Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas dziś deszczowo, a nawet ulewnie. Godzina słoneczka i godzina deszczu dla równowagi - no i tak było przez większość dnia. Sańka ma sztywność całej tylnej łapy, nie wygląda to dobrze i nie mamy pojęcia co się dzieje. Czeka nas kolejna wizyta u weta.
Szczeniaczek ma już super apetyt, wcina jak szalony i chyba tyje z dnia na dzień.
Lalunia z połamanymi kosteczkami wczoraj miała operacje i czuje się bdb. Jest w klinice cały czas.
Ostatnio na Sańkę wydaliśmy 40 zł w lecznicy, TZ posiał gdzieś paragon niestety.

Martwi mnie, że nikt nie dzwoni w sprawie Pręgusi, jest już w pełni adopcyjna, nawet nie siusia w domu - trzeba tylko uważać pod wieczór bo nie sygnalizuje jak chce wyjść na ostatni spacer. Ostatnio byłam w Warszawie przez 9 godzin i Pręgunia nie nabrudziła na werandzie i nic nie zniszczyła, dzięki temu wiem, że jest właściwie bezproblemowym psem. Nie znosi szczeniaka, w każdej możliwej sytuacji warczy na niego i to dość mocno, nie chce też przebywać w jego okolicy.
Wczoraj rozmawiałam z nowym domkiem suni Zojki (wilczka z przytuliska) sunia waży już 12 kg! Jest przekochana, nawet z brudzeniem w domu Państwo nie mieli kłopotu jak ją przekazałam. Państwo są bardzo zadowoleni i zastanawiają się nad drugim pieskiem do kompletu i zabawy dla Zojki. Obiecali zdjęcia.
Dostałam też super wiadomości i zdjęcia od Dredzi.

Okruszek.

Zazdrosnica.

Rozalia.

Posted

[quote name='Nikaragua']Posłałam 55zł z bazarku http://www.dogomania.pl/forum/threads/253471

Bardzo, bardzo dziękujemy.

Zaraz jedziemy z Sańką do Radomia do lecznicy, może tam jej pomogą, coś jest bardzo nie tak z jej nogą, pies ewidentnie źle się czuje, nie ma apetytu, nie chce się poruszać, ma opuchnięta pachwinę i całą nogę.
W dodatku cały dzień mamy akcję surowica dla psa z przytuliska - akity i TZ właśnie jedzie z surowicą do nas, może zdąży.

Posted

Z Sańką nie jest najlepiej. Ma bardzo podwyższone leukocyty - norma to max 17 tys, a ona ma ponad 47 tys. Jest silny stan zapalny w organiźmie i jutro będą wyniki biochemii. Węzły chłonne w pachwinach są bardzo opuchnięte, lewa noga opuchnięta - są to sprawy pooperacyjne i wiekowe w jej wypadku. Nie ma tu żadnego błędu popełnionego przy operacji i leczeniu. Zrobiono Sani rentgen płuc i nie ma przerzutów do płuc. Najbardziej niepokojący jest ten ogromny poziom leukocytów, wysoka temperatura i stan zapalny w organizmu.
Sania dostała kroplówkę z antybiotykami i inne cuda, na jutro mamy kolejna kroplówkę i antybiotyki, potem antybiotyk w zastrzyku.
No i czekamy na wynik biochemi - nerki i wątroba.
Zapłaciliśmy 160 zł.
Dziś przyjechała karma dla szczeniaka - jakieś 3 kg za ok. 40 zł.
Całkiem możliwe, że w tygodniu będzie wizyta pa dla malutkiej szczeniorki. Zobaczymy.

Posted (edited)

Mam wyniki badań, są w porządku, nie ma żadnych problemów z nerkami i wątrobą, jedynie mocznik jest lekko podwyższony.
Zapomniałam napisać, że przy okazji wczorajszego rentgena wyszło, że Sańka ma spondylozę, dzioby potworzyły się na kilku kościach kręgosłupa :-(.

edit: Dostaliśmy wielki prezent od Pani Małgosi Sz. - na konto dotarło 200 zł - bardzo dziękujemy :-).

