Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dobrze, że już lepiej z maluśką.
Mój jeden psiak robił w lecie rzadką kupę z odrobiną krwi, kiedy zeżarł ślimaka.
Ale teraz nie pora ślimakowa.

Posted

Z ogłoszeń terry dostałam mejla, potem sms, potem telefon - wszystko od jednej pani, Jagody. Myślę, ze wygląda to wszystko na dobry domek :)
Pani jest z Mińska. Rzeczowa, ciepła osóbka, z dorosłymi dziećmi. Pies oczywiście do domu, a domek z ogródkiem.

Posted

[quote name='terra']Dobrze, że już lepiej z maluśką.
Mój jeden psiak robił w lecie rzadką kupę z odrobiną krwi, kiedy zeżarł ślimaka.
Ale teraz nie pora ślimakowa.[/QUOTE]

Kiedyś spotkałam znajomą panią z dzieckiem 2-letnim, stanęłyśmy na ulicy i gadałyśmy. Dziecko obok się bawiło na trawniku i coś chrupało. Po jakimś czasie ta mam się zaniepokoiła, co je, bo nic mu nie dawała. Pokazało rączką małe ślimaczki, z których cześć populacji zlikwidowało przez zżarcie..

Posted

O mamo... A może to był w połowie... Francuzik?:evil_lol:

Pani z Mińska mocno zapunktowała :) W Mińsku mieszka "moja" Igła... Zdrowiej Sepucha, bo wiesz...:razz:

Posted

Dokładnego rapotru o dzisiejszym koo nie będzie! ;)

Trochę po 15-tej wybierałam się do sklepu, ale Sepia uznała, że to dobra pora na jej spacerek. :grins:
Ojciec się zgodził iść z nami i potem na trochę z nia zostać na skwerku, żebym ja zrobiła szybkie zakupy.
W tym czasie właśnie było koo.
- Jakie...?
- Normalne.
- Ale luźne jeszcze...?
- Nie, no takie... normalne.
:evil_lol:

Septolete aktualnie za żarcie chyba by wszystko zrobiło... ;)

Ma jeszcze dostawać po trochu, więc dzisiejszą porcję ma podzieloną na 4 porcyjki.
W chwilę po opróżnieniu miseczki niucha po całym mieszkaniu, gdzie się coś da zjeść...!
Powiem więcej - nawet po całym osiedlu szuka jeścia! Chce dziś na spacerach pożerać stare kanapki i inne "pyszności".
Dobrze, że szybkie "e-e" wystarcza, czasem wsparte lekkim pociągnięciem, żeby odpuściła.
Ale na dodatkowym wczesnowieczornym wyproszonym spacerku chodzić się z nią nie dało...
Jak wyniuchała coś pod śniegiem, to ponoć (był sam TŻ) fikołka zrobiła, żeby tam wrócić...! :-o

Powiem Wam w sekrecie, że nawet 10g (!) suchej karmy zjadła szybciutko, ale dokładnie gryząc każde ziarenko... :p

[quote name='malagos'](...) W międzyczasie miałam telefon (...) o Sepię - i tu jest fajnie!
Będziemy z panią Jagoda w kontakcie, już dzwoniłam do Inki.
I jakoś tę wiosnę widać, co? Juz słoneczko jakby świeciło :smile:
Buu...

No to chyba będę musiała się pospieszyć ze wstawieniem zaległych zdjęć... :p

Posted

[quote name='Nutusia']Wygłodziło Suczynę to podłe choróbsko, to teraz próbuje nadrobić, a Ty jej wydzielasz ;)

Wstawiaj zdjęcia, wstawiaj, nacieszmy się, zanim... :)
Przeczytało mi się w pierwszej chwili: "Wygłodziło Suczynę to podłe babsko..." :eek2:

Wiesz, po trzydniowej głodówce, jakby chciała to nadrobić hurtem, to ja nie wiem... :shake:

Zanim wstawię zdjęcia, to Wam powiem, że opisując Sepciny ogrom wrażeń z Wielkiej Soboty, zapomniałam o czymś... :oops:

Otóż, po dojechaniu, Sepciowym obwąchaniu kątów, wybraliśmy się po zakupy, a Maluta została sama w domu na ok. 1,5h.
Miała do dyspozycji jedynie sporą łazienkę (widną) ze swoim posłankiem i miseczką z wodą oraz korytarzyk.
Troszkę jęczała jak wychodziliśmy, ale nie zwracaliśmy na to uwagi i się uspokoiła.
Nie wiem, jak było w międzyczasie, ale jak wrócilismy, to też ciut płakała.
Wypuściliśmy ją po chwili, jak przestała. Ale była radocha! :)

Tylko posłanko było "prześcielone", ale w sumie, to nie miała tam co zmalować... :p

Posted

Wiem Inko, ze sie przywiazalas do Sepii:calus:, nic tak nie laczy jak wspolnie przezyte ciezkie chwile, ale tak naprawde to dobrze, ze taki dobrze zapowadajacy sie domek objawil :)

Posted

[quote name='Ziutka']Inuś...nie smutaj, kolejną sunie w potrzebie Ci znajdziemy
:grins:
Idź precz, knowaczu przebrzydły! :mad:
Groszek jest fajny...
:p

Posted

[quote name='Ziutka']A Fifunia sie nie podoba ? Mikrosunia :(
[/QUOTE]
Oj, pogadamy przy okazji... :/

Ty weź lepiej powiedz, gdzie te śliczne szeleczki z równie piękną smyczką, hę...? :-o

Posted

[quote name='inka33']Oj, pogadamy przy okazji... :/

Ty weź lepiej powiedz, gdzie te śliczne szeleczki z równie piękną smyczką, hę...? :-o[/QUOTE]
Ano idąąąą i idąąą....yhhh!

Posted

Żeby więcej takich Malagosków po świecie chodziło, co to gminne sterylki potrafią wywalczyć, to byłaby jakaś perspektywa może...

Posted

Sepulinda była dziś na półtoragodzinnym spacerze z Fredem i Gnojkiem...! :multi:
Po powrocie zjadła antybiotyk i poranną michę, strudzona padła i śpi. :sleeping:

O wrażeniach może najpierw 3 x opowie - będzie obiektywniej. :grins:

No i są foty i filmiki!, ale przez cenzurę muszą przejść. :siara:

Posted

[quote name='inka33']Sepulinda była dziś na półtoragodzinnym spacerze z Fredem i Gnojkiem...! :multi:
Po powrocie zjadła antybiotyk i poranną michę, strudzona padła i śpi. :sleeping:

O wrażeniach może najpierw 3 x opowie - będzie obiektywniej. :grins:

No i są foty i filmiki!, ale przez cenzurę muszą przejść. :siara:[/QUOTE]
Ale Wam zazdraszam spotkania :placz:
Freda znam - wiadomo - nie można go nie kochać :loveu:
Gnoja jesio poznać musze :mad: tylko zanim się spotkam z 3 x i Gremem to pewnie Gnój, już Gnojem nie bedzie :evil_lol:
Cenzure Gosia musi zrobić...normalka :diabloti: