Poker Posted October 29, 2017 Posted October 29, 2017 Może togaa poprosić by powiadomiła schroniska w Żywcu i B-B? Quote
Margo3011 Posted October 29, 2017 Posted October 29, 2017 32 minuty temu, WiosnaA napisał: Nie wiem Margo...nie jestem na FB......na zwykłym portalu ox.pl dawałam ogłoszenie. no to jest to samo to dostali Quote
AlfaLS Posted October 29, 2017 Posted October 29, 2017 Właśnie rozmawiałam z koleżanką ze Śląska, która zna Ustroń i ona podpowiedziała żeby koniecznie oplakatować sanatoria i inne ośrodki lecznicze, które są tam bardzo liczne i duże, w sensie jest tam naprawdę wielu kuracjuszy. Ci kuracjusze cześć dnia mają zajęte przez zabiegi ale poza tym głównie przemieszczają się po Ustroniu. Poza tym w tych ośrodkach są kuchnie i śmietniki z resztkami jedzenia, dobre miejsce żeby znaleźć coś jak jest się głodnym... Być może Lika była gdzieś przy takim ośrodku i może nawet ktoś ją zauważył. Może temu komuś ona w końcu zaufała, w końcu od ucieczki minął już długi okres. I może ten ktoś nawet zabrał ja ze sobą do domu bo uznał, że to pies bezdomny. W końcu nie miała na sobie szelek, adresówki itp. Ona może być w tej chwili daleko od Ustronia - stąd moje pytanie bo nie pamiętam czy jest na FB wydarzenie zaginięciu Liki? Takie, które można udostępniać wszyscy, publiczne? Bo ona może być w każdym miejscu w Polsce i dobrze by było gdyby informacja o tym poszła na całą Polskę. Znalazłam ten jej plakat na tej grupie starych dogomaniaków ale to grupa zamknięta i tego postu nie można nawet udostępniać. Ja za bardzo się na FB nie znam, nawet nie wiem czy dobrze ponazywałam to o czym wyżej piszę ale fachowcy pewnie się zorientują o co mi chodzi... Z innej strony - podobno po lasach wokół Ustronia chodzi naprawdę dużo ludzi, w tym kuracjuszy. W związku z tym jest duża szansa, że żadnych wnyków ani pułapek na zwierzęta nikt tam nie zostawia. Quote
WiosnaA Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 Odnośnie ulotek, Zapytałam jeszcze o koszt ulotek w Wisle i mi odpisano, " W Wiśle jesteśmy w stanie rozdysponować 3820 szt. ulotek. Koszt przygotowania akcji oraz kolportażu 3 820 szt. ulotek format do A5, o gramaturze do 135 g/m2, do skrzynek pocztowych na wspomnianym obszarze, wynosi 95 PLN + VAT. Koszt wydruku 8900 szt. ulotek A5 wynosi 269 PLN W razie pytań zapraszam do kontaktu." Ustroń kosztować będzie +/- 326zł...Wisła +/- 243zł Co myślicie ,warto Wisłę też zlecać? Quote
WiosnaA Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 15 godzin temu, Poker napisał: Może togaa poprosić by powiadomiła schroniska w Żywcu i B-B? Żywiec Basia powiadomi, w B-B wiedzą,wolontariusze z Psiej Ekipy są na bieżąco. 14 godzin temu, AlfaLS napisał: Właśnie rozmawiałam z koleżanką ze Śląska, która zna Ustroń i ona podpowiedziała żeby koniecznie oplakatować sanatoria i inne ośrodki lecznicze, które są tam bardzo liczne i duże, w sensie jest tam naprawdę wielu kuracjuszy. Ci kuracjusze cześć dnia mają zajęte przez zabiegi ale poza tym głównie przemieszczają się po Ustroniu. Poza tym w tych ośrodkach są kuchnie i śmietniki z resztkami jedzenia, dobre miejsce żeby znaleźć coś jak jest się głodnym... Być może Lika była gdzieś przy takim ośrodku i może nawet ktoś ją zauważył. Może temu komuś ona w końcu zaufała, w końcu od ucieczki minął już długi okres. I może ten ktoś nawet zabrał ja ze sobą do domu bo uznał, że to pies bezdomny. W końcu nie miała na sobie szelek, adresówki itp. Ona