Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='supergoga']Czyli jednak Kasia - bo ja czytałam, że jest jakas opcja pod Poznaniem - więc sądziłam że sprawa załatwiona. Widzę, że zmiana planów.[/QUOTE]
Tak ,wyższa konieczność:)

Posted

[quote name='supergoga']Czyli jednak Kasia - bo ja czytałam, że jest jakas opcja pod Poznaniem - więc sądziłam że sprawa załatwiona. Widzę, że zmiana planów.

Zmiana planów jest dlatego, ze:

- Ada ma męża po operacji i może do środy jeszcze coś niespodziewanie wyniknąć,
- Natalia będzie miała bliżej do Kasi niż do Ady 15 km za Poznań,
- Od Kasi do hoteliku w Swarzędzu jest malutka odległość,
- i ostatecznie pomyślałam, że będę sama bardziej spokojna, jeśli bedę wiedziała, ze tym problemem nie obarczam Ady, która ma teraz problemy, a Kasia idzie nam "na rękę".

Posted

Dziękuję Ciotki za trzymanie kciuków!:loveu:

"Mały" już u mnie. Dziękuje Pannie Marple i ewu za odebranie Besta ze schroniska i przywiezienie go pod same drzwi:Rose:

Beścik jest przeuroczy. Nieźle sobie radzi w domu, zaledwie parę razy zdarzyło mu się na coś wpaść, ale chodzi ostrożnie, obwąchuje wszystko zanim postawi kolejny krok. Bardzo dopomina się uwagi człowieka- macha ogonkiem, zaczepia łapą, podgryza.
Spałaszował w kilka sekund kurczaka z marchewką i ryżem, ukradł mojemu psiakowi ucho wołowe, które też w zaledwie kilka minut zniknęło, a potem zrobił koopala....Sporo robaków było:shake:

A tutaj kilka zdjęć- wszystkie jak leży, bo jest bardzo podekscytowany i przejawia takie małe ADHD, więc zrobienie zdjęcia w ruchu graniczy z cudem:evil_lol:

Zrobiłam mu posłanko z koców, bo nie wiedział do końca jak wskoczyć na łóżko, ale niestety posłanie nie zostało zaakceptować, tylko porozwalane po pokoju;)

Posted

Mały odżyję w spokojnym miejscu bo w schronie było mu bardzo cięzko. Dziękuje wam i mam nadzieję, że nauczy się wszyskiego czego powinien, na początku może behawiorysta mu się przyda potem się zobaczy. Jestem bardzo zdziwiona, że mały jest taki grzeczny bo w schronie jego zachowanie było zupełnie inne, ale to pewnie przez stres teraz jak poczuję się bezpiecznie to wyrośnie z niego super piesior . :loveu:

Posted (edited)

Paula-wetka w schronie powiedziała nam, że został odrobaczony powtórnie i te robaki, które mogą być w kooopalu są już martwe
On potrafi być słodki jak aniołek, ale ząbalki też potrafi pokazać i nie waha się ich użyć:mad:

Edited by Panna Marple
Posted

[quote name='Panna Marple']Paula-wetka w schronie powiedziała nam, żeby został odrobaczony powtórnie i te robaki, które mogą być w kooopalu są już martwe
On potrafi być słodki jak aniołek, ale ząbalki też potrafi pokazać i nie waha się ich użyć:mad:[/QUOTE]

Tak, martwe były te robale. W misce z wodą znalazłam Bestowego zęba:crazyeye:
Ojjj zdecydowanie :D Ciężko nad nim troszkę zapanować z podgryzaniem i skakaniem na człowieka jak jest podekscytowany.

Posted

[quote name='Panna Marple']Paula-wetka w schronie powiedziała nam, że został odrobaczony powtórnie i te robaki, które mogą być w kooopalu są już martwe
On potrafi być słodki jak aniołek, ale ząbalki też potrafi pokazać i nie waha się ich użyć:mad:

Aniu i Basiu - super akcja!

A co do możliwości użycia przez Besta ząbalków, to mam nadzieję, ze ręce macie całe!

[quote name='paula_t']Tak, martwe były te robale. W misce z wodą znalazłam Bestowego zęba:crazyeye:
Ojjj zdecydowanie :D Ciężko nad nim troszkę zapanować z podgryzaniem i skakaniem na człowieka jak jest podekscytowany.

Dobrze, że Best poznał Cię juz dzisiaj. Jutro podróż, i może dzięki temu, ze będzie czuł z kim jedzie trochę się uspokoi.

[quote name='asiuniab']kochane ciotki, bo ja się pogubiłam, ale widzę, że Szczylek jest w najlepszych rękach

:Rose:
tylko nie wiem co dalej z psiakiem, jakie są plany??

JUtro rano Paulina wyrusza z malcem do Poznania. Na dworcu PKP psiaka przejmie Kasia, która zabierze go do siebie, do domu, i u niej pies będzie do 18.00.
Po 18.00 psiaka odbierze Natalia, i przekaże do hoteliku w Swarzędzu.

Posted

[quote name='MALWA']Aniu i Basiu - super akcja!

A co do możliwości użycia przez Besta ząbalków, to mam nadzieję, ze ręce macie całe!

Dobrze, że Best poznał Cię juz dzisiaj. Jutro podróż, i może dzięki temu, ze będzie czuł z kim jedzie trochę się uspokoi.

JUtro rano Paulina wyrusza z malcem do Poznania. Na dworcu PKP psiaka przejmie Kasia, która zabierze go do siebie, do domu, i u niej pies będzie do 18.00.
Po 18.00 psiaka odbierze Natalia, i przekaże do hoteliku w Swarzędzu.[/QUOTE] Ręce mamy całe, ale tyłki płaskie jak naleśniki od siedzenia w aucie i lekko capiłyśmy Bestowym zapaszkiem...:evil_lol:
W drodze powrotnej ewu siedziała z tyłu ze szczylem i zaproponowałam jej okrycie się ręcznikiem w razie rzyganka ewentualnego, ale Beścik okazał się dżentelmenem i nie zapaskudził kobiety:evil_lol:
Ewu-dzięki za wspólną podróż, paula - dzięki za całą resztę:lol:

Posted

[quote name='andzia69']Ewu - byłaś w Kielcach i nie odwiedziłas Rubisia i zgraji??? a fe! ;) :)[/QUOTE]
Niestety czas nie pozwolił ale specjalnie się wybiorę:):)