Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sepia prezentuje odmienny punkt widzenia na temat uniemożliwienia gazetą wejścia na niedozwoloną część koca... (29.03.2013):

Wersja podłogowo-nakolankowa ukochanego drapsiania za uszkami... (Otwock 01.04.2013):

Sepia rozmyśla nad swoim tymczasowym pieskim życiem i zastanawia się, czy jej brzusio będzie już grzeczny, jak ona... (08.04.2013):

Poleżę tu sobie cichutko w kąciku, nie będę nikomu przeszkadzać... ale będziesz mnie kochać, dobrze...? (08.04.2013)

:iloveyou:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
No, a dziś będę dzwoniła do p. Jagody z Mińska... eh... tak trochę... :sad:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Poker']Na pasożyty za młody? Już psi noworodek może je mieć.[/QUOTE]
Rozważamy o sercu, a komarów chyba za jego życia nie było...Chyba, że może przez matkę?

Posted

[quote name='wiosenka']Rozważamy o sercu, a komarów chyba za jego życia nie było...Chyba, że może przez matkę?[/QUOTE]

Gdyby małe gluty nie były narażone na robale, to jaki sens miałoby odrobaczanie ich?

Posted (edited)

Luksusy dodaja urody każdej panience ;)
Dirofilarioza, to na szczęście nie jest jeszcze u nas poważny problem
http://www.esccap.pl/dirofilarioza/
Ale i o babeszjozie(piroplazmozie), te 30 lat temu , niewiele się mówiło. I to nie tylko kwestia braku diagnostyki, ale i dynamiki szerzenia się zakażeń i infestacji. Niestety :(

Edited by konfirm13
Posted

Słuchajcie...
Jestem umówiona z Panią Jagodą na piątek ok. godz. 17-tej.

Powoli zaczynam się rozklejać... :sad:
Gdyby nie ten chole*ny brak kasy, to Sepulinka by u nas została. :bigcry:

Chyba się do tymczasowania jednak nie nadaję. Emocjonalnie... bo resztę to nie mi oceniać...
Z reszta, i tak się okazało (z powodów nazwijmy to - osobistych), że raczej nie będę mogła DeTować psiaków...
Może jakaś sytuacja BARDZO awaryjna, ale i to nawet jest wątpliwe. Cóż, nie na wszystko można mieć wpływ. Życie. :(

Jak się ciut pozbieram (na chwilę), to Wam trochę jeszcze napiszę o "przygodach" Sepulinkowych.

PS.
Czy ktoś mógłby poszperać, czy już Warszawa lub Mińsk Mazowiecki mają akcję darmowego czipowania...?
Czy Fiprex można kupić i zakroplić samemu (nie pamiętam, jakim preparatem miał Kajtun robione u nas), czy tylko u weta?

Posted

[quote name='inka33']

PS.
Czy ktoś mógłby poszperać, czy już Warszawa lub Mińsk Mazowiecki mają akcję darmowego czipowania...?
Czy Fiprex można kupić i zakroplić samemu (nie pamiętam, jakim preparatem miał Kajtun robione u nas), czy tylko u weta?

nas na potockich czipowali za darmo (Freda w listopadzie i Gamonia w styczniu/lutym)
trzeba zapytać u wetów po prostu

fiprex można kupić samemu i zakropić, bez problemu
najtaniej jest na allegro ;)

Posted

[quote name='inka33']Słuchajcie...
Jestem umówiona z Panią Jagodą na piątek ok. godz. 17-tej.

Powoli zaczynam się rozklejać... :sad:
Gdyby nie ten chole*ny brak kasy, to Sepulinka by u nas została. :bigcry:

Chyba się do tymczasowania jednak nie nadaję. Emocjonalnie... bo resztę to nie mi oceniać...
Z reszta, i tak się okazało (z powodów nazwijmy to - osobistych), że raczej nie będę mogła DeTować psiaków...
Może jakaś sytuacja BARDZO awaryjna, ale i to nawet jest wątpliwe. Cóż, nie na wszystko można mieć wpływ. Życie. :(

Jak się ciut pozbieram (na chwilę), to Wam trochę jeszcze napiszę o "przygodach" Sepulinkowych.

PS.

Inka, ja Ci się wcale nie dziwię. Człowiek przywiązuje się do psa, a co gorsze, pies do człowieka też. I rozstanie dla obojga jest trudne. Chętnie poczytam/pooglądam przygody Sepuni - i nie ja jedna :). Psica przesłodka. Zrobiłaś dla niej bardzo dużo. Teraz trzymam kciuki za domek.

Posted

Cieszę się, ze sprawa dograna.
Pani Jagoda napisała sms, ze kupiona obróżka, smycz, posłanko i wszystko (i wszyscy) czekają na Sepię.

