Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Mattilu']Masz na mysli doope czy ptaszyne?:evil_lol:[/QUOTE]

[quote name='Gosiapk']:roflt: :roflt:[/QUOTE]
Wariatki...no wariatki jak nic :evil_lol:

Posted

3 x, relacja boska! :loveu:
Choć o jej obiektywności to za dużo jednak nie miałabym do powiedzenia... :diabloti:

[quote name='Mattilu']Masz na mysli doope czy ptaszyne?:evil_lol:[/QUOTE]
Nie poznaję koleżanki...! :eek2:
Cicha woda... :evil_lol:

Jutro kontrola Sepkowa po 15-tej.
Troszkę sie podrapuje delikwentka, więc skórę musimy obejrzeć dokładnie.

Humorek i APETYT dopisują, a koo była dziś reklamowa. :multi:

Posted

[quote name='inka33']3 x, relacja boska! :loveu:
[/QUOTE]
Jak zawsze :) powtarzam Gosi, że ma knige napisać...ale ma mnie gdzieś :mad:

Twierdzi, że jestem marudna itddd :diabloti:

[quote name='inka33']Nie poznaję koleżanki...! :eek2:
Cicha woda... :evil_lol:
[/QUOTE]
Zobaczyła, ze tu same pozytywnie zakręcone...to i sama się rozkręca :evil_lol:

[quote name='inka33']Humorek i APETYT dopisują, a koo była dziś reklamowa. :multi:[/QUOTE]
I to jest super wiadomość na początek poniedziałku ;)

Inus...czy już masz upatrzone/ą ??? :cool3:
Byłaś na wątku T ?

Posted

No Sepka - jestem pełna podziwu! Niejeden duży miałby pełne gacie na widok takich gigantów, a Ty ich sobie wokół ogonka owinęłaś i stali jako te dwie pierdoły :)

Posted

[quote name='Nutusia']No Sepka - jestem pełna podziwu! Niejeden duży miałby pełne gacie na widok takich gigantów, a Ty ich sobie wokół ogonka owinęłaś i stali jako te dwie pierdoły :)
Bo to są pierdoły :evil_lol:

Posted

[quote name='Ziutka']
Zobaczyła, ze tu same pozytywnie zakręcone...to i sama się rozkręca :evil_lol:

I to jest super wiadomość na początek poniedziałku ;)

Inus...czy już masz upatrzone/ą ??? :cool3:
Byłaś na wątku T ?[/QUOTE]

To nie ja się rozkręcam, to Wy mnie nakręcacie :eviltong:

Dobra koo na dzień dobry, to jest to!

Czy ten domek dla Sepki to już pewna sprawa? czy tylko takie tam gadanie na razie?

Posted

[quote name='Mattilu']To nie ja się rozkręcam, to Wy mnie nakręcacie :eviltong:[/QUOTE]
I jeszcze na nas zwala! :obrazic:

[quote name='Mattilu']Dobra koo na dzień dobry, to jest to![/QUOTE]
Chciałoby się rzec: "Smacznego!", ale się powstrzymam... :diabloti:

[quote name='Mattilu']Czy ten domek dla Sepki to już pewna sprawa? czy tylko takie tam gadanie na razie?[/QUOTE]
Z tego, co rozmiawiałam z Małgoś, to sprawa jest poważna, ale "pewność" będzie jakoś na dniach.
Wg rady Malagos, pani ma się skontaktować po doleczeniu się Sepki - tel. był umawiany na w tym tygodniu.

Nawet transport na odwiedziny/zabranie jest już wykombinowany (ze strony Pani). :)

BTW - Ziutka, jeżeli niebiesKości dotrą przed wybyciem Sepki, to jaka jest Twoja decyzja w ich sprawie...?
Mają jechać jako posag z Sepulindą, czy Pani ma kupić wedle własnego gustu, a te zostan dla innej/go potrzebowskiej/go?

No, a jeżeli nie dotrą, to pytanie do Malagos, czy te szelki i smycz od Ciebie mają (na początek) jechać z Sepią, czy wrócić do Ciebie?

