danyww Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Ta cisza jest straszna... .. i te mrozy.:shake: Quote
ewunian Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Napisałam na FB do Kasi Pisarskiej. Powoli trzeba uderzać w ogólnopolskie media... Quote
Energy Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Jeśli nie udało mu się gdzieś schować przed mrozem to nie wiem :shake: jak na złość takie mrozy:( Quote
dorobella Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 26 luty ucieka z DT w Żernikach 28 luty podobny pies widziany rano w Kamieńcu podobny pies widziany w Szałszy (inny, z dłuższą sierści-mniejszy, przyjazny)) 1 marzec podobny pies widziany w Świętoszowicach podobny pies widziany obok kościoła w Żernikach 2 marzec podobny pies widziany w Kamieńcu (od kilku dni) podobny pies widziany obok kina Kosmos w Katowicach podobny pies widziany w Świętoszowicach 3 marzec podobny pies widziany w Kamieńcu podobny pies widziany w Sobiszowicach ul.Mastalerza 4 marzec podobny pies widziany na ul. Witosa w Reptach Śląskich podobny pies widziany w Kamieńcu podobny pies widziany w Maciejowie 5 marzec podobny pies widziany w Starych Tarnowicach okolice szpitala nr 3 (takiego psa widział też uczeń) 6 marzec podobny pies wdziany w Kamieńcu podobny pies widziany w okolicy szpitala nr 3 (chłopak na przystanku twierdził, ze to nie Drops) podobny pies widziany w Zabrzu , w okolicy salonu VW podobny pies widziany w Czekanowie podobny pies widziany w Zbrosławicach 7 marzec podobny pies widziany w Zbrosławicach podobny pies widziany w Żernikach (pies sąsiadów z DT) 8 marzec podobny pies widziany na ul.Nakielskiej w Tarnowskich Górach 9 marzec podobny pies widziany w Bojkowicach obok szybu podobny pies widziany w Kamieńcu 10 marzec podobny pies widziany na os.Kopernika w Zabrzu 11 marzec 2 mmsy podobnego z Tarnowskich Gór ( ale to nie Drops) podobny pies widziany w Tworogu podobny pies widziany na ul.Pyskowickiej w Starych Tarnowicach 12 marzec podobny pies widziany koło szpitala nr 3 w Starych Tarnowicach (wiemy, że to Kuba) 13 marzec podobny pies widziany z czerwoną obrożą w Świętoszowicach 14 marzec podobny pies widziany z czerwoną obrożą w Świętoszowicach podobny pies widziany w Przezchlebiu 15 marzec podobny pies widziany w Krupskim Młynie 16 marzec podobny pies widziany w Boniowicach podobny pies widziany w Krupskim Młynie podobny pies widziany w Żyglinku 19 marzec podobny pies widziany w Łubkach, na drodze z Kamieńca do Wielowsi, widywany jest tam od kilku dni 19 marca podobny pies widziany w Miedarach Ten widziany w Łubkach, Miedarach- to może być ten psiak z Kamieńca, lub ten ze Zbrosławic, może, ale nie musi. pinczerka_i_Gizmo napisał(a):Mam nadzieję, że golddigga dotarła już z powrotem bo jak dzwoniłam do niej to ciągle jeździła... złota kobieta... Zula, golddigga, naprawdę ogromnie Wam dziękujemy za dzisiejszą akcję! Jesteście niesamowite! Wiemy, że Drops żyje, to najważniejsze :( i w końcu wiemy, że to na 100% on!!! Boże Dropsiku daj sobie pomóc... :( W ciągu dnia miałam jeszcze dwa sygnały, podsumujmy: 1. 11.03. Drops widziany w Tworogu w ciągu dnia. 2. Wczoraj 15:00 Drops widziany w tej miejscowości niedaleko Wielowsi 3. Wczoraj 20:00 Drops widziany w Krupskim Młynie przy rondzie. Również wczoraj o 21:00 facet widział go przy poczcie w Krupskim Młynie (dziś wysłał mi sms). 4. Dzisiaj rano koleżanka Zuli widziała Dropsa idąc na pogrzeb -> Potem Karolinka z tatą na przystanku. 5. W międzyczasie ok.11:00 dzwoni Pan, iż widzi Dropsa przy restauracji Słoneczna w Krupskim Młynie. Niestety ucieka w stronę lasu... 6. Dzisiaj ok.15:00 pisze Pani - widzi Dropsa w Miasteczku Śląskim - Zyglinek koło stacji Shell - przy drodze leśnej, która prowadzi do Kalet, na trasie Miasteczko Śl.-Częstochowa. Plus, że krąży po tym samym obszarze od kilku dni. Minus - ciągle się przemieszcza, wystraszył się dziś pogoni w Krupskim Młynie i poleciał znów na południe, w stronę Miasteczka Śląskiego. Podsumowując... Jest OGROMNA NADZIEJA... Ale wciąż niewielkie szanse na złapanie :( Jako, że jesteśmy daleko... Ciotki, w razie telefonu w sprawie Dropsa - do kogo mogę dzwonić??? Quote
golddigga Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Cały czas myślę o biedaku...:-( Przepadł bez śladu, nie wiadomo co tu robić, czyżby pozostało tylko czekać...?:placz: Quote
inka33 Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Dropiaty, pokaż się wreszcie! :modla: :kciuki: Quote
margoth137 Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 cały czas mam nadzieje!! Dropsik wracaj!! Quote
