Jump to content
Dogomania

Ligota-KONIEC PSIEGO DRAMATU!!! A jednak jest jeszcze coś do zrobienia!!! :(

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie zadałam takie pytanie, bo moze przyjechała inspekcja wet, która będzie oddzielała zwierzeta zdrowe od chorych czy grupowała te chore na swierzb, gdrzybice, nurzyce itp. zeby ułatwic leczenie

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mar.gajko napisał(a):
SPOKÓJ!!!!! Dzuiba tam jest, wszytsko OK; jest tam ich z SOZ-u 5 osób, z TOZ-u 1 pani i weterynarz. Ewidencjonują, oglądają. NIE AM MOWY O ŻADNYM USYPIANI.
NIE ROBIĆ BURDELU!!!!!

o mały włos się zrobił:angryy: :angryy: :angryy:
skąd się to wzięło, o mało zawału nie dostałam:angryy:

Posted

szajbus napisał(a):
No własnie o takie informacje mi chodziło. Grunt to nie wpadac w panikę.

Sama wpadłam w panikę:cool3: jak te rewelacje przeczytałam; ale dziewczyny są na miejsc, a biedna Dziuba zawalona telefonami: CO SIE DZIEJE?

Posted

Jak one sa tam, to nei mają dostępu do netu i jak jakiś oszołom coś napisze, to nawet nie wiedzą; myślę, że czekamy w takich chwilach na dziubę albo kogoś z Wrocka; albo dzwonimy i się pytamy; bo burdel prosto ise robi; gorzej się sprzata i prostuje.

Posted

Jeśli sprawa strony internetowej dla Ligoty jest aktualana to oferujemy miejsce na znajomym serwerze, pozycjonowanie, katalogowanie, pewnie obsługę, ale żadne z nas grafik ani webmaster więc jeśli mamy coś sami zmajstrować to będzie bardzo hmm amatorskie.

Posted

Szczerze mówiąc różne makabry widziałam ale to co sie stało w Ligocie to Psi Oświęcim .
Jeżdże codziennie do Ivi - dobermanki wyrwanej z Ligoty (jest w klinice w Katowicach). Patrzę na nią , przytulam i mysłe sobie ze ma WIELE szcześcia ze dobre duszyczki ją wyrwały śmierci. Dziękuję za to.

Czy ktoś ma link do programu TV o Ligocie? Podobno był w Polsacie.

Posted

Mozna by zacząc wysyłąm maile do burmistrza, wojewody itp żądaniem wyjaśnienia i ukarania oprawców z Ligoty. W przypadku Schroniska w Katowicach - dało to rezultaty, dostana kilkaset maili - muszą coś z tym zrobić.
A co z inickjatywą obywatelska - w przypadku Ozziego dało sie zbierać podpisy. Tu też mozna!!!

Trzeba dokumentować zdjeciami to co sie tam dzieje. KONIECZNIE - nie wolno pozwolić na zacieranie śladów

Posted

[quote name='doddy']
Ponadto takie Pytanie na śniadanie, mogło by odsyłać część chętnych do zaoferowania domów na stronę internetową - i tu polecałabym zrobienie osobnej strony o Ligocie - strony na której znalazły by się działy o HISTORII i newsach w Ligocie, czyli najważniejsze fakty, co zrobiliście, co będziecie robić; dział psów do adopcji - psów, które zostały w schronisku, oraz tych co są na tymczasach itp., a także dział Happy Endów i Tęczowy Most.

Wiele osób, które zabrały psy z Ligoty, cały czas je ogłasza. Czasami ciężko nam jest w 2 zdaniach opowiedzieć tragizm Ligoty. Prościej by było wstawić link do strony, na której potencjalny oglądający znalazł by wszystko od A do Z.

Dziewczyny,
w nawiązaniu do pomysłu doddy chialam zaproponować swoją pomoc.

Jestem programistą, zajmuje sie także tworzeniem stron www. Moglabym sklecić taką stronę (np z informacji z wątku + najwazniejsze informacje) i umiescic u kogos znajomego na serwerze (popytam..) a nastepnie dac np dostepy paru osobom, aby mozna bylo aktualizowac informacje o psach.

Co wy na to?
Dajcie sygnał i zaczynam działać.

Pozdrawiam serdecznie,
kaisa

Posted

Witam wszystkich. Dzis pojwil się u nas na wątkach taki wpis, przesylam go wam:

Weronika18

pomoc
Hej, jestem nowa na tym forum. Chcialam pomoc "schronisku" w Ligocie Nowej, bylam umowiona 2 razy z wlascicielka, bo miala odebrac ode mnie kasze, ryz, pokarm dla psow i ciepla odziez do bud dla psow. ... nie przyjechala.
Czy jest ktos kto by mogl przewiezc karme i te rzeczy z Laskowice do Nowej Ligoty(ja nie mam jak to dostarczyc)- chyba ktos tam ma opieke nad tymi psami.. i by je troche dokarmil:smile: poza tym wystawilam na allegro pare aukcji (moj nick Weronika192) zapraszam i pozdrawiam
prosze o jakis kontakt (np sms) na numer 783 574 540

Proszę o kontakt dziewczyn z Ligoty z Weroniką!