ARKA Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 W dzisiejszym SE jest, moze ktos potrafi to umiesci, ja nie:shake: http://www.se.com.pl/se/paper.jsp?place=topMenu&news_cat_id=-1&layout=0&nr=006 Quote
_beatka_ Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 nie umiem niestey zamieszczać:roll: dziewczyny a na internecie są jakieś filmy, relacje z ligity?to co pokazywali w tv?jak tak to macie może linki? Quote
Kora Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Tu art z SE http://www.se.com.pl/se/index.jsp?place=subSpecial&news_cat_id=40&news_id=138388&scroll_article_id=138388&layout=1&page=text&list_position=1 Quote
_beatka_ Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 super, SE dużo ludzi czyta, może ktoś pomoże Quote
avii Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Dom zmienił się w piekło Przytulisko w Małej Ligocie miało pomagać czworonogom To miało być przytulisko dla zwierząt. Azyl, w którym zwierzaki miały godnie żyć. Tymczasem schronisko w Małej Ligocie koło Oleśnicy na Dolnym Śląsku zamieniło się w umieralnię. Psy zagryzały się nawzajem. Obrońcy praw zwierząt przez przypadek natknęli się na to upiorne miejsce. Chcieli ratować psy, ale one umierały im na rękach. Koło przytuliska walają się psie kości i szczątki zwierząt. Czworonogi musiały przeżywać koszmar. Trafiały tam psy z kilkunastu gmin. Schronisko założyła przed ośmioma laty Marzena S. Z początku radziła sobie dobrze. Z czasem psów przybywało. Mieszkańcy mówią, że kobieta zaczęła pić i nie interesowała się psami. Niedawno z urazem kręgosłupa trafiła do szpitala, zwierzęta zostały same. Zaczął się horror. Psy nie miały co jeść. W przytulisku przebywa trzysta zwierzaków, nie wiadomo, ile nie żyje, a ile błąka się po polach i lasach. Głodne zwierzęta zagryzały się nawzajem. Wreszcie na posesję weszli policjanci, weterynarz i obrońcy praw zwierząt. - Większość można uratować - przekonuje Wacław Ocharski, weterynarz. Obrońcy praw zwierząt apelują o zgłaszanie się osób, które mogłyby zaopiekować się choć jednym psem. Informacje można uzyskać pod nr. telefonu: 071 336-25-68. Psią umieralnią zainteresowała się też prokuratura z Oleśnicy. autor: Paweł Fąfara tak widoczniej .... Quote
Weronika18 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Hej, jestem nowa na tym forum. Chcialam pomoc "schronisku" w Ligocie Nowej, bylam umowiona 2 razy z wlascicielka, bo miala odebrac ode mnie kasze, ryz, pokarm dla psow i ciepla odziez do bud dla psow. ... nie przyjechala. Czy jest ktos kto by mogl przewiezc karme i te rzeczy z Laskowice do Nowej Ligoty(ja nie mam jak to dostarczyc)- chyba ktos tam ma opieke nad tymi psami.. i by je troche dokarmil:) poza tym wystawilam na allegro pare aukcji (moj nick Weronika192) zapraszam i pozdrawiam prosze o jakis kontakt (np sms) na numer 783 574 540 Quote
czarna anda Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Hejka W tej chwili tocza sie rozmowy czy tv pozowli na wejscie psiakow z ligoty - jesli zgoda bedzie przywieziemy je i wystawimy w pytaniu na sniadanie -zbierzemy sie na hotel Obiecuje ze wzsytko zorganizuje tak zeby bylo oki !!! sa tez super obrazy pozostale z imprezy psiego aniola - leza w tej chwili w szafach - mozn azrobic orkiestre pomocy psiakom z ligoty i tym ktorzy niemoga adoptowac psa dac mozliwosc zakupu obrazu n alamach tv a pieniadze z tego obrazu pojda na rzecz psiakow chprych Nastepny pomysl - wystawic na stronie i poruszyc w tv podczas wywiadu ze szukamy dpbrych weterynarzy z lecznic prywatnych ktorzy maja szpitale i mogliby zabrac jednak zwierze na leczenie - lecznic takich jest od groma a jedno zwierze w jednym szpitalu to zobaczcie ile zwierzat!! Na stronie pisego aniola mozn aby potem oraz w tv podziekowac tym lecznicom - mialyby swoj PR!!!!! Poza tym takie wyleczenie wlasnie mozna by opublikowac - wiem bo praciowalam w schronisku ze schronisk anie zgodza sie na zabranie zwierzat z chorobami skory bo to strasznie zakazne swinstwo !!! I wiem ze bez pomocy takich pojedynczych lecznic nie damy sobie rady Pomysl jedt dobry tylko musze uzyskac tak na jego realizacje Odpoiedz szybka plis ! Quote
