Jump to content
Dogomania

Ligota-KONIEC PSIEGO DRAMATU!!! A jednak jest jeszcze coś do zrobienia!!! :(

Recommended Posts

Posted

Agnieszka(Visenna) napisał(a):
Nasze nie.Odesłano rozmówcę do Szymanowa..

A ten Szymanow to co, zeby znow nie zrobila sie druga Ligota, niebawem:shake:

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jesli chodzi o Szymanów k. Wroclawia, to tam znajduje sie hotelik KUBUS, w ktorym "przechowujemy" czasami nasze dogomaniackie bidy.. Bardzo watpie w to, ze wlasciciel hoteliku zgodzi sie na cokolwiek..

Posted

Nie wiem o co dokładnie chodzi z tym Szymanowem.

" jesli chodzi o Szymanów k. Wroclawia, to tam znajduje sie hotelik KUBUS, w ktorym "przechowujemy" czasami nasze dogomaniackie bidy.. Bardzo watpie w to, ze wlasciciel hoteliku zgodzi sie na cokolwiek "

Ja w zasadzie wątpię, żeby jakiekolwiek Schronisko zgodziło się przyjąć do siebie te psy - nie dość, prawie wszędzie przepełnienie, to jeszcze ligockie biedy chore,nie będzie gdzie ich trzymać(przecież nie ze zdrowymi?), za co leczyć, uśpić też nie bardzo - bo zaraz rozpęta się kolejna afera.

Patrzę w tej chwili z perspektywy dyrektorów Schronisk

Posted

[quote name='Agnieszka(Visenna)']

Ja w zasadzie wątpię, żeby jakiekolwiek Schronisko zgodziło się przyjąć do siebie te psy - nie dość, prawie wszędzie przepełnienie, to jeszcze ligockie biedy chore,nie będzie gdzie ich trzymać(przecież nie ze zdrowymi?), za co leczyć, uśpić też nie bardzo - bo zaraz rozpęta się kolejna afera.

Patrzę w tej chwili z perspektywy dyrektorów Schronisk

Niezaleznie od wszystkiego oznacza to, ze nie mamy w Polsce porzadnych schronisk, w swietle Twoich słow. Czy tak czy siak, jakikolwiek chory zwierzak przeciez trafia do schroniska, wiec musza miec szpitaliki, miejsca izolacji dla zwierzat chorych. No chyba, ze na dzien dobry igła:shake:

Jakze aktulane i bolesne sa slowa z tego filmu w swietle dramatu zwierząt z Ligoty:
http://www.brightlion.com/InHope/InHope_pl.aspx
"Każde stworzenie, które umarło
w schronisku ... ma gdzieś kogoś,
kto jest odpowiedzialny za jego śmierć"

Posted

Arko, prosze Cię.. to co POWINNO BYĆ jest bardzo odrębne od tego CO JEST.Przynajmniej w naszym kraju.W większości Schronisk w ogóle nie ma owych "miejsc izolacyjnych", w reszcie są tą małe klitki na kilka niewielkich piesków.Pewnie zdarzają się jakieś wyjątki,ale takich ze świecą szukać..

Posted

Posluchajcie jak wyglada sprawa bid ? nie doczytalam czy ktos juz postanowil o tym kto teraz przejmie schronisko - czy corka tej Pani ?? jezu ogladalm foty na stronie psiego aniola i wylam jak bobr - gdzie jest aniol stroz tych psow - ma wychodne ?? koszmar w takiej sytuacji czlek przestaje wierzyc ze bog istnieje............

ile ta bokserka musiala wycierpiec - czlowieka okrzyknieto by swietym w takiej sytuacji a te psiaki ?? \Mam nadzieje ze zostana wyiagniete konsekwencje - wieci cos na ten temat ??

iw

Posted

mam nadzieje ze nie pozostanie to bez echa w tym kraju.... a podwojny kaczor nie moglby cos zrobic ? \
jeden z nich przeciez mowil ze lubi zwierzeta - ktos zwrocil sie do prezydenta ?? moze warto??

iwona

Posted

jesli chodzi o szymanow to raczejdobry hotelik tylko ceny sa nie na kazda kieszen
Mialam okazje poznać wlasciciela osobiscie zrobil na mnie dobre wrazenie

ale niepokoi mnie dalej to co pokazuja media ten wrocląwski regionalny program....... ( kurcze nikt nie ogladal ? )
uciszano wrecz redaktorke zmieniano temat........
mialam wrazenie( choc to moj osobisty odbior) ze P Wojt chce skierowac uwage gdzie indziej by nikt nie drazyl kto jest za to odpowiedzialny
stwierdzenie ze to hobby tej Pani i ze chcil dobrze a sytuacja ja przerosla i nie miala srodkow........... no sorry.................

