Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Ziutka']Zapraszam na kolejny bazarek ogłoszeniowy - 50 % na mestudiowe czterołapki ;)

http://www.dogomania.pl/forum/threads/254172-OG%C5%81OSZENIOWY-!!!-20-og%C5%82osze%C5%84-za-2-50!-dla-Tofika-i-mestudio-do-7-08?p=22274859#post22274859

Bardzo dziękujemy.
Może w skrócie napiszę co się u nas dzieje, może ktoś tu czasami zagląda.

Szczeniak zakończył leczenie wczoraj, skóra zarasta już meszkiem.
W czwartek podrzucono nam w okolice ogrodu malutką kotkę.
Dziś zawieźliśmy sunię szczeniaczka do Końskowoli koło Puław do naszej znajomej ze szkółki roślinnej, kilka tygodni temu wspomniała nam, że przygarnęłaby pieska, ale ze względu na dzieci szczeniaka. Sunia bardzo się pani spodobała i dziś zamieszkała we własnym domku.
Nasz prywatny pies znajda Lady została postrzelona w bark ze śrutówki. Kula tkwi tuż przy kręgosłupie, wchodząc w ciało uszkodziła jakieś ważne dziwadła, które zbiegają się w tym miejscu i pies poważnie kuleje. Ponieważ pies był rentgenowany pod narkozą, przy okazji wycięto jej nawracającą na powiece narośl i wysłano do badania histop. Zapłaciliśmy 460 zł.
Psa postrzelono kiedy byliśmy na wycieczce rowerowej - zaczęła wtedy kuleć, a my nie wiedzieliśmy co się dzieje przez miesiąc - leki nie skutkowały tak jak należy.

edit: W zeszłym roku wyadoptowaliśmy z przytuliska szczeniaka Milkę, tydzień temu musiałam Milkę zabierać z dnia na dzień bo pani poszła do pracy, a pies zaczął niszczyć z tej okazji. Pies pojechał do hoteliku do Murki, zapłaciłam 60 zł za transport, muszę opłacić sterylkę i karmę co miesiąc. Psa pani nie raczyła nawet zaszczepić więc też będę musiała ponieść te koszty.

Edited by mestudio
Posted

ja zaglądam ale cóż mam pisać....:shake: Niestety wiele prawdy jest w przysłowiu " Kto ma miękkie serce, musi miec twardy tyłek" ja ostatnio przystopowałam, wypaliłam się i musze odpocząć. Mam dużo ciuchów na bazarek ,mogę przekazać jeśli ktoś zechce zrobić..

Posted

Mestudio, nie łam mi serca, zaglądam tu kilka razy dziennie, ale cóż miałam pisać bez Twoich wpisów?
a teraz klawiatury zabraknie, by się odnieść do tego, co napisałaś ...

postrzał :angryy: teraz każdy gnojek może mieć broń i czyni to o czyni :angryy:

Posted

Jezu... najchętniej wsadzilabym w pewną część ciala wiatrówkę temu strzelcowi i wpakowałabym mu tam kilka strzałów:-(

Ewuś, jesteśmy, zaglądamy, tylko niewiele można zrobić:-(

Posted

Puk,puk , ja też jestem wiernym podglądaczem.
Podziwiam zaangażowanie i wytrwałość,współczuję problemów.....
Nie odzywam się,no bo co pisać kiedy kasa pusta i serducho strasznie boli,że nie można pomóc.
Jesteście wspaniali.

Posted

Witam wszystkich serdecznie.

[quote name='auraa']ja zaglądam ale cóż mam pisać....:shake: Niestety wiele prawdy jest w przysłowiu " Kto ma miękkie serce, musi miec twardy tyłek" ja ostatnio przystopowałam, wypaliłam się i musze odpocząć. Mam dużo ciuchów na bazarek ,mogę przekazać jeśli ktoś zechce zrobić..

Twardy tyłek i nieskończone zasoby finansowe.

[quote name='Mattilu']Zamowilam u Ziutki 5 pakietow ogloszen do Waszej dyspozycji.
Mattilu bardzo dziękujemy :-).

[quote name='Ziutka']A czy ja moge prosić szanownego TZ o banerek do bazarku ogłoszeniowego ?
Dziękujemy za bazarek :-).
Pewnie tak, pewnie jutro TZ coś zadziała.

[quote name='Nikaragua']Maleńki bazar na wsze psiny http://www.dogomania.pl/forum/threads/254342
Bardzo dziękujemy Elu :-).

Do rozliczenia dopisałam jakiś czas temu zakupione ostatnio płyny do czyszczenia uszu, szampon dla szczeniaka i coś tam jeszcze.
Kupiłam też matę dla psiaków do samochodu bo strasznie się wszystko brudzi jak się podkłada zwykłe jakieś kocyki itp., ale tego nie odliczam.

Telefony milczą. Nikt nie pyta o Pręguskę, Gacka czy Beti. Muszę ogłosić koteczkę bo nie potrzebuję kolejnego kota. Mam nadzieję, że kicia znajdzie domek.

Kicia.

Pręgusia.

Rozalia.

Jordi leniwiec.

Szczeniak w deszczowy dzień - (w nowym domku nazwano sunię Ciabata).

Posted

Grażyna49 napisał(a):
Dzień dobry.
Na dowód,że jestem i czytam.....podrzucę :multi:

Witamy - czekamy na meble więc siedzę jak na szpilkach. Jak pan przedzwoni, że już są blisko to muszę spacyfikować towarzystwo i poumieszczać po kątach :-).

Posted

Ziutka napisał(a):
Może zasiąde na tych meblach niedługo ;)

O ile się zmieścisz, tam pewnie będzie gremialne testowanie i wybór najlepszego miejsca.