fona Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='Raczyna']z całym szacunkiem do wszystkich, ale takich właścicieli to mam w bardzo głębokim poważaniu, aż gdzieś przy dwunastnicy wie że pies się boi, to go nie upilnuje, a później płacz i zgrzytanie zębów piesek kochany i nie wyobrażamy sobie życia bez niego bla bla bla, ale kuźna 15 zeta na chipa nie łaska, co? jak widzę po sylwestrze te pogłupiałe psy biegające wszędzie to mi się nóż w kieszeni otwiera już pomijam że kumpel zrobił z tego dochodowy interes- wyłapuje i kasuje nagrody za znalezienie, w tym roku nazbierał ponad 1000, nie chciał się przyznać ile psów miał w domu[/QUOTE] Ciekawe, co kolega robi z psami, których nikt nie szuka... Perła, obyś to była ty!... Quote
Raczyna Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='fona']Ciekawe, co kolega robi z psami, których nikt nie szuka... [/QUOTE] on nie łapie każdego po psach widać że zadbane, czasem w obróżkach, wiadomo że uciekły z domu bo ktoś ich nie przypilnował, nie dał tabletki na uspokojenie, albo wywinęły się na spacerze i tak jest co roku w sumie zaczęło się ode mnie, gdy w czasie jednego sylwestra, gdy wyszliśmy przed budynek, napatoczył się na nas doberman, biegł na oślep, capnęliśmy go nie zdążyliśmy się nawet dobrze zastanowić co z nim zrobić, gdy po uliczkach zaczęli jeździć jego właściciele i go szukać blachara i cwaniak w dresie, miałam duże opory oddać im psa bo widać było że pies potrzebny dresowi do szpanu na odchodnym laska wcisnęła kumplowi jakiś rulonik i wyszło na to, że impreza sylwestrowa się zwróciła opowiedziałam to kumplowi i tak się toczy szkoda że bierze te psy tylko sylwestrowe i nie chce innego, na stałe :/ Quote
Raczyna Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 poza tym laski, jeszcze jedna kwestia jeśli to ona, to sterylizujemy? Quote
kiyoshi Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 trzymam kciuki żeby to była Perła!! dla pieska najcudowniej jest wrócić do domu!!!! własnego..... kiedy będzie coś wiadomo??? z tego co pamiętam Afra miała dzisiaj jechać do hoteliku??? Quote
paula_t Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Widziałam to ogłoszenie wcześniej w internecie, ale wydało mi się mało prawdopodobne, bo to jednak sporo kilometrów jest plus nie za bardzo Afra jest podobna do tego psiaka ze zdjęcia:shake: Być może się mylę, bo jest zarośnięta i zaniedbana na ten moment....No nic, zobaczymy... Quote
Raczyna Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='kiyoshi']trzymam kciuki żeby to była Perła!! dla pieska najcudowniej jest wrócić do domu!!!! własnego..... [/QUOTE] no... wczoraj pomyślałam, że psy są jak dzieci alkoholików dziecko alkoholika kocha swoich rodziców, nawet jeśli ci sprzedaliby to dziecko za butelkę wódki, nie dbali o nie, porzuciliby, znęcali się nad nim z psami jest tak samo nawet jeśli jest źle, one nadal są wierne wiemy czy Afra reaguje na to drugie imię? Quote
Pysia Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='Raczyna']poza tym laski, jeszcze jedna kwestia jeśli to ona, to sterylizujemy?[/QUOTE] Jeżeli Afra to Perła to nie ma prawa jej wysterylizować bez zgody właścicieli. Quote
Ada-Vebby Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Narazie to chyba należy odpuścić temat steryilzcji skoro sunia nie jest jeszcze w pełni sił,nie porusza się całkiem normalnie..,myślę ,że za jakiś czas przydałaby się jeszcze jedna wizyta kontrolna u Veta .Osobiście,nie jestem optymistką,że to jest ta poszukiwana sunia,obym się myliła :( Quote
kiyoshi Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='Ada-Vebby']Narazie to chyba należy odpuścić temat steryilzcji skoro sunia nie jest jeszcze w pełni sił,nie porusza się całkiem normalnie..,myślę ,że za jakiś czas przydałaby się jeszcze jedna wizyta kontrolna u Veta .Osobiście,nie jestem optymistką,że to jest ta poszukiwana sunia,obym się myliła :([/QUOTE] Aduś...a mi się wydaje, że szansę są spore, że to nasza Afra... trzymam za to z całych sił kciuki!!!! Quote
bela51 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 A kiedy ta Pani przyjedzie ? Ja juz bym tam była na jej miejscu. Quote
Gabi79 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Też jestem ciekawa kiedy pani przyjedzie i czy Afra to Perełka??? Quote
Martika&Aischa Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='bela51']A kiedy ta Pani przyjedzie ? Ja juz bym tam była na jej miejscu.[/QUOTE] ...tym bardziej że odległość żadna ......czekam na wieści i nie tracę nadziei że to właśnie Perełka. Quote
dorobella Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Macie na myśli to ogłoszenie ? [url]http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znaleziono/slaskie-katowice/zaginela-suczka-446437410[/url] Quote
monika083 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='dorobella']Macie na myśli to ogłoszenie ? [URL]http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znaleziono/slaskie-katowice/zaginela-suczka-446437410[/URL][/QUOTE] tak ,to jest to Quote
dorobella Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Dla mnie to są dwa różne psy :roll: Quote
Mysza2 Posted February 24, 2013 Author Posted February 24, 2013 Rozmawiałam z Panią Gosią, Pani od Perełki ma przyjechać koło 17-tej. Afra na imię Perła nie reaguje, ale zobaczymy Quote
Ada-Vebby Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='bela51']A kiedy ta Pani przyjedzie ? Ja juz bym tam była na jej miejscu.[/QUOTE] Dokładnie tak samo myślę ,ale...poczekajmy. Quote
Gosia6 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Niestety :( to nie ona :(. Pani powiedziala ze jest bardzo podobna... Mialam wrazenie ze Pani nie byla pewna czy to jej Perelka. Ale nie reagowala na imie i uznala ze to nie ona :(. Quote
Martika&Aischa Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='Gosia6']Niestety :( to nie ona :(. Pani powiedziala ze jest bardzo podobna... Mialam wrazenie ze Pani nie byla pewna czy to jej Perelka. Ale nie reagowala na imie i uznala ze to nie ona :(.[/QUOTE] ech...przykro :( pojawiła się iskierka nadziei i zgasła ......... Quote
fona Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Pies by rozpoznał swoją panią, nawet gdyby pani miała z tym problem. No szkoda :( Quote
dorobella Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Dla mnie od początku były to dwa różne psy, trochę mnie to dziwi, iż pani po zdjęciu nie poznała, że to nie jej Perła. Quote
kiyoshi Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='fona']Pies by rozpoznał swoją panią, nawet gdyby pani miała z tym problem. No szkoda :([/QUOTE] to prawda:( pies by ją rozpoznał... moim zdaniem były podobne i dobrze, że Pani przyjechałą, aby rozwiać wszelkie wątpliwości.... biedna Perełka, biedna Afra, biedna Pani:( to kiedy Afra jedzie do hoteliku??? Quote
Recommended Posts