Jump to content
Dogomania

Ligota-KONIEC PSIEGO DRAMATU!!! A jednak jest jeszcze coś do zrobienia!!! :(

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To co sie dzieje w Ligocie, to krzyk , nie mozemy postac glusi i bierni, ani dac poniesc sie emocjom i za chwile zapomniec. Wyslalam do Tvn informacje. Mysle, ze inni tez moga wyslac, zeby bylo jak podpisy pod spoleczne i zeby bylo ich duzo. Moze wtedy cos zacznie sie dziac.

Posted

Nalezy powiedziec stop takim praktykom, i stop obojetnosci zamykania sie w swoich cztrech scianach. Kto wie gdzie jest Ligota? kto wie gzie sa schroniska? A kto wie naprawde jak tam jest? Niewiele osob. czas aby sie wszyscy dowiedzieli. Nie ma co myslec, ze jak ludzie jedzdza pieknymi samochodami, to sa lepsi od tych co biegaja na golasa po lasach.

Posted

oto bardzo ciekawe info,dlaczego tak sie dzieje i dlaczego w skali całego kraju.
mozna zaryzykowac stwierdzenie,że wszędzie tam gdzie nie ma duzych "schronisk" miejskich(bardziej humanitarne eutanazje przeprowadzają) sytuacja właśnie tak wygląda.straszne,ale to nasi posłowie coś takiego uchwalili i taki był ich cel ustawodawczy-ta pikieta pod sejmem to nie jest zły pomysł
http://www.psianiol.org.pl/ligota/index1.htm
http://www.biuro.psianiol.org.pl/raport2005/zorganiz.htm
http://www.biuro.psianiol.org.pl/raport2005/publiczny.htm
http://www.biuro.psianiol.org.pl/raport2005/jak.htm
włos się jeży jak to czytasz

Posted

[quote name='hanka456']Nalezy powiedziec stop takim praktykom, i stop obojetnosci zamykania sie w swoich cztrech scianach. Kto wie gdzie jest Ligota? kto wie gzie sa schroniska? A kto wie naprawde jak tam jest? Niewiele osob. czas aby sie wszyscy dowiedzieli. Nie ma co myslec, ze jak ludzie jedzdza pieknymi samochodami, to sa lepsi od tych co biegaja na golasa po lasach.

Jak wiosna byla sprawa krzyczek, padl w pewnym momencie pomysl aby zrobic protest...jakos sie rozmylo.

W Polsce, teraz, goni afera za afera, temat nr. 1 obecnie szpitale, nie przebijemy sie-jestem bezsilna, wsciekla, zła, załamana ogormem nieszczesia.....takie schroniska-mniej lub wiecej gorsze i lepsze dzialaja. Sprawy ciagna sie miesiacami lub prokuratura umarza.........błedne koło....
Burmistrzowie, urzednicy, powiatowi, czuja sie bezkarni-gehenna zwierzat trwa, niezmiennie, caly czas....w schroniskach wlasnie tych komercyjnych, głownie.

ZRÓBMY protest pod sejmem,kancelarią premiera! -Beda wtedy wszystkie media-nie mozemy zostawic tego tak, bez radykalnej i szybkiej pomocy! Ligota czeka i inne takie miejsca, zwierzeta. Co przygasimy jakis pozar, nastepny wybucha.....

Posted

Jest to jasne w zasadzie. Lapanie i eutanazja, brak spojnych praw i tylko od poziomu moralnego nadzorujach zalezy los zwierzat, a ten poziom ni ewiadomo jak sprawdzic. jednakze ta baba, ktora jest wlascielka zlamala chyba wszystkie mizerne prawa jakie obowiazuja, Wydaje mi sie, ze trzeba sie odwazyc i podac do prokuratury o znecanie sie nad zwierzetami, babe to po pierwsze i urzednikow. Moze zrobic zbiorke pieniezna i popytac kto by sie chcial ta sprawa zajac. Moze to bedzie pierwsza kuriozalna sprawa, moze one do nas krzycza wielkim glosem zajmijcie sie w koncu na powaznie nami.

Posted

Dobry wieczór..a raczej nocka.
Oktawia poprosiła mnie abym zrobiła do tego wątku baner.Przysłała mi 2 zdjęcia,które mają się na nim znajdować.
Po 22-giej,dopiero w domu zlądowałam i tak na szybko to mi nic do głowy nie przychodziło.Fotki + krwawiące serce.Jeśli nie może być to zrobię inny,ale dopiero jutro,bo dziś nie mam inwencji,żeby ten baner oddawał tragizm sytuacji.Choć same zdjęcia są tragiczne.Wklejam,ocencie i powiedzcie czy zrobić inny.A jeśli tak,to jakieś propozycje poprosze.
Baner już jest z odsyłaczem do wątku.

Posted

Mysle, ze trzeba sporzadzic spoleczna liste, na ktorej podpisywylaby sie osoby prywatne i organizacje, bo tylko tak mozna zaznaczyc swoja obecnosc i cos osiagnac. przedstawic te liste i projekt wladzom , a poki co robic krzyk i zjednoczyc sie. Moim zdnaiem musi powstac lobby, nie trzeba sie wstydzic, bo czasami inni na takich co ratuja np. psy wariaty mowia. przeprsszam, ze tak na skroty ale wszyscy wiedza o co chodzi. czasami naprawde nie wytrzymuja presji i nie daja sobie rady.
Krotko: moim zdaniem potrzebna lista spoleczna, ale jedno biuro dowodzenia, gdzie le listy by splywaly. Trzeba sie nad tym zastanowic, kto by sie zgodzil poprowadzic akcje.