może być w tej chwili daleko od Ustronia - stąd moje pytanie bo nie pamiętam czy jest na FB wydarzenie zaginięciu Liki? Takie, które można udostępniać wszyscy, publiczne? Bo ona może być w każdym miejscu w Polsce i dobrze by było gdyby informacja o tym poszła na całą Polskę. Znalazłam ten jej plakat na tej grupie starych dogomaniaków ale to grupa zamknięta i tego postu nie można nawet udostępniać. Ja za bardzo się na FB nie znam, nawet nie wiem czy dobrze ponazywałam to o czym wyżej piszę ale fachowcy pewnie się zorientują o co mi chodzi... Z innej strony - podobno po lasach wokół Ustronia chodzi naprawdę dużo ludzi, w tym kuracjuszy. W związku z tym jest duża szansa, że żadnych wnyków ani pułapek na zwierzęta nikt tam nie zostawia. Z tego co wiem od Państwa,rejon ośrodków leczniczych jest oplakatowany. Lika wydarzenia na FB nie ma - a niewątpliwie bardzo,bardzo by się przydało... nie wiem kto z dogomaniaków mógłby takie zrobić? Dalej usilnie mogę tylko prosić o nagłaśnianie poszukiwań pisząc prośby internetowo na różne strony,do instytucji,urzędów,osób prywatnych,itp.,dzwonić - pytać, również w okolice dalsze typu np.Wisła, itp..Tu pomoc jest ogromnie potrzebna! Quote
WiosnaA Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 23 godziny temu, Anula napisał: Jeżeli zrezygnujemy z poszukiwań to tak jakby zamkniemy temat "Lika zaginęła bezpowrotnie".Trzeba koniecznie oplakatować ościenne miasteczka,wsie. Teraz nastaje paskudny okres jeżeli chodzi o pogodę dla ludzi i dla zwierząt.Oby Lika jakoś przetrwała.Nie znaleziono jej martwej a więc żyje. Ja deklaruję dla osoby,która pojedzie za mnie opłacenie noclegu na tydzień.35,00zł x 7 = 245,00zł. 19 godzin temu, Poker napisał: Serce mi staje w gardle na myśl o Lice. Okropna sytuacja dla niej i ludzi. Łatwo mi pisać, ale ja bym nie rezygnowała za wszystkich szans , by ją odnaleźć. Może akurat teraz, w ciągu kilku dni zanim pojedziecie, ktoś da znak ,że ją widział. Dziewczyny,może nie jasno napisałam i chyba źle mnie zrozumiano.Nie miałam na myśli rezygnację z poszukiwań w ogóle,...absolutnie! Chodziło mi tylko o sam wyjazd grupy ludzi do Ustronia skoro nie wiemy do końca na jakim terenie Lika przebywa...Po sprawdzeniu Ustronia trzeba by było jeździć też w dalsze rejony..bo co, wracać do domu? Przejechać okoliczne wioski zahaczając o Wisłę,Brennę,Skoczów i nie wiem gdzie jeszcze,...to będzie masa dodatkowych kilometrów. Bardziej mi chodziło w sensie kosztów takiej wyprawy,czy nas stać będzie? Jak będziemy musieli poszerzyć poszukiwania o dalsze miejscowości,dojdą dodatkowo duże koszty i to mnie zastanowiło z tym wyjazdem?,..Żeby jechać grupą na poszukiwania,to oczywiste,że większe szanse dla nas i Liki,..tylko czy udźwigniemy finansowo jak wydatki będą ulegać zwiększeniu,bo i tak będą ogromne...nie wiem,czy szacowaliście. Do samego Ustronia ja mam jakieś 600km x2 =1200km (licząc,że pójdzie 100l paliwa) - 440zł (nie wiem czy opłaty autostrady będą) Nocleg 2 osoby+ Moris, zakładając 6 nocy- 70złx6=420zł + (średnio)20złx6-120zł Moris - 540zł To są szacunki i liczę na oko,ale wychodzi w okolicach 1000zł koszt tylko wyjazdu mojego. Nie stać mnie na wydanie takiej sumy. Muszę wynająć opiekunkę do swoich psiaków i też nie mało zapłacę,ale to już moja głowa. Zagrodowy pies polski ma z Warszawy 400km ,koszty również duże....plus zwrot innym osobom. Dojdą plakaty,ulotki - do tej pory nic nas one nie kosztowały. Quote
