szajbus Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Słuchajcie zadałam takie pytanie, bo moze przyjechała inspekcja wet, która będzie oddzielała zwierzeta zdrowe od chorych czy grupowała te chore na swierzb, gdrzybice, nurzyce itp. zeby ułatwic leczenie Quote
agnieszka30 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 co robić, jak można temu zapobiec, może któraś z dziewczyn ze straży tam podjedzie, to blo do przewidzenia że posprzątają.... tak jak w dzierżoniowie.... co robić????? Quote
beka Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Może maile słac do wójta ? Czy ktos ma adres mailowy???? Nazwisko tego Pana? Quote
agnieszka30 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 zawiadomić pozostałych dogomaniaków??? Skąd wiadomo żę usypiają a nie oddzielają???? Quote
doddy Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 W tej chwili w schronisku jest SOZ w ilości kilku osób. Znakują psy. Nie usypiają. ;) Quote
mar.gajko Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 SPOKÓJ!!!!! Dzuiba tam jest, wszytsko OK; jest tam ich z SOZ-u 5 osób, z TOZ-u 1 pani i weterynarz. Ewidencjonują, oglądają. NIE AM MOWY O ŻADNYM USYPIANI. NIE ROBIĆ BURDELU!!!!! Quote
szajbus Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 No własnie o takie informacje mi chodziło. Grunt to nie wpadac w panikę. Quote
agnieszka30 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 mar.gajko napisał(a):SPOKÓJ!!!!! Dzuiba tam jest, wszytsko OK; jest tam ich z SOZ-u 5 osób, z TOZ-u 1 pani i weterynarz. Ewidencjonują, oglądają. NIE AM MOWY O ŻADNYM USYPIANI. NIE ROBIĆ BURDELU!!!!! o mały włos się zrobił:angryy: :angryy: :angryy: skąd się to wzięło, o mało zawału nie dostałam:angryy: Quote
mar.gajko Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 szajbus napisał(a):No własnie o takie informacje mi chodziło. Grunt to nie wpadac w panikę. Sama wpadłam w panikę:cool3: jak te rewelacje przeczytałam; ale dziewczyny są na miejsc, a biedna Dziuba zawalona telefonami: CO SIE DZIEJE? Quote
iwop Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Zajrzyjcie do wątku o Malince!!!! Mają masowo usypiać psy w LIgocie!!!!! Quote
beka Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 No to fajnie bo już wysłałm parę maili. Prosze o zamieszczanie sprawczonych informacjii.... Quote
Kasia Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 agnieszka30 napisał(a): skąd się to wzięło, o mało zawału nie dostałam:angryy: nie tylko Ty Agnieszko :shake: Quote
mar.gajko Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Jak one sa tam, to nei mają dostępu do netu i jak jakiś oszołom coś napisze, to nawet nie wiedzą; myślę, że czekamy w takich chwilach na dziubę albo kogoś z Wrocka; albo dzwonimy i się pytamy; bo burdel prosto ise robi; gorzej się sprzata i prostuje. Quote
Kasia Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 poczekajmy na dziewczyny z Wrocka i na pewne informacje...nie ma co robić afery... Quote
agnieszka30 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 a proszę na pw wysłać mi nry do dziewczyn z ligoty, albo do kogoś kto jest z nimi w stałym kontakcie, tak w razie czego....a nuż widelec, w sumie mieszkam niedaleko... Quote
LALUNA Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Nie chce mi sie przekopywac wszystiego, ale czy ktoś wie cos o tym pięknym bernardynie? Jest do wziecia i ile ma lat? No i czy ma jakis osobny watek? Quote
KWL Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Jeśli sprawa strony internetowej dla Ligoty jest aktualana to oferujemy miejsce na znajomym serwerze, pozycjonowanie, katalogowanie, pewnie obsługę, ale żadne z nas grafik ani webmaster więc jeśli mamy coś sami zmajstrować to będzie bardzo hmm amatorskie. Quote
