ARKA Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Agnieszka(Visenna) napisał(a):Nasze nie.Odesłano rozmówcę do Szymanowa.. A ten Szymanow to co, zeby znow nie zrobila sie druga Ligota, niebawem:shake: Quote
MagYa^^ Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 jesli chodzi o Szymanów k. Wroclawia, to tam znajduje sie hotelik KUBUS, w ktorym "przechowujemy" czasami nasze dogomaniackie bidy.. Bardzo watpie w to, ze wlasciciel hoteliku zgodzi sie na cokolwiek.. Quote
ARKA Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 [quote name='iwop']Prosze o pomoc w napisaniu petycji skierowanej do prezydenta RP e sprawie zmiany prawa dot. zwierzat i w sprawie schronisk - obozów sterminacji. chce to umieścic na stronie włoskiej i francuskiej http://www.protection-des-animaux.org/ipb/index.php?showtopic=13731 Petycja powinna byc skierowna to wszystkich klubow parlamentarnych, premiera i prezydenta. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Nie wiem o co dokładnie chodzi z tym Szymanowem. " jesli chodzi o Szymanów k. Wroclawia, to tam znajduje sie hotelik KUBUS, w ktorym "przechowujemy" czasami nasze dogomaniackie bidy.. Bardzo watpie w to, ze wlasciciel hoteliku zgodzi sie na cokolwiek " Ja w zasadzie wątpię, żeby jakiekolwiek Schronisko zgodziło się przyjąć do siebie te psy - nie dość, prawie wszędzie przepełnienie, to jeszcze ligockie biedy chore,nie będzie gdzie ich trzymać(przecież nie ze zdrowymi?), za co leczyć, uśpić też nie bardzo - bo zaraz rozpęta się kolejna afera. Patrzę w tej chwili z perspektywy dyrektorów Schronisk Quote
ARKA Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 [quote name='Agnieszka(Visenna)']Ja w zasadzie wątpię, żeby jakiekolwiek Schronisko zgodziło się przyjąć do siebie te psy - nie dość, prawie wszędzie przepełnienie, to jeszcze ligockie biedy chore,nie będzie gdzie ich trzymać(przecież nie ze zdrowymi?), za co leczyć, uśpić też nie bardzo - bo zaraz rozpęta się kolejna afera. Patrzę w tej chwili z perspektywy dyrektorów Schronisk Niezaleznie od wszystkiego oznacza to, ze nie mamy w Polsce porzadnych schronisk, w swietle Twoich słow. Czy tak czy siak, jakikolwiek chory zwierzak przeciez trafia do schroniska, wiec musza miec szpitaliki, miejsca izolacji dla zwierzat chorych. No chyba, ze na dzien dobry igła:shake: Jakze aktulane i bolesne sa slowa z tego filmu w swietle dramatu zwierząt z Ligoty: http://www.brightlion.com/InHope/InHope_pl.aspx "Każde stworzenie, które umarło w schronisku ... ma gdzieś kogoś, kto jest odpowiedzialny za jego śmierć" Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Arko, prosze Cię.. to co POWINNO BYĆ jest bardzo odrębne od tego CO JEST.Przynajmniej w naszym kraju.W większości Schronisk w ogóle nie ma owych "miejsc izolacyjnych", w reszcie są tą małe klitki na kilka niewielkich piesków.Pewnie zdarzają się jakieś wyjątki,ale takich ze świecą szukać.. Quote
czarna anda Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Posluchajcie jak wyglada sprawa bid ? nie doczytalam czy ktos juz postanowil o tym kto teraz przejmie schronisko - czy corka tej Pani ?? jezu ogladalm foty na stronie psiego aniola i wylam jak bobr - gdzie jest aniol stroz tych psow - ma wychodne ?? koszmar w takiej sytuacji czlek przestaje wierzyc ze bog istnieje............ ile ta bokserka musiala wycierpiec - czlowieka okrzyknieto by swietym w takiej sytuacji a te psiaki ?? \Mam nadzieje ze zostana wyiagniete konsekwencje - wieci cos na ten temat ?? iw Quote
czarna anda Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 mam nadzieje ze nie pozostanie to bez echa w tym kraju.... a podwojny kaczor nie moglby cos zrobic ? \ jeden z nich przeciez mowil ze lubi zwierzeta - ktos zwrocil sie do prezydenta ?? moze warto?? iwona Quote
justynavege Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 jesli chodzi o szymanow to raczejdobry hotelik tylko ceny sa nie na kazda kieszen Mialam okazje poznać wlasciciela osobiscie zrobil na mnie dobre wrazenie ale niepokoi mnie dalej to co pokazuja media ten wrocląwski regionalny program....... ( kurcze nikt nie ogladal ? ) uciszano wrecz redaktorke zmieniano temat........ mialam wrazenie( choc to moj osobisty odbior) ze P Wojt chce skierowac uwage gdzie indziej by nikt nie drazyl kto jest za to odpowiedzialny stwierdzenie ze to hobby tej Pani i ze chcil dobrze a sytuacja ja przerosla i nie miala srodkow........... no sorry................. Quote
czarna anda Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 dzisiaj nie w kawie czy herbacie tylko w pytaniu na sniadanie - i byly tam psiaki z psiego aniola !! wiem bo sama tam bylam i wspominalam o tym ze fundacja psi aniol zbiera pieniadze na psiaki z ligoty i pomaga w akcji Ale to mzoe dobry pomysl zeby porozmawiac z prowadzacymi program i przywiezc psy z ligoty ??????????? w srody zawsze sa psy zatem moze warto sprobowac ???jak sadzicie ?? iw Quote
