mestudio Posted June 15, 2014 Author Posted June 15, 2014 inka33 napisał(a):Zaciskam kciuki za połatanie Lalki i zarastanie Sańki. :kciuki: :kciuki: Pogubiłam się... :oops: Kto to jest "Panna niewiniątko." co tak słodko pacza z fotki...? Beti, która pewnego wieczoru poszła przez łąkę do sąsiadów i przyniosła prosiaczka nam na grilla..................Ma teraz szlaban absolutny i wszędzie obowiązuje smycz. Quote
mestudio Posted June 17, 2014 Author Posted June 17, 2014 Lalunie odwieźliśmy wczoraj i czeka na operację, niestety musi się wygoić odrobinę rana na pleckach i ogonku bo pod strupkiem wdała się martwica. Sania czuje się źle. Martwi mnie to wszystko, wrócił stan zapalny, duża temperatura. Sama rana wygląda całkiem dobrze jak na taką ranę, ale coś dzieje się z lewą tylną nóżką od niedzielnego wieczora - wtedy zauważyliśmy, że Sania ma sztywność tej nogi. Sunia dostała kolejne antybiotyki. Sania bardzo schudła, jest smutna, źle się czuje. Quote
Poprawna Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 Mam nadzieję, że to chwilowe gorsze samopoczucie... Quote
mestudio Posted June 18, 2014 Author Posted June 18, 2014 W tej chwili to gdybanie niestety i musimy czekać. W tej chwili Sania czuje się lepiej, temperatura spadła i ładnie zjadła właśnie śniadanko. Quote
NikaEla Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 Zaglądam popracowo-wyjazdowo, nie przesłałam jeszcze pieniędzy z bazarku bo nie mam jeszcze ciągle wszystkich wpłat Quote
inka33 Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 mestudio napisał(a):Beti, która pewnego wieczoru poszła przez łąkę do sąsiadów i przyniosła prosiaczka nam na grilla..................Ma teraz szlaban absolutny i wszędzie obowiązuje smycz. Oj, sorki - jakoś jej nie rozpoznałam na tamtym zdjęciu... :oops: mestudio napisał(a):Lalunie odwieźliśmy wczoraj i czeka na operację, niestety musi się wygoić odrobinę rana na pleckach i ogonku bo pod strupkiem wdała się martwica. Sania czuje się źle. Martwi mnie to wszystko, wrócił stan zapalny, duża temperatura. Sama rana wygląda całkiem dobrze jak na taką ranę, ale coś dzieje się z lewą tylną nóżką od niedzielnego wieczora - wtedy zauważyliśmy, że Sania ma sztywność tej nogi. Sunia dostała kolejne antybiotyki. Sania bardzo schudła, jest smutna, źle się czuje. Tym bardziej pozdrawiam obie sirotki! :glaszcze: :glaszcze: mestudio napisał(a):W tej chwili to gdybanie niestety i musimy czekać. W tej chwili Sania czuje się lepiej, temperatura spadła i ładnie zjadła właśnie śniadanko. :kciuki: Quote
mestudio Posted June 19, 2014 Author Posted June 19, 2014 Witamy wszystkich serdecznie. Spędzamy czas leniwie w ogrodzie, na spacerach, wyrywaniu nieproszonych gości czyli zielska, przycinaniu krzewów, sadzeniu roślinek i fotografowaniu :-). Sania czuje się lepiej bo dziś podkradała nawet jedzenie innym psiakom i warczała na nie. Mamy nowego gościa, maluszka z przytuliska - myślę, że gdybym go zostawiła na weekend w przytulisku to już nie byłoby co zbierać. Sunia jest chuda jak szkieletor, niedożywiona i masakrycznie zarobaczona. W tygodniu psiaki były maltretowane - było obcinanie pazurów, wyczesywanie, czyszczenie uszu. Były tez dzikie harce w zbożu, poszukiwanie nornic, próby łapania żab na co pańcia absolutnie nie wyraża zgody bo żaby są bardzo pożyteczne. Na deser były zaś orzechy włoskie, które psy uwielbiają, TZ wyciągnął zapas zeszłorocznych orzechów i pieseczki miały ucztę i zajęcie, które bardzo im się podoba. Rozalii i Jordiemu muszę co prawda orzechy nadłupywać bo staruszki mają słabe ząbki, ale uwielbiają je wygryzać z pękniętych już skorupek. Panna Fąfel wypoczynkowo. Pręgusia Tiger i Bunia ze schroniska w Białej Podlaskiej. Gacuś sprawdza czy dobrze pańcia układa włókninę wokół nowych roślinek. Rozalia uparcie polująca na Fąfla. Pańcia wysypała świeżą korę więc trzeba ją dobrze udeptać łapeczkami. Quote