czarna anda Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Rozmawialam wstepnie przed chwilka z klubem sporym w warszawie na ulicy marszalkowskiej ktory wyrazil zgode na przeprowadzenie u nich akcji charytatywnej !!!! Tylko musi mi ktos pomoc i wyrazic zgode na realizacje plis !!!!!!!!! Quote
Czarodziejka Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Może cegiełki - zdjęcia na allegro? Z wpłatą na AFN? Mogę wystawić. Quote
YBOT Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 w biegu rzucam informacje - red. Miłka Skalska z WOT. (TVP3) ...pomogla Orkiestrze z ogonkiem, byl wywiad....dane na stronie wotu sa .....moze warto...im wiecej tym lepiej.... Quote
doddy Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Może w warszawskich programach wykorzystajcie psy, które już są w Warszawie i dotrą do niej w najbliższych dniach... Otóż w Wawie i tak są te psy, które są jedne z bardziej tragicznych, więc będą doskonałym odzwierciedleniem tego, w jakim stanie są wyciągane stamtąd psy. Ponadto są tu psy, które są już leczone np. tydzień - dwa i powoli widać efekty leczenia. Jeśli na tzw."dzień dobry" ludziom pokazecie psy, które wyglądają tragicznie, bez ukazania naocznego, że te choroby się leczą i już widać pierwsze rezultaty, to zamiast dzwoniących ludzi o adopcje psów, będziecie mieć masę dzwoniących i krzyczących, by psy w takim stanie pousypiać. Ponadto, świetnym pomysłem jest ściągnięcie psów z Ligoty do Warszawy, tylko co dalej? Co jeśli te psy jednak nie znajdą domów? Kto je weźmie pod swoje skrzydła w Warszawie do czasu wyleczenia i znalezienia domu? Lepszym pomysłem, by było już zrobienie makiety lub ukazanie kilku zdjęć psów do adopcji. Ponadto takie Pytanie na śniadanie, mogło by odsyłać część chętnych do zaoferowania domów na stronę internetową - i tu polecałabym zrobienie osobnej strony o Ligocie - strony na której znalazły by się działy o HISTORII i newsach w Ligocie, czyli najważniejsze fakty, co zrobiliście, co będziecie robić; dział psów do adopcji - psów, które zostały w schronisku, oraz tych co są na tymczasach itp., a także dział Happy Endów i Tęczowy Most. Wiele osób, które zabrały psy z Ligoty, cały czas je ogłasza. Czasami ciężko nam jest w 2 zdaniach opowiedzieć tragizm Ligoty. Prościej by było wstawić link do strony, na której potencjalny oglądający znalazł by wszystko od A do Z. Quote
czarna anda Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 hurra zamiast zawozic tu psiaki - pan Olszański z Pytanie na sniadanie wysyla reportera ktory nakreci reportaz o 5 psiakach z ligoty - monika juz poinformowana !!!!moga jechac jutro na reprtaz !!!! Wystawimy je we srode w programie !2 i ! jesli tylko za chwile uzyskam zgode producenta !!! Trzymajcie kciuki !!!!!!!!!! iwona Quote
czarna anda Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 mamy wstepne tak !!!! mam sie kontaktowac po 14 godzinie :) hejka hejka :) Quote