czarna anda Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 qrcze mysle ze to dobry pomysl aby w pytaniu na sniadanie moc wystawic psiaki z ligoty - odezwijcie sie czy chcielibysmy to zrobic a ja postaram sie może to zalatwic iw Quote
justynavege Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 czarna anda na pewno dobry pomysł ( moim zdaniem) psiaki naglośnione medialnie mają wieeelką szansę na adopcje Quote
czarna anda Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 gadalam ju zz ulv -!! sluze spaniem u siebie bo trzeba byloby przeyjechac dzien wczesniej - psy trudniej bo u mni e7 ale mozn azrobic mala zrzute na hotelik dla psow !!! wiec jak probujemy ?? iw Quote
Korenia Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 czarna anda napisał(a):dzisiaj nie w kawie czy herbacie tylko w pytaniu na sniadanie - i byly tam psiaki z psiego aniola !! wiem bo sama tam bylam i wspominalam o tym ze fundacja psi aniol zbiera pieniadze na psiaki z ligoty i pomaga w akcji Ale to mzoe dobry pomysl zeby porozmawiac z prowadzacymi program i przywiezc psy z ligoty ??????????? w srody zawsze sa psy zatem moze warto sprobowac ???jak sadzicie ?? iw Ja uważam, że to świetny pomysł! Ale z tego co wiem to Mamba jest w Wawie, ona mogłaby zareklamować wszystkie bidy. Quote
czarna anda Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 tak jednak reklamowanie to jedno ale ludzi ejak widza znacznie lepiej - moge zagwarantowac spanie u siebie a dla spaikow zrobimy zrzutke na hotelik bo u mnie psi tlok !!! iw Quote
Vutz Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 do mnie jutro ma przyjechać łysolinka-malinka z ligoty i Oktawia (chyba na tymczas w klinice) prosiła o jeszcze jedną NAJWIĘKSZ Abidę stamtąd, więc jakbyście chcieli robić coś w rodzaju "reklamy" tej mordowni to może łysolina mogłaby coś pomóc... ? Quote
czarna anda Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 moze tv zgodzi sie na przyprowadzenie psiakow ?? jak myslicie ......??? zawsze mozna zapytac - nie tylko zdrowe ale wlasnie takie ktore potrzebuja ludzi ktorzy je wyleczą. iw Quote
justynavege Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 a czy jest szansa na pokazanie Aksy ? ulv czy Ty bedziesz jechala kobieto ? Quote
dona20 Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 czesc!jestem tu nowa.Od wczoraj sledze ten watek.Chcialam zapytac ile psiakow zostalo jeszcze mniej wiecej w tej mordowni (bo tylko tak mozna to nazwac) i czy duzo jest tam psiakow ktore potrzebuja natychmiastowj pomocy(ze wzgledu na b.zly stan zdrowia)Jutro zorganizuje zrzutke wsrod znajomych i mysle ze uda mi sie przeslac jakies pieniazki na konto w ramach pomocy. Bardzo chce pomoc i zrobie wszystko co w mojej mocy. Quote
czarna anda Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 dziekujemu Dona :) fajnei ze sa tacy ludzie :) iw Quote
ARKA Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 [quote name='czarna anda']mam nadzieje ze nie pozostanie to bez echa w tym kraju.... a podwojny kaczor nie moglby cos zrobic ? \ jeden z nich przeciez mowil ze lubi zwierzeta - ktos zwrocil sie do prezydenta ?? moze warto?? iwona Nie wiem-nie czytalam dawno watku Ozzi'ego czy juz kancelaria prezydenta wyznaczyla Emir itd termi do wreczenia podpisow, pod petycja-98 tys podpisów!! Skoro tak sie 'spiesza', to ja zaczelam mocno wątpic w to, czy ich serca ciagle sa skierowane w kierunku zwierząt:shake: Dlatego tez uwazam,ze powinien byc zorganizowany protest-wtedy prezydent i premier przypomną sobie moze o zwierzetach:-( Quote
GreenEvil Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Ja tylko niesmialo przypone, ze AFN zbiera tez na psy z ligoty... te dogomaniackie ;) . Oktawia dzisaj mowila, ze Lysolina z Ligoty bedzie kozystala wlasnie ze srodkow zebranych na ligockie psy. pzdr GreenEvil Quote
ulvhedinn Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Dziewczyny "od Ligoty" proszę o wypowiedź! Może dzięki rekalmie w tv, chociaż kilka biedactw znalazłoby swoje domu...:cool3: Aksy nie reklamujemy:diabloti: Quote
dziuba Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Pewnie, reklama w tv jak najbardziej!!!! Gdzie trzeba by jechac? Co do nagrania w tv regionalnej.... pan wojt bardzo chce sie wybielic... ma z czego. Quote
xxxx52 Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 moze ktos pisal ,ale plakatowanie jest dobra sprawa.Poza tym mozna na plakycie oprocz zdjecia sredno drastycznego przypomniec ,ze tyle i tyle pieskow sa w potrzebie i do natychmiastowej adopcji! Poza tym posklepach zoo czy innych postawic puszki ,na puszce zdjecie piskow z ligoty i cel zborki pieniedzy (karma ,lekarstwa) poza tym org.krajow pol.praktykuja np.wysylaja przetlumaczone tekst w tym przypadku mozna przetlumaczyc raport ze schroniska i wkleic 1 zdjecie ogolne schroniska i nastepne drastyczne Podaja cel.rozsylania e.mailu tzn.mozna przygotowac w postaci protestu do podpisu i wyslania,)mozna zaznaczyc ,ze sa braki w postaci karmy itd mozna podac konto itd Quote
Recommended Posts