Jump to content
Dogomania

Ligota-KONIEC PSIEGO DRAMATU!!! A jednak jest jeszcze coś do zrobienia!!! :(

Recommended Posts

Posted

wszystko bedzie realizowane - tylko spokojnie - pytanie na sniadanie jest w trakcie realizacji - mam nadzieje ze 14 w najblizsza srode bedzie emisja
Jestem w stalym kontakcie z realizatorami - trzeba chwile poczekac
Przreslalam swoje pomysly rezyserowi i czekam na informacje zwrotne.
To tzrba zaplanowac dobrze zeby przynioslo rezultaty.
Bede informowac na bierzaco

iwona

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny dowiedziałam się że dziś jest artykuł o Ligocie w Superekspresie
http://www.se.com.pl/se/index.jsp?pl...ist_position=1

I tak jak pisał Czarna Anda w Pytaniu na Śniadanie w dwie kolejne środy będą przedstawiane do adopcji psy z Ligoty.
Miejmy nadzieję że to pomoże tym biedakom.
ARTYKUŁ
Dom zmienił się w piekło

Przytulisko w Małej Ligocie miało pomagać czworonogom

To miało być przytulisko dla zwierząt. Azyl, w którym zwierzaki miały godnie żyć. Tymczasem schronisko w Małej Ligocie koło Oleśnicy na Dolnym Śląsku zamieniło się w umieralnię. Psy zagryzały się nawzajem.
Obrońcy praw zwierząt przez przypadek natknęli się na to upiorne miejsce. Chcieli ratować psy, ale one umierały im na rękach. Koło przytuliska walają się psie kości i szczątki zwierząt. Czworonogi musiały przeżywać koszmar.
Trafiały tam psy z kilkunastu gmin. Schronisko założyła przed ośmioma laty Marzena S. Z początku radziła sobie dobrze. Z czasem psów przybywało. Mieszkańcy mówią, że kobieta zaczęła pić i nie interesowała się psami. Niedawno z urazem kręgosłupa trafiła do szpitala, zwierzęta zostały same. Zaczął się horror. Psy nie miały co jeść. W przytulisku przebywa trzysta zwierzaków, nie wiadomo, ile nie żyje, a ile błąka się po polach i lasach.
Głodne zwierzęta zagryzały się nawzajem. Wreszcie na posesję weszli policjanci, weterynarz i obrońcy praw zwierząt. - Większość można uratować - przekonuje Wacław Ocharski, weterynarz.
Obrońcy praw zwierząt apelują o zgłaszanie się osób, które mogłyby zaopiekować się choć jednym psem. Informacje można uzyskać pod nr. telefonu: 071 336-25-68. Psią umieralnią zainteresowała się też prokuratura z Oleśnicy.
autor: Paweł Fąfara

Posted

Czyli mamy już miejsce, webmastera i ewentualnie serwis. Pytanie więc jak się ma strona nazywać ? I oczywiście czy wszyscy akceptujemy ten pomysł.

Może www.ligotapsidramat.pl - czy macie inny pmysł,jestem online do po 17 i chciałbym to ruszyć dziś jeszcze. Płacę ja nie ma czasu na dyskusje o takich p...dółkach.

Posted

POnawiam spoja prśoe! dostałam wiele maili z mojego watku francuskiego o Ligocie.
http://www.protection-des-animaux.org/ipb/index.php?showtopic=13731

Chcą podpisywac petycje a ja petycji nie mam bo nie umiem zrobic w formie elektornicznej! Czy ktos może mi pomóc!
Dzisiaj wieczorem chce rozszerzyc wątek i dodac zdjęcia , info o innych tragicznych schroniskach, o Was dogo. Proszę o zdjęcia!!!!

W komentarzach do tego watku podane jest tez konto dla Ligoty :)

Posted

Pisałem już Kaisa na PM że jest miejsce i chętni do pomocy więc szybko decydujmy jaka domena. Miejsce w razie czego można chyba wykupić nawet na home, jakieś promocje widziałem. Tymczasowo miejsce mamy u znajomych.
Skoordynujmy się jakoś :-)

Posted

KWL,

Odpisalam ci na prywatnego maila, czekam na odp.
Proponuje schronisko-ligota.pl.
Jesli miejsce na serwerze jest to OK. Czy jest takze PHP i MYSQL (albo inna baza)?