amikat Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Szczerze mówiąc różne makabry widziałam ale to co sie stało w Ligocie to Psi Oświęcim . Jeżdże codziennie do Ivi - dobermanki wyrwanej z Ligoty (jest w klinice w Katowicach). Patrzę na nią , przytulam i mysłe sobie ze ma WIELE szcześcia ze dobre duszyczki ją wyrwały śmierci. Dziękuję za to. Czy ktoś ma link do programu TV o Ligocie? Podobno był w Polsacie. Quote
czarna anda Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 spokojnie tez mam stale info o tym co sie dzieje - jest oki trzeba zaawidencjonowac psy . Ile i jakie na co chore . iwona Quote
amikat Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Mozna by zacząc wysyłąm maile do burmistrza, wojewody itp żądaniem wyjaśnienia i ukarania oprawców z Ligoty. W przypadku Schroniska w Katowicach - dało to rezultaty, dostana kilkaset maili - muszą coś z tym zrobić. A co z inickjatywą obywatelska - w przypadku Ozziego dało sie zbierać podpisy. Tu też mozna!!! Trzeba dokumentować zdjeciami to co sie tam dzieje. KONIECZNIE - nie wolno pozwolić na zacieranie śladów Quote
LALUNA Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Czy ktoś wie cos o tym bernardynie z Ligoty? Quote
kaisa Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='doddy'] Ponadto takie Pytanie na śniadanie, mogło by odsyłać część chętnych do zaoferowania domów na stronę internetową - i tu polecałabym zrobienie osobnej strony o Ligocie - strony na której znalazły by się działy o HISTORII i newsach w Ligocie, czyli najważniejsze fakty, co zrobiliście, co będziecie robić; dział psów do adopcji - psów, które zostały w schronisku, oraz tych co są na tymczasach itp., a także dział Happy Endów i Tęczowy Most. Wiele osób, które zabrały psy z Ligoty, cały czas je ogłasza. Czasami ciężko nam jest w 2 zdaniach opowiedzieć tragizm Ligoty. Prościej by było wstawić link do strony, na której potencjalny oglądający znalazł by wszystko od A do Z. Dziewczyny, w nawiązaniu do pomysłu doddy chialam zaproponować swoją pomoc. Jestem programistą, zajmuje sie także tworzeniem stron www. Moglabym sklecić taką stronę (np z informacji z wątku + najwazniejsze informacje) i umiescic u kogos znajomego na serwerze (popytam..) a nastepnie dac np dostepy paru osobom, aby mozna bylo aktualizowac informacje o psach. Co wy na to? Dajcie sygnał i zaczynam działać. Pozdrawiam serdecznie, kaisa Quote
Vika_Bari Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Witam wszystkich. Dzis pojwil się u nas na wątkach taki wpis, przesylam go wam: Weronika18 Zarejestrowany: Feb 2007 Postów: 10 pomoc Hej, jestem nowa na tym forum. Chcialam pomoc "schronisku" w Ligocie Nowej, bylam umowiona 2 razy z wlascicielka, bo miala odebrac ode mnie kasze, ryz, pokarm dla psow i ciepla odziez do bud dla psow. ... nie przyjechala. Czy jest ktos kto by mogl przewiezc karme i te rzeczy z Laskowice do Nowej Ligoty(ja nie mam jak to dostarczyc)- chyba ktos tam ma opieke nad tymi psami.. i by je troche dokarmil:smile: poza tym wystawilam na allegro pare aukcji (moj nick Weronika192) zapraszam i pozdrawiam prosze o jakis kontakt (np sms) na numer 783 574 540 Proszę o kontakt dziewczyn z Ligoty z Weroniką! Quote
Vika_Bari Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Proszę o informacje czy jest jeszcze w schronie dobermany i jeżeli jest to w jakim stanie? Może zdjęcia? Proszę wstawić na ogólny wątek dobermanów: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35110&page=155 I na wątek o Ligockich dobermanach: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3216546#post3216546 Quote
Recommended Posts