Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ok, dzięki. Sania jest na antybiotykach, trochę spadła temperatura, teraz daję jej kroplówkę. USG trzeba zrobić w ciągu najbliższych 2-3 dni, przy czym ja jestem sama do jutra do minimum 18 i nigdzie z Sanią nie dam rady jechać. TZ dziś zawalił całkiem pracę i nie da się tak każdego dnia.

Posted

Maupa4 napisał(a):
Doktor Marciński - tylko i wyłącznie.
Zaraz Ci poszukam gdzie i jak przyjmuje.

Niestety Marciński nie przyjmuje w soboty ani niedziele. Chyba, że ktoś zna jakieś tajne miejsce gdzie to robi.
Dla Sańki w obecnym stanie nie zostało dużo czasu i nie można czekać.
Niestety nie mogę zrobić sobie wolnego i pojechać w piątek (wszystkie miejsca już zarezerwowane)

Posted

W tej chwili mam umówioną wizytę w Lubelskiej Poliklinice Weterynaryjnej jutro późnym popołudniem. Patrząc na Sańkę nie wiem co będzie. Ona naprawdę czuje się źle, ma problem z oddychaniem, ma zadyszkę chwilami dość dużą. Dostała dużą kroplówę, wcześniej dostała antybiotyk trzeciej generacji, ale odmawia picia nawet wody.

Posted

Ziutka napisał(a):
Czy jest ktoś, kto może za zwrot kosztów paliwa pojechać do dr. Marcińskiego w piątek ?

Ziutka, nie ma szans na piątek. We wszystkich miejscach mają już komplety chetnych i nieststy przyjmuje przed południem.
Chyba, że masz jakiś tajny sposób wkręcenia się. W tej chwili, tak jak mestudio napisała, memy termin w Lublinie koło 21:00. Mam nadziję że do tego czasu nie będzie za późno, ale nie mamy żadnego pomysłu co jeszcze moglibyśmy zrobić w tej sytuacji. Bezradność jest najgorsza....

Posted

TZmestudio napisał(a):
Ziutka, nie ma szans na piątek. We wszystkich miejscach mają już komplety chetnych i nieststy przyjmuje przed południem.
Chyba, że masz jakiś tajny sposób wkręcenia się. W tej chwili, tak jak mestudio napisała, memy termin w Lublinie koło 21:00. Mam nadziję że do tego czasu nie będzie za późno, ale nie mamy żadnego pomysłu co jeszcze moglibyśmy zrobić w tej sytuacji. Bezradność jest najgorsza....

Nie mam niestety sposobów :( nie znam też innego dobrego lekarza, ktory robi dobrze usg.
Bardzo sie martwie...
Nie mam pomysłu jak i gdzie zrobić szybciej to usg, ehh

Posted

Biedna sunia.niech to cholera...Trzymajcie się.
Ale weci w sprawach tak pilnych powinni przyjąć sunię.To nie jest planowane badanie. Rozmawiajcie i proście.Nie dajcie się odesłać z niczym.

Posted

TZmestudio napisał(a):
Niestety Marciński nie przyjmuje w soboty ani niedziele. Chyba, że ktoś zna jakieś tajne miejsce gdzie to robi.
Dla Sańki w obecnym stanie nie zostało dużo czasu i nie można czekać.
Niestety nie mogę zrobić sobie wolnego i pojechać w piątek (wszystkie miejsca już zarezerwowane)

Zacytowałeś mnie to ja zacytuję ciebie.

Rozmawiałam z mestudio o 14,35 - wiem ze nie można było jechac dziś i nie ma jak jechac jutro.
Dzwoniłam bo "załatwiłam" wizytę na dziś.

TZmestudio napisał(a):

Do Marcińskiego nie trzeba się wkręcac "wystarczy" pojechac i poprosic. On zawsze przyjmie w nagłym wypadku - ja tak "załatwiłam" dziś Wam wizytę. Poprosiłam i to telefonicznie w recepcji żeby przyjął bo nagły wypadek i pies nie moze czekac. Powiedzieli żeby przyjechac.
Więc jak wiesz gdzie jutro przyjmuje i możecie jechac to jedzcie nawet jak mówią ze wszystko zarezerwowane.

Posted

My nie mamy jak pojechać z Sańką - TZ pracuje i już dziś spóźnił się do pracy kilka godzin, ma dyżur do jutra do 16 więc nic nie poradzimy. Nikt go nie zastąpi i nie dostanie urlopu, a jak coś wypadnie w ciągu dnia to w ogóle będzie beznadziejnie. Nie mam żadnej możliwości pojechać z psem szybciej gdziekolwiek by to było.
Załatwiłam wizytę najpóźniej jak się da na 20:30 w Klinice w Lublinie polecanej przez weterynarzy.
Nic nie poradzę, my też musimy żyć i szanować pracę jaką mamy.

Posted

Ziutka napisał(a):
I jak Sańka ? Nie zwymiotowała ?

Nie, ciężko oddycha, jest poddenerwowana, ale chwilami spokojnie się wtula i leży. trudno mi określić ten jej stan takiego niepokoju jakby nie umiała odpocząć.

Posted

zaglądam do Was codziennie, mało piszę, bo cóż mam napisać ? .....
jestem zmartwiona jako i Wy, wiem jak trudno jest (czasami) pogodzić ludzką codzienność z ogonkową...
ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Posted

Ewciu, mogę pożyczyć swój samochód w sobotę koło południa na całą niedzielę, jeśli nie będzie za późno i jeśli będzie potrzeba przewiezienia gdzieś suni:-( Niestety nie mam szans sama podjechać, bo po 8 tygodniach wraca jutro ze szpitala mój syn i muszę być w domu:-(

Posted

mestudio napisał(a):
W tej chwili mam umówioną wizytę w Lubelskiej Poliklinice Weterynaryjnej jutro późnym popołudniem. Patrząc na Sańkę nie wiem co będzie. Ona naprawdę czuje się źle, ma problem z oddychaniem, ma zadyszkę chwilami dość dużą. Dostała dużą kroplówę, wcześniej dostała antybiotyk trzeciej generacji, ale odmawia picia nawet wody.

Trudne chwile.........

Posted

Ewa, dziękuję, w tej sytuacji chodzi o to, że ja nie mam jak pojechać z psem tak daleko na badanie bo TZ pracuje i jak wczoraj pojechał do pracy - zresztą bardzo spóźniony -to dopiero dziś wróci dlatego umówiłam wizytę na wieczór i pojedziemy o ile w pracy go nie zatrzymają z jakiegoś powodu. To jest zupełnie inny problem.