Posted

Zmienic mentalnosc ludzka jest trudno, trzeba pobowac. Gdyby Martin Luter King nie probowal byc moze nie byloby Denzela Waschingtona,a to bylaby niepowetowana strata. Gdybi Ghandii, w tylko dla siebie wlasciwy sposob nie walczyl, Indie bylyby moze jeszcze kolonia. Trzeba probowa. Moze jest to walka na lata, ale trzeba.

Posted

hanka456 napisał(a):
Mysle, ze trzeba sporzadzic spoleczna liste, na ktorej podpisywylaby sie osoby prywatne i organizacje, bo tylko tak mozna zaznaczyc swoja obecnosc i cos osiagnac. przedstawic te liste i projekt wladzom , a poki co robic krzyk i zjednoczyc sie.

Masz namyslu projekt czego? Zmian ustawowych, dotyczacych skup zwierzat bezdomnych z gmin?

Całym motorem zła sa hyclowie-i ten zapis musi zniknac z ustawy, to raz.
Gdyby takie schronisko musialo samo zabierac psy to juz skasujemy spolki hycelskie.

Rejestracja schroniska w urzedzie ipowitowy inspektorat. Gdyby przy rejestracji wymagano od takiego wlasciela, przedstawienie odpowiednich dokumentow przygotowania zawodowego w kierunku dobrostanu zwierzat, tez wybiło by sie cześć odpadow spolecznych, zerujacych na krzywdzie zwierzat.

Oczywiscie lista spoleczna ale na miejscu-nie ma co tygodniami zbierac. Jedna juz lista jest Ozziego

Ciezko juz mi sie mysli...dzisiaj...zaduzo dzis mialam i jeszcze amstaff na lancuchu, przy budzie, w kolczatce a SM po interwencji stwierdzila, ze kolczatka jest prawidlow zalozona, kolcami do srodka wiec jest ok.....:angryy: :placz: jutro uruchamiam policje i komendanta SM...

Posted

[quote name='misiaczek']Dobry wieczór..a raczej nocka.
Oktawia poprosiła mnie abym zrobiła do tego wątku baner.Przysłała mi 2 zdjęcia,które mają się na nim znajdować.
Po 22-giej,dopiero w domu zlądowałam i tak na szybko to mi nic do głowy nie przychodziło.Fotki + krwawiące serce.Jeśli nie może być to zrobię inny,ale dopiero jutro,bo dziś nie mam inwencji,żeby ten baner oddawał tragizm sytuacji.Choć same zdjęcia są tragiczne.Wklejam,ocencie i powiedzcie czy zrobić inny.A jeśli tak,to jakieś propozycje poprosze.
Baner już jest z odsyłaczem do wątku.

Chcialam ten bannerek umiesic na naszym forum, w kazdym wojewodztwie przy akcji sterylizacji. Jak mam to zrobic, nie potrafię!HELP:shake: :oops:

Pierwsza strony, pierwszy post,tego watku musi byc ZAKTUALIZOWANY! Zdjecia umieszczone WSZYSTKIE te drastyczne, w pierwszym poscie, krotki opis aktualny sytuacji, numer konta podany, ewentulnie dalej zdjecia adopcyjne i dyskusja dalej. Nikt nie bedzie czytal 80 stron aby dojsc o co w tym chodzi!!!!

Posted

[quote name='ARKA']Chcialam ten bannerek umiesic na naszym forum, w kazdym wojewodztwie przy akcji sterylizacji. Jak mam to zrobic, nie potrafię!HELP:shake: :oops:

Pierwsza strony, pierwszy post,tego watku musi byc ZAKTUALIZOWANY! Zdjecia umieszczone WSZYSTKIE te drastyczne, w pierwszym poscie, krotki opis aktualny sytuacji, numer konta podany, ewentulnie dalej zdjecia adopcyjne i dyskusja dalej. Nikt nie bedzie czytal 80 stron aby dojsc o co w tym chodzi!!!!
Pierwszy post tego wątku może jedynie zmienić osoba,która go założyła czyli Monikita.Musi go wyedytować i zmienić co trzeba.
Arka,aby wkleić baner na Twoim forum,zrób tak:
zaznacz go lewym przyciskiem myszy i kopiuj,potem wejdź na swoje forum i naciśnij ctrl+v.Baner jest już z odnośnikiem,więc bedzie odsyłał do tego wątku.
Identycznie musisz postepować,gdybyś chciała go mieć w swoim podpisie.Zaznaczasz,kopiujesz,wchodzisz w swój panel użytkownika potem edytuj podpis i naciskasz ctrl+v,nastepnie zapisz i już ;).

Posted

Moim zdaniem gminy nie mogą płacić za odłowienie psa. Schronisku zależy na tym by jak najszybciej pozbyć się psa (więcej kasa zostanie). Wczoraj w Polsacie mówili że za odłowoienie psa gminy płacą nawet 1000 zł. Trudno się dziwić że powstajątakie miejsca.
To niemoralne ( a przy okazji polsat zrobił niezłą reklamę - teraz każdy chłopek roztropek będzie chciał tysiaka za zlapanie psa )

Posted

Przygotowuje materiały na ten temat do wysłania do Francji (na to licze najbardziej bo mam prywatny kontakt z osoba z organizacji animalsów) i do Włoch. chce zrobic w wersji mailowei i listownej +CD. Bardzo prosiłabym o sugestie i materiały które według was powinny sie tam znaleźć. Nie chciałabym aby to był tylko emocjonalny apel ale poparty konkretnymi faktami itp. Bardzo prosze bo chciałabym zrobic to jak najszybciej w obu wersjach językowych a to troche zejdzie. :-(

Postaram sie rozesłac to równiez do francuskich i włoskich gazet zajmujących sie zwierzętami. Próbowac trzeba bo to co sie dzieje przekracza wszelkie granice.