aska64 Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 (edited) [quote name='madziakato']Co 2-3 dni przeglądam wszystkie schrony jakie przychodzą mi do głowy- Katowice, Sosnowiec, Jastrzębie zdrój, Opole,Miedary, TG, Gliwice, ale najbardziej boję się takich Wojtyszek np..... regularnie patrzę też na ogłoszenia prywatne[/QUOTE] ja to samo robię na jednym z ogłoszen i to było w ok.Krupskiego Młyna była taka rada kopiuję: "tak mi wpadło do głowy, że może jak ktos z Waszych znajomych dysponuje cb radiem - to mozna by puścic kilka informacji w eter to kierowcy by sie przyglądali czy nie kręci sie koło drogi .. pewnie buszuje gdzies w okolicy skąd zwiał - wiec w ten sposób zwiększymy szanse na jego odnalezienie - psiak się odnalazł " ,ma ktoś CB radio albo ktoś z znajomych może warto jeszcze z tego pomysłu skorzystać Edited April 3, 2013 by aska64 Quote
madziakato Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='aska64']ja to samo robię na jednym z ogłoszen i to było w ok.Krupskiego Młyna była taka rada kopiuję: "tak mi wpadło do głowy, że może jak ktos z Waszych znajomych dysponuje cb radiem - to mozna by puścic kilka informacji w eter to kierowcy by sie przyglądali czy nie kręci sie koło drogi .. pewnie buszuje gdzies w okolicy skąd zwiał - wiec w ten sposób zwiększymy szanse na jego odnalezienie - psiak się odnalazł " ,ma ktoś CB radio albo ktoś z znajomych może warto jeszcze z tego pomysłu skorzystać[/QUOTE] To jest świetny pomysł!!! Kto ma CB radio? Aha, bardzo proszę - jeśli ktoś wie- j akie schrony jesczze warto sprawdzać, żeby tu napisać- napewno bedę sprawdzać! Quote
Kama79 Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='madziakato']Co 2-3 dni przeglądam wszystkie schrony jakie przychodzą mi do głowy- Katowice, Sosnowiec, Jastrzębie zdrój, Opole,Miedary, TG, Gliwice, ale najbardziej boję się takich Wojtyszek np..... regularnie patrzę też na ogłoszenia prywatne-np. znalazłam psa, błąka się pies. narazie cisza,nic.... ale będę to robić dopóki on się nie znajdzie!!![/QUOTE] To jesteśmy we dwie... Quote
madziakato Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Nie zgadza mi sie pare rzeczy, przede wszystkim wiek ale rzućcie okiem, dla pewności, proszę:znaleziony 10.03.13. http://www.otoz-tarnow.pl/index.php/aktualnosci Quote
Lili8522 Posted April 3, 2013 Author Posted April 3, 2013 [quote name='madziakato']Nie zgadza mi sie pare rzeczy, przede wszystkim wiek ale rzućcie okiem, dla pewności, proszę:znaleziony 10.03.13. http://www.otoz-tarnow.pl/index.php/aktualnosci Nie... to nie on :-( Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='madziakato'] Aha, bardzo proszę - jeśli ktoś wie- j akie schrony jesczze warto sprawdzać, żeby tu napisać- napewno bedę sprawdzać![/QUOTE] Ja robiłam ostatnio listę: Cieszyn Gliwice Miedary Bytom Ruda Śląska Zabrze Katowice Chorzów Sosnowiec Częstochowa Mysłowice Rybnik Tychy Olkusz Racławice Jastrzębie-Zdrój Łódź Wieluń Lubliniec Opole Kędzierzyn-Koźle Żory - punkt zatrzymań bezdomnych zwierząt Myszków Quote
madziakato Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Ja robiłam ostatnio listę: Cieszyn sprawdziłam dzis Gliwice Miedary Bytom Ruda Śląska Zabrze Katowice sprawdziłam Chorzów Sosnowiec sprawdziłam Częstochowa Mysłowice Rybnik Tychy sprawdziłam dzis Olkusz- brak strony www? Racławice Jastrzębie-Zdrój sprawdziłam dziś Łódź Wieluń Lubliniec Opole- sprawdziłam dziś Kędzierzyn-Koźle- sprawdziłam dziś Żory - punkt zatrzymań bezdomnych zwierząt Myszków[/QUOTE]- w zasadzie to schron już nie istnieje!gdzie wywożą psy??? Quote
madziakato Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='madziakato']- w zasadzie to schron już nie istnieje!gdzie wywożą psy???[/QUOTE] dotyczy schroniska w Myszkowie. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Tam funkcjonuje Fundacja Do Serca Przytul Psa i to z nimi kontaktowałam sie w sprawie Dropsa. Muszą mieć jakiś wgląd w to, jakie psiaki są wyłapywane bo dostałam odpowiedź, że jak coś będa wiedziec to dadzą znać. Dopiero teraz zauważyłam, że schronisko zostało zamknięte. Quote
madziakato Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Tam funkcjonuje Fundacja Do Serca Przytul Psa i to z nimi kontaktowałam sie w sprawie Dropsa. Muszą mieć jakiś wgląd w to, jakie psiaki są wyłapywane bo dostałam odpowiedź, że jak coś będa wiedziec to dadzą znać. Dopiero teraz zauważyłam, że schronisko zostało zamknięte.[/QUOTE] Tak tak masz rację. Sprawdziłam jeszcze- Kędzierzyn Koźle, Nysa(brak www, ale mają FB), Mysłowice, Oświęcim, Tarnów, Racibórz, Cieszyn, Bytom. Na razie muszę spadać ale wieczorem postaram się sprawdzić resztę z listy-do końca. I tak trzeba sprawdzać regularnie, mając nadzieje, że siedzi... Oj chłopaku....:placz: Quote