Na koncie są tez pieniążki bazarkowe od Nikaragua - 55 zł. Bardzo dziękujemy.

Bardzo dziękujemy za pomoc finansową, dzięki bazarkom i wpłatom udaje nam się ostatnio ślizgać na poziomie minus 200 zł.

Dziś zrobię rozliczenie i zobaczymy jak to wygląda.
Zrobiłam też bazar dla tymczasów u nas i dla Pako na karmę.

Edited by mestudio
Posted (edited)

Mój Semik od półtora roku bierze Medrol na spondylozę. Cofnąć się nie cofnie, ale nadal ma zrośnięte 8 kręgów i choroba nie posuwa się za szybko dalej. Semidło dostaje tylko pół tabletki dziennie i to naprawdę pozwala mu funkcjonować. Do tego codziennie Essentiale forte, żeby ochronić wątrobę.

Edited by Ewa Marta
Posted

[quote name='kejciu']mestudio - podaj link do bazarku - pomóc z wysyłaniem zaproszeń?

Jeżeli masz czas i chęć to pomóc :-) http://www.dogomania.pl/forum/threads/253814-Mega-bazar-dla-dzieci-i-doros%C5%82ych-na-utrzymanie-tymczas%C3%B3w-w-DT-10-lipca-22-00

[quote name='Ewa Marta']Mój Semik od półtora roku bierze Medrol na spondylozę. Cofnąć się nie cofnie, ale nadal ma zrośniętycvh 8 kręgów i choroba nie posuwa się za szybko dalej. Semidło dostaje tylko pół tabletki dziennie i to naprawdę pozwala mu funkcjonować. Do tego codziennie Essentiale forte, żeby ochronić wątrobę.

Będziemy po antybiotyki dla Sani jutro w mieście to dopytam wetów co można jej podawać.

w ogóle Sańka schudła już 4 kg, to dużo, dziś jest trzeci dzień jak odmawia jedzenia. Widziałam rano, że znowu zipie i źle się czuje to podałam jej zastrzyk przeciwbólowy i przeciwgorączkowy. Pod wieczór będzie kroplówka z antybiotykiem.
Na szczęście Sania pije wodę.

Posted

Może wet jakieś czopki p.wymiotne by dał? Tina po sterylce miała wypisany na wszelki wypadek torecan - żeby napinając się przy ew.wymiotach nie rozrywały się szwy.

Posted

Sańka nie ma szwów, ona ma wielką, żywą dziurę w brzuchu. Wczoraj w nocy zwymiotowała dwa razy, a dziś raz po kilku godzinach od zjedzenia. To jest nowy objaw. Jak ją dziś myłam to z jednej strony pachwiny obrzęk się zmniejszył. Musimy bardzo uważać na muchy aby nie było ich w domu, mamy w oknach siatki, ale te paskudy i tak zawsze się pojawiają bo przecież otwiera się wiele razy dziennie drzwi.
Sania jest bardzo słaba, smutna, zdezorientowana :-(.

Posted

Mam duże obawy ,że wymioty są objawem zapalenia otrzewnej :-( Obym się myliła.
Czy dobrze pamiętam ,że Sania miała usunięte naraz obie listwy mleczne?

Posted

Podkłady dla Sańki 3x8 - 24 zł, kolejny antybiotyk i kroplówka 40 zł. Stan suni jest bardzo zły. Trzeba zrobic USG jamy brzusznej - bardzo dokładne, potrzebny namiar na bdb specjalistę w Warszawie lub Lublinie.

Posted

[quote name='mestudio']Podkłady dla Sańki 3x8 - 24 zł, kolejny antybiotyk i kroplówka 40 zł. Stan suni jest bardzo zły. Trzeba zrobic USG jamy brzusznej - bardzo dokładne, potrzebny namiar na bdb specjalistę w Warszawie lub Lublinie.

Doktor Marciński - tylko i wyłącznie.
Zaraz Ci poszukam gdzie i jak przyjmuje.