Posted

Cudnie, cudnie, cudnie! Psinki niestety mają gorzej niż my. Bo my, dając DT mamy świadomość, że to jest "na chwilę", a psy oddawane po raz kolejny, odbierają to jednak jako kolejne porzucenie...
Inka, nic się nie martw. Każdy robi to co może i na ile może. "Dopadniemy" Cię w innych tematach pomocowych ;)

Posted

Nic nie pozostaje jak trzymanie kciuków za szybka aklimatyzację Sepci w Ds.
Inka , nie marwt się.Co się odwlecze, to nie uciecze. Prędzej czy późnije jakiś tymczas Cię dopadnie.

Posted (edited)

[quote name='malagos']Cieszę się, ze sprawa dograna.
Pani Jagoda napisała sms, ze kupiona obróżka, smycz, posłanko i wszystko (i wszyscy) czekają na Sepię.
Malagos, przytulam. :calus:

Ziutka, dotarły właśnie szelki i smycz od Ciebie. :lol:
No i teraz nie wiem - skoro Pani Jagoda Sepcię zaopatrzyła już, to chyba pójdą dla innej bidy...?
Sugerowałam Pani jeszcze szelki, więc może będzie chciała te albo awaryjnie na podróż te od Malagos... Zobaczymy.

[quote name='Mattilu']Sliczne fotki Inko!!!!:iloveyou:
[quote name='Mazowszanka']Świetny fotograf, ale i sunia wyładniała w tych luksusach :smile:
[quote name='konfirm13']Luksusy dodaja urody każdej panience ;-)
Dziękuję! :oops:
Tylko, co to za luksusy: kocyk z kawałkiem prześcieradła na kawałku podłogi w kątku, kawałek kanapy...

[quote name='3 x']nas na potockich czipowali za darmo (Freda w listopadzie i Gamonia w styczniu/lutym)
trzeba zapytać u wetów po prostu

fiprex można kupić samemu i zakropić, bez problemu
najtaniej jest na allegro ;-)
Dzięki za info! :)
Na allegro już za późno, skoro jeszcze u mnie ma być zakroplona.
A darmowe czipowanie w wyszukiwarce ok. 3 tygodnie temu wychodziło tylko do grudnia ub.r. i ktoś wyjaśniał, że nowe rozporządzenia zwykle najwcześniej pod koniec marca czy na początku kwietnia są w tej sprawie... Poszukam jeszcze.

[quote name='Mattilu']Trzymaj sie dzielnie Ineczko:calus:
Dzięki, kochana...

[quote name='konfirm13']Chętnie poczytam/pooglądam przygody Sepuni - i nie ja jedna :smile:. Psica przesłodka. Zrobiłaś dla niej bardzo dużo. Teraz trzymam kciuki za domek.
Nie wiem, czy dużo... Chyba to, co trzeba było. Ale może też i (nieświadomie) zaszkodziłam... :oops:

[quote name='konfirm13']Inka, ja Ci się wcale nie dziwię. Człowiek przywiązuje się do psa, a co gorsze, pies do człowieka też. I rozstanie dla obojga jest trudne.
[quote name='Nutusia']Cudnie, cudnie, cudnie! Psinki niestety mają gorzej niż my. Bo my, dając DT mamy świadomość, że to jest "na chwilę", a psy oddawane po raz kolejny, odbierają to jednak jako kolejne porzucenie...
Jak widać czasem ta świadomość nie wystarcza... :oops:
Z Fotkiem jakoś nie miałam takiego problemu - może dlatego, że wiedziałam, że będzie u mnie max tydzień, był zaledwie trochę ponad dobę, a może dlatego, że jeszcze nie całkiem był psem, a tylko taką małą głupiutką puchatą kulką... :p

Najbardziej nie mogę znieść tego, że to "porzucenie" to TYLKO (aż!) przez brak pieniędzy... :shake: :sad: :(

[quote name='Nutusia']Inka, nic się nie martw. Każdy robi to co może i na ile może.
"Dopadniemy" Cię w innych tematach pomocowych ;-)
[quote name='Poker']Inka , nie marwt się.Co się odwlecze, to nie uciecze. Prędzej czy późnije jakiś tymczas Cię dopadnie.
[quote name='Mattilu']A tymczasem posypią się zamówienia na banerki i plakaciki;-)
No tak, wiem to wszystko... Ale.

[quote name='Poker']Nic nie pozostaje jak trzymanie kciuków za szybka aklimatyzację Sepci w Ds.
Tak, to najważniejsze! :kciuki: więc...

I jeszcze, żeby zdrówko dopisywało i numerów nie robiło.

Sepi właśnie przez sen przebiera stópkami i leciutko kłapie pyszczkiem. :evil_lol: Ciekawe, co się jej śni...

Edited by inka33
Posted

[quote name='malagos']Chyba nie ma sensu ten watek, nie wiem nic o suczce, nie moge pomóc, to tylko tak zagladam......[/QUOTE]
Widzisz, wątek miał sens! :Rose: