Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='inka33']Hę...?
Może jam w błąda wprowadziła... :(
...bo z DS to tylko te ostatnie 4 zdjęcia są (przytulankowe, kbeżowo-kocykowe i z kotkiem...), no i to, co Ziutka za mnie wstawiła z mmsa...
Pozostałe to jeszcze ode mnie... te zębiska, pazurki, szeleczki niebieskie od Ziutki, czerwona smyczka od p. Jagody... itd.
Psieplasiam very bałdzio... :oops:[/QUOTE]
Inka, ja mowie o Sepi z kojca gminnego! Zobacz jaka, dzieki Tobie i Malagos, przemiana w zwierza kanapowego:)

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Mattilu']Inka, ja mowie o Sepi z kojca gminnego! Zobacz jaka, dzieki Tobie i Malagos, przemiana w zwierza kanapowego:)[/QUOTE]
Jak ktoś na dogo mówi - kanapa od razu lepiej wygląda ze zwierzem! :evil_lol:

Posted

Zaktualizuję rozliczenie Sepci tutaj:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/240629-Ta-male%C5%84ka-Sepia-JU%C5%BB-W-DOMU-STA%C5%81YM!-Inka33-dziekujemy!?p=20689333#post20689333

Se zapisałam, jak już znalazłam tamten post, bo mam sklerozę, a muszę już na razie spadać... :oops:

W skrócie:
- dopisać tam muszę 17zł za Fiprex
- za gotowane żarełko od 03.04 do 12.04 wyszło ok. 28zł
No i te rzeczowe jakoś trzeba "poprawić"... :hmmmm:

Posted

Zabrakło niecałe 3zł, czyli starczyło. :)

Sepia jest już po szczepieniach na wirusówki.
Więcej info dostanę po rozliczeniach rocznych... :roll:

Posted

Mattilu napisał(a):
I z kotem sie zgrala kolorystycznie :)

Pozytyw i negatyw! ;)

kcd napisał(a):
Ojeju... co Pani ma na twarzy?? :crazyeye:

To, co jej zrobiła Ziutka! :p

Nutusia napisał(a):
Chusteczkę jej Specia zarzuciła, mówiąc "moja ci ona, moja!" ;):)

Kto jej zarzucił..? :diabloti:

malagos napisał(a):
Kochana Sepulinda........

Nio... :loveu:

Posted

Rety, mówiłam już Malagosi przez telefon i zapomniałam Wam tutaj napisać! :splat:
W sobotę zadzwoniła do mnie p. Jagoda ("żebym nie musiała czekać na maila do zakończenia rozliczeń"). :)

Mówiąc w największym skrócie - wszystko u Sepci jest super! :klacz:

Dogaduje się z koteczkiem, jak się za bardzo z nim rozszaleje i dochodzi do małego spięcia, to ładnie znów dochodzą do porozumienia.
Uczy się spokojnie zostawać bez swojej Pańci. Dopiero się dowiedziałam, że przy pierwszym zostawieniu Sepi narozrabiała okołoo-okiennie...
Pić nadal nie raczy, więc jest na gotowanym z rosołkiem (i chyba dodatkowo na suchej - zapomniałam...)
Wybrała sobie w ogródku kąt "toaletowy", dzięki czemu Państwu nie grozi wdepnięcie.
Wie, że jak Państwo wyjmują kołdrę, to już się nie wchodzi na kanapę.
:loveu:

I jeszcze różne inne pochwały i radości, ale nie pamiętam teraz, bo ledwie żyję... :oops:

Aha - imienia oficjalnie nie zmieniła, ale często jest nazywana Bubą. :evil_lol:

• 3 weeks later...
Posted

Nie edytowałam już tamtego postu z rozliczeniem, tylko przekopiowałam tutaj i uzupełniłam...