Przepraszam, że ja o takich "przyziemnościach" materialnych, ale nie chcę ewentualnych nieporozumień... :oops:
No i podobno - kto pyta, nie błądzi... :p

Posted

no dobra, to w takim razie zdrowiej Sepka szybciej, bo tam już domek czeka, a tu nowy potrzebowski się szykuje.
BTW czyli przy okazji: niczego na nikogo nie zwalam:eviltong:

Posted

[quote name='inka33']

BTW - Ziutka, jeżeli niebiesKości dotrą przed wybyciem Sepki, to jaka jest Twoja decyzja w ich sprawie...?
Mają jechać jako posag z Sepulindą, czy Pani ma kupić wedle własnego gustu, a te zostan dla innej/go potrzebowskiej/go?

No, a jeżeli nie dotrą, to pytanie do Malagos, czy te szelki i smycz od Ciebie mają (na początek) jechać z Sepią, czy wrócić do Ciebie?

Przepraszam, że ja o takich "przyziemnościach" materialnych, ale nie chcę ewentualnych nieporozumień... :oops:
No i podobno - kto pyta, nie błądzi... :p[/QUOTE]
A rób co chcesz kochana :) możesz sobie dla kolejnego tymczasowicza zostawić :) możesz dać Sepi, jak uważasz.
A może pani kupi wedle swojego uznania, może kolor jej nie będzie pasował i beda leżały gdzieś w szafie itd.

[quote name='3 x']phi :obrazic:[/QUOTE]
Gośkije !!! Nie fochaj się - KOCHAM WAS PRZECA :loveu:

Posted

Dziewczynki kochane, ja na momencik......
nie mam już Dalii. Stało się to najgorsze.
może jutro, pojutrze jakoś o tym wszystkim będę mogła mówić, ale na razie jestem załamana. Muszę się zaszyć w kącik i jakoś się ogarnąć. Wzięłam na jutro wolny dzień, bo taka zapuchnięta nie pokażę się ludziom.
Sprzątam, myję podłogę, wciąż ten zapach w kuchni, pokoju, na ubraniu......
Mam prośbę, muszę na jakiś czas wyłączyć się. Kochana Ineczko, proszę, proszę Cię bardzo, sfinalizuj adopcję Sepci. Wszystko właściwie dograne, tel. do pani Jagody dam na pw. Ona po mojej z nią rozmowie w sobotę czeka na wiadomość. Czy w piątek może przyjechać po Sepię? Zaufajmy losowi, wszystko będzie dobrze, evita. będzie z nami w kontakcie.
Zrozumcie mnie, nie mam głowy teraz do niczego. 8 dni walki, nerwów, pielęgnacji, karmienia, zmieniania podkładów z ropą i krwią.... Tak to cholernie boli....

Dziewczynki kochane, pomóżcie myślami i radą, i wsparciem Ince.

Posted

:( Teraz kolejna smutna sprawa, choć jeszcze do końca nie przesądzona...

Dostałam info od Pana, że Frodo ma prawdopodobnie chore serduszko - szmery i za szybkie bicie... :(
Niewykluczone, że konieczna będzie operacja... :( Ma mieć jeszcze powtórzone badania...

I dwa pytania w związku z tym:
- Czy ktoś z Was się orientuje, czy u psów istnieje coś takiego, jak "szmery wzrostowe"? (jak u dzieci - moja córka to miała i wyrosła)
- Czy znacie fundację/organizację, która może pomóc psu domnemu w sytuacji konieczności operacji psiego serca?

Posted

[quote name='inka33']:( Teraz kolejna smutna sprawa, choć jeszcze do końca nie przesądzona...

Dostałam info od Pana, że Frodo ma prawdopodobnie chore serduszko - szmery i za szybkie bicie... :(
Niewykluczone, że konieczna będzie operacja... :( Ma mieć jeszcze powtórzone badania...

I dwa pytania w związku z tym:
- Czy ktoś z Was się orientuje, czy u psów istnieje coś takiego, jak "szmery wzrostowe"? (jak u dzieci - moja córka to miała i wyrosła)
- Czy znacie fundację/organizację, która może pomóc psu domnemu w sytuacji konieczności operacji psiego serca?
Frodo, to synek Sepci?
Ja miałam sukę z kardiomiopatią rozstrzeniową, ale to była wada nabyta, nie wrodzona.
Ale wyglada na to, że u szczeniaka szmery w sercu bywają przejściowe (rozwojowe)
http://www.russell-terrier.org/index.php?option=com_kunena&Itemid=0&func=view&catid=30&id=51423
Najlepszy psi kardiolog, to dr Rafał Niziołek
http://www.niziolek.com.pl/