Mattilu Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Dobra, ja potrzymam u nogi :evil_lol: zdrowiej Sepka, zdrowiej! Quote
terra Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Dobrze, że już lepiej z maluśką. Mój jeden psiak robił w lecie rzadką kupę z odrobiną krwi, kiedy zeżarł ślimaka. Ale teraz nie pora ślimakowa. Quote
malagos Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 Z ogłoszeń terry dostałam mejla, potem sms, potem telefon - wszystko od jednej pani, Jagody. Myślę, ze wygląda to wszystko na dobry domek :) Pani jest z Mińska. Rzeczowa, ciepła osóbka, z dorosłymi dziećmi. Pies oczywiście do domu, a domek z ogródkiem. Quote
malagos Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 [quote name='terra']Dobrze, że już lepiej z maluśką. Mój jeden psiak robił w lecie rzadką kupę z odrobiną krwi, kiedy zeżarł ślimaka. Ale teraz nie pora ślimakowa.[/QUOTE] Kiedyś spotkałam znajomą panią z dzieckiem 2-letnim, stanęłyśmy na ulicy i gadałyśmy. Dziecko obok się bawiło na trawniku i coś chrupało. Po jakimś czasie ta mam się zaniepokoiła, co je, bo nic mu nie dawała. Pokazało rączką małe ślimaczki, z których cześć populacji zlikwidowało przez zżarcie.. Quote
Nutusia Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 O mamo... A może to był w połowie... Francuzik?:evil_lol: Pani z Mińska mocno zapunktowała :) W Mińsku mieszka "moja" Igła... Zdrowiej Sepucha, bo wiesz...:razz: Quote
inka33 Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Dokładnego rapotru o dzisiejszym koo nie będzie! ;) Trochę po 15-tej wybierałam się do sklepu, ale Sepia uznała, że to dobra pora na jej spacerek. :grins: Ojciec się zgodził iść z nami i potem na trochę z nia zostać na skwerku, żebym ja zrobiła szybkie zakupy. W tym czasie właśnie było koo. - Jakie...? - Normalne. - Ale luźne jeszcze...? - Nie, no takie... normalne. :evil_lol: Septolete aktualnie za żarcie chyba by wszystko zrobiło... ;) Ma jeszcze dostawać po trochu, więc dzisiejszą porcję ma podzieloną na 4 porcyjki. W chwilę po opróżnieniu miseczki niucha po całym mieszkaniu, gdzie się coś da zjeść...! Powiem więcej - nawet po całym osiedlu szuka jeścia! Chce dziś na spacerach pożerać stare kanapki i inne "pyszności". Dobrze, że szybkie "e-e" wystarcza, czasem wsparte lekkim pociągnięciem, żeby odpuściła. Ale na dodatkowym wczesnowieczornym wyproszonym spacerku chodzić się z nią nie dało... Jak wyniuchała coś pod śniegiem, to ponoć (był sam TŻ) fikołka zrobiła, żeby tam wrócić...! :-o Powiem Wam w sekrecie, że nawet 10g (!) suchej karmy zjadła szybciutko, ale dokładnie gryząc każde ziarenko... :p [quote name='malagos'](...) W międzyczasie miałam telefon (...) o Sepię - i tu jest fajnie! Będziemy z panią Jagoda w kontakcie, już dzwoniłam do Inki. I jakoś tę wiosnę widać, co? Juz słoneczko jakby świeciło :smile: Buu... No to chyba będę musiała się pospieszyć ze wstawieniem zaległych zdjęć... :p Quote
Nutusia Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Wygłodziło Suczynę to podłe choróbsko, to teraz próbuje nadrobić, a Ty jej wydzielasz ;) Wstawiaj zdjęcia, wstawiaj, nacieszmy się, zanim... :) Quote
inka33 Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 [quote name='Nutusia']Wygłodziło Suczynę to podłe choróbsko, to teraz próbuje nadrobić, a Ty jej wydzielasz ;) Wstawiaj zdjęcia, wstawiaj, nacieszmy się, zanim... :) Przeczytało mi się w pierwszej chwili: "Wygłodziło Suczynę to podłe babsko..." :eek2: Wiesz, po trzydniowej głodówce, jakby chciała to nadrobić hurtem, to ja nie wiem... :shake: Zanim wstawię zdjęcia, to Wam powiem, że opisując Sepciny ogrom wrażeń z Wielkiej Soboty, zapomniałam o czymś... :oops: Otóż, po dojechaniu, Sepciowym obwąchaniu kątów, wybraliśmy się po zakupy, a Maluta została sama w domu na ok. 1,5h. Miała do dyspozycji jedynie sporą łazienkę (widną) ze swoim posłankiem i miseczką z wodą oraz korytarzyk. Troszkę jęczała jak wychodziliśmy, ale nie zwracaliśmy na to uwagi i się uspokoiła. Nie wiem, jak było w międzyczasie, ale jak wrócilismy, to też ciut płakała. Wypuściliśmy ją po chwili, jak przestała. Ale była radocha! :) Tylko posłanko było "prześcielone", ale w sumie, to nie miała tam co zmalować... :p Quote
