Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mestudio, może na schody z jednej strony położyć szeroką deskę lub coś w tym rodzaju, aby Sania mogła bez zbędnego podrzucania brzucha zejść po nich....

Posted

mestudio napisał(a):
Sania jest słaba i otumaniona jeszcze, trzeba bardzo teraz na nią uważać żeby nic nie robiła - żadnego chodzenia po schodach, turlania, biegania - gorzej, że schody są przy wejściu do domu i to kilka, ale podnieść jej nie sposób. Mam trzy zastrzyki na zapas i obowiązkowa kontrola u weterynarza jeszcze w tym tygodniu. Innego wyjścia nie było przy tak szybkim nawrocie guzów.
Konto zaraz podeślę i dziękuję.

Ewciu, nasz wet mówi, że mastektomia, to jedna z boleśniejszyh operacji. Koniecznie trzeba podawać jej zastrzyki przeciwbólowe, a nawet dodatkowo tabletki - tramal na przyklad. Dużo zdrowia dla sunieczki!!!

Posted

Witamy po całym dniu spędzonym w ogrodzie. Tylko Sanieczka odpoczywała w domku. Ugotowałam jej na jutro miękkie jedzonko, zastrzyki przeciwbólowe i antybiotyki mamy więc nie pozwolimy żeby sunię coś bolało.

Jordi.

Pręgusia.

Rozalia i Jordi.

Posted (edited)

Zaglądam do Was codziennie, ale siedze po cichutku.

Zaraz robimy kolejny bazarek ogłoszeniowy i 50 % będzie dla bandy, będziemy z kejciu starały się pomagać na bieżąco bazarkami - a będzie ich trochę mam nadzieje.

Od jakiegoś czasu jestem w "kropce" finansowej niestety :(

Edited by Ziutka
Posted

Witamy wszystkich serdecznie :-).

[quote name='Ziutka']Zaglądam do Was codziennie, ale siedze po cichutku.

Zaraz robimy kolejny bazarek ogłoszeniowy i 50 % będzie dla bandy, będziemy z kejciu starały się pomagać na bieżąco bazarkami - a będzie ich trochę mam nadzieje.

Od jakiegoś czasu jestem w "kropce" finansowej niestety :(
Czy masz kropkę czy wykrzyknik to i tak zaglądaj i napisz cokolwiek czasami kobieto, szkoda, że te kropki tak po kolei nas dopadają.
Bardzo dziękujemy, że bierzecie nas pod uwagę bazarkową :-).

[quote name='zachary']Mestudio, przelałam kwotę za zabieg Sanieczki. Trzymaj się sunieczko, jesteś w dobrych rękach!
Pięknie dziękujemy :-).

[quote name='Poprawna']Jak czuje się Sanieczka?
Myślę, że nie jest źle, nie widać aby ją coś bolało. Zachowuje się spokojnie, zerka co tam sobie porabiamy, dużo odpoczywa, tylko dwa razy zdecydowała się na krótki spacerek. Zjadła z apetytem, pije. Ważne żeby nie bolało i żeby te szwy się dobrze zaczęły goić, w sobotę idziemy na kontrolę.

Ogłaszam Pręguskę, ale wynik wejść jest straszliwy.

Przyczajona Greta.

Towarzystwo świerkowe.

Pręguska.

Posted

Zachary, bardzo Ci dziękuję za pomoc i przesłanie nam 200 zł za operację Sańki. Jestem naprawdę ogromnie wdzięczna.

Wpłynęło 20 zł od ZUANNA - pięknie dziękujemy.

Potem uzupełnię rozliczenie, a jutro dopiszę sumę jaką udało mi się wybazarkować i minus znowu się zmniejszy. A, i te paragony - nienawidzę robić zdjęć paragonów :-).
Sklecę też kolejny bazar, tym razem chyba dziecięcy bo tonę w rzeczach po moim serduszku.

U nas leje niemiłosiernie od wczoraj. Psiaki lenią się w domu, na spacerki wychodzą na paluszkach i myk do domu :-). Sanieczka czuje się dobrze, zjadła całą michę gotowanego jedzonka, sama wychodzi dziś na krótkie spacerki. Ja byłam w mieście wysłać przesyłki i kupiłam przy okazji świeże mięsko - serduszka - do ugotowania dla Sani na jutro.

Jeszcze raz pięknie dziękujemy za wpłaty dla piesków.

Posted

[quote name='kejciu']Jestem i ja podczytuję po cichutku ale potwierdzam to co napisała Ziutka :)

[quote name='Ewa Marta']Cieszę się, że Sańka jakoś sobie radzi:-)

:-)

Deszcz, całą noc i w dzień do 16 lało. Ogród nam pływa już od nadmiaru wody. Gacus jak zawsze ostrożny spacery odbywa na werandzie...żeby nie zmoczyć sobie łapinek malutkich, Rozalinda, Jordi i Pręguska raczej się nie przejmują i z przyjemnością buszują w mokrym ogrodzie.
Przestało padać to idziemy sadzić funkie bo przyjechały nowiutkie odmiany :-).

Posted

Cieszą mnie wiadomości o Sanieczce :) dzielna dziewczynka
Zdjęcia, jak zawsze, balsam na serce

u nas już po deszczu,
ze zgrozą patrzę na wiadomości, na tragedię ludzi, którzy w przeciągu
kilkunastu minut stracili wszystko :(

Posted

Witam jeszcze porannie. Psy po spacerze i po śniadaniu - leżakują. Niestety znowu próbuje padać deszcz, kropi, ale mam nadzieję, że na tym się zakończy. Sania czuje się dobrze - chyba fakt, że cała micha zjedzona świadczy o tym, że nie jest źle, na spacerek też poszła dość chętnie.
Pieski oporządzone, teraz pańcia ma chwilę dla siebie.

Posted (edited)

[quote name='mestudio']Czy ktoś pamięta tą białą kulkę? Pan Bąbel ma teraz urlop...

[/QUOT]

Czy to ten psiak,który bardzo długo żył na ulicy w Kozienicach ? głównie na ul. Lubelskiej takiego widywałam..

Edited by 1929
blad