Posted

dzisiaj nie w kawie czy herbacie tylko w pytaniu na sniadanie - i byly tam psiaki z psiego aniola !! wiem bo sama tam bylam i wspominalam o tym ze fundacja psi aniol zbiera pieniadze na psiaki z ligoty i pomaga w akcji

Ale to mzoe dobry pomysl zeby porozmawiac z prowadzacymi program i przywiezc psy z ligoty ???????????

w srody zawsze sa psy zatem moze warto sprobowac ???jak sadzicie ??

iw

Posted

czarna anda napisał(a):
dzisiaj nie w kawie czy herbacie tylko w pytaniu na sniadanie - i byly tam psiaki z psiego aniola !! wiem bo sama tam bylam i wspominalam o tym ze fundacja psi aniol zbiera pieniadze na psiaki z ligoty i pomaga w akcji

Ale to mzoe dobry pomysl zeby porozmawiac z prowadzacymi program i przywiezc psy z ligoty ???????????

w srody zawsze sa psy zatem moze warto sprobowac ???jak sadzicie ??

iw

Ja uważam, że to świetny pomysł! Ale z tego co wiem to Mamba jest w Wawie, ona mogłaby zareklamować wszystkie bidy.

Posted

do mnie jutro ma przyjechać łysolinka-malinka z ligoty i Oktawia (chyba na tymczas w klinice) prosiła o jeszcze jedną NAJWIĘKSZ Abidę stamtąd, więc jakbyście chcieli robić coś w rodzaju "reklamy" tej mordowni to może łysolina mogłaby coś pomóc... ?

Posted

czesc!jestem tu nowa.Od wczoraj sledze ten watek.Chcialam zapytac ile psiakow zostalo jeszcze mniej wiecej w tej mordowni (bo tylko tak mozna to nazwac) i czy duzo jest tam psiakow ktore potrzebuja natychmiastowj pomocy(ze wzgledu na b.zly stan zdrowia)Jutro zorganizuje zrzutke wsrod znajomych i mysle ze uda mi sie przeslac jakies pieniazki na konto w ramach pomocy. Bardzo chce pomoc i zrobie wszystko co w mojej mocy.

Posted

[quote name='czarna anda']mam nadzieje ze nie pozostanie to bez echa w tym kraju.... a podwojny kaczor nie moglby cos zrobic ? \
jeden z nich przeciez mowil ze lubi zwierzeta - ktos zwrocil sie do prezydenta ?? moze warto??

iwona

Nie wiem-nie czytalam dawno watku Ozzi'ego czy juz kancelaria prezydenta wyznaczyla Emir itd termi do wreczenia podpisow, pod petycja-98 tys podpisów!!
Skoro tak sie 'spiesza', to ja zaczelam mocno wątpic w to, czy ich serca ciagle sa skierowane w kierunku zwierząt:shake:

Dlatego tez uwazam,ze powinien byc zorganizowany protest-wtedy prezydent i premier przypomną sobie moze o zwierzetach:-(

Posted

Ja tylko niesmialo przypone, ze AFN zbiera tez na psy z ligoty... te dogomaniackie ;) . Oktawia dzisaj mowila, ze Lysolina z Ligoty bedzie kozystala wlasnie ze srodkow zebranych na ligockie psy.

pzdr
GreenEvil

Posted

moze ktos pisal ,ale plakatowanie jest dobra sprawa.Poza tym mozna na plakycie oprocz zdjecia sredno drastycznego przypomniec ,ze tyle i tyle pieskow sa w potrzebie i do natychmiastowej adopcji!
Poza tym posklepach zoo czy innych
postawic puszki ,na puszce zdjecie piskow z ligoty i cel zborki pieniedzy (karma ,lekarstwa)
poza tym org.krajow pol.praktykuja np.wysylaja przetlumaczone tekst w tym przypadku mozna przetlumaczyc raport ze schroniska i wkleic 1 zdjecie ogolne schroniska i nastepne drastyczne
Podaja cel.rozsylania e.mailu tzn.mozna przygotowac w postaci protestu do podpisu i wyslania,)mozna zaznaczyc ,ze sa braki w postaci karmy itd
mozna podac konto itd