli nikt wcześniej nie zrobi bazarku imiennego, to w czwartek wieczorem postaram sie wystartować. Byłoby super Havanko :D. 51 minut temu, Tola napisał: ZEA dopłaci po 50 zł każdej z 5 suniek (wizyta u weta). Tolu bardzo dziękuję :D. Quote
szafirka Posted April 9, 2018 Posted April 9, 2018 Bidusia nie korzysta z wolności niestety. Jest smutna, siedzi w kącie, ciężko się do niej zbliżyć, bo pokazuje, że nie chce kontaktu. Smycz gryzie. Nie brałam jej do SPA. Quote
uxmal Posted April 9, 2018 Posted April 9, 2018 3 godziny temu, Havanka napisał: Zaglądam do naszej bidusi. Jeżeli nikt wcześniej nie zrobi bazarku imiennego, to w czwartek wieczorem postaram sie wystartować. pomogę w podnoszeniu ;) Quote
Onaa Posted April 9, 2018 Author Posted April 9, 2018 7 minut temu, szafirka napisał: Bidusia nie korzysta z wolności niestety. Jest smutna, siedzi w kącie, ciężko się do niej zbliżyć, bo pokazuje, że nie chce kontaktu. Smycz gryzie. Nie brałam jej do SPA. Bardzo biedna jest bidusia :(. A ją nie interesuje w ogóle jak inne psiaczki wychodzą na spacery ? Jak się otwiera drzwi i czuć zapach świeżego powietrza, trawy, słońca ? Quote
agat21 Posted April 9, 2018 Posted April 9, 2018 Tak strasznie żal takich skrzywdzonych psiaków :( A czy coś bidusia w ogóle je, pije? Quote
Bogusik Posted April 9, 2018 Posted April 9, 2018 Malutka jest najbiedniejsza z tej całej piątki psiaków,Chyba to taka druga Dunia,więc też będzie potrzeba sporo czasu i dla Bidusi....Trzymam za malutką kciuki! Quote
szafirka Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Do postu z wetem dorzuciłam zdjęcia, a ich nie ma?! Bidusia nie interesuje się otoczeniem, jedynie warczy, jak inne pieski podchodzą do niej. Je i pije chętnie, jest takim małym serdelkiem. Miski muszę podstawić jej pod nos, bo się nie ruszy. Dzisiaj pogłaskałam ją po pleckach jak przede mną uciekała, udała, że nie czuje. Quote
Tyśka) Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Biedna kruszynka :( jak dobrze, ze dostała szansę... Quote
Poker Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Widzę, że bidusia jest w typie zachowań Gigi. Może spróbować metody kocykowej do niej? Quote
Onaa Posted April 10, 2018 Author Posted April 10, 2018 Strasznie biedna jest malusia :(. Jest gorzej niż myślałam :(. Wygląda jak mały przestraszony nieźdzwiadek :(. Szafirko dziękuję za zdjęcia bidusi. 10 godzin temu, Bogusik napisał: Malutka jest najbiedniejsza z tej całej piątki psiaków,Chyba to taka druga Dunia,więc też będzie potrzeba sporo czasu i dla Bidusi....Trzymam za malutką kciuki! Dziękuję Bogusik. Przed chwilą, Tyś(ka) napisał: Biedna kruszynka :( jak dobrze, ze dostała szansę... Tak Tysiu. Przed chwilą, Poker napisał: Widzę, że bidusia jest w typie zachowań Gigi. Może spróbować metody kocykowej do niej? Może Szafirka spróbuje ? Dziękuję , że jesteście z nami! 1 Quote
Tola Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Straszna bidulka:( :( Jestem ciekawa, ile ona była w schronie, chyba długo, bo przed pracownikami nie uciekała. Z tego co mówił TZ wynika, że pracownik wyniósł ją na rękach, a sunia nie protestowała. Quote
Poker Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Jak była długo w schronie, to może nie pamięta życia przed nim. Wszystko jest dla niej nieznane, wywołuje lęk. 1 Quote
agat21 Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Nauczyła się funkcjonować najlepiej jak mogła, aby przetrwać w schronie :( Pewnie potrzeba jej dużo czasu, żeby nauczyła się innych zachowań :( Może od razu warto podpytać jakiegoś behawiorystę, żeby nie tracić czasu i żeby w nowym miejscu te zachowania ze schronu jej się nie utrwaliły? 1 1 Quote
Havanka Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 1 godzinę temu, agat21 napisał: Nauczyła się funkcjonować najlepiej jak mogła, aby przetrwać w schronie :( Pewnie potrzeba jej dużo czasu, żeby nauczyła się innych zachowań :( Może od razu warto podpytać jakiegoś behawiorystę, żeby nie tracić czasu i żeby w nowym miejscu te zachowania ze schronu jej się nie utrwaliły? Też tak myślę. Teraz wszystko sie nagle zmieniło. Być moze jest bardzo wrażliwa i ma delikatną psychikę, wiec trudno jej się przestawić tak szybko. Potrzebuje więcej czasu na adaptację do nowych warunków. Jakoś bardzo mnie ujęła ta malutka. Quote
szafirka Posted April 11, 2018 Posted April 11, 2018 Bidusia zachowuje się podobnie do Duni, tyle, że Dunia nie straszyła zębami. Bidusia jak podniesie wargę, to widać całe dziąsła. Na początku zachowywała się jak bramkarz - dwa kroczki w lewo, dwa w prawo, bo nie wiedziała z której strony uciec. Teraz już leży w miarę swobodnie jak przechodzę obok i je w mojej obecności, ale tylko wtedy, kiedy siedzę na krześle. Gdy chcę zrobić zdjęcie, to odwraca głowę, gdy zbliżam się ze smyczą, to robi pod siebie. Szczeka na psy, warczy i pokazuje zęby, jeśli zbliżają się do jej miski. Quote
Recommended Posts