agat21 Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Na to wygląda, a raczej .... nie śmierdzi ;) Dziękuję za brawa ja też gratuluję Gusiaczku :) wytrwaj kochana 1 Quote
agat21 Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Wracam w przyszłym tygodniu ale będę doskakiwać do kompa. Doskakuj doskakuj - bez Ciebie wątek nie jest pełny ;) Quote
Onaa Posted July 10, 2015 Posted July 10, 2015 Gdyby ktos mogl zrobic banerek dla Tofinki u mnie w bdt, bardzo bym prosiła. I oczywiście zapraszamy na watek tego malego strachulca :-). Quote
Nadziejka Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 Wstawiam watus Tofinki http://www.dogomania.com/forum/topic/147546-p%C5%82ochliwa-kruszynka-z-krzywym-z%C4%85bkiem-tofinka/ u Reni Onaa sciskam mocno kciuki za wszystkie biedy Quote
elik Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 Dziewczyny, zawstydzacie mnie, naprawdę ... nie trzeba Jesteśmy jedną drużyną w tej samej rozgrywce i bezsprzecznym jest fakt, że w pojedynkę można niewiele, albo wcale. Hmmmmmmmmmmmmm, z jednym muszę się zgodzić ..... gabaryty w fazie wzrostowej, może jeszcze nie "wielka", ale na dobrej drodze ;) - ukryć się nie da: życie bez papierosa jest po prostu smaczniejsze :) Gabarytami się nie przejmuj, nie patrz na to, patrz na serce :P Gratuluję mądrej decyzji. Wytrwaj :) 1 Quote
paula_t Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 Zbyt często nie skacz, naładuj akumulatory wśród Bliskich, spróbuj odpocząć - poczekamy na Ciebie :) Gratulacje Gusiaczku! Zazdroszczę Ci, ja się nie mogę uwolnić od tego cholerstwa:/ 1 Quote
ewu Posted July 11, 2015 Author Posted July 11, 2015 Dziewczyny dostałam od Znajomej smsa z prośbą o pomoc w adopcji małej sznaucerowatej lub pudlowatej suni. Pani pochowała swoją i strasznie rozpacza i tęskni. Czy macie może kandydatkę? Quote
elik Posted July 11, 2015 Posted July 11, 2015 Basiu po sznaucerka najlepiej udać się do malawaszki. Ona ma największa wiedzę na temat bezdomnych sznupków. Quote
Gusiaczek Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 Miłej niedzieli wszystkim życzę :) Paula, nic na siłę. Przerabiałam odstawkę wiele razy - teraz to był spontan - bez planowania, zadęcia i, póki co, nie boli ;) Widocznie Twój czas abstynencji nikotynowej jeszcze nie nadszedł, a ja się nie zarzekam, że to już na zawsze, bo po co? Quote
ewu Posted July 12, 2015 Author Posted July 12, 2015 Basiu po sznaucerka najlepiej udać się do malawaszki. Ona ma największa wiedzę na temat bezdomnych sznupków. Elu napisałam do danyww ale nie odpisuje, może wyjechała. Ma ktoś maila malawaszki? Quote
elik Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 Elu napisałam do danyww ale nie odpisuje, może wyjechała. Ma ktoś maila malawaszki? Wiem, że masz zapełniona skrzynkę i nie możesz wysyłać PW. Napiszę i poproszę, żeby napisała do Ciebie na pomagampsu.... EDIT Ona też ma zapchaną skrzynkę na dogo ;) ale na stronie www Adopcje sznaucerów, którą malawaszka prowadzi znalazłam adres e-mail [email protected] Może zobaczysz tam odpowiedniego sznupka http://sznaucery.eadopcje.org/informacje/kontakt Quote
Nutusia Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 Taką ni to sznupkę, ni terierkę ni jamniczkę ma w DT Mazowszanka. Ika ma na imię :) Quote
malawaszka Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 hihi zaglądam tu w poszukiwaniu suczki, którą dziś wiozłam do Wrocławia, a tu o mnie piszą :P czy malutka dzikuska z tego schroniska ma jakiś swój wątek? kurcze nie wiem co z tymi pw jest, ale nie mam zapchanej skrytki a mało kto może do mnie napisać... ewu małą sznaucerkę mamy u Ulki teraz - około 7-8 letnia Poziomka: http://sznaucery.eadopcje.org/psiak/987 Quote
ewu Posted July 12, 2015 Author Posted July 12, 2015 Dziękuję Wam:) Malawaszko poślę Pani linka. Posłałam też linka do FB , którego tu podała nieoceniona elik:) Quote