elik Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 10 minut temu, WiosnaA napisał: . . . Lika wydarzenia na FB nie ma - a niewątpliwie bardzo,bardzo by się przydało... nie wiem kto z dogomaniaków mógłby takie zrobić? . . . Nie chcę zapeszać, ale może jeszcze dzisiaj Likunia będzie miała wydarzenie na f.b. Poprosiłam o to pewną specjalistkę od f.b. :) Jak zrobi, to powiem kto zrobił, a być może sama się ujawni :) 2 Quote
WiosnaA Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 Elu, ojej,cudnie by było!...dawno mi o tym mówiono,no ale ja nie FB. I teraz jak Cię widzę przypomniało mi się,że konto muszę sprawdzić....buu...czasu ciągle mi brak i zapominam. Quote
elik Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 2 minuty temu, WiosnaA napisał: Elu, ojej,cudnie by było!...dawno mi o tym mówiono,no ale ja nie FB. I teraz jak Cię widzę przypomniało mi się,że konto muszę sprawdzić....buu...czasu ciągle mi brak i zapominam. Aniu, nie spieszy się. Masz teraz tyle zajęć, że trudno się dziwić. Zaglądniesz przy okazji. Quote
WiosnaA Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 Dnia 26.10.2017 o 00:15, elik napisał: Dzisiaj na konto klatki poleciało 145,00 zł - po 15 % z tego samego bazarku Alaskan malamutte i Tola oraz elik + 26,00 zł Bogusik. Sunieczko kochana tyle ludzi zaangażowało się w to żeby cię odnaleźć. Nie uciekaj już, daj sobie pomóc. 26.10.17na moje konto wpłynęło 145zł...Bardzo dziękujemy Tobie Elu i Dziewczynom za pomoc! Elik,podaj proszę link ,to potwierdzę na bazarku. Quote
elik Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 1 minutę temu, WiosnaA napisał: 26.10.17na moje konto wpłynęło 145zł...Bardzo dziękujemy Tobie Elu i Dziewczynom za pomoc! Elik,podaj proszę link ,to potwierdzę na bazarku. Bardzo proszę i z góry dziękuję:) Quote
elficzkowa Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 29 minut temu, WiosnaA napisał: ..tylko czy udźwigniemy finansowo jak wydatki będą ulegać zwiększeniu,bo i tak będą ogromne...nie wiem,czy szacowaliście. Rzeczywiście koszty będą bardzo duże. Cały czas wierzę, że ktoś wreszcie wypatrzy Likunię. Gdyby do wyjazdu nie doszło może warto by ewentualnie prosić o pomoc Jamora - oczywiście jeśli Lika byłaby zlokalizowana. Trudna sytuacja trudno coś radzić ale wiara czyni cuda. Lika się odnajdzie - innej opcji nie ma. Quote
Bogusik Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 AKTUALIZACJA: DEKLAROWANA POMOC ZWIĄZANA Z KOSZTAMI POSZUKIWANIA LIKI: 1.ANULA - OPŁATA NOCLEGU DLA 1 OSOBY,KTÓRA ZECHCE POJECHAĆ DO USTRONIA CZYLI 35,00złx7 dni=245,00zł 2.JAGUSKA - 100,00zł. NA KOSZTY POBYTU OSÓB BĘDĄCYCH W USTRONIU 3.BOGUSIK - BAZARKI NA POKRYCIE KOSZTÓW ZWIĄZANYCH Z POSZUKIWANIAMI LIKI + ZAKUP KAMERY-ŁAPKI JEŻELI ZAISTNIEJE TAKA POTRZEBA 4.Poker - 50,00zł 5.MARGO3011 - COŚ? 6.ELFICZKOWA - 50% Z KĄTA WSPÓLNEGO DZIKUSKÓW CZYLI - 326,32zł JEŻELI KTOŚ ZECHCE WSPOMÓC NAJMNIEJSZĄ NAWET WPŁATĄ CZY BAZARKIEM TEN CEL,TO BĘDZIEMY BARDZO,BARDZO WDZIĘCZNI! Quote
elik Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 Zrobiłam wydarzenie. Kto może niech dołącza, zaprasza znajomych i udostępnia. https://www.facebook.com/events/1481895111925523/?context=create&previousaction=create&ref=46&sid_create=4089804440&action_history=[{"surface"%3A"create_dialog"%2C"mechanism"%3A"user_create_dialog"%2C"extra_data"%3A[]}]&has_source=1 Quote
