Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jako, że forum nie działało to informuję, że wczoraj był jeden telefon - z miejscowości Łubki na drodze między Kamieńcem a Wielowsią. Pani widziała go ok.16:00 i twierdzi, że widuje go od kilku dni. Duży brudny pies z obrożą, jak z plakatu... Tylko to ok.20km od Krupskiego Młyna, czyżby robił sobie takie dalekie wycieczki tam i z powrotem??

Posted

To by znaczyło że ten rejon Kamieńca,Boniowic,Zbrosławic jest jego oazą a do Krupskiego Młyna robi sobie wypady do "restauracji",tylko taki kawał drogi :(

Posted

Może poprosić tę Panią, żeby powystawiała mu tam jakieś jedzonko, które nie zamarza. On się chyba przemieszcza m.in. w poszukiwaniu pożywienia. Jakby poczuł, że tutaj się naje, może zostałby na dłużej i dałoby się go w końcu przydybać...

Posted

Mnie tez się wydaje oswajanie z żarełkiem z człowiekiem tylko kto się tego podejmnie jak większość zapewne przegania biedaka,tu potrzeba ludzi ,trzeba zwołać cioteczki z Zabrza, Gliwic i okolic w jeden dzień tylko jak się okaże że on np zrobił sobie wyskok.Tam musi być osoba która zacznie się mu dobrze kojarzyć.Wiem,wiem fajnie się pisze a realia inne :(

Posted

Najgorsze, że choćby cioteczki z TG czy Gliwic na miejsce mają co najmniej 20 minut drogi. Jak wiadomo - Drops to pies widmo, ktoś dzwoni, my jedziemy na złamanie karku, poszukiwania trwają kilka godzin a on znika... :( I niestety rzadko pokazuje się dwa razy w tym samym miejscu.... :(

Pod warunkiem, że sygnały sa wiarygodne...

Posted

To przepraszam:(
Porównywałam zdjęcia,miałam wątpliwości ale te uszy mnie właśnie zmyliły...wzięłam poprawkę na umorusanie itd.
Tak bardzo Wam współczuję dziewczyny .I Dropsowi też.
Ale głęboko wierzę, że on się znajdzie.
Jestem na wątku codziennie , myślę o nim i owas często...
W Bytomiu zawiesiłam dwa plakaty, jak tam będę dowieszę jeszcze(nieststy jestem raz na 2-3tygodnie).
Nie traćcie nadziei,uda się!

Posted

madziakato, serdecznie dziękuje za czujnosc, to również bardzo dużo!!! :)
Psiak z ogłoszenia jest ewidentnie starszy bo ma siwą mordkę, jest tez bardziej brązowy/bury niż czarny (na pysiu i łaty). Drops dodatkowo jest dropiaty - czyli w ciapki. Ma też cieńsze futerko.

Poza tym pewnie gdybym zobaczyła takiego psa na ulicy to dzwoniłabym na ogłoszenie, że to Drops...

Dlatego tak ważne by było, aby w końcu pokazał się NAM na oczy :(

Posted

Mam wątpliwości, czy w tej miejscowości Łubki, to Drops. Skoro Pani widuje tego pieska od kilku dni, a jednoczesnie jest widziany w Krupskim Młynie 20 km dalej, to by tak trochę znaczyło, jakby był w dwóch miejscach naraz. Wiadomo mógł pokonywać takie odległości, tylko czy pies, który działa przecież instynktownie, traciłby tak dużo energii na takie podróże tam i spowrotem, kiedy z pewnością nie jest w stanie tej energii odzyskać, bo aż tyle jedzenia napewno nie znajduje...:roll: sama nie wiem, ciągle o tym myśle...biedny Dropsik :-(

Wiecie, ze w sobotę w nocy temperatura ma spaść do -16!!! Jak on sobie da rade? :placz:

Posted

W końcu jestem już w domu. Co prawda miałam sms-a jakiś czas temu od dziewczyn z info, że Drops nadal na wolności, ale powiem szczerze, że zaglądając teraz na wątek liczyłam na to, że przeczytam, że Dropsik grzeje już dupke w domu...

Posted

golddigga, nie mamy tez 100% pewności, że w Krupskim Młynie był Drops.

Przypominam jak Ewu z Anią Shirley były pewne, że to Drops w Kamieńcu, a okazał się innym psiakiem. Dopóki, ktoś z nas Dogomaniaków po poznaniu dokładnego opisu Dropsa go nie zobaczy to NIGDY nie mamy 100% pewności... :(
Zwłaszcza, że opisy psiaka z Krupskiego Młyna i Zyglinka/Łubek są identyczne... :(

Posted

A może ktoś byłby w stanie pomóc nam przesyłając nowe plakaty Dropsa w formie elektronicznej do różnych gazet/portali/fundacji pro-zwierzęcych na Śląsku oraz w woj.opolskim z informacją, że nadal go szukamy?

Mnie brakuje czasu, mój psiak od kilku dni ma potworne problemy ze zdrowiem i po prostu nie jestem w stanie tego ogarnąć :(

Z nadleśnictw powiadomiłam tylko Nadleśnictwo Lubliniec i Zawadzkie...

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
A może ktoś byłby w stanie pomóc nam przesyłając nowe plakaty Dropsa w formie elektronicznej do różnych gazet/portali/fundacji pro-zwierzęcych na Śląsku oraz w woj.opolskim z informacją, że nadal go szukamy?

Mnie brakuje czasu, mój psiak od kilku dni ma potworne problemy ze zdrowiem i po prostu nie jestem w stanie tego ogarnąć :(

Z nadleśnictw powiadomiłam tylko Nadleśnictwo Lubliniec i Zawadzkie...

Justyna, podeślij mi linka z plakatem na PW, załatwię to najszybciej jak to możliwe :)