ewu Posted July 12, 2015 Author Posted July 12, 2015 hihi zaglądam tu w poszukiwaniu suczki, którą dziś wiozłam do Wrocławia, a tu o mnie piszą :P czy malutka dzikuska z tego schroniska ma jakiś swój wątek? kurcze nie wiem co z tymi pw jest, ale nie mam zapchanej skrytki a mało kto może do mnie napisać... ewu małą sznaucerkę mamy u Ulki teraz - około 7-8 letnia Poziomka: http://sznaucery.eadopcje.org/psiak/987 To chyba o to cudo pytasz:) http://www.dogomania.com/forum/topic/147672-prze%C5%9Bliczna-zjawiskowa-wystraszona-zulka-prosi-o-wsparcie-na-hotelik/page-8 Quote
Ewa Marta Posted July 13, 2015 Posted July 13, 2015 Basiu, masz zapchana skrzynkę, więc napiszę tu: Pamiętasz może starszą Panią z Warszawy, która chciała adoptować od Ciebie jakąś sunie i ja byłam u niej na wizycie przedadopcyjnej? Pani okazała się bardzo wiekową staruszką z początkami demencji. Jej piesek zginął pod kołami samochodu na ulicy... Odmówiłyśmy wtedy Pani adopcji, a dzisiaj dzwoni do mnie jej znajoma i mówi, że Pani musi pilnie iść do szpitala i prosi o odebranie od niej... 6-miesięcznego szczeniaczka, którego wzięła od sąsiadow, którzy wyjechali na stale do Anglii... No koszmar jakiś, ale przecież nie zostawimy psiaczka, bo ona do szpitala musi iść już (jest poobijana, bo upadła i coś jej się stało). Co za ludzie zostawiaja takiego maluszka u starej, schorowanej kobiety? Ona zapisała sobie po tamtej wizycie mój numer, a dzisiaj kobieta myślala, że dzwoni do schroniska. W domu mnie chyba pogodnią, bo mam u siebie Syna Jacka, a dzisiaj przylatuje Jego Mama. Dzisiaj muszę wziąć maluszka do siebie i może jakoś załatwimy z Elunią, żeby Ania go do siebie wzięła mimo, że miała mieć przerwę w braniu tymczasów:( Quote
Nutusia Posted July 13, 2015 Posted July 13, 2015 Całe szczęście, że pani się dodzwoniła do Ciebie, bo inaczej maluch pewnie by wylądował w schronisku... A z przerwą w tymczasowaniu już tak jest, że nigdy nie ma na nią dobrej pory ;) Quote
Ewa Marta Posted July 13, 2015 Posted July 13, 2015 Całe szczęście, że pani się dodzwoniła do Ciebie, bo inaczej maluch pewnie by wylądował w schronisku... A z przerwą w tymczasowaniu już tak jest, że nigdy nie ma na nią dobrej pory ;) No tak, od "tej pracy" nie ma urlopu:-) Dowiedziałam się, że sąsiedzi mieli sunię, która urodziła dwa maluchy. Ten szczeniaczek, to młodziutka sunia - córeczka:( Ludzie wyjeżdżając do Anglii oddali własną sunię, kota i te dwa maluszki. jesteście sobie w stanie wyobrazić, że oddajecie własnych czlonków rodziny? Jadę po małą dzisiaj, a potem zobaczymy. Quote
elik Posted July 13, 2015 Posted July 13, 2015 No tak, od "tej pracy" nie ma urlopu:-) Dowiedziałam się, że sąsiedzi mieli sunię, która urodziła dwa maluchy. Ten szczeniaczek, to młodziutka sunia - córeczka:( Ludzie wyjeżdżając do Anglii oddali własną sunię, kota i te dwa maluszki. jesteście sobie w stanie wyobrazić, że oddajecie własnych czlonków rodziny? Jadę po małą dzisiaj, a potem zobaczymy. Potwory !!! Koszmar dla tych zwierzaczków :( :( :( Biedactwa :( Quote
Ewa Marta Posted July 13, 2015 Posted July 13, 2015 I co, jak ta maleńka? Maleńka już u naszej Ani:) Chudzinka, niedożywiona, bo Pani nie bardzo chyba wiedziała jak ją karmić. Na szczęście szczepiona zgodnie z kalendarzem szczepień i odrobaczana. Mam podpisane zrzeczenie się praw na moją korzyść. Sunieczka maleńka, waży dzisiaj 3,15 kg. Ma 5 miesięcy... Quote
Ewa Marta Posted July 14, 2015 Posted July 14, 2015 A gdzie ten jej wątek? Wątek tutaj, ale zdjęcia będa później. Ja nie mogę się odnaleźć w nowym systemie i oprogramowaniu i wgra je Ela:-) http://www.dogomania.com/forum/topic/147767-maleńka-pełna-uroku-migotka-szuka-swojego-miejsca-na-ziemi/ Quote
Recommended Posts