Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pani mieszka we Wrocławiu od strony Oławy.

Rozmawiałam z nią na temat transportu. Spróbuje coś zdziałać z córką albo z synem , z którym by pojechała. Poczytałam jej Wasze reakcje na wiadomość ,że Giga ma domek .Była bardzo mile zaskoczona i dowartościowana.

Posted

Gigusi będzie u Pani naprawdę cudnie. To mała, spokojna, bezproblemowa psinka. Jakby jej nie bylo....ale jest. Będzie miał kto wysłuchać i będzie z kim pójść na spacer.

P1120296.jpg

P1120294.jpg

• Upvote 1
Posted
5 minut temu, Poker napisał:

Moja malutka , znowu siedzi pod krzaczkiem jak sierotka. Mam wrażenie ,że ciocia anecik za dobrze ja podkarmiła.

Nie jest tak że cały czas siedzi pod krzaczkiem:) Tu akurat bylo tak kolorowo to jej pstrykłam zdjątko :)

Absolutnie się nie zgodzę że ją podtuczylam. Już taka przyjechała :)

Posted
9 godzin temu, anecik napisał:

Nie jest tak że cały czas siedzi pod krzaczkiem:) Tu akurat bylo tak kolorowo to jej pstrykłam zdjątko :)

Absolutnie się nie zgodzę że ją podtuczylam. Już taka przyjechała :)

To dobrze,że nie siedzi cały czas ,ale to jej ulubiona pozycja na ogródku.

Wcale nie przyjechała , bo ona mało jadła. No chyba ,że na zimę sierść jej zgęstniała :)

aneciku, mam prośbę. Spróbuj wziąć ją na rączki i zobacz jak  zareaguje. Czy ona boi się większych psów? I czy daje spokojnie wycierać łapki ?

Ale zarzuciłam Cię pytaniami. Chcę jak najlepiej przygotwać tę adopcję.

Posted
18 minut temu, Poker napisał:

To dobrze,że nie siedzi cały czas ,ale to jej ulubiona pozycja na ogródku.

Wcale nie przyjechała , bo ona mało jadła. No chyba ,że na zimę sierść jej zgęstniała :)

aneciku, mam prośbę. Spróbuj wziąć ją na rączki i zobacz jak  zareaguje. Czy ona boi się większych psów? I czy daje spokojnie wycierać łapki ?

Ale zarzuciłam Cię pytaniami. Chcę jak najlepiej przygotwać tę adopcję.

U nas też nie je zbyt wiele, na początku to wogóle miała średni apetyt ale potem nauczyła się że trzeba jeść bo inne tylko czekają :)

Na rączki da się ją wziąć, oczywiście jest siku i koopa i się wyrywa więc ją puszczam. Spróbowałam tak ze trzy razy - więcej nie bo o co ją stresować.

Obawia się dużych psów - nie jest to jakiś ogromny strach ale jest. Lapki wycieramy :)

Posted

Pani szuka możliwości transportu Gigi. Córka nie może w ciągu kilku dni. Ale ma znajomego, który jeździ do Opola i spyta go. Poza tym dała ogłoszenie na FB wśród psiarzy.

Posted

No to ja napisze tylko... "a nie mówiłam"? :) Ze w cuda trzeba wierzyć, bo się zdarzają? ;)

Uważajcie tylko bardzo przy transporcie!!!!! Ja bym nie ryzykowala żadnej przesiadki, nawet postoju... 

Posted

Pożyczę jej.

Giga nie jest typem uciekinierki.Jak będzie miała 2 obroże i 2 smycze, to nie powinno być niespodzianek. Tym bardziej ,jeżeli anecik by ja dostarczyła do Opola i wsadziła do drugiego samochodu.

Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Pożyczę jej.

Giga nie jest typem uciekinierki.Jak będzie miała 2 obroże i 2 smycze, to nie powinno być niespodzianek. Tym bardziej ,jeżeli anecik by ja dostarczyła do Opola i wsadziła do drugiego samochodu.

Psiaki płochliwe, psy które zaczynam uczyć chodzenia na smyczy ubieram w szeleczki. Dobrze dopasowane nie ściągną z siebie...i nie czmychną w siną dal. Gdy szarpią nic nie poddusza, nie uszkodzą krtani. Mamy sunię którą obroża paraliżuje, stoi jak przysłowiowy słup soli a w szeleczkach maszeruje, pierwsza spacerowiczka ,)

Posted

Moli@, Giga bardzo ładnie chodzi  2 obróżkach i na 2 smyczach. Szelki były dla niej za dużym stresem, a zresztą je przegryzała. Wszystko zależy od psa. Dolar zawsze chodzi na szelkach .Jak był po operacji i musiałam założyć mu obrożę , to szalał.

Posted
1 godzinę temu, Poker napisał:

Moli@, Giga bardzo ładnie chodzi  2 obróżkach i na 2 smyczach. Szelki były dla niej za dużym stresem, a zresztą je przegryzała. Wszystko zależy od psa. Dolar zawsze chodzi na szelkach .Jak był po operacji i musiałam założyć mu obrożę , to szalał.

Co psiak to inne preferencje...

Nigdy nie zakładałam 2 obróżek i na 2 smyczach...poszukam na wątku może jest zdjęcie, zobaczę, nigdy nie wiadomo co może się przydać ,)

Posted
22 godzin temu, Poker napisał:

Moja malutka , znowu siedzi pod krzaczkiem jak sierotka. Mam wrażenie ,że ciocia anecik za dobrze ja podkarmiła.

to tylko zimowe futerko ;)

Posted

Sisi była bardzo uprzejma, że odstąpiła Gidze domek. A może ma zamiar wkomponować się w rodzinę Poker, tak jak na zdjęciu.

Posted
36 minut temu, Jo37 napisał:

Sisi była bardzo uprzejma, że odstąpiła Gidze domek. A może ma zamiar wkomponować się w rodzinę Poker, tak jak na zdjęciu.

No była uprzejma , została postawiona przed faktem.Chyba nie jest z tego powodu nieszczęśliwa. Jeżeli zostałaby u nas, to koniec z naszym DT, a chce jeszcze paru psiaczkom pomóc póki sił starczy,

5 minut temu, togaa napisał:

Ależ sensacyjne wieści. Nareszcie !

Sensacyjne ,ale ja się będę cieszyć pełną gębą dopiero za parę miesięcy

Posted
15 minut temu, Anula napisał:

Kiedy Giga wyrusza do DS? Czy wiadomo już?

Panie załatwiają transport. Być może w przyszłym tygodniu koleżanka córki pani pojedzie do Chorzowa  i atm by przejęła Gigę od anecik.

Jeżeli  ta opcja nie wypali, to na początku grudnia pani pojechałaby z córką do Opola i tu by przejęła sunię też od anecik.

Pani mówiła przedwczoraj ,że już nie może się doczekać Gigi i że się nie wycofa. Ja jednak mam ciągle niepokój. Nie dlatego ,że pani jest niewłaściwą osobą tylko z powodu przeżyć Gigi.