Mattilu Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Wiem Inko, ze sie przywiazalas do Sepii:calus:, nic tak nie laczy jak wspolnie przezyte ciezkie chwile, ale tak naprawde to dobrze, ze taki dobrze zapowadajacy sie domek objawil :) Quote
malagos Posted April 6, 2013 Author Posted April 6, 2013 a mamy kogoś w tym Mińsku do wizyta p/a? Quote
Mazowszanka13 Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 [quote name='malagos']a mamy kogoś w tym Mińsku do wizyta p/a?[/QUOTE] a enia nie jest z Mińska ? Przynajmniej taki adres ma na przelewach. Quote
terra Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Bardzo się cieszę i trzymam kciuki za wizytę pa. Sepula zdrowiej, musisz być zwarta i gotowa :) Quote
Ziutka Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 [quote name='inka33'] Buu... Inuś...nie smutaj, kolejną sunie w potrzebie Ci znajdziemy :grins: Quote
inka33 Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 [quote name='Ziutka']Inuś...nie smutaj, kolejną sunie w potrzebie Ci znajdziemy :grins: Idź precz, knowaczu przebrzydły! :mad: Groszek jest fajny... :p Quote
Ziutka Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 [quote name='inka33']Idź precz, knowaczu przebrzydły! :mad: Groszek jest fajny... :p A Fifunia sie nie podoba ? Mikrosunia :( Quote
inka33 Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 [quote name='Ziutka']A Fifunia sie nie podoba ? Mikrosunia :( [/QUOTE] Oj, pogadamy przy okazji... :/ Ty weź lepiej powiedz, gdzie te śliczne szeleczki z równie piękną smyczką, hę...? :-o Quote
Ziutka Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 [quote name='inka33']Oj, pogadamy przy okazji... :/ Ty weź lepiej powiedz, gdzie te śliczne szeleczki z równie piękną smyczką, hę...? :-o[/QUOTE] Ano idąąąą i idąąą....yhhh! Quote
M&S Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Ale fajnie, Sepka będzie miała dom i ogródek!!! A ta malizna na "F" jest urocza:) Quote
kcd Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Czy te bidy się nigdy nie kończą? Jedna goni drugą... Quote
M&S Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 [quote name='kcd']Czy te bidy się nigdy nie kończą? Jedna goni drugą...[/QUOTE] Nie wiem, to jest potworne... Quote
kcd Posted April 6, 2013 Posted April 6, 2013 Żeby więcej takich Malagosków po świecie chodziło, co to gminne sterylki potrafią wywalczyć, to byłaby jakaś perspektywa może... Quote
inka33 Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 Sepulinda była dziś na półtoragodzinnym spacerze z Fredem i Gnojkiem...! :multi: Po powrocie zjadła antybiotyk i poranną michę, strudzona padła i śpi. :sleeping: O wrażeniach może najpierw 3 x opowie - będzie obiektywniej. :grins: No i są foty i filmiki!, ale przez cenzurę muszą przejść. :siara: Quote
Ziutka Posted April 7, 2013 Posted April 7, 2013 [quote name='inka33']Sepulinda była dziś na półtoragodzinnym spacerze z Fredem i Gnojkiem...! :multi: Po powrocie zjadła antybiotyk i poranną michę, strudzona padła i śpi. :sleeping: O wrażeniach może najpierw 3 x opowie - będzie obiektywniej. :grins: No i są foty i filmiki!, ale przez cenzurę muszą przejść. :siara:[/QUOTE] Ale Wam zazdraszam spotkania :placz: Freda znam - wiadomo - nie można go nie kochać :loveu: Gnoja jesio poznać musze :mad: tylko zanim się spotkam z 3 x i Gremem to pewnie Gnój, już Gnojem nie bedzie :evil_lol: Cenzure Gosia musi zrobić...normalka :diabloti: Quote
Recommended Posts