aska64 Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 I nic,nawet najmniejszego sygnału ? Chłopaku gdzie ty jesteś, znów termometr spada w dół :( - wytrzymaj i pokazuj się słyszysz tyle ciotek czeka na sygnał. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 dorobella, dziękuję za świetne zestawienie miejsc, w których widziany był Drops!!! Jak widać ostatni konkretny sygnał to 16 marca. Ostatni w ogóle 19 marca. Od 4 dni, a w zasadzie to od tygodnia kompletna cisza... Boję się najgorszego... U nas dziś -10st :( Quote
ania shirley Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Boniowice i Łubki są blisko Kamieńca, a pan podobny do "Jożina z bażin" , który lapał kamienieckiego psa, mówił , że on sie tu plata. Pan też sie plątał- to inna sprawa. Ale myśla , że w tych trzech miejscowoscich był ten sam pies- z Kamieńca. Quote
ewunian Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Justyna, a ile czasu nie było wiarygodnego sygnału o Dropsie, aż do tego o "brudnym psie z pomarańczową obrożą" który wszystkim dał tak ogromną nadzieję? Zawsze to ona umiera ostatnia. Jak już pisałam, trzeba powoli zacząć uderzać w ogólnopolskie media. Napiszcie może jeszcze do Kasi Pisarskiej, spróbujcie ją przekonać by wspomniała w programie o Dropsiku... nawet te głupie pół minuty w ogólnopolskim programie da wiele. Po tym jak wkleiła info na swój fanpage, po 15 minutach było 20 udostępnień... Dropiaty, gdybyś wiedział jak się tu o ciebie martwią... Quote
zula131 Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Jesoo, jest tak zimno, że nie dało się okien myć - zamarzały. Mogłeś doopkę grzać już dawno, co Ci odbiło, Dropsie, że zwiałeś? :( Quote
dorobella Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 ania shirley napisał(a):Boniowice i Łubki są blisko Kamieńca, a pan podobny do "Jożina z bażin" , który lapał kamienieckiego psa, mówił , że on sie tu plata. Pan też sie plątał- to inna sprawa. Ale myśla , że w tych trzech miejscowoscich był ten sam pies- z Kamieńca. Można przyjąć, że Boniowice, Łubki, Kamieniec, Zbrosławice, Miedary- to te psy, które się tam błąkają. Okolice szpitala nr 3 w Starych Tarnowicach- to pies, który mieszka w domku obok szpitala, staruszek Kuba. Jeszcze wcześniej kilka sygnałów okazało się fałszywych. Wszędzie napisałam podobny- dopóki się nie potwierdzi na 100%, że to Drops. Pogoda jest paskudna :( Pamiętam jak jakiś czas temu w budzie zamarzł pies, bo był źle karmiony. Dzisiaj weszłam na jakiś wątek psów za TM i suczka, która wychudzona została odebrana z interwencji- została uśpiona przez weta- powód rzwekomo parwo...akurat :/ Mnie martwią myśliwi :( Prawo sobie, a wiemy jak jest. Quote
ewu Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 W lecznicach nawet pół karteczki nikt nie oderwał..:( Na głównej ulicy Gliwic i na Wieczorka też są plakaty... Quote
ewu Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 zula131 napisał(a):Jesoo, jest tak zimno, że nie dało się okien myć - zamarzały. Mogłeś doopkę grzać już dawno, co Ci odbiło, Dropsie, że zwiałeś? :( Umyłam dzisiaj... Cały czas patrzę na termometr, kurcze gdzie on jest ...???????????:( Quote
ewu Posted March 23, 2013 Posted March 23, 2013 Co on je, czy podchodzi do gospodarstw... Zimno,głodno...:( Dropsiu wracaj!!!! Quote
Nadziejka Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Dropsiku sciskam ogromnie za ciebie-znajdz sie serdunko:modla::glaszcze: Quote
Ikusia Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Ja również czekam na dobre wiadomości:( i nic... Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Ewunian, dziękuję za kontakt z Katarzyną Pisarską, byłoby świetnie gdyby zainteresowała się tematem, widziałam, że z jej profilu było ponad 150 udostępnień plakatów dotyczących Dropsa... Niestety bez pieniędzy ciężko dotrzeć do dużych mediów, jak pisałam do gliwickich rozgłośni radiowych z prośbą o radiowe ogłoszenie, to od wszystkich otrzymałam odmowę z informacją, że udostępnią tylko na www/facebooku. A co dopiero ogólnopolskie... :( Quote
ewunian Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Dlatego pluję się w brodę, że nie skontaktowałam się z "Psimi Adopcjami" od razu... Dropsik... pokaż się... Quote
aska64 Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 :( no gdzie ty jesteśśśśśśśśś, u mnie dziś rano -17 stopni Quote
b-b Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Zaglądam tu często z nadzieją, że Wasze, za które wciąż trzymam kciuki starania w końcu przyniosą upragniony efekt. Niestety Dropsik chowa się tak skutecznie, że nie można go odnaleźć :( Quote
bela51 Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Strasznie smutny ten wątek. Co prawda tli sie jeszcze iskierka nadziei, ale coraz mniejsza. Drops przemieszcza sie po tak wielkiim terenie, ze poszukiwania są bardzo utrudnione, chocby poszukujących bylo nawet 5 razy wiecej.:-( I jeszcze ta przekleta zimowa pogoda... Quote
Mattilu Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 ja tez zagladam i ciagle czekam, ze jednak sie znajdzie... Quote
Recommended Posts