Jesli wszystko mamy, to ja moge sie dzis za stronke zabierac, tak?

Posted

Przepraszam w takim razie bardzo, jakoś do mnie nie doszło, może wcieło po drodze. Zaraz postaram się podesłać jakiś dostęp i opis tego co mamy. Domenę załtwimy w takim razie jutro jak się trochę więcej osób wypowie.

Posted

[quote name='_KanaR_']Są darmowe serwery z php i SQL. Domena także free: nazwa.ovh.org http://60free.ovh.org Jeśli potrzebna pomoc w tworzeniu stronki to ją służę :)
Możesz mi napisać jakie sa koszty założenia i utrzymania takiej stronki. Przydała by sie np. tylko dla Poznania w razie zaginionych psów.

Posted

_KanaR_ napisał(a):
Napisalem, że moge pomóc, czyli tak jak domena i miejsce na serwerze za free :) Zajmuję się robieniem stronek i mógłbym to zrobic w ramach "hobby" :)

Tu na Dogomanii zawsze jest problem jak zaginie pies, aby ludzie z danego miasta mieli natychmiastowy kontakt ze sobą i mogli pomóc w szukaniu. Bywa tak że nie znamy się z miejsc zamieszkania. Chciała bym stworzyć stronę a do niej link zamieszczać na dogo właśnie w takim celu. Chodzi mi konkretnie o Poznań. Pomysł jednak dotyczy wszystkich miast. Jak by się Tobie pomysł spodobał to może mógł byś mi pomóc i spróbować taką stronkę stworzyć. Będziemy bardzo wdzięczni.

Posted

zalewscy napisał(a):
Witam,
chciałam się dowiedzieć czy to białe kudłate znalazło już dom ???
Jeżeli nie prosze o wiecej informacji
Czy to piesek czy sunia ?
Jaki ma charakter i czy umie życ w zgodzie z innymi psami ??
Czekam na info

a ja ponawiam pytanie w zwiazku z tym psem, czy to sunia czy pies?
Jeśli bedziecie mieli okazje sprawdzic to prosze... :roll: rudzkie schronisko wydalo bardzo podobnego jak nie takiego samego psa (suczke) do wroclawia... :roll: a ja niestety nie mam kontaktu do właścicieli tego psa...:roll:

Posted

wenusia1 napisał(a):
Witam, jestem wolontariuszką Azylu "Cichy Kąt". Jesli tylko nie pojawią sie jakieś przeszkody, związane z obecnym zamieszaniem w Liocie, jutro jedziemy z Tarnowskich Gór do Ligoty po jakąś biedę. Przynajmniej w taki sposób możemy pomóc...wprawdzie psiaka zabierzemy z jednego schroniska do drugiego...ale u nas przynajmniej będzie miał jedzenie, sterylizację i leczenie..i jak najszybciej potaramy sie znaleźć mu domek. Pomoglismy Starachowicom, obok takiej tragedii też nie możemy być obojętni.
Czy ktos potrzebuje transportu trasą Tarnowskie Góry - Katowice - Opole - Oleśnica? Możemy wziąśc do samochodu więcej psiaków.

Wie moze juz ktos czy wolontariuszki Azylu "Cichy Kąt" były dzisiaj w Nowej Ligocie i czy zabrały jakiegoś pieska?

Posted

zalewscy napisał(a):
Witam,
chciałam się dowiedzieć czy to białe kudłate znalazło już dom ???
Jeżeli nie prosze o wiecej informacji
Czy to piesek czy sunia ?
Jaki ma charakter i czy umie życ w zgodzie z innymi psami ??
Czekam na info

:roll: :crazyeye: ty psy bezdomne zostaw w swietym spokoju. Jeszcze ciebie nie ma na czarnej liscie? Znow rozmnozysz i bedziesz na allegro szczeniaki sprzedawała? :angryy: Nie wydawajcie zalewskiej ZADNEGO, a szczególnie rasowopodobnego psa, to handlara!

Posted

Odezwała się do mnie osoba oferująca domek we Wrocławiu dla małej suczki. Może jest jakas taka sunia u Was. Wszak Wrocław nie daleko. Czekam aby sprecyzowano jaka sunia, jaki wiek itp. ale juz pytam.