Wpłaty:

+ 44,10 zł wpłata od Mattilu (stała!) 19.03
+ 20 zł wpłata jednorazowa od M&S 20.03
+ 20 zł gotówką jednorazowa(?) od Gusiaczek 20.03
+ 50 zł w gotówce przekazała kcd (ze zbiórki) 20.03
+ 100 zł od malagos z bazarku 03.04
+ 50 zł wpłata jednorazowa od konfirm13 03.04
+ 20zł deklaracja stała za IV od kcd 03.04
+ 2,20zł drobiażdżek od inka33 dla wyrównania salda 12.04 :]
--------------------------------------
RAZEM: + 306,30 zł

Wydatki:

- 70 zł wizyta u weta (zdjęcie szwów, płukanie przetoki - płynem brązowym :/ + antybiotykiem, koszulka) 22.03
- 7,50 zł Świetlik krople do oczu (zaczerwienienie) 22.03
gratis! wizyta kontrolna u weta (badanie, zapalenie jelit - recepta na Nifuroksazyd) 25.03
- 12 zł Nifuroksazyd 25.03
gratis! wizyta kontrolna u weta (badanie) 27.03
gratis! wizyta kontrolna u weta (badanie, płukanie przetoki - płynem brązowym :/ ) 28.03
gratis! wizyta kontrolna u weta (badanie) 30.03
- 20 zł (brak paragonów - oszacowałam... :oops: ) na gotowane jedzonko (od początku dt do 01.04)
- 40 zł wizyta u weta (badanie, zastrzyki: antybiotyk, p/zapalny, p/biegunkowy, p/wymiotny, p/bólowy, kroplówka) 02.04
- 25 zł wizyta u wetki (badanie, zastrzyk: p/krwotoczny, kroplówka sól/glukoza) 02.04
- 30 zł wizyta u weta (badanie, zastrzyki: antybiotyk, p/wymiotny, rozkurczowy) 03.04
- 25 zł wizyta u weta (badanie, zastrzyki: antybiotyk, p/bólowy) 04.04
- 32 zł wizyta u weta (badanie, zastrzyk: antybiotyk + 3 tabletki antybiotyku na sob, nd, pon) 05.04
- 27,80 zł (wyliczone z pozbieranych paragonów) na gotowane jedzonko (od 03.04 do 12.04)
- 17 zł Fiprex (p/pchłom i kleszczom) kupiony 11.04, zakroplony 12.04 - w dniu wyjazdu do DS
----------------------------------
RAZEM: - 306,30 zł

SALDO: 0,00 zł (na 12.04.2013)

DARY RZECZOWE:

1x puszka 400g Butchers dziczyzna i wołowina od kcd
1x puszka 400g Butchers kaczka i wątróbka od kcd
1x puszka 1250g Rafi Classic z wołowiną od ...?? - pojechała 03.05 do Malagos dla innych potrzebujących psiaków
reklamówka suchej karmy od malagos - co niezjedzone u mnie, to pojechało 12.04 z Sepią do DS
szelki, smycz, obróżka od Gusiaczek, malagos - pojechały 03.05 do Malagos dla innych potrzebujących psiaków
transport Sepii do dt (paliwo za x zł pół na pół) kcd/kolega 20.03.2013
pomoc w transporcie Adriana
szelki mięciutkie za 26,70zł od Ziutki :loveu: - podarowane 03.05 Mazowszance dla tymczasowiczki Fionki
smycz mięciutka za 37,70zł od Ziutki (razem: 64,40zł + koszty wysyłki ??) - podarowane Mazowszance dla tymczasowiczki Fionki
kagańczyk plastikowy (podróżny) za 29zł od TŻ inki33- został jednak u mnie na w-razie-czego...

"zgratisowane" przez inka33:
1,50 zł zawieszka kluczowa jako adresatka :-P - pojechała 03.05 do Malagos dla innych potrzebujących psiaków ;)
~5 zł woreczki koopowe
~5 zł wkładki higieniczne do kubraczka
8,10 zł (zużyte 3/5 z 13,50zł) Rivanol 22.03 (brak paragonu)
zużyte ciut z 3,60 zł siemię lniane 23.03 - reszta podarowana TŻtowi Malagos i Fionce Mazowszanki ;)
4,70 zł gryzaki wołowe (2x bucik, piłeczka nieszczęsna...!)
1,50 zł ręczniki papierowe
2,20 zł Smecta (2 saszetki) 04.04

*) Nie wiem, jak to wszystko sensownie inaczej ująć w rozliczeniu Sepci... :oops:

Posted

Rozliczenie godne biegłej księgowej! :) I bilans wyszedł na zero, bez konieczności szukania brakującego grosza ;) Brawo! :)

A wiadomo może co tam u Sepulindy słychować?...