czarna anda Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Doddy !! reportaz bedzie jeszcze lepszy to pokazanie zywego stworzenie ! Mozna umiescic psie watki i historie na stronach np fundacji - na stroen wchodzi sporo osob zatem wieksza szansa wiekszej frekwencji a stron ajuz istnieje zatem szybciej pojdzie !!!!!! co ty na to ??? Alez sie ciesze ze moje pomysly sie krystalizuja - jestem moze i w goracej wodzi ekapana ale lubie czynne branie udzialu w pomocy jesli taka tylko jest mozliwosc :) Quote
Iv Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Sledze wszystkie watki ligockie i widze,ze robicie kawal wspanialej roboty. Wydaje mi sie, ze w Tv powinni na przykladzie Ligoty uzmyslowic ludziom, ze takich schronisk, przytulisk jest w polsce duzo wiecej. Ludzie mysla,ze w schronisku jest brzydko, ale psy jakos zyja i maja sie nie najgorzej. Nie mowi sie glosno, ze dary sa zamieniane na alkohol- gdzis o tym czytalam na dogo. Do glowy by mi nie przyszlo,ze tak moze byc. Chcialabym, zeby powstala ogolnopolska akcja, cykliczna, pomagajaca psom, kotom. Niech wreszcie otworza sie ludziom oczy na ta tragedie, niech zobacza, do czego jest zdolny Polak- ponoc katolik!! Zamierzam po feriach w swoim przedszkolu zrobic akcje zbiorki karmy, kocow, garnkow itp dla schroniska w Ligocie. Nie bede miec tylko transportu. A moze jakies inne pobliskie schronisko zechce to, co przyniosa dzieciaczki do przedszkola? Przynajmniej w ten sposob pomozemy. Myslalam jeszcze nad jednym pomyslem naglosnienia sprawy. Codziennie ukazuje sie Fakt. Czyta go masa ludzi. Moze tam naglosnic sprawe? Quote
maciaszek Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Nowsza, bardziej drastyczna wersja plakatu (zdjęcie takie sobie, bo z kompa): Zainteresowanych proszę o podanie maila, wyślę czym prędzej :) Quote
ARKA Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='maciaszek']Nowsza, bardziej drastyczna wersja plakatu: A moze udaloby sie uruchomic jakies audiotele? Quote
Vutz Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Ludzie pomóżcie DZIUBIE - ona tam sama! Malinka właśnie do mnie wyruszyła - dzwoniła mrowa23, ale... jak odjeżdżała przyjechałam banda weterynarzy aby MASOWO USYPIAĆ PSY!!!!!!!!! zaczęło się usuwanie dowodów!!! pomóżcie albo psom i zabierzecie je gdziekolwiek na tymczas, albo pomóżcie DZIUBIE powstrzymać łobuzów. obiecali jej, że najpierw psy będą leczone, jeśli po ok 2 tygodniach nie nastąpi poprawa to dopiero wtedy będą uśpione. nastroje jednak były takie, że nie należy im wierzyć. pomóżcie jakkolwiek!!!!!!! do soboty nie będzie tam już czego szukać, bo posprzątają !!! Quote
iwop Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Boże vutz! Co można zrobić??? Dostaje maile z francuskiej strony w sprawie podpisywania petycji ale ja petycji jeszcze nie mam :( Quote
agnieszka30 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Boże co robić???????????/ Koczować pod tym schronem nie wiem, niech ktoś tam jedzie Quote
mar.gajko Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 No qurwa, tak przypuszczałam; cichaczem pojadą i selekcję przeprowadzą; coby "problem" prasy i TV zlikwidowac. Wezwać Policję i wójta. Quote
czarna anda Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 qrwa!!! jutro ma jechac tam telewizja!!!!!!a co n ato pierdzielony TOZ z wroclawia - jak zwykle chowa glowe w piasek !!!!?? dziuba jak co pomoc !!!!!!!!!!!!!!!???// iwona Quote
szajbus Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Powiedzcie na spokojnie czy oni przyjecjali je badac i zacząć leczenie przez te 2 tygidnie , czy dzis usypiac, bo nie zrozumiałam. Quote
iwop Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 ja bym pojechała ale mieszkam koło Kielc :angryy: Trzeba zawiadomic kogoś z prasy albo latac z aparatem i robic jak największą liczbe zdjęc! Quote
Recommended Posts