madziakato Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 I tak myślę, że na razie się skupię na dwóch województwach- śląskie i opolskie, choć i małopolskie trzeba brać pod uwagę.... Quote
ewunian Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Olkusz mam w subskrypcjach (wątek na Dogo) ostatnio były tam nowe zdjęcia psów, Dropiatego nie widziałam. Trzeba też brać pod uwagę, że niektóre gminy mogą mieć podpisaną umowę ze schroniskami nawet na północy Polski... Quote
inka33 Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Dropsiu, pamiętam, trzymam kciuki nieustająco! Quote
zula131 Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Przypuszczam, że Dropsik nie udał się w opolskie -golddigga oplakatowała Kielczę, Żędowice, część Zawadzkiego. Nie było stamtąd żadnego sygnału, a musiałby chyba przechodzić przez te miejscowości... Albo został w lesie, albo udał się w kierunku, gdzie, niestety, nie ma plakatów... :( Quote
madziakato Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='zula131']Przypuszczam, że Dropsik nie udał się w opolskie -golddigga oplakatowała Kielczę, Żędowice, część Zawadzkiego. Nie było stamtąd żadnego sygnału, a musiałby chyba przechodzić przez te miejscowości... Albo został w lesie, albo udał się w kierunku, gdzie, niestety, nie ma plakatów... :([/QUOTE] Ja też obstawiam rejony początkowe.... ale sprawdzić nie zaszkodzi, ale takie mam przeczucie że jednak nie wędruje tylko ma gdzieś tam swoją kryjówkę. Quote
madziakato Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Ja robiłam ostatnio listę: Cieszyn Gliwice Miedary Bytom Ruda Śląska Zabrze Katowice Chorzów Sosnowiec Częstochowa Mysłowice Rybnik Tychy Olkusz Racławice Jastrzębie-Zdrój Łódź Wieluń Lubliniec Opole Kędzierzyn-Koźle Żory - punkt zatrzymań bezdomnych zwierząt Myszków[/QUOTE] Prawie wszystkie już sprawdziłam, ale tam Dropsia nie ma:shake: Quote
madziakato Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='Angi']w Zabrzu go nie ma..,[/QUOTE] Dziewczyny, jak myślicie , co należy zrobić jeszcze? Quote
madziakato Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 A np. leśnicy z tego rejonu?(gdzie jest pewność, że to był na pewno on) Quote
madziakato Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='aska64']to jest nieprawdopodobne zero sygnału gdzie on się zaszył -albo siedzi biedak gdzieś w schronie ,teraz czytałam facet odzyskał psa po 3 latach z Wojtyszek miał czip ale niestety nie odczytano go,dopiero jakas inna fundacja chyba Medor przejmowała teraz te biedne psiaki i już jest grzeje dupkę w swoim domu,tak że nie należy ufać schronom na słowo a Wojtyszki również obsługują te tereny po których Drops się porusza :( Dropsikkkkkkkkkk[/QUOTE] A czy jest na dogo ktoś kto ma wstęp do Wojtyszek? bo ze stronki www sie nie dowiemy niczego. Quote
madziakato Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 Sygnały ucichły dość nagle z tego co dobrze kojarzę - albo został złapany albo coś mu się stało... Quote
angineuuka Posted April 3, 2013 Posted April 3, 2013 [quote name='madziakato']Sygnały ucichły dość nagle z tego co dobrze kojarzę - albo został złapany albo coś mu się stało...[/QUOTE] Albo pobiegł w miejsce gdzie nikt o nim nie słyszał.. :/ Quote
aska64 Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Ja robiłam ostatnio listę: Cieszyn Gliwice Miedary Bytom Ruda Śląska Zabrze Katowice Chorzów Sosnowiec Częstochowa Mysłowice Rybnik Tychy Olkusz Racławice Jastrzębie-Zdrój Łódź Wieluń Lubliniec Opole Kędzierzyn-Koźle Żory - punkt zatrzymań bezdomnych zwierząt Myszków[/QUOTE] jeszcze do tej listy można dopisać schronisko w Jamrozowiżnie gmina Kłomnice koło Częstochowy (gminne schronisko dla zwierząt 'As' )no i wiele takich małych gminnych punktów przetrzymań psiaków o których mało wiemy -mnie już oczy wysiadają od przeglądania internetu Dropsiu zlituj się - chciałabym wierzyć w to że go ktoś przygarnął,że ktoś miał serce dla biedaka Quote
madziakato Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 [quote name='aska64']jeszcze do tej listy można dopisać schronisko w Jamrozowiżnie gmina Kłomnice koło Częstochowy (gminne schronisko dla zwierząt 'As' )no i wiele takich małych gminnych punktów przetrzymań psiaków o których mało wiemy Sprawdzałam, oprócz tego jeszcze Piotrków Trybunalski , Radomsko. Nic. Patrzyłam też na Wojtyszkach- ale nie ma żadnych przyjęć z marca br- przynajmniej tak wynika ze strony(lub po prostu nie podali info). Podaje tez linka do tej właśnie stronki-widnieje na nich psiak powiedzmy sobie podobny ale zdjęcie jest z daleka.... I nie wiadomo kiedy było robione... Quote
madziakato Posted April 4, 2013 Posted April 4, 2013 http://hotelzwierzat.com/zdjecia/268333715b14.jpg Quote
Recommended Posts