WiosnaA Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 17 minut temu, elik napisał: Zrobiłam wydarzenie. Kto może niech dołącza, zaprasza znajomych i udostępnia. https://www.facebook.com/events/1481895111925523/?context=create&previousaction=create&ref=46&sid_create=4089804440&action_history=[{"surface"%3A"create_dialog"%2C"mechanism"%3A"user_create_dialog"%2C"extra_data"%3A[]}]&has_source=1 Eluniu,Kochana jesteś,dziękuję! Quote
elik Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 9 minut temu, WiosnaA napisał: Eluniu,Kochana jesteś,dziękuję! Wydarzenie nic nie da, jeśli nie będzie udostępniane. Trzeba udostępniać, zapraszać znajomych. Przydałoby się podać oprócz Ustronia jeszcze jakieś miejscowości okoliczne. Jakie dopisać ? Quote
WiosnaA Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 Potrzebna pomoc w : ** **plakatowaniu Wisły,Skoczowa,Brennej,Cieszyna i mniejszych miejscowości po drodze z Ustronia. **** rozsyłanie gdzie się da na stronach internetowych do różnych firm,instytucji,itp.z prośbą o umieszczenie info o zaginionej Lice. **** rozsyłanie również po wszystkich firmach,zakładach,sklepach z w/w. miast i okolic - próśb o wydrukowanie i powieszenie plakatu. **** pomoc i zaangażowanie osobiście Ludzi do poszukiwań Liki w terenie w Ustroniu.W dn.8-14.11.17 organizujemy taką grupę poszukiwawczą. **** rozsyłanie gdzie się da wydarzenia na FB. **** prosimy o pomysły jak Likę odnaleźć **** kciuki również bardzo potrzebne Wypunktowałam, to co najważniejsze...co jeszcze? ******************************************************** Elu,Basiu,w swoich plakatach zmieńcie kolejność nr. i dajcie ostatni jako Basi lub mój .. wstawcie proszę na wątek. ************************************************************ plakaty do pobrania, ZAGINĘŁA LIKA.docx **************************************************** zdjęcie ulotki,gdyby ktoś chciał wydrukować,przesłać mms -em. https://postimg.org/image/h6njyu8ib/ ****************************************************** krótki tekst, ZAGINĘŁA suczka - LIKA BŁAGAMY O POMOC W ZLOKALIZOWANIU OBECNEGO MIEJSCA POBYTU PIESKA! 26.09.17r w Ustroniu (śląskie) zaginęła mała (8kg) sunia z dłuższą sierścią maści czarnej, podobna do liska. Boi się piesków ,obcych ludzi i jest bardzo płochliwa...PROSZĘ NA WŁASNĄ RĘKĘ JEJ NIE ŁAPAĆ! Jeśli ktokolwiek z Państwa ją widział lub zobaczy, prosimy pilnie o telefon: - 509 563 876 - 609 253 031 - 691 757 537 Pomóżcie Kochani! Quote
KAT2707 Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 17 godzin temu, AlfaLS napisał: Z innej strony - podobno po lasach wokół Ustronia chodzi naprawdę dużo ludzi, w tym kuracjuszy. W związku z tym jest duża szansa, że żadnych wnyków ani pułapek na zwierzęta nikt tam nie zostawia. O tej porze roku w lasach nie ma nikogo. Latem wystarczyło odejść odrobinę od szlaku i zero żywej duszy. We wrześniu to nawet w centrum była garstka. Nie wiem, jak wnyki, ale ambon myśliwych tak jest od zatrzęsienia. Na pomoc kuracjuszy też bym nie liczyła, niestety. Spacerując z psami w pobliżu sanatoriów mało by mnie wzrokiem nie zabili. Miejscowi psiarze za to bardzo serdeczni, zaczepiali, wypytywali o psy i opowiadali o swoich. Dlatego myślę, że informacja o poszukiwaniu osób chętnych do przeszukiwania lasów powinna pojawić się w formie papierowej tak, jak ogłoszenia o jej zaginięciu. Chociaż kilka na sklepach zoologicznych i wybiegu dla psów. Taki luźny pomysł, nie wiem, czy słuszny. elik, Brenna, Skoczów, Wisła, Bielsko - Biała, Szczyrk... Quote
