Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny, zawstydzacie mnie, naprawdę ... nie trzeba

Jesteśmy jedną drużyną w tej samej rozgrywce i bezsprzecznym jest fakt, że w pojedynkę

można niewiele, albo wcale.

Hmmmmmmmmmmmmm, z jednym muszę się zgodzić ..... gabaryty w fazie wzrostowej,

może jeszcze nie "wielka", ale na dobrej drodze ;) - ukryć się nie da: życie bez papierosa

jest po prostu smaczniejsze :)

Gabarytami się nie przejmuj, nie patrz na to, patrz na serce :P

Gratuluję mądrej decyzji. Wytrwaj :)

• Upvote 1
Posted

Zbyt często nie skacz, naładuj akumulatory wśród Bliskich, spróbuj odpocząć -

poczekamy na Ciebie :)

Gratulacje Gusiaczku! Zazdroszczę Ci, ja się nie mogę uwolnić od tego cholerstwa:/

• Upvote 1
Posted

Dziewczyny dostałam od Znajomej smsa z prośbą o pomoc w adopcji małej sznaucerowatej lub pudlowatej suni.

Pani pochowała swoją i strasznie rozpacza i tęskni.

Czy macie może kandydatkę?

Posted

Miłej niedzieli wszystkim życzę :)

Paula, nic na siłę. Przerabiałam odstawkę wiele razy - teraz to był spontan - bez planowania, zadęcia

i, póki co, nie boli ;) Widocznie Twój czas abstynencji nikotynowej jeszcze nie nadszedł, a ja się nie zarzekam,

że to już na zawsze, bo po co?

Posted

Basiu po sznaucerka najlepiej udać się do malawaszki. Ona ma największa wiedzę na temat bezdomnych sznupków.

Elu napisałam do danyww ale nie odpisuje, może wyjechała.

Ma ktoś maila malawaszki?

Posted

Elu napisałam do danyww ale nie odpisuje, może wyjechała.

Ma ktoś maila malawaszki?

Wiem, że masz zapełniona skrzynkę i nie możesz wysyłać PW. Napiszę i poproszę, żeby napisała do Ciebie na pomagampsu....

EDIT

Ona też ma zapchaną skrzynkę na dogo  ;) ale na stronie www Adopcje sznaucerów, którą malawaszka prowadzi znalazłam adres e-mail [email protected]

Może zobaczysz tam odpowiedniego sznupka

http://sznaucery.eadopcje.org/informacje/kontakt

Posted

hihi zaglądam tu w poszukiwaniu suczki, którą dziś wiozłam do Wrocławia, a tu o mnie piszą :P  czy malutka dzikuska z tego schroniska ma jakiś swój wątek? 

kurcze nie wiem co z tymi pw jest, ale nie mam zapchanej skrytki a mało kto może do mnie napisać... 

ewu małą sznaucerkę mamy u Ulki teraz - około 7-8 letnia Poziomka:

http://sznaucery.eadopcje.org/psiak/987

Posted

hihi zaglądam tu w poszukiwaniu suczki, którą dziś wiozłam do Wrocławia, a tu o mnie piszą :P  czy malutka dzikuska z tego schroniska ma jakiś swój wątek? 

kurcze nie wiem co z tymi pw jest, ale nie mam zapchanej skrytki a mało kto może do mnie napisać... 

ewu małą sznaucerkę mamy u Ulki teraz - około 7-8 letnia Poziomka:

http://sznaucery.eadopcje.org/psiak/987

To chyba o to cudo pytasz:)

http://www.dogomania.com/forum/topic/147672-prze%C5%9Bliczna-zjawiskowa-wystraszona-zulka-prosi-o-wsparcie-na-hotelik/page-8

Posted

Basiu, masz zapchana skrzynkę, więc napiszę tu:

Pamiętasz może starszą Panią z Warszawy, która chciała adoptować od Ciebie jakąś sunie i ja byłam u niej na wizycie przedadopcyjnej? Pani okazała się bardzo wiekową staruszką z początkami demencji. Jej piesek zginął pod kołami samochodu na ulicy...
Odmówiłyśmy wtedy Pani adopcji, a dzisiaj dzwoni do mnie jej znajoma i mówi, że Pani musi pilnie iść do szpitala i prosi o odebranie od niej... 6-miesięcznego szczeniaczka, którego wzięła od sąsiadow, którzy wyjechali na stale do Anglii... No koszmar jakiś, ale przecież nie zostawimy psiaczka, bo ona do szpitala musi iść już (jest poobijana, bo upadła i coś jej się stało). Co za ludzie zostawiaja takiego maluszka u starej, schorowanej kobiety? Ona zapisała sobie po tamtej wizycie mój numer, a dzisiaj kobieta myślala, że dzwoni do schroniska.
W domu mnie chyba pogodnią, bo mam u siebie Syna Jacka, a dzisiaj przylatuje Jego Mama. Dzisiaj muszę wziąć maluszka do siebie i może jakoś załatwimy z Elunią, żeby Ania go do siebie wzięła mimo, że miała mieć przerwę w braniu tymczasów:(
Posted

Całe szczęście, że pani się dodzwoniła do Ciebie, bo inaczej maluch pewnie by wylądował w schronisku...

A z przerwą w tymczasowaniu już tak jest, że nigdy nie ma na nią dobrej pory ;)

Posted

Całe szczęście, że pani się dodzwoniła do Ciebie, bo inaczej maluch pewnie by wylądował w schronisku...

A z przerwą w tymczasowaniu już tak jest, że nigdy nie ma na nią dobrej pory ;)

No tak, od "tej pracy" nie ma urlopu:-)

Dowiedziałam się, że sąsiedzi mieli sunię, która urodziła dwa maluchy. Ten szczeniaczek, to młodziutka sunia - córeczka:( Ludzie wyjeżdżając do Anglii oddali własną sunię, kota i te dwa maluszki. jesteście sobie w stanie wyobrazić, że oddajecie własnych czlonków rodziny?

Jadę po małą dzisiaj, a potem zobaczymy. 

Posted

No tak, od "tej pracy" nie ma urlopu:-)

Dowiedziałam się, że sąsiedzi mieli sunię, która urodziła dwa maluchy. Ten szczeniaczek, to młodziutka sunia - córeczka:( Ludzie wyjeżdżając do Anglii oddali własną sunię, kota i te dwa maluszki. jesteście sobie w stanie wyobrazić, że oddajecie własnych czlonków rodziny?

Jadę po małą dzisiaj, a potem zobaczymy. 

Potwory !!!

Koszmar dla tych zwierzaczków :( :( :( Biedactwa :(

Posted

I co, jak ta maleńka?

Maleńka już u naszej Ani:) Chudzinka, niedożywiona, bo Pani nie bardzo chyba wiedziała jak ją karmić. Na szczęście szczepiona zgodnie z kalendarzem szczepień i odrobaczana. Mam podpisane zrzeczenie się praw na moją korzyść. Sunieczka maleńka, waży dzisiaj 3,15 kg. Ma 5 miesięcy...