Poker Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Urocze psiaki.Mają świetne warunki, więc wyglądają kwitnąco jak kwiatki na rabatkach. Quote
mestudio Posted June 19, 2014 Author Posted June 19, 2014 Orzechowa uczta. Gacuś nie może przejść normalnie tylko zawsze na skróty. Maleństwo z przytuliska. Quote
NikaEla Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Czy TZmestudio byłby tak miły i zrobił mi banerek do biało-czarnego bazarku z podpisu? Bo banerków to nie umiem.... Quote
mestudio Posted June 19, 2014 Author Posted June 19, 2014 Nikaragua napisał(a):Czy TZmestudio byłby tak miły i zrobił mi banerek do biało-czarnego bazarku z podpisu? Bo banerków to nie umiem.... Elu, zrobi oczywiście. Zaraz mu powiem. Quote
Gusiaczek Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 mordeczka pachoża na Ovolinkową :loveu: https://lh3.googleusercontent.com/-9VCwAtQXrvc/U6NCRwCftwI/AAAAAAAAivU/xLDKV8ylkn0/w640-h480-no/077.JPG radość życia, radość bycia https://lh4.googleusercontent.com/-XW0kUlwwpZo/U6NC61R2PYI/AAAAAAAAix0/W1vO7mUBzXE/w640-h480-no/058.JPG pozdrawiam serdecznie po powrocie z podróży (nie ma jak w domu ;)) Quote
NikaEla Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 mestudio napisał(a):Elu, zrobi oczywiście. Zaraz mu powiem.Bardzo dziękuję :Rose: Quote
mestudio Posted June 20, 2014 Author Posted June 20, 2014 [quote name='malagos']A jak ta sunai powypadkowa, i jak Sańka? Sańka czuje się w miarę dobrze, dziś był kolejny zastrzyk. A Lalunia powypadkowa miała dzis operację około 17, czekam na wiadomości. [quote name='Gusiaczek']mordeczka pachoża na Ovolinkową :loveu: https://lh3.googleusercontent.com/-9VCwAtQXrvc/U6NCRwCftwI/AAAAAAAAivU/xLDKV8ylkn0/w640-h480-no/077.JPG radość życia, radość bycia https://lh4.googleusercontent.com/-XW0kUlwwpZo/U6NC61R2PYI/AAAAAAAAix0/W1vO7mUBzXE/w640-h480-no/058.JPG pozdrawiam serdecznie po powrocie z podróży (nie ma jak w domu ;)) A no nie ma jak w domku. Malutka sunieczka, okruszek chudziutki dziś czuje się lepiej, pozbyliśmy się robali i wrócił apetyt. Sunieczka wcina kilka razy dziennie i mam nadzieję, że przytyje i szybko znajdzie domek. Panna Fąfel. Okruszek. Quote
inka33 Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Pozdrawiam wszystkie łapy i ręce! :) Czy Okruszka ma coś z łapami...? Na tym zdjęciu (wg mnie) wygląda, jakby miała opuchnięte/zgrubiałe stawy. :hmmmm: Quote
mestudio Posted June 20, 2014 Author Posted June 20, 2014 Nie znam się na takich sprawach, ona jest bardzo chuda więc gnaty jej wszędzie wystają. Naprawdę brak mi słów na wypowiadanie się o tym co ma miejsce w przytulisku w tym roku. Quote
malagos Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 ot, takie stawy to wyraz niedożywienia i niedoboru wapnia - nadrobi przy normalnej diecie, a czasem kawałek białego serka nie zaszkodzi :) Quote
TZmestudio Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 malagos napisał(a):ot, takie stawy to wyraz niedożywienia i niedoboru wapnia - nadrobi przy normalnej diecie, a czasem kawałek białego serka nie zaszkodzi :) Kawałek białego serka już nie zaszkodził. Był wczoraj. Quote
Gusiaczek Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 TZmestudio napisał(a):Kawałek białego serka już nie zaszkodził. Był wczoraj. :lol: co jest? moda na biały serek? ;) Quote
Kejciu Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 Gusiaczek napisał(a)::lol: co jest? moda na biały serek? ;) Biały serek zawsze w modzie :) Tofik też uwielbia :) Quote
Recommended Posts