elik Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 Gdzie 11 minut temu, KAT2707 napisał: . . . elik, Brenna, Skoczów, Wisła, Bielsko - Biała, Szczyrk... Dzięki, dopisałam. Quote
Murka Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 A do mnie dziś dzwoniła pani od Tinki i powiem szczerze, że mało nie dostałam zawału serca, bo rozmowa zaczęła się od "ja nie wiem co się jej stało, wyprysnęła tak gwałtownie..." Już miałam wizję drugiej akcji szukania Tinki we Wrocławiu. Na szczęście Tinka nie uciekła, tzn. pani temu zapobiegła, bo Tinka była już w połowie schodów i pani ją gwałtownie chwyciła na ręce. W tym momencie Tinka dziabnęła ją do krwi w brodę i wyrwała się (już w mieszkaniu). Pani się bardzo wystraszyła, bo to pierwsze takie zachowanie Tinki. Wytłumaczyłam pani, że sunia boi się brania do ręce, a do tego było to gwałtowne i wystraszyła się. Po prostu broniła się. Pani odetchnęła, bo zrozumiała wreszcie jej zachowanie. Opowiadała, że się miziają, że śpi razem z nią w łóżku, że już na spacerach poznaje niektórych ludzi, już nie boi się samochodów, nie podkula ogonka. Poza tym mówiła, że sunia jest cudowna i że gdyby zginęła to by jej serce pękło. Pytała o Likę i bardzo ją zmartwiła jej sytuacja. Radziłam jej, aby powoli przyzwyczajała ją do brania na ręce podkładając jej przy głaskaniu i pieszczotach rękę pod brzuch i lekko unosząc, obejmując. Powtarzanie tych czynności z czasem zaoowocuje. Dobrze by było, żeby Tinka przyzwyczaiła się do brania na ręce, ale do tego trzeba czasu. 1 Quote
elik Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 Czy ktoś wie, jak można, o ile można, załączyć na f.b. plakat do pobrania i wydrukowania ? Quote
rozi Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 1 godzinę temu, KAT2707 napisał: O tej porze roku w lasach nie ma nikogo. Są grzybiarze. Teraz sezon na gąski. Quote
Anula Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 Z mojego bazarku dla Liki na klatkę-łapkę przypadła kwota 89,68zł.Po zaokrągleniu do 90,00zł pieniążki komu mam przesłać. http://www.dogomania.com/forum/topic/340211-zakończony-rozliczambazarek-z-ciuszkami-i-nie-tylko151017-221017/?page=5 Bardzo proszę o potwierdzenie na wątku bazarkowym. Z Wisły jest a5l,a z Żywca Budrysek ale te osoby nie zaglądają na dogo. Quote
Zagrodowy pies polski Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 Udostępniłam na swoim FB:) jutro udostępnię na forach na których jestem:) Quote
WiosnaA Posted October 30, 2017 Posted October 30, 2017 22 godziny temu, WiosnaA napisał: Odnośnie ulotek, Zapytałam jeszcze o koszt ulotek w Wisle i mi odpisano, " W Wiśle jesteśmy w stanie rozdysponować 3820 szt. ulotek. Koszt przygotowania akcji oraz kolportażu 3 820 szt. ulotek format do A5, o gramaturze do 135 g/m2, do skrzynek pocztowych na wspomnianym obszarze, wynosi 95 PLN + VAT. Koszt wydruku 8900 szt. ulotek A5 wynosi 269 PLN W razie pytań zapraszam do kontaktu." Ustroń kosztować będzie +/- 326zł...Wisła +/- 243zł Co myślicie ,warto Wisłę też zlecać? Nic nie pisaliście,a szkoda jest każdego dnia i sama zdecydowałam...nie wiem,czy dobrze,ale zamówiłam również na Wisłę. Paula zrobiła jakiś nieduży bazarek,to może grosz wpadnie na te ulotki. Obiecali,że do końca tego tygodnia ulotki będą rozniesione - Ustroń+ Wisła do skrzynek pocztowych, w blokach przypięte będą na klatce schodowej na tablicy ogłoszeń. Faktura proforma - 561,74zł - opłacona 30.10.17 https://postimg.org/image/6bfx8kvwz/ 